LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
my pracujemy razem z moim M., poczucie niezależności finansowej zawsze było i jest dla mnie bardzo istotne, więc pomimo że posiadam kartę do jego konta - staram się z niego korzystać tylko gdy muszę.
ja mam coraz większe problemy z hemoroidamico chwilę na papierze pojawia się krew, smaruję posterisanem ale o ile na początku pomagał - teraz coraz mniej. martwi mnie to bardzo.
-
shadee wrote:my pracujemy razem z moim M., poczucie niezależności finansowej zawsze było i jest dla mnie bardzo istotne, więc pomimo że posiadam kartę do jego konta - staram się z niego korzystać tylko gdy muszę.
ja mam coraz większe problemy z hemoroidamico chwilę na papierze pojawia się krew, smaruję posterisanem ale o ile na początku pomagał - teraz coraz mniej. martwi mnie to bardzo.
❤Ada&Pola❤
-
Witam . Trochę chorujemy od świąt gardło nawala i katar okropny . Ale dzisiaj wizyta więc to jest pocieszające. Miłego dnia wszystkim życzę ☺Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
shadee ja mam co prawda zewnetrzne, ale znów ostry stan od 8 dni i tez juz posterisan przestał działac. pytałam przedwczoraj mojego gin o to i powiedział, ze poaterisan ogólnie jest słaby, proponował procto glyvenol lub procto-hemolan. kupiłam ten ostatni i wydaje sie byc lepiej, moze dlarego, ze troche znieczula. Podmywam się mydłem biały jeleń z korą dębu. Niby łagodzi stany zapalne, bo ten ekstrakt z kory dębu wykazuje działanie antybakteryjne, grzybobójcze, przeciwzapalne i takie tam. Srednio w to wierze, ale chwytam sie wszystkiego. pytałas swojego gin o te sprawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 10:44
-
Nalia masz bardzo ładne wyniki
Cukrzyce rozpoznaje się jak co najmniej jedno z 3 poniższych kryteriów jest spełnione:
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)
Ty masz wszystko poniżejzazdroszczę
ja się boję co mi lekarz powie a wizyta dopiero we wtorek ;/
-
Może wypowiem się z drugiej strony. Jestem mamą dwójki dzieci. Trzecie w drodze. Pracuje od 18 roku życia. W wieku 27 lat urodziłam syna. Wróciłam do pracy gdy miał 6 msc. Pracowałam do 4 roku jego życia.
Poświęcaliśmy mu mega dużo czasu. Wszystko dla niego. Jednak z perspektywy czasu ten czas w pracy zabrał mi wszystko. Tak. Spełniałam się jako kobieta pracy. Robiłam to co lubię a jednak. To nie ja zobaczyłam pierwszy krok itd. Niania to był koszmar. Dlatego postanowiliśmy zostać w domu. Mąż pracuje. Ja też pracuje bo ogarnięcie wszystkiego , zajęć dodatkowych, trzech szkół Państwowych syna, spacery, obiad na czas a ja jeszcze kocham porządek to wyzwanie i szczerze powiem to ciężka praca. Nie żałuje że jestem w domu. Jestem szczęśliwa. Niczego mi nie brakuje a dzieci lepiej zdecydowanie się rozwijają. Są spokojniejsze. Bardziej otwarte. Wiedzą że mają wszystko na czas. Każdy podejmuje własną decyzję ale kura nie jestem domowa tylko świetnym organizatorem, menadżerem czy też opiekunka dzieci.Urszulka89, katka84, Kinga40, terka, magdis, olcia87, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Nalia masz bardzo ładne wyniki
Cukrzyce rozpoznaje się jak co najmniej jedno z 3 poniższych kryteriów jest spełnione:
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)
Ty masz wszystko poniżejzazdroszczę
ja się boję co mi lekarz powie a wizyta dopiero we wtorek ;/
A Ty jakie masz wyniki, że się martwisz?
❤Ada&Pola❤
-
Dzien dobry dzien dobry:). My dziś 24+3, wreszcie udało mi się nagrać filmik jak Młody rozrabia w brzuchu:).
Zbliżają sie moje urodziny, dopytują mnie co chce na urodzinki, a ja rozdałam dyspozycje - mężowi ze chce poduszkę ciążowa, a rodzicom ze niech cos mi kupią H&M Mama:D... Jakąś tunikę, kieckę... Masakra. Poważna lista ciężarnej haha...
Jeszcze bym jakąś super książkę o ciąży, pierwszych miesiącach macierzyństwa poczytała, macie coś wartego polecenia?
Za tydzień idziemy na szkołę rodzenia, juz nie mogę sie doczekać...
-
My po wizycie. Mała ładnie rośnie. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Niestety fotki nie mamy bo mała zakryła buźke rękoma. No i może urodzimy jeszcze w czerwcu bo dostanę skierowanie na cesarke i mam się zgłosić do szpitala w 38tc. No zobaczymy.
melbusia88, Urszulka89, Nalia, magdis, Mmargotka, katka84, PixiDixi, roma, Loczek2018 lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Nalia wrote:Uff, to dobrze.
A Ty jakie masz wyniki, że się martwisz?
no u mnie 74/160/165 i ten ostatni jest za wysoki ;/
a słyszałam że przy cukrzycy ciążowej maluchy większe rosną, u mnie to problem bo ze względu na dość wczesną bliznę po cc mogą mi nie pozwolić rodzić sn a bardzo bym chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 12:30
-
Duzaa wrote:no u mnie 74/160/165 i ten ostatni jest za wysoki ;/
a słyszałam że przy cukrzycy ciążowej maluchy większe rosną, u mnie to problem bo ze względu na dość wczesną bliznę po cc mogą mi nie pozwolić rodzić sn a bardzo bym chciała
-
Ja z innej beczki. Wczoraj się dowiedziałam, że przyjaciółki organizują dla mnie baby shower
Mam im tylko podać datę i dać namiary na wszystkie bliskie osoby, które chciałabym, aby z nami były. Ale mnie zaskoczyły
teraz czytam jak się do tego pzygotować, chociaż mówiły, że się wszytskim zajmą :-)Ktoś był/ organizował?
-
Duzaa wrote:no u mnie 74/160/165 i ten ostatni jest za wysoki ;/
a słyszałam że przy cukrzycy ciążowej maluchy większe rosną, u mnie to problem bo ze względu na dość wczesną bliznę po cc mogą mi nie pozwolić rodzić sn a bardzo bym chciała
duzaa jeśli cukrzyca nie jest ustabilizowana, to rosną duże. Trzeba ją po prostu leczyc, dieta. Moja mała na razie waży idealnie po środku norm, nie jest ani maleńka, ani wielka. I pewnie będzie takim średniakiem po urodzeniu. A ja jie byłam też mała (3,5kg) i mąż tym bardziej (4,2kg)Duzaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ja wynikami 76/155/150 nie powinnam się jakos martwić? Patrząc na przesłane przez was normy to sie w nich mieszczę... Ale cukier spadał mi powoli jak widać.
Przed badaniem nie jadłam słodyczy bo ich wcale nie jadam prawie a jak juz to ilości malutkiei organizm mi chyba zgłupiał na taka dawkę na raz bo dostałam głupawki w tym laboratorium, śmiałam sie, dużo i szybko gadałam (podobno jeszcze więcej niż zazwyczaj tak stwierdził mąż
)
Lekarz mi nic nie mówił o tych wynikach, wie że na co dzień tak czy siak sie odżywiam zdrowo, więc tego mi nie musi mówići tak mysle sobie co jakiś czas o nich...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm