X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam ciężką noc za sobą. Boli mnie kregosłup, mamy zgage która uaktywnia się w nocy a do tego ostatnio tak dziwnie boli mnie zołądek. Mam takie dziwne jego skurcze jak wtedy kiedy się np denerwuje. Nie wiem od czego
    Może macica Ci naciska na żołądek?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj spędziłam trochę czasu w laboratorium bo miałam krzywą cukrową. Na szczęście czas szybko zleiał bo się przygotowałam i wzięłam książkę. Teraz leżę i odpoczywam póki Antoś śpi :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do l4 to do 16tc pracowałam, więcej gin nie pozwoliła ,bo nie moglam zapanowac nad ciśnieniem no i kręgoslup juz tak bolał ze wchodzil ból w pośladek i nogę. Dodam, że pracuje w żłobku, moja praca to 8 godzin biegania, dzwigania, przewijania gdzie przy mdlościach to katorga :p nie raz mnie jakieś dziecko podczas przewijania kopło w brzuch. Chciałam pracować jak dlugo się da ,ale przy bliznietach to chyba bylo max , bo trzeba bylo myśleć tez o sobie i o moich dzieciach w brzuchu...

olcia87 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje pracowac jak najdłużej bo to trzyma mnie przy zdrowych zmysłach :) ale z corką musiałam już w 4.miesiącu zregyzniwać bo plamiłam i krwawiałam. Wszystko zależy od sytyacji kobiwty :) ale prawda jest taka że jak mam dwojkę to nie posiedzę. Ale zaczynam powoli sie męczyć więc uruchamiam instytucje dziadkow ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja nie pracuje bo w moim zawodzie tez sie nie pracuje w ciazy, a poza tym to mdłosci mnie wykanczały teraz spojenie, kregoslup, ja chyba tez geriatria :P

Ineczka z tym szczepieniem nie wiem co masz na mysli, ale zarowno szczepienie jak i nieszczepienie to jest ryzyko. zawsze. Z tym, ze szczepiac zmniejszamy ryzyko populacyjne wystapienia danych chorób, a mówie to jaka mama dziecka z NOP ktore ma swoj kalandarz szczepien, ma odczyny zawsze i ma odroczone 1 szczepienie do 10rz. Na pozostałe uwazam, ze warto zaszczepic, ale zawsze zdrowe dziecko np a nie tak jak mi "proponowała" Pani z przychodni dzien czy 2 po antybiotyku, ze to nic takiego ;/

a co do pracy to ja nie wyobrazam sobie zostawic takiego malucha w zlobku... z dziewczynami byłam do kiedy nie skonczyły 2,5 lat ale z drugiej nie znoszę nie miec pieniedzy i prosic sie o nie meza, ostatecznie stanelo na tym, ze nie tylko moje dziecko bedzie chodzic do zlobka :P inne dały rade ona tez da :P
    Pracując w przedszkolu wcześniej w zlobku mam styczność z różnymi chorobami co do szczepień każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje pod warunkiem, ze nie wpływa to na moje życie i najbliższego otoczenia. Rodzice przyprowadzają chore dzieci do przedszkola zarażając tym inne zdrowe plus cała kadre, która potem w domu zaraza swoich bliskich. Moja koleżanka przyniosła w ten sposób krzytusca do domu a miała roczne dziecko powikłania są do dzisiaj. Kiedyś nie było problemu z tymi chorobami teraz coraz częściej pojawiają się w żłobkach i przedszkolach.

magdis, melbusia88 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pracowałam do 14tc a potem był szpital i krwawienie i zakaz pracy.. poza tym ja też praca stojąca w galerii to tez ciężko. Za mną kolejna noc bezsenna od 3 a jak mi się udało drzemnac na pół godziny po 7 to jakieś bzdury mi się snily. Brzuch dokucza wiec tylko leżę. Jakiś gorszy dzień mam :(

ex2buay3h02dl23a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka dlatego ja szczepie. A co do przyprowadzaoa chorych dzieci... bez komentarza :/ dzismasz problem z dzieckiem a jutro on nagle znika czy jak?? Glupota i wszyscy wkolo chorzy non stop bo co chwile cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ineczka dlatego ja szczepie. A co do przyprowadzaoa chorych dzieci... bez komentarza :/ dzismasz problem z dzieckiem a jutro on nagle znika czy jak?? Glupota i wszyscy wkolo chorzy non stop bo co chwile cos
    Nigdy tego nie zrozumiem. Sama znam osobiscie matki które zamiast pójść lekarza z dzieckiem wziąć urlop czy opiekę wolą iść do pracy bo praca ważniejsza albo nudzą się w domu. Mam taką znajomą co trzymiesieczne maleństwo oddała do złobka bo nudno jej w domu. A potem chore zdrowe nie ważne ona w pracy non stop. Urlop to pojęcie abstrakcyjne.
    Moja macica to chyba już wszędzie naciska. Mam kolki w bokach zakwasy w podbrzuszu jak za długo leżę w jednej pozycji i chce ją zmienić. Do tego chyba zaczyna uciskać zołądek.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy mają się dobrze, waga 998 i 979 także prawie łeb w łeb :) . Smiesznie ułożone bo jeden już głową w dół a drugi ma buzię na dupce pierwszego i w poprzek.
    No i mamy skierowanie na echo bo jeden synek ma 3 ogniska hypoechogenne także muszę załatwić.
    Idę gotować obiad także odezwę się później:)

A i z ciekawostek mają już włosy na głowie :)

Mini89, katka84, Mmargotka, Ineczka, MałaCzarna1988, anecz_kaa, terka, Kinga40, marta258, melbusia88, Loczek2018, karolcia87, krooolik lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Nigdy tego nie zrozumiem. Sama znam osobiscie matki które zamiast pójść lekarza z dzieckiem wziąć urlop czy opiekę wolą iść do pracy bo praca ważniejsza albo nudzą się w domu. Mam taką znajomą co trzymiesieczne maleństwo oddała do złobka bo nudno jej w domu. A potem chore zdrowe nie ważne ona w pracy non stop. Urlop to pojęcie abstrakcyjne.
    Moja macica to chyba już wszędzie naciska. Mam kolki w bokach zakwasy w podbrzuszu jak za długo leżę w jednej pozycji i chce ją zmienić. Do tego chyba zaczyna uciskać zołądek.

ja też lubię swoją pracę, co więcej - uwielbiam ją. Jeśli tylko będę mogła zamierzam wrócić do pracy bardzo szybko, mam to szczęście że mogę pracować z domu albo dowolnego miejsca na świecie. Pogodzenie tego z macierzyństwem będzie wyzwaniem, bo dotychczasowe trzydniowe wypady do klientów mogą się nie udać przy czekającym na mnie maluchu, ale wszystko jest do pogodzenia. Ważne żebyśmy były szczęśliwe i nie miały poczucia utraty czegoś przez dzieciaka lub pracę. To bardzo indywidualna sprawa co dla kogo jest ważne i jakie ma priorytety. A życie i czas i tak wszystko zweryfikują :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. nigdy nie odnalazłam się w roli "kury domowej" (już prędzej chuj***ej pani domu) :)
    nawet gdy przez pierwsze 2 miesiące ciąży musiałam zostać w domu bo ciąża była zagrożona ... mam trochę życiowe ADHD, gdy tylko zamyka się mnie w domu - wpadam w deprechę. Po prostu muszę coś robić, ogarniać, czuć się potrzebna :)

anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodzi o to że są super mamy co to naprawdę fajnie godzą w jej przypadku to jesy tak że najlepiej by było jakby dziecko było od rana do świtu w przedszkolu a potem szło spać i żeby ona musiała mu poświęcić minimum czasu i energii.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dokładnie :( być może dobrym rozwiązaniem takich sytuacji byłoby wzywanie karetki pogotowia na koszt rodzica gdzieś czytała, ze tak jest i to się sprawdza.Ile razy miałam na rękach lejące dziecko z temp ponad 38 stopni które dostało w szatni leki na Zbicie temperatury a rodzic jak już odebrał telefon to tylko tekst, ze przyjedzie normalnie bo jest w pracy eh.Ja rozumiem, ze nie zawsze można wyjść z pracy, ale jakieś chęci próba rozwiazania problemu a nie zrzucenie go na kadrę

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My już też po wizycie, maluszek ma sie świetnie, na 100% chłopak :) waży 832g, wszystkie parametry w normie. Nadrobił brzuszek uff, na badaniach połówkowych był na pograniczu, teraz odpowiada tygodniowi ciąży :) szyjka twarda i zamknięta bez niepokojących zmian. Na plusie 5,6 kg. Jedyne czego sie czepił to morfologii ale tragedii też nie ma ;) cukier w normie. Łożysko na przedniej ścianie i idzie do góry. Co za ulga...

anecz_kaa, Urszulka89, katka84, Kinga40, magdis, Vanilka, melbusia88, PixiDixi, Loczek2018, karolcia87 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka nie kazdy powimien miec dzieci.

Shadee chujowa Pani domu <3 ja teraz wole sprzatac ogrod niz dom :p bo lubieeee. A prania szczerrze i uczciwie nienawidze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie mam do was pytanie. Trochę nawet teraz wpadlam w panikę bo jakoś nie zwróciłam na to wczesniej uwagi a może wiecie coś wiecej w tej kwestii :) chodzi mi o to że przeglądam sobie właśnie ostatnio papiery ciążowe i znalazłam takie dziwne coś. Lekarz który mnie badał na ip zapisał mi szyjke o dlugosci 31 mm. Potem doktorka która mi robiła usg drugiego dnia 35 mm a lekarz mój na ostatniej wizycie 29 mm. Skąd te rozbieżności?
    Dodam jeszcze że zawsze jest twarda zamknięta i wydolna

• Nalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Sluchajcie mam do was pytanie. Trochę nawet teraz wpadlam w panikę bo jakoś nie zwróciłam na to wczesniej uwagi a może wiecie coś wiecej w tej kwestii :) chodzi mi o to że przeglądam sobie właśnie ostatnio papiery ciążowe i znalazłam takie dziwne coś. Lekarz który mnie badał na ip zapisał mi szyjke o dlugosci 31 mm. Potem doktorka która mi robiła usg drugiego dnia 35 mm a lekarz mój na ostatniej wizycie 29 mm. Skąd te rozbieżności?
    Dodam jeszcze że zawsze jest twarda zamknięta i wydolna
    Każdy lekarz mierzy inaczej, każdy sprzęt jest inny, więc najlepiej patrzyć na pomiary jednego lekarza na jednym sprzęcie. Ważne również, aby mieć opróżniony pęcherz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 19:41

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dokładnie :( być może dobrym rozwiązaniem takich sytuacji byłoby wzywanie karetki pogotowia na koszt rodzica gdzieś czytała, ze tak jest i to się sprawdza.Ile razy miałam na rękach lejące dziecko z temp ponad 38 stopni które dostało w szatni leki na Zbicie temperatury a rodzic jak już odebrał telefon to tylko tekst, ze przyjedzie normalnie bo jest w pracy eh.Ja rozumiem, ze nie zawsze można wyjść z pracy, ale jakieś chęci próba rozwiazania problemu a nie zrzucenie go na kadrę
    U mojej koleżanki w żłobku, jak ktoś przyprowadzi chore dziecko, to zawiadamiają opiekę społeczną. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem jakaś dziwna bo mnie sprzątanie w domu odpręża. Wogóle nawet lubię prasować i myć okna :p
    Co do zostania w domu, to nie wyobrażam sobie dać roczniaka do żłobka. Co innego niania, moja mama czy kuzynka. Ale do żłobka nie. Moja młoda do żłobka poszła na 2,5 jak wróciłam do pracy. Choć nie musiałam - finansowo. Ale chciałam, bo właśnie nie po to robiłam studia i podyplomówkę żeby siedzieć cały czas w domu. :p
    No ale dla mnie te 2,5 roku to było w sam raz ;) każdy ma to co lubi. Teraz planuję wrócić po macierzyńskim do pracy, prawdopodobnie moja mama zajmie się małą. A jak nie to poczekam do 2 lat i dam do żłobka.
    Każdy jest inny, każdy potrzebuje czegoś innego do szczęścia ;) jak chodzę do pracy to mimo zmęczenia fizycznego jestem lepiej zorganizowana i wypoczęta psychicznie. No i lubię niezależność finansową, tzn mój mnie z niczego nie rozlicza i konto do wypłat mamy jedne ale lubię wiedzieć, że ja też mam w tym wkład ;)

muminka83 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przyszedł czas i na mnie. Jestem po krzywej i moje wyniki to
    Na czczo 74 po 1h 160 po 2h 165 mg/dl
    Niepokoi mnie ten ostatni wynik :/ myślicie że już trzeba będie podjąć jakieś kroki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 22:42

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ