X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak ja obserwuje mojego męża to zastanawiam się które z nas jest w ciąży bo czasami ma takie humory jakby to jemu szalały hormony nie mi

• Ove Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziewczyny dobijcie mnie... Właśnie okazało się że ciąża aktywowala u mnie łuszczyce :/ chorobę skóry paskudna która się tylko zalecza... Do tego wczoraj okazało się że załapałem jakąś infekcje i mam 8 dniowe leczenie plus cukrzyca...już się boję iść do dentysty jutro :p
    Ja też jutro do dentysty, ale to dlatego, że sama sobie znalazłam dziś rano ubytek :( Masakra, byłam na kontroli w lutym i wszystko było w porządku. Mam nadzieję, że to jedyny i dopiero początek, a nie rozwinięty stan zapalny wewnątrz zęba :/

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszedl na to zebranie, ogarnął się. ..

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja też jutro do dentysty, ale to dlatego, że sama sobie znalazłam dziś rano ubytek :( Masakra, byłam na kontroli w lutym i wszystko było w porządku. Mam nadzieję, że to jedyny i dopiero początek, a nie rozwinięty stan zapalny wewnątrz zęba :/
    A ja mam problem z dentystą. :/ już trzy podejścia miałam ale w tej ciąży tak mi krwawią dziąsła, że nie jest mi w stanie nic zaplombować :/ A na krwawiące zęby nic mi nie pomaga. Nawet super miękka szczoteczka dla dzieci.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Poszedl na to zebranie, ogarnął się. ..
    Przypomniała mi się sytuacja gdzie córka była chora i maż z nią został ale już do lekarza z nią sam nie poszedł tylko przyjechał po mnie do pracy i musiałam się zwolnić :p ale u mnie jest tak, ze on chyba się boi że zapomniałby coś powiedzieć lekarce.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja mam problem z dentystą. :/ już trzy podejścia miałam ale w tej ciąży tak mi krwawią dziąsła, że nie jest mi w stanie nic zaplombować :/ A na krwawiące zęby nic mi nie pomaga. Nawet super miękka szczoteczka dla dzieci.
    Mi dentystka na krawiące dziąsła poleciła Paradontax. Może spróbuj? Na pewno nie zaszkodzi, a a nuż pomoże.

Pixi, super, że mąż się ogarnął :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Mi dentystka na krawiące dziąsła poleciła Paradontax. Może spróbuj? Na pewno nie zaszkodzi, a a nuż pomoże.

Pixi, super, że mąż się ogarnął :)
    Niestety nic nie pomaga, nawet on jak i różnego typu płukanki :/ Byłam u dwóch dentystów i pocieszyli mnie, ze zęby nie są na już i po porodzie śmiało mogę zrobić chyba że zacznie boleć. Nie myślę nawet o tym :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pimogl parodontax, przestaly krwawic, poprawa byla po okolo 1 tygodniu mycia 3x dziennie. Paskudny ,ale zadzialal.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mi pimogl parodontax, przestaly krwawic, poprawa byla po okolo 1 tygodniu mycia 3x dziennie. Paskudny ,ale zadzialal.
    Z dziąsłami mam od początku ciąży. stosowałam różne pasty, nawet jakieś ziołowe. Nie powiem - po parodontax była jakaś poprawa ale nie na tyle żeby bezproblemowo zrobić plombę. I tak mam taki "lek" założony czy coś podobnego na jednego zęba bo zdawało się że damy radę ale potem krew się polała i wyglądałam jak wampir wychodząc od dentysty :/ niestety nie było sensu zakładać plomby bo musi być sucho i pewnie by wypadła.

Britty lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Trochę się nie odzywalam. Kiedyś pisałam, że zasłabłam i miałam drgawki. Dzisiaj niestety akcja się powtórzyla po pobieraniu krwi (miałam robiona krzywa) zemdlałam i miałam silne napięcie mięśniowe, będąc nieprzytomna wymiotowałam glukoza. Mój lekarz prowadzący kazal mi jechać na IP. Przyjęli mnie do szpitala i robią pełno badań. Wiecie może ile tak minimum muszą trzymać? Źle znosze pobyty w szpitalu ale córeczki muszę się pomęczyć

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny! Trochę się nie odzywalam. Kiedyś pisałam, że zasłabłam i miałam drgawki. Dzisiaj niestety akcja się powtórzyla po pobieraniu krwi (miałam robiona krzywa) zemdlałam i miałam silne napięcie mięśniowe, będąc nieprzytomna wymiotowałam glukoza. Mój lekarz prowadzący kazal mi jechać na IP. Przyjęli mnie do szpitala i robią pełno badań. Wiecie może ile tak minimum muszą trzymać? Źle znosze pobyty w szpitalu ale córeczki muszę się pomęczyć
    O jeju :( nie wiem ile trzymają w takim wypadku, ale to jest niebiezpieczne dla Ciebie, więc będą trzymali pewnie tak długo, aż sprawdza co Ci dolega. Trzymaj się, ale w szpitalu na pewno jesteś pod opieką i bezpieczna.

Britty lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Zazwyczaj 3 dni na obserwacji jesli nic nie wykryją (bo chyba inaczej NFZ im nie zwróci za wszystko). Leż ile trzeba żeby Cię zdiagnozowali. Będzie dobrze <3

Britty lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Mi sie krawienie pojawilo w II trymestrze, teraz w III jest spokoj, ale oprocz usuniecia kamienia mialam zalecone 2 tyg Eludril, plukanki rumiankiem/woda utleniona rozpuszczona w zwyklej wodzie. Jeszcze przy szczorkowaniu czasem sie krew pojawi, ale zdecydowanie rzadziej i nie tak duzo. Wiec chyba jednak hormony swoje pokazuja ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam właśnie USG ale lekarz nic mi nie wytłumaczył, szyjka zamknieta 4 cm łożysko tylne 2stopnia to dobrze?

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dziewczyny miałam właśnie USG ale lekarz nic mi nie wytłumaczył, szyjka zamknieta 4 cm łożysko tylne 2stopnia to dobrze?
    Tak wszystko OK, szyjka zamknięta i dobrej długości, łożysko na tylnej ścianie i 2 stopnia też super.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Tak wszystko OK, szyjka zamknięta i dobrej długości, łożysko na tylnej ścianie i 2 stopnia też super.
    Dzięki kochana :*

katka84 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy biorąc zuravit można iść z marszu na badanie moczu?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz dopiero wrócił do domu ;( masakra nawet nke mam odwagi prosic go o cokolwiek

• olcia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy biorąc zuravit można iść z marszu na badanie moczu?
    Jak najbardziej tak. Ja biorę całą ciążę po 4 ta dziennie i normalnie robie badania moczu według zaleceń gina

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moj maz dopiero wrócił do domu ;( masakra nawet nke mam odwagi prosic go o cokolwiek

:):) napisz mu oficjalny list z nagana albo upomnieniem, ze wprowadza "nieprzyjazna atmosfere i nie wywiazuje sie z obowiazku malzenskiego" - dodaj, ze 3 takie upomnienia i skonczy na kanapie albo w wannie albo na karze pienieznej :) zaklej to w koperte, zaadresuj i wrzuc do skrzynki na listy. - moze cos do niego dotrze a jak nie to przynajmniej rozladuje troche sytuacje :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ