WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Czy wy też macie takie bóle spojenia łonowego? Ja chodze przez to jak kaczka.. Słyszałam, że to norma do pewnego stopnia ale jak grozi rozejście spojenia to robią cesarkę a tego chcę uniknąć jeśli tylko się da. No więc jak odróżnić normę od tego rozejścia?
    Tez tak mam ;) nie wiem jaka jest norma ale w pierwszej ciąży po 30tc tak mnie czasami bolało, że dosłownie pół sklepu nie mogłam przejść :/ mimo tego nic się nie rozeszło :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie po wizycie ;) Mały wesoło filkal waży 720g i wszystko jest w jak najlepszym porządku ;) co za ulga!!

Urszulka89, blama, anecz_kaa, magdis, Nalia, melbusia88, karolcia87, katka84, Carolline, marta258, Mmargotka, Loczek2018, krooolik, Kinga40 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś sposób na zgage poza migdałami , imbirem i mlekiem bo to nic nie daje a teraz zgaga nie odpuszcza mi nawet na chwilę aż momentami mam od niej mdłości

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli i z kazda ciaza szybciej :P a tez sie nic nie rozeszło, to wiazadła sie luzuja i szykuja do porodu.

Dzis mnie cos wzieło i czytałam o fizjologii porodu sn :P chce sprobowac, ale chce byc swiadoma co mnie czeka etc

Moja gadzinki w ogrodzie :) a ja chodze i odkurzam :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od kilku dni mega brzuch twardnieje popołudniami
    przechodzi jak trochę poleżę, ale ogólnie spina się wszystko i mega niekomfortowe to jest/ czasem nawet pobolewa :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Czy wy też macie takie bóle spojenia łonowego? Ja chodze przez to jak kaczka.. Słyszałam, że to norma do pewnego stopnia ale jak grozi rozejście spojenia to robią cesarkę a tego chcę uniknąć jeśli tylko się da. No więc jak odróżnić normę od tego rozejścia?
    Mnie tez boli. Zaczelo sie ok.20 tc,u mnie najgorzej jest jak wstaje po dluzszym odpoczynku,jak juz sie rozruszam to troche lepiej. Mysle ze na naszym etapie to normani nie masz sie czym przejmowac :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    cwiczenia + obrót zewnetrzny.
    Pytałam mojego gina o ewentualny obrót zewnetrzny i powiedzial mi ze teraz juz sie tego nie wykonuje bo jest duze ryzyko dla dziecka ze np.okreci sie pepowina itp. Kiedys sie to robilo. Tak samo jak kiedys dzieci rodzilo sie rowniez posladkowo,teraz stwierdzil ze to bezwgledne wskazanie do cc chyba ze podpisze sie oswiadczenie ze rodzi sie na wlasne ryzyko

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Pytałam mojego gina o ewentualny obrót zewnetrzny i powiedzial mi ze teraz juz sie tego nie wykonuje bo jest duze ryzyko dla dziecka ze np.okreci sie pepowina itp. Kiedys sie to robilo. Tak samo jak kiedys dzieci rodzilo sie rowniez posladkowo,teraz stwierdzil ze to bezwgledne wskazanie do cc chyba ze podpisze sie oswiadczenie ze rodzi sie na wlasne ryzyko

to zalezy od doswiadczenia poloznika. I wykonuje sie takie obroty ale lekarz sa niechetni, a dziecko moze sie owinac pepowina zawsze niestety

• Nalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    przechodzi jak trochę poleżę, ale ogólnie spina się wszystko i mega niekomfortowe to jest/ czasem nawet pobolewa :(
    Weź magnez. Jeśli nie pomoże, to idź do lekarza, może da luteinę. Mi się spinał bafdzo często, teraz z dnia na dzien coraz mniej, ale nie mówię tego głośno, żeby czasem nie usłyszał i znów się nie zaczął spianac. :D :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    to zalezy od doswiadczenia poloznika. I wykonuje sie takie obroty ale lekarz sa niechetni, a dziecko moze sie owinac pepowina zawsze niestety
    Co do takich obrotów to nigdy w życiu bym się nie zgodziła, choćby mi dawali 100% pewności. Moja mama przy jednym bracie miała taki obrót. Bardzo bolało, niby szybko lekarz to zrobił ale to było ponad 20 lat temu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    shadee mam to samo :-( wiekszość czasu leżę jak kazał lekarz, ale jak tylko wstanę, bo zaraz się spina i mam przy tym bóle miesiączkowe. Dziś już dzwonilam do mojego lekarza i czekam aż oddzwoni. Wzięłam nospę i puściło. Biorę już 6 magnezów dziennie, ale to nic nie zmienia. Dziś już się zaczęłam martwić.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów pośladkowych i obrotów to wiem, ze czasem są u nas praktykowane, także nie jest to jakiś uniwersalny zakaz. Ale ogólnie spokojnie jest jeszcze sporo czasu a i są maluchy, które dosłownie w ostatniej chwili fikają głowa w dół jak już porządnie matkę nastrasza.
    Biedronka ja na zgagę biorę leki normalnie od blisko 2 tygodni, inaczej by mnie w ogóle nie odpuszczała. W poprzedniej ciąży tez tak polowe miałam.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    shadee mam to samo :-( wiekszość czasu leżę jak kazał lekarz, ale jak tylko wstanę, bo zaraz się spina i mam przy tym bóle miesiączkowe. Dziś już dzwonilam do mojego lekarza i czekam aż oddzwoni. Wzięłam nospę i puściło. Biorę już 6 magnezów dziennie, ale to nic nie zmienia. Dziś już się zaczęłam martwić.

no właśnie dziwne to i trochę niepokojące - nie wiem czy tak powinno być
    jak trochę poleżę brzuch puszcza, ale tak popołudniu jest bardzo słabo.
    chyba trzeba powoli zwolnić ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku lat jak zmienił się ordynator to zakazano takich praktyk.
    Co do zgagi to biorę rennie. Zazwyczaj pół tabletki pomaga.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no właśnie dziwne to i trochę niepokojące - nie wiem czy tak powinno być
    jak trochę poleżę brzuch puszcza, ale tak popołudniu jest bardzo słabo.
    chyba trzeba powoli zwolnić ....
    Zwolnić zdecydowanie shadee. Mój oddzwonił i powiedział, że to niepokojące co mówię i kazał albo do szpitala albo przyjechać i jadę w czwartek. Lepiej mieć rękę na pulsie

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam najgorsze 3 tygodnie zawodowe teraz w całym roku przed sobą ... :(
    potem już lżej ale póki co HARDCORE
    i jak tu zwolnić?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    i jak tu zwolnić?
    Uuu niedobrze :-( kiedy byłaś ostatni raz na wizycie? Jak szyjka? Magnez koniecznie bierz i lez tyle ile się da

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    i jak tu zwolnić?
    Naprawdę wrzuć na luz, ja przez takie twardnienia dostałam zakaz pracy. :/ Szyjka się trochę skróciła, ale dostałam luteinę i jakoś się wydłużyła. Generalnie ja miałam twardnienia często i takie ciągnięcie brzucha, dostałam od lekarza Staveran i powoli jest lepiej. Ale również nakaz odpoczynku, nie chodzić na długie spacery, nie wykonywać ciężkich prac domowych, nie odkurzać, nie myć okien, nie pracować w ogródku, więcej leżeć lub półsiedzącej, na pewno nie siedzieć 8h przy komputerze. Jak na razie, odpukac, poprawia się. No i oczywiście magnez. Lekarz mi powiedział, że można brać nawet do 1g jak bardzo twardnieje brzuch, ja biorę 2x3 asmag forte. W razie bólu brzucha nospa lub Apap. Luteina dopochwowe 2x1. No o nie stresować się i nie masować brzucha.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia przypomnij proszę ile miała twoja szyjka po skróceniu i teraz kiedy znów się wydluzyla ? A brzuch bolał cię tak na okres też?

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnia wizyta 2 tygodnie temu - szyjka bez rewelacji ale ok
    kolejna wizyta w przyszły piątek
    u mnie zwolnienie oznacza ze nie działam na 400% tylko na jakieś 200% ...
    a to chyba nie wystarczy

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ