X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos rozklada...gardlo, katar :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A mnie cos rozklada...gardlo, katar :(

To polecam babciną miksturę. Cebula, czosnek, sok z cytryny i miód. Samo zdrowie :)

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie a jak to jest z badaniem moczu po furaginie?? W poprzednim badaniu wyakazało mi bakterie i podwyzszone leukocyty gin kazal brac 3x1 furaginum. Ile powinnam odczekac od brania leku zeby zrobic ponowne badanie? Czy moze jednak to nie ma znaczenia i np jak skoncze jutro to w piatek moge zrobic ten mocz?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę. Mała waży 1070 i wszytsko z nią ok, natomiast łożysko nadal jest nisko schodzące :-/ musi się podnieść jeszcze trochę, bo ja sobie cesarki nie wyobrażam. Boję się i koniec. Będę sobie wizualizowac jak się podnosi ;-) z imieniem mamy straszny problem, mój chce Alicję i koniec, a ja nie czuje tego imienia. Na razie na tą hemoglobine kupiłam Floradix. Dzisiaj jestem wykończona, byłam w pracy zaśniesc L4, potem z Młodym na placu zabaw i myślałam, że do domu nie dojdę. Na dodatek zaczynają mi się pojawiać żylaki :-( za to jutro jedziemy do Elbląga i w piątek nad morze, chociaż na chwilę, już nie mogę się doczekać :-)

Urszulka89, katka84, Mini89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Sluchajcie a jak to jest z badaniem moczu po furaginie?? W poprzednim badaniu wyakazało mi bakterie i podwyzszone leukocyty gin kazal brac 3x1 furaginum. Ile powinnam odczekac od brania leku zeby zrobic ponowne badanie? Czy moze jednak to nie ma znaczenia i np jak skoncze jutro to w piatek moge zrobic ten mocz?
    Nie pamiętam jak to było ale ostatnio moja córka miała furaginę i pediatra kazał zrobić mocz dzień po odstawieniu a potem znów po tygodniu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja wczoraj miałam wizytę. Mała waży 1070 i wszytsko z nią ok, natomiast łożysko nadal jest nisko schodzące :-/ musi się podnieść jeszcze trochę, bo ja sobie cesarki nie wyobrażam. Boję się i koniec. Będę sobie wizualizowac jak się podnosi ;-) z imieniem mamy straszny problem, mój chce Alicję i koniec, a ja nie czuje tego imienia. Na razie na tą hemoglobine kupiłam Floradix. Dzisiaj jestem wykończona, byłam w pracy zaśniesc L4, potem z Młodym na placu zabaw i myślałam, że do domu nie dojdę. Na dodatek zaczynają mi się pojawiać żylaki :-( za to jutro jedziemy do Elbląga i w piątek nad morze, chociaż na chwilę, już nie mogę się doczekać :-)
    ech, miałam cytować a polubiłam :/
    łożysko może się jeszcze podnieść. Sąsiadka całą ciążę prawie miała nisko i już mieli się umawiać na cc a tu chyba po 30tc jej ładnie się podniosło :) Bądź dobrej myśli.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś po badaniach ogólnych, moja endokrynolog i diabetolog zachwycona wynikami :)
    ponoć rzadko kiedy zdrowe kobiety mają tak dobrą morfologię/elektrolity/żelazo etc jak w ciąży - ja

BRAWO JA :)

Urszulka89, Duzaa, Vanilka, melbusia88, terka, Carolline, karolcia87, katka84, Ove, Mini89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krooolik - ale duże już Twoje dzieciątko! :) Z tym łożyskiem to trzeba po prostu wierzyć, że jeszcze zdąży się podnieść, myślę że jest na to duża szansa :)
    Shade - super, oby tak do końca :)
    Melbusia - jak u Ciebie sytuacja? Wyciszyły się bóle?

Ja jutro mam wizytę, ostatnia była miesiąc temu więc już przebieram nogami z niecierpliwości :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowo nie mogę spać ;-) tak też usłyszałam, że jeszcze może się podnieść, że jak już przyjdzie co do czego, to będziemy mierzyć ile dokładnie to jest centymetrów, ważne, że nie jest na szyjce, ani tuż przy jej ujściu. Na łożysko nie mam wpływu, Mała jest główka w dół, łożysko jej nie blokuje, więc przecież te parę cm musi się podnieść ;-) też się zdziwiłam, że już ponad kilogram, myślałam, że jakieś duże dziecko mi się szykuje, a tu jest dokładnie na 50 centylu :-)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus dziękuję, że pytasz. Wczoraj mnie olśnilo, że sąsiadka w bloku obok jest położną i podeszłam do niej i jej powiedzialam o swoich objawach i obawach i powiedziała mi, że ona już by leciała do szpitala na ktg, bo badanie u lekarza badaniem, ale jak coś mojego będzie niepokoić to i tak wysle na ktg. Tylko u nas problem taki, że nie ma na IP ginekologa, idzie się na oddział jak coś niepokoi i żeby cokolwiek mogli zrobić, to kładą cię na oddział i dopiero badania. Ale zaryzykowalam, pojechaliśmy i porozmawiałam z lekarzem i położną , którzy naprawdę wykazali się sercem i zrozumieniem. Po pierwsze dostałam zrypę,
    ze tyle dni chodzę z bólami okresowymi, że to trzeba badać, a nie zwlekać! Obiecałam, że jeśli wyjdą skurcze, to zostanę na oddziale, a oni zgodzili się zrobić ktg na lewo. Ale na szczęście nie wyszły skurcze. Musiałam 100 razy zapewniać, że następnego dnia na pewno skonsultuje się z moim lekarzem. Jadę dzisiaj.

Kaktus trzymam kciuki za wizytę :-)

Shadee super wyniki, oby tak dalej!

Kroolik trzymam kciuki aby się podniósło i abyś rodziła tak jak chcesz. Jeszcze mamy sporo czasu, jeszcze się może tyle zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 06:59

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:

A Ty masz nisko usadowione czy przodujace?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, na połówkowych było przodujace brzeżnie, na wizycie w 24 tygodniu się podniosło o 2-3 cm i teraz tak pozostało (nie chciał mierzyć dopochwowo, żeby tam nie ruszać poki co). Nazwał je nisko schodzącym

• panan12 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Panan, na połówkowych było przodujace brzeżnie, na wizycie w 24 tygodniu się podniosło o 2-3 cm i teraz tak pozostało (nie chciał mierzyć dopochwowo, żeby tam nie ruszać poki co). Nazwał je nisko schodzącym

Kurcze to nie dobrze ale mi też mówili w 12 tygodniu że się podniesie i nic ani 1 cm. Mam nisko ustanowione i Brzeznie gdzieś przyczepione. Czyli to grozi cesarka? A jak masz dziecko ustawione? Główka w dół?

krooolik lubi tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki z cukrzyca też macie taki problem z cukrem godzinę po śniadaniu? No każdy inny pomiar jest w normie nawet na czczo (choć na granicy) A to śniadanie zawsze powyżej :/ już się ściśle trzymam diety ale to nic nie daje :( może Wy mi doradzicie?

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj i przedwczoraj chodziłam dużo i dzisiaj brzuch znów się stawia. :(. Dzisiaj cały dzień grzecznie leżę.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Kobietki z cukrzyca też macie taki problem z cukrem godzinę po śniadaniu? No każdy inny pomiar jest w normie nawet na czczo (choć na granicy) A to śniadanie zawsze powyżej :/ już się ściśle trzymam diety ale to nic nie daje :( może Wy mi doradzicie?
    Dziś mam 125 po śniadaniu. Polecam duuużo warzyw do 2 małych kanapek, masło i wędlina też obniżają. Ja zajadam np. masło, 2 plasterki chudej wędliny, ogórka kiszonego, pół pomidora, 2 liście sałaty lodowej do 2 kanapek i jest ok.
    Tak by wagowo przeważało nad chlebem. Dziś mam 125, bo herbata owocowa i cięższy chleb był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:00

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shade, no to nic tylko gratulować Ci super wyników! :) Tak trzymaj do końca :)
    Melbusia, dobrze, że na ktg nie wyszły skurcze :) W ogóle ekstra, że sąsiadka jest położną, bo na pewno będzie w stanie Ci pomóc jak będziesz mieć jakieś pytania czy wątpliwości (też już pewnie w godzinie "zero" :))
    Nalia, z tego co kojarzę to ty miałaś problem ze skracającą się szyjką, prawda? Nie forsuj się kochana nawet jak już jest lepiej.

A ja od 3 dni mam spory kryzys. Mam wrażenie, że wszystko mnie przerasta, nie potrafię podjąć najprostszych decyzji, a dodatkowo zaczynam odczuwać bóle kręgosłupa i bioder. Trochę mnie to przeraża, bo przecież jeszcze nie mam aż tak wielkiego brzucha ani wielu kg na plusie... Pewnie brak aktywności też robi swoje. Co zatem będzie dalej? :(
    Chciałam do porodu być w miarę aktywna, cwiczyc, ruszać się, żeby ten poród był bardziej znośny, a mam wrażenie, że wszystkie moje plany poszły w siną dal przez tę szyjkę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:12

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Shade, no to nic tylko gratulować Ci super wyników! :) Tak trzymaj do końca :)
    Melbusia, dobrze, że na ktg nie wyszły skurcze :) W ogóle ekstra, że sąsiadka jest położną, bo na pewno będzie w stanie Ci pomóc jak będziesz mieć jakieś pytania czy wątpliwości (też już pewnie w godzinie "zero" :))
    Nalia, z tego co kojarzę to ty miałaś problem ze skracającą się szyjką, prawda? Nie forsuj się kochana nawet jak już jest lepiej.

A ja od 3 dni mam spory kryzys. Mam wrażenie, że wszystko mnie przerasta, nie potrafię podjąć najprostszych decyzji, a dodatkowo zaczynam odczuwać bóle kręgosłupa i bioder. Trochę mnie to przeraża, bo przecież jeszcze nie mam aż tak wielkiego brzucha ani wielu kg na plusie... Pewnie brak aktywności też robi swoje. Co zatem będzie dalej? :(
    Chciałam do porodu być w miarę aktywna, cwiczyc, ruszać się, żeby ten poród był bardziej znośny, a mam wrażenie, że wszystkie moje plany poszły w siną dal przez tę szyjkę :(
    A jak tam Twoja szyjka?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten piękny czwartek :)
    Ja dziś idę w końcu do fryzjera robić odrosty :)

Ove ja mam podobnie od tamtego tyg - każda praca to wysiłek jakbym górę zdobywala. Do tego doszedł ból spojenia i każde wstanie z łóżka czy obrót to jęki, aż mój mąż się denerwuje czy mi się coś dziać zaczyna.
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanie - rozumiem , że to już powoli etap skurczy braxtona ale czy one powinny być bolesne? Ostatnio juz rzadko mi się stawia macica ale jak już to właśnie z bólami krzyżowymi. Wizyta za dwa tyg i nie wiem czy przyspieszać. Przy córce mam wrażenie ze nigdy takich nie miałam a pierwsze skurcze poczułam jak się rodzić zaczęło. ..

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Witajcie dziewczyny w ten piękny czwartek :)
    Ja dziś idę w końcu do fryzjera robić odrosty :)

Ove ja mam podobnie od tamtego tyg - każda praca to wysiłek jakbym górę zdobywala. Do tego doszedł ból spojenia i każde wstanie z łóżka czy obrót to jęki, aż mój mąż się denerwuje czy mi się coś dziać zaczyna.
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanie - rozumiem , że to już powoli etap skurczy braxtona ale czy one powinny być bolesne? Ostatnio juz rzadko mi się stawia macica ale jak już to właśnie z bólami krzyżowymi. Wizyta za dwa tyg i nie wiem czy przyspieszać. Przy córce mam wrażenie ze nigdy takich nie miałam a pierwsze skurcze poczułam jak się rodzić zaczęło. ..
    Te skurcze nie są bolesne.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ