WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jak ja nie znoszę aplikacji luteiny. Dzisiaj sobie ją wkladałam i centralnie trafiłam w szyjke macicy. Boję się żeby czegoś tam nie uszkodzić i nie przenieść jakiejś indekcji mimo że staram się myć bardzo dokładnie.
    A ja nigdy aż tak głęboko nie wkładalam. Powiedzmy, że tak w połowie drogi ją zostawiałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Haha no o ile kawe jeszcze jakoś tam można logicznie wyjaśnić o tyle biblioteki nie rozumiem :) ale dobrze, że w ogóle coś działa. Na mnie działa activia (ale żaden inny jogurt czy kefir, tylko i wylacznie orginalna activia) plus jedno jablko i minimum jedno kiwi dziennie. Jestem wlasnie z mezem na weekendowym wypadzie nad morze (jest cudnie btw) nie jem activii i juz 2 dni nic. Ech.. I nawet picie duzo wody, ruch (spacery po plazy, plywanie w basenie) nic nie daly
    Na mnie jabłka mają efekt odwrotny. Activia - masakra. Dostawałam strasznych boleści brzucha a na koniec biegunka :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dawno tu mnie nie było. Z dobrych wieści- moja szyjka macicy jest okej, dłg. 3,4 cm i jest zamknięta.
    Druga, jeszcze lepsza wiadomość, będę miała córeczkę!!!!! <3

Ps. Współczuję zaparć. W czasie ciąży przydarzyły mi się jak na razie tylko raz, ale niemiło to wspominam...

Ove, melbusia88, Vanilka, Loczek2018, Mmargotka lubią tę wiadomość

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie, czy w ciąży pojawia się u Was czasem taki śluz jak podczas dni płodnych?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, super wieści <3
    Nalia, nie pomogę bo biorę luteinę - ja mam sluz po luteinie wodnisty i mleczny, ale nigdy jak podczas płodnych.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Kejt, super wieści <3
    Nalia, nie pomogę bo biorę luteinę - ja mam sluz po luteinie wodnisty i mleczny, ale nigdy jak podczas płodnych.
    Ja też biorę luteinę i miałam wodnista wydzielinę, a dzisiaj rano miałam trochę takiego śluzu, lekko zoltowawy, prawie przezroczysty i taki rozciągliwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 13:24

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mężczyzna właśnie poinformował mnie że we wtorek wylatujemy na tydzień do Grecji - najpierw na Santorini a potem do Aten .... pogoda przyjemna, widoki piękne, my się czujemy dobrze - no to lecimy :) jupiii

Nalia, melbusia88, Urszulka89, katka84, cuddlemuffin, karolcia87, blama, marta258, Kinga40, Loczek2018, Mmargotka, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie jupiiii, tylko muszę ogarnąć zaświadczenie jutro od lekarza, bo to 28 tc więc linie lotnicze wymagają :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej mam pytanie, czy w ciąży pojawia się u Was czasem taki śluz jak podczas dni płodnych?
    Tak, często. Chodzi ci o taki gęsty bardziej?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tak, często. Chodzi ci o taki gęsty bardziej?
    Tak, gęsty, bardziej przezroczysty, miałam taki dzisiaj rano i wczoraj. Trochę jak białko jajka kurzego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 15:31

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    prawie jupiiii, tylko muszę ogarnąć zaświadczenie jutro od lekarza, bo to 28 tc więc linie lotnicze wymagają :(
    Super, odpoczniesz sobie w ciepelku. ;) Widziałam prognozy, to u nas od wtorki znów 5stopni i deszcz. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki rozmiar czapeczki dla noworodka? Chcę kupić taką cienką na wyjście ze szpitala i pierwsze spacery.

l22n6iyek016fbg8.png
  • milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki melbusia za odpowiedź. Mierze cukier godzinę po każdym posiłku i nie przekracza 120, więc chyba dobrze.

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee jestes pewna, że trzeba zaswiadczenie? Bo ja w tym tygodniu lece do rodziny do polski a tez juz 28tc i nie mam zaświadczenia.. Mogą mnie nie wpuscic na pokład? Myślałam, że dopiero od 32 tygodnia wymagane jest zaświadczenie.. To mnie zaniepokoiłaś..
    I jeszcze taki nowy temat: czy któraś z Was robi/ zamierza robic lub w poprzedniej ciąży robiła masaż krocza? Albo używa/zamierza/używała aniball czy podobnego balonika do rozciagania krocza? Pomaga toto? Polecane? Są na to jakieś badania? Kashanti by sie przydała, ona zawsze googla jakies badania naukowe na kazdy temat:) bo ja troche mam syndrom dziewicy- i chciałabym i boje sie:) nie chce przekombinować i zaszkodzić maleństwu i/lub sobie ale z drugiej strony panicznie boje sie masakry krocza przy porodzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:31

• magdis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Shadee jestes pewna, że trzeba zaswiadczenie? Bo ja w tym tygodniu lece do rodziny do polski a tez juz 28tc i nie mam zaświadczenia.. Mogą mnie nie wpuscic na pokład? Myślałam, że dopiero od 32 tygodnia wymagane jest zaświadczenie.. To mnie zaniepokoiłaś..
    I jeszcze taki nowy temat: czy któraś z Was robi/ zamierza robic lub w poprzedniej ciąży robiła masaż krocza? Albo używa/zamierza/używała aniball czy podobnego balonika do rozciagania krocza? Pomaga toto? Polecane? Są na to jakieś badania? Kashanti by sie przydała, ona zawsze googla jakies badania naukowe na kazdy temat:) bo ja troche mam syndrom dziewicy- i chciałabym i boje sie:) nie chce przekombinować i zaszkodzić maleństwu i/lub sobie ale z drugiej strony panicznie boje sie masakry krocza przy porodzie..
    Ja uzywalam w pierwszej ciazy epino. Efekt byl,urodzilam sn bez nacinania krocza,z minimalnym peknieciem. Corka 3660g,57 cm. Takze jak najbardziej polecam,oprocz fizycznego przygotowania do porodu dal mi tez duzy komfort psychiczny :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

zależy jaka linia lotnicza, niektóre wymagają zaświadczenia już od 28 tc (np. raiane) - sprawdź w regulaminie linii

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mój mężczyzna właśnie poinformował mnie że we wtorek wylatujemy na tydzień do Grecji - najpierw na Santorini a potem do Aten .... pogoda przyjemna, widoki piękne, my się czujemy dobrze - no to lecimy :) jupiii

Marzy mi się Grecja.. może kiedyś :) my z okazji pięknej niedzieli zaliczyliśmy mały wypadzik w góry, widoki super, słoneczko świeciło i relaks po pracowitej sobocie - pokoik Małej pomalowany :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama macie osobny pokoik dla małej?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie: czy któraś z Was ma ból stóp i łydek? To nie taki typowy skurcz ale bardziej bol.... Myślałam że to niedobór magnezu ale biorę 4x magne b6, nie pije kawy...Moj mąż sugeruje, że to może brak potasu....

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja mam taki ból łydek ale gdy spie (w nocy, po poludniu). Czasami bol jest taki ze musze wstac i sie przejsc - to nie jest typowy skurcz tylko ból. Nie mam opuchnietych nóg ani nic, cisnienie tez mam w normie. Biore magnez ale i tak pobolewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 23:02

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ