WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka w normie. Poza tym cukrzyca nie jest tylko wynikiem nadmiernego spożywania słodyczy jak się utarło, ale nadmiernego spozywania węglowodanów (cukrów) prostych. Ograniczenie słodyczy to jedno, ale jak ktoś je furę ziemniaków, białego pieczywa, uwielbia makarony to jest również większe prawdopodobienstwo wystąpienia cukrzycy. Mi biała bułka wywala cukier w kosmos tak samo jak coś słodkiego.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to juz wiem skąd u mnie takie wyniki... ja uwielbiam białe pieczywo :)

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolację jadłam biała bułkę, a na obiad biały makaron. :D Wiec nie ma reguły. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, ale ja nie twierdzę, że cukrzycę masz jak zjesz jedną białą bułkę i makaron od czasu do czasu, tylko jak jesz dużo węglowodanów prostych codziennie do większości posiłków. Coodziennie jesz makaron? Podejrzewam, że nie i że nie są to wielkie ilości. Węglowodany też są potrzebne, ale nadmiar szkodzi.

gapa25 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi macie może jakieś rewelacje po luteinie? Swedzi albo piecze ale na zewnątrz nie w srodku ?

• Nalia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Powiedzcie mi macie może jakieś rewelacje po luteinie? Swedzi albo piecze ale na zewnątrz nie w srodku ?
    Oj tak, nie codziennie ale czasem piecze w środku albo swędzi na zewnątrz. Mam pH pochwy 4.0, więc to nie infekcja. Oglądał mnie w środę ginekolog i nic nie stwierdził, polecił jedynie co 2 dni brać lactovaginal oraz codziennie probiotyk doustny. :) A.najgirzej miałam, jak brałam na raz luteinę i macmirror, to była mieszanka wybuchowa. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Brałam 7 miesięcy i nie miałam żadnych dolegliwości. w poprzedniej ciązy również.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o baby shower ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 19:12

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia u mnie też dziewczyny coś wspominaly ale z tego co wiem to jest impreza dla przyszłej mamy która nawet nie powinna się w to angażować ;) choć przyznam że na takiej jeszcze nie byłam...

oar89jcggibdab41.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Melbusia u mnie też dziewczyny coś wspominaly ale z tego co wiem to jest impreza dla przyszłej mamy która nawet nie powinna się w to angażować ;) choć przyznam że na takiej jeszcze nie byłam...
    No właśnie mi też dziewczyny mówią, że się wszystkim zajmą, no ale może chociaż jakiś mały poczęstunek wypadałoby zrobić?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że to indywidualna sprawa i zależy jak się dogadacie :) jak bardzo chcesz i czujesz się na siłach to czemu nie ale z tego co czytałam główna zasada takich spotkań to oszczędzać przyszła Mamusie ;) więc Ty siedzisz i pachniesz a koleżanki nad Tobą skaczą ^^

melbusia88 lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, baby shower to jak urodziny, jedna,wielka niespodzianka takze angazowanie Ciebie to juz nie jest wlasciwie baby shower;)

Edit: jak kuzynce organizowalysmy to kompletnie nic nie wiedziała, goscie , poczestunek i prezenty byly po stronie naszej czyli organizujacych dla niej.

Edit 2: nawet "zwabienie" kuzynki bylo takie,ze nic kompletnie nie spodziewala sie...myslala,ze idziemy do kina , nawet jak zboczylam z trasy to kit jej wcisnelam,ze do sklepu chce podjechac a tu bam suprice :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 20:00

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    My po wizycie. Mała ładnie rośnie. Szyjka długa, twarda i zamknięta. Niestety fotki nie mamy bo mała zakryła buźke rękoma. No i może urodzimy jeszcze w czerwcu bo dostanę skierowanie na cesarke i mam się zgłosić do szpitala w 38tc. No zobaczymy.

Czemu cesarka? W którym tygodniu mogą podjąć decyzję czy będzie cesarka? I do kiedy dziecko ma czas się obrócic że już nie czekają tylko umawiaja cesarke?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to chyba faktycznie wstrzymam się z czymkolwiek i dam się rozpieszczać ;-) super organizacja dla kuzynki :-D jak znajdziesz chwilę, to napisz coś więcej jak to wyglądało u was :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbus, mysmy zdecydoealy sie na firme,ktora to organizuje i impreza odbyla sie w klubokawiarni. Byla opcja organizacji w czyims domu ,ale rozn8ca w cenie nie byla przytlaczajaca wiec wybralysmy na neutralnym polu. Kazda z nas placila po 100 zl plus koszt tezerwacji i koszt prezentow. W cenie byl tez poczestunek (owoce,przekaski, tort , napoje) , animatorka i byly zabawy, np.lecialy urywki piosenek dla maluchow i mialysmy zgadywac co to jest lub dospiewac i byly drobne upominki,malowalysmy postacie z bajek i byl to konkurs w stylu kalambury i tez byly drobne nagrody , odlewanie brzucha , plus sesja zdjeciowa ,ale platna osobno i kosztu Ci juz nie podam bo nie pamietam ;). Ubawilsmy sie przednio :)

melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czemu cesarka? W którym tygodniu mogą podjąć decyzję czy będzie cesarka? I do kiedy dziecko ma czas się obrócic że już nie czekają tylko umawiaja cesarke?
    Ja jestem po 2 cc więc samo to jest wskazaniem do cc.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Terka w normie. Poza tym cukrzyca nie jest tylko wynikiem nadmiernego spożywania słodyczy jak się utarło, ale nadmiernego spozywania węglowodanów (cukrów) prostych. Ograniczenie słodyczy to jedno, ale jak ktoś je furę ziemniaków, białego pieczywa, uwielbia makarony to jest również większe prawdopodobienstwo wystąpienia cukrzycy. Mi biała bułka wywala cukier w kosmos tak samo jak coś słodkiego.

Jasne ze nie jest od słodyczy tylko-masz racje biała mąka potrafi więcej zdziałać czasem-ale całkiem białego pieczywa tez nie jadam, co najmniej mieszane i tez nie codziennie bo za "słodkie" to dla mnie-nawet przed ciąża tak miałam ;)
    może zle sie wyraziłam, ale chodziło mi o to ze przy badaniu podają czyściutki cukier do którego nie jestem przyzwyczajona ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jasne ze nie jest od słodyczy tylko-masz racje biała mąka potrafi więcej zdziałać czasem-ale całkiem białego pieczywa tez nie jadam, co najmniej mieszane i tez nie codziennie bo za "słodkie" to dla mnie-nawet przed ciąża tak miałam ;)
    może zle sie wyraziłam, ale chodziło mi o to ze przy badaniu podają czyściutki cukier do którego nie jestem przyzwyczajona ;)

Ważne też są indywidualne predyspozycje do metabolizmu cukru bo ja np słodycze uwielbiam i się nie ograniczam, białe peiczywo to codzienność a makaron jem często bo jestem makaronowa a krzywa wyszła mi bardzo w normie, mimo że dzień wcześniej miałam potrzebę i zjadłam przed snem mnóstwo czekolady. A ktoś inny kto uważa może mieć krzywą nieprawidłową :) każdy organizm jest zupelnie inny

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ta glukoza to jest faktycznie masakra nawet dla łasucha :-) tak czy siak wynikami się nie martw, są w normie, ty odzywiasz się zdrowo. A to że spada powoli-taka twoja uroda :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobilam sobie pierwszy pomiar po moim obiedzie ( na obiad indyk duszony , plst, 3 lyzki kaszy gryczanej, 2 ogorki kiszone , salata lodowa, rzodkiewka,kielki i troche ziol i oliwy. Zmierzylam po godzinie i mam 91 ...wynik chyba mega.

‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ