X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Jak ja nie znoszę aplikacji luteiny. Dzisiaj sobie ją wkladałam i centralnie trafiłam w szyjke macicy. Boję się żeby czegoś tam nie uszkodzić i nie przenieść jakiejś indekcji mimo że staram się myć bardzo dokładnie.
    A ja nigdy aż tak głęboko nie wkładalam. Powiedzmy, że tak w połowie drogi ją zostawiałam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Haha no o ile kawe jeszcze jakoś tam można logicznie wyjaśnić o tyle biblioteki nie rozumiem :) ale dobrze, że w ogóle coś działa. Na mnie działa activia (ale żaden inny jogurt czy kefir, tylko i wylacznie orginalna activia) plus jedno jablko i minimum jedno kiwi dziennie. Jestem wlasnie z mezem na weekendowym wypadzie nad morze (jest cudnie btw) nie jem activii i juz 2 dni nic. Ech.. I nawet picie duzo wody, ruch (spacery po plazy, plywanie w basenie) nic nie daly
    Na mnie jabłka mają efekt odwrotny. Activia - masakra. Dostawałam strasznych boleści brzucha a na koniec biegunka :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dawno tu mnie nie było. Z dobrych wieści- moja szyjka macicy jest okej, dłg. 3,4 cm i jest zamknięta.
    Druga, jeszcze lepsza wiadomość, będę miała córeczkę!!!!! <3

Ps. Współczuję zaparć. W czasie ciąży przydarzyły mi się jak na razie tylko raz, ale niemiło to wspominam...

Ove, melbusia88, Vanilka, Loczek2018, Mmargotka lubią tę wiadomość

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie, czy w ciąży pojawia się u Was czasem taki śluz jak podczas dni płodnych?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, super wieści <3
    Nalia, nie pomogę bo biorę luteinę - ja mam sluz po luteinie wodnisty i mleczny, ale nigdy jak podczas płodnych.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Kejt, super wieści <3
    Nalia, nie pomogę bo biorę luteinę - ja mam sluz po luteinie wodnisty i mleczny, ale nigdy jak podczas płodnych.
    Ja też biorę luteinę i miałam wodnista wydzielinę, a dzisiaj rano miałam trochę takiego śluzu, lekko zoltowawy, prawie przezroczysty i taki rozciągliwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 13:24

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mężczyzna właśnie poinformował mnie że we wtorek wylatujemy na tydzień do Grecji - najpierw na Santorini a potem do Aten .... pogoda przyjemna, widoki piękne, my się czujemy dobrze - no to lecimy :) jupiii

Nalia, melbusia88, Urszulka89, katka84, cuddlemuffin, karolcia87, blama, marta258, Kinga40, Loczek2018, Mmargotka, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie jupiiii, tylko muszę ogarnąć zaświadczenie jutro od lekarza, bo to 28 tc więc linie lotnicze wymagają :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej mam pytanie, czy w ciąży pojawia się u Was czasem taki śluz jak podczas dni płodnych?
    Tak, często. Chodzi ci o taki gęsty bardziej?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tak, często. Chodzi ci o taki gęsty bardziej?
    Tak, gęsty, bardziej przezroczysty, miałam taki dzisiaj rano i wczoraj. Trochę jak białko jajka kurzego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 15:31

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    prawie jupiiii, tylko muszę ogarnąć zaświadczenie jutro od lekarza, bo to 28 tc więc linie lotnicze wymagają :(
    Super, odpoczniesz sobie w ciepelku. ;) Widziałam prognozy, to u nas od wtorki znów 5stopni i deszcz. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki rozmiar czapeczki dla noworodka? Chcę kupić taką cienką na wyjście ze szpitala i pierwsze spacery.

l22n6iyek016fbg8.png
  • milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki melbusia za odpowiedź. Mierze cukier godzinę po każdym posiłku i nie przekracza 120, więc chyba dobrze.

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee jestes pewna, że trzeba zaswiadczenie? Bo ja w tym tygodniu lece do rodziny do polski a tez juz 28tc i nie mam zaświadczenia.. Mogą mnie nie wpuscic na pokład? Myślałam, że dopiero od 32 tygodnia wymagane jest zaświadczenie.. To mnie zaniepokoiłaś..
    I jeszcze taki nowy temat: czy któraś z Was robi/ zamierza robic lub w poprzedniej ciąży robiła masaż krocza? Albo używa/zamierza/używała aniball czy podobnego balonika do rozciagania krocza? Pomaga toto? Polecane? Są na to jakieś badania? Kashanti by sie przydała, ona zawsze googla jakies badania naukowe na kazdy temat:) bo ja troche mam syndrom dziewicy- i chciałabym i boje sie:) nie chce przekombinować i zaszkodzić maleństwu i/lub sobie ale z drugiej strony panicznie boje sie masakry krocza przy porodzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:31

• magdis Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Shadee jestes pewna, że trzeba zaswiadczenie? Bo ja w tym tygodniu lece do rodziny do polski a tez juz 28tc i nie mam zaświadczenia.. Mogą mnie nie wpuscic na pokład? Myślałam, że dopiero od 32 tygodnia wymagane jest zaświadczenie.. To mnie zaniepokoiłaś..
    I jeszcze taki nowy temat: czy któraś z Was robi/ zamierza robic lub w poprzedniej ciąży robiła masaż krocza? Albo używa/zamierza/używała aniball czy podobnego balonika do rozciagania krocza? Pomaga toto? Polecane? Są na to jakieś badania? Kashanti by sie przydała, ona zawsze googla jakies badania naukowe na kazdy temat:) bo ja troche mam syndrom dziewicy- i chciałabym i boje sie:) nie chce przekombinować i zaszkodzić maleństwu i/lub sobie ale z drugiej strony panicznie boje sie masakry krocza przy porodzie..
    Ja uzywalam w pierwszej ciazy epino. Efekt byl,urodzilam sn bez nacinania krocza,z minimalnym peknieciem. Corka 3660g,57 cm. Takze jak najbardziej polecam,oprocz fizycznego przygotowania do porodu dal mi tez duzy komfort psychiczny :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

zależy jaka linia lotnicza, niektóre wymagają zaświadczenia już od 28 tc (np. raiane) - sprawdź w regulaminie linii

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mój mężczyzna właśnie poinformował mnie że we wtorek wylatujemy na tydzień do Grecji - najpierw na Santorini a potem do Aten .... pogoda przyjemna, widoki piękne, my się czujemy dobrze - no to lecimy :) jupiii

Marzy mi się Grecja.. może kiedyś :) my z okazji pięknej niedzieli zaliczyliśmy mały wypadzik w góry, widoki super, słoneczko świeciło i relaks po pracowitej sobocie - pokoik Małej pomalowany :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama macie osobny pokoik dla małej?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie: czy któraś z Was ma ból stóp i łydek? To nie taki typowy skurcz ale bardziej bol.... Myślałam że to niedobór magnezu ale biorę 4x magne b6, nie pije kawy...Moj mąż sugeruje, że to może brak potasu....

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove ja mam taki ból łydek ale gdy spie (w nocy, po poludniu). Czasami bol jest taki ze musze wstac i sie przejsc - to nie jest typowy skurcz tylko ból. Nie mam opuchnietych nóg ani nic, cisnienie tez mam w normie. Biore magnez ale i tak pobolewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 23:02

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ