WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mega! Myślę że te 3 łyżki kaszy, to nawet mało, pewnie śmiało mogłabyś więcej. Żebyś też nie była głodna po godzinie. Ja jem pół woreczka do posiłku.

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia troche nie ogarniam tych wymiennikow i boje sie przegiac.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi próbuj próbuj i jeszcze raz próbuj. Nic sie nie stanie jak popełnisz jakiś błąd. Będziesz już wiedziała co możesz, a co nie. Mogę Ci napisać o swoich wymiennikach, ale wiadomo - każdy ma inaczej. Na obiad pół woreczka ryżu brązowego / pół woreczka kaszy gryczanej/ 2-3 ziemniaki/ szklanka makaronu (u mnie żadna różnica między razowym a białym) / garść frytek z piekarnika :-) tak, frytek :-D PS lekarzowi o tych frytkach się nie chwalę, ale cukier w normie więc raz ma jakiś czas jem

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłaś zbyt szybko głodna po obiedzie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam ,ale jakos zabilam glod woda z cytryną: )

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja bym zwiększyła porcje. Nawet mięsa i węglowodanów jeśli masz ochotę . Bo 91 to jest naprawdę niski po posiłku. Mi lekarz mówił, że po posiłku ma być 90-140. Lepiej dojeść i mieć 120 niż być głodnym szybko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 22:20

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia super że przyjaciółki pomyślały o tym!
    Szczerze powiedziawszy bardzo chciałabym mieć taką imprezę baby shower, ale sama nie będę chyba organizować a nikt mi tego nie proponował bo i w naszym kręgu nie było nigdy takowej...
    Ale to musi być fajne, taki kobiecy "rytuał przejścia".

Ja jestem wykończona, życie wiruje na wysokich obrotach, praca, kupno mieszkania, kredyt, święta które były miłe ale też wykańczające fizycznie... Mam za kilka dni urodziny i już się zrywałam żeby jakieś większe spotkanie zorganizować, po czym uświadomiłam sobie że za dużo od siebie wymagam. Nie będę sobie chyba dorzucać organizacji czegokolwiek.
    Teraz chyba powinnam choć 1-2 dni sobie poleżeć, pospać, coś pooglądać, jestem bardzo niewyspana. I może jakieś spacery, wiosna przychodzi :)

Ale gdyby ktoś chciał dla mnie wszystko zorganizować, baby shower czy urodziny, nie miałabym nic przeciwko temu:-)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, dziekuje Melbusia :), na noc wezme chleb z serem zoltym takze moze bedzie wyzszy wynik.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ponawiam pytanie o baby shower ;-)
    Byłam :) w zeszłym roku. Każda dziewczyna coś przyniosła - jedzonko, no i prezent dla mamusi przyszłej albo dzidzi jak płeć jest znana ;) u nas kuzynka zrobiła listę rzeczy dla malucha - co jej jeszcze brak i każda coś sobie wybrała. Oprócz tego były ploty (nie o dzieciach :p), fajna komedia na dvd i masa jedzenia :D

melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka a może się zdziwisz i ktoś taką imprezę dla ciebie organizuje w tajemnicy :-D

Pixi podpowiadam też kabanoski na noc jeśli lubisz ;-) w każdym razie myślę, że nie będziesz mieć problemu by poskromić cukier. Tego też Ci życzę :-)

Mmargotka, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja byłam na baby shower ale było organizowane w tajemnicy przed przyszłą mamusią. Zaangażowany był jej partner który wyciągnąłem ja z domu banku w tym czasie u niej przygotowaliśmy wszystko. Torcik z bucikami zamówiony, jakieś ciuszki dla dzidziusia kupione i dla mamy rzeczy, jedzonko przygotowane. Bardzo fajnie spędzony czas zaskoczenie i łzy bezcenne. Potem jakieś quizy na temat mamy i planów co do opieki nad dzieckiem w sensie kto co zakładają że będzie robił przy dziecku. Teraz śmiejemy się z tego co i jak życie zweryfikowało ;)

melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ci jest nie tak :( czy to zolty ser??, wczoraj na kolacje zjadlam 2 kanapki z serem zoltym i po 1 h bylo jakies 116 a dzisiaj na czczo 92 :( . Dietetyk mowila by na noc jesc ser zolty...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w lutym. Mama przygotowala tort bo chciała a reszte.my :) dostala bon do rossmana i sesje zdjeciowa

Ja bede miec z kolezanka :p bo ona ma termin na 24 czerwiec :) i Nam organizuja nasze kolezanki :)

Mnie teraz czeka organizavja 30 :p

melbusia88 lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Ja jestem po 2 cc więc samo to jest wskazaniem do cc.

Spoko. Fajnie wiedzieć co Cie czeka. Ja w sumie nie wiem i to mnie najbardziej Przeraża

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan nie ma co myśleć o tym co przeraża :) ja mogłabym mieć cc bo mam świeżą blizne ale właśnie walczę o sn... Myślę że będzie co ma być a i tak to będzie jeden z najszczesliwszych dni w naszym życiu;)

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny ci jest nie tak :( czy to zolty ser??, wczoraj na kolacje zjadlam 2 kanapki z serem zoltym i po 1 h bylo jakies 116 a dzisiaj na czczo 92 :( . Dietetyk mowila by na noc jesc ser zolty...
    Może powinnaś jeść jeszcze 1 delikatny posiłek przed snem? Właściwie przekąskę, około 22 plaster sera albo szynki. Moja koleżanka miala takie zalecenia (zaczynała ciążę z cukrem 100).

katka84 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Spoko. Fajnie wiedzieć co Cie czeka. Ja w sumie nie wiem i to mnie najbardziej Przeraża
    A mnie nie ;) jakoś poród w ogóle mnie nie przeraża, historie ze będzie ciężko itp. do mnie w ogóle nie trafiaja. ;D Porodu boję się najmniej, bardziej się obawiam, że nie doczekam terminu i urodzę za szybko. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 10:07

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Może powinnaś jeść jeszcze 1 delikatny posiłek przed snem? Właściwie przekąskę, około 22 plaster sera albo szynki. Moja koleżanka miala takie zalecenia (zaczynała ciążę z cukrem 100).

To byl posilek o 23 , spac poszlam po 12 .

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A mnie nie ;) jakoś poród w ogóle mnie nie przeraża, historie ze będzie ciężko itp. do mnie w ogóle nie trafiaja. ;D Porodu boję się najmniej, bardziej się obawiam, że nie doczekam terminu i urodzę za szybko. :P

Przy pierwszym porodzie również jakoś zbytnio się nie bałam, oglądałam porodówkę i takie tam :) Wiedziałam, że musi boleć i będzie. Z takim nastawieniem szłam na salę. I bardzo dużo mi to dało. Z każdym skurczem mówiłam sobie, że to przybliża mnie do spotkania z małą ;)
    Teraz wiem jak to wygląda i szczerze mówiąc boję się :p dużo bardziej niż poprzednio. Może nie aż tak bardzo tego bólu co możliwych komplikacji. Przy pierwszym porodzie miałam ich kilka - na szczęście nie były jakieś poważne i moja świetna położna dała sobie radę ale w pamięci zostały.
    Do czerwca jeszcze nie wiem czy mój reumatolog pozwoli mi rodzić naturalnie czy będę miała cc której strasznie się boję i wolałabym uniknąć. Także mam dwa miesiące niewiedzy. Chyba to jest najgorsze.
    Mam nadzieję, że nikogo nie nastraszyłam ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi chyba trochę za późno i za dużo. Ten ostatni posiłek, to jest tylko taki na jeden ząbek. U mnie kolacja 19.30 (dwie kromki z czyms) i o 21.30, max 22 jedna malutka kromeczka z czymś tłustym czy mięsnym, typu ser, kabanosek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 11:01

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ