WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee nie obraz się, ale czasem trzeba zweryfikować priorytety.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nalia przypomnij proszę ile miała twoja szyjka po skróceniu i teraz kiedy znów się wydluzyla ? A brzuch bolał cię tak na okres też?
    Najpierw miała 4cm, potem przez twardnienia spadła do 3. Po 2 tyg odpoczynku i leków i obrotów jak u emerytki ma 3.8.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Najpierw miała 4cm, potem przez twardnienia spadła do 3. Po 2 tyg odpoczynku i leków i obrotów jak u emerytki ma 3.8.
    Pocieszające. A bóle okresowe miałaś?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pocieszające. A bóle okresowe miałaś?
    Czasem, ale nie codziennie. Ostatnie w niedzielę, lekarz zalecił Apap i przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 22:43

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Shadee nie obraz się, ale czasem trzeba zweryfikować priorytety.

oczywiście, że trzeba - pracoholizm to choroba :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawde praca nie zając, są teraz ważniejsze rzeczy. Mi też było trudno nagle się przestawić, ale już wiem, że dla mojej Kamilki zrobię wszystko byle tylko urodziła się zdrowa.
    Co do obrotów zewnętrznych i porodów sn położenia pośladkowego to sie nadal praktykuje ale najlepiej w specjalistycznych klinikach bo faktycznie to troche ryzykowne. Znam osobiscie mame, ktora miala obrot z sukcesem i wszystko super oraz inną, która na obrot sie nie zdecydowala i urodzila pierwsze dziecko sn. No fajnie podobno nie bylo ale do przezycia i z dzieckiem wszystko ok, wiec da się. Ale kazdy musi podjac ta decyzje sam- ja bym osobiscie nie robila obrotu i wybrala cesarke, ale każdemu wedle potrzeb. Na ostatniej wizycie moja Kluska siedziała głową w dół ale sądząc po poziomie jej aktywnosci w ostatnich 2 dniach zdazyla pewnie juz 5 razy zrobic salto do tylu z obrotem.. :) za niecaly tydzien wizyta. A teraz jade do mamy na 5 dni wiec moge sie rzadziej odzywac. Trzymajcie sie!

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gdyby nasz Maluch był ułożony pośladkowo to chciałabym cc. Balabym się ryzykować. Póki co mój lekarz nic nie mówił o ułożeniu Maluszka - może uznał ze jeszcze za wcześnie? Ale z ciekawości zapytam na wizycie w przyszłym tyg :)

A przy okazji porodu mam pytanie do juz doświadczonych mamuś :) czy przed porodem zawsze mierzą szerokość miednicy? Gdzieś czytałam ze wąska miednica może być wskazaniem do cc...

Cuddlemuffin, udanego pobytu u mamy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 08:28

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry :)
    Gdyby nasz Maluch był ułożony pośladkowo to chciałabym cc. Balabym się ryzykować. Póki co mój lekarz nic nie mówił o ułożeniu Maluszka - może uznał ze jeszcze za wcześnie? Ale z ciekawości zapytam na wizycie w przyszłym tyg :)

A przy okazji porodu mam pytanie do juz doświadczonych mamuś :) czy przed porodem zawsze mierzą szerokość miednicy? Gdzieś czytałam ze wąska miednica może być wskazaniem do cc...

Cuddlemuffin, udanego pobytu u mamy! :)
    Mnie mierzyły położne jak chodziłam na ktg. Przed porodem również. Wszystkie zdziwione były, że taka szerokość mi wychodziła bo nie wyglądam żebym miała biodra szerokie a jednak :P
    Poza tym można mieć szeroką miednicę a że tak powiem "płaską" i dziecka główka nie wstawi się do kanału. I to jest wskazanie również do cc. Moja siostra tak miała dwa razy. Za pierwszym razem nikt nie zauważył tego - trafiła na stół 10 dni po terminie jak przyszła na ktg i lekarz zrobił jej usg. Zobaczył, że dziecko wogóle nie schodzi do kanału rodnego. Wtedy padło stwierdzenie, że miednica jest za płaska.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zaczynam 3 trymestr. :)

anecz_kaa, Ove, Loczek2018 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mnie mierzyły położne jak chodziłam na ktg. Przed porodem również. Wszystkie zdziwione były, że taka szerokość mi wychodziła bo nie wyglądam żebym miała biodra szerokie a jednak :P
    Poza tym można mieć szeroką miednicę a że tak powiem "płaską" i dziecka główka nie wstawi się do kanału. I to jest wskazanie również do cc. Moja siostra tak miała dwa razy. Za pierwszym razem nikt nie zauważył tego - trafiła na stół 10 dni po terminie jak przyszła na ktg i lekarz zrobił jej usg. Zobaczył, że dziecko wogóle nie schodzi do kanału rodnego. Wtedy padło stwierdzenie, że miednica jest za płaska.

Ula powiem Ci,ze nigdy nikt mnie nie mierzyl takze dobre położne u Ciebie:)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja znowu obudziłam się z bólami okresowymi. Co jest ze mną nie tak :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja znowu obudziłam się z bólami okresowymi. Co jest ze mną nie tak :-(
    Mi lekarz kazał na IP w takiej sytuacji zażyć Apap, ale jak nie przejdzie, to jechać do szpitala. Może jedz, jeśli Cię coś niepokoi? Może to wynikać ze wzrostu macicy, ja miałam podobne bóle w tym samym tygodniu co Ty. Albo z napinania brzucha.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mi lekarz kazał na IP w takiej sytuacji zażyć Apap, ale jak nie przejdzie, to jechać do szpitala. Może jedz, jeśli Cię coś niepokoi? Może to wynikać ze wzrostu macicy, ja miałam podobne bóle w tym samym tygodniu co Ty. Albo z napinania brzucha.
    Rozmawiałam wczoraj z moim i powiedział mi to samo, kazał brać nospe i jesteśmy umówieni na jutro, bo trzeba to sprawdź, a dziś mam leżeć plackiem. Mam kryzys. Już nie chodzi o to leżenie, tylko o tą ciągłą niepewność co jest normalne, a co nie. To moje pierwsze dziecko i myślę czasami czy nie przesadzam, a z drugiej strony nie chce niczego przegapić i bagatelizować żeby potem nie było za późno.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Rozmawiałam wczoraj z moim i powiedział mi to samo, kazał brać nospe i jesteśmy umówieni na jutro, bo trzeba to sprawdź, a dziś mam leżeć plackiem. Mam kryzys. Już nie chodzi o to leżenie, tylko o tą ciągłą niepewność co jest normalne, a co nie. To moje pierwsze dziecko i myślę czasami czy nie przesadzam, a z drugiej strony nie chce niczego przegapić i bagatelizować żeby potem nie było za późno.
    Mam tak samo, również boję sie, że coś przeocze i panikuje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mam tak samo, również boję sie, że coś przeocze i panikuje.

Nie tylko ty. Ja w nocy obudziłam się cała w nerwach z potwornym bólem brzucha. Byłam pewna że to takie silne skurcze. Dopiero mąż mnie uspokoił kazał na zimno sie zastanowić gdzie boli i doszłam do tego że to idzie od żołądka ale tyle co człowiek się o martwi o każdą jedną rzecz zwlaszcza że w pierwszej ciąży nie wiadomo czego się spodziewać i każdą rzecz się analizuję czy ma tak być czy nie

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Moje dziecko czka ;) pol nocy bolał mnnie żołądek :( a dzis Eliza ze mna w domu bo ten jej brzuch nie daje mi spokoju

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ula powiem Ci,ze nigdy nikt mnie nie mierzyl takze dobre położne u Ciebie:)
    Myślałam, że to standard :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mierzyli. Mam straszna chec na jakas na jakies ciacho.... masakra. Ba 15.15 na ang z Eliza i chyba sobie nie odmowie :p

Pixy wieczorem/ w nocy czekaj na maila :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mnie tez mierzyli. Mam straszna chec na jakas na jakies ciacho.... masakra. Ba 15.15 na ang z Eliza i chyba sobie nie odmowie :p

Pixy wieczorem/ w nocy czekaj na maila :)

Przynajmniej możliwość się zaspokoić ja mam ochotę na młody kalafior :) i świeżutkie truskawski z ogrodu nie te hiszpańskie czy inne jakie można teraz kupić

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro jadę odwiedzić pracę... A że im obiecałam ciasto to pieke i pachnie w całym domu a ja nie mogę nawet skosztować czy dobre wyszło :( to katorga! :p ale czego się nie robi dla tego młodego czlowieczka ;)

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ