LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Duzaa wrote:Dziewczyny dobijcie mnie... Właśnie okazało się że ciąża aktywowala u mnie łuszczyce
chorobę skóry paskudna która się tylko zalecza... Do tego wczoraj okazało się że załapałem jakąś infekcje i mam 8 dniowe leczenie plus cukrzyca...już się boję iść do dentysty jutro :p
Masakra, byłam na kontroli w lutym i wszystko było w porządku. Mam nadzieję, że to jedyny i dopiero początek, a nie rozwinięty stan zapalny wewnątrz zęba
-
Ove wrote:Ja też jutro do dentysty, ale to dlatego, że sama sobie znalazłam dziś rano ubytek
Masakra, byłam na kontroli w lutym i wszystko było w porządku. Mam nadzieję, że to jedyny i dopiero początek, a nie rozwinięty stan zapalny wewnątrz zęba
już trzy podejścia miałam ale w tej ciąży tak mi krwawią dziąsła, że nie jest mi w stanie nic zaplombować
A na krwawiące zęby nic mi nie pomaga. Nawet super miękka szczoteczka dla dzieci.
-
PixiDixi wrote:Poszedl na to zebranie, ogarnął się. ..
-
Urszulka89 wrote:A ja mam problem z dentystą.
już trzy podejścia miałam ale w tej ciąży tak mi krwawią dziąsła, że nie jest mi w stanie nic zaplombować
A na krwawiące zęby nic mi nie pomaga. Nawet super miękka szczoteczka dla dzieci.
Pixi, super, że mąż się ogarnął -
Ove wrote:Mi dentystka na krawiące dziąsła poleciła Paradontax. Może spróbuj? Na pewno nie zaszkodzi, a a nuż pomoże.
Pixi, super, że mąż się ogarnąłByłam u dwóch dentystów i pocieszyli mnie, ze zęby nie są na już i po porodzie śmiało mogę zrobić chyba że zacznie boleć. Nie myślę nawet o tym
-
PixiDixi wrote:Mi pimogl parodontax, przestaly krwawic, poprawa byla po okolo 1 tygodniu mycia 3x dziennie. Paskudny ,ale zadzialal.
niestety nie było sensu zakładać plomby bo musi być sucho i pewnie by wypadła.
Britty lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Trochę się nie odzywalam. Kiedyś pisałam, że zasłabłam i miałam drgawki. Dzisiaj niestety akcja się powtórzyla po pobieraniu krwi (miałam robiona krzywa) zemdlałam i miałam silne napięcie mięśniowe, będąc nieprzytomna wymiotowałam glukoza. Mój lekarz prowadzący kazal mi jechać na IP. Przyjęli mnie do szpitala i robią pełno badań. Wiecie może ile tak minimum muszą trzymać? Źle znosze pobyty w szpitalu ale córeczki muszę się pomęczyć02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Hej dziewczyny! Trochę się nie odzywalam. Kiedyś pisałam, że zasłabłam i miałam drgawki. Dzisiaj niestety akcja się powtórzyla po pobieraniu krwi (miałam robiona krzywa) zemdlałam i miałam silne napięcie mięśniowe, będąc nieprzytomna wymiotowałam glukoza. Mój lekarz prowadzący kazal mi jechać na IP. Przyjęli mnie do szpitala i robią pełno badań. Wiecie może ile tak minimum muszą trzymać? Źle znosze pobyty w szpitalu ale córeczki muszę się pomęczyć
nie wiem ile trzymają w takim wypadku, ale to jest niebiezpieczne dla Ciebie, więc będą trzymali pewnie tak długo, aż sprawdza co Ci dolega. Trzymaj się, ale w szpitalu na pewno jesteś pod opieką i bezpieczna.
Britty lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Britty wrote:Hej dziewczyny! Trochę się nie odzywalam. Kiedyś pisałam, że zasłabłam i miałam drgawki. Dzisiaj niestety akcja się powtórzyla po pobieraniu krwi (miałam robiona krzywa) zemdlałam i miałam silne napięcie mięśniowe, będąc nieprzytomna wymiotowałam glukoza. Mój lekarz prowadzący kazal mi jechać na IP. Przyjęli mnie do szpitala i robią pełno badań. Wiecie może ile tak minimum muszą trzymać? Źle znosze pobyty w szpitalu ale córeczki muszę się pomęczyć
Zazwyczaj 3 dni na obserwacji jesli nic nie wykryją (bo chyba inaczej NFZ im nie zwróci za wszystko). Leż ile trzeba żeby Cię zdiagnozowali. Będzie dobrzeBritty lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:A ja mam problem z dentystą.
Mi sie krawienie pojawilo w II trymestrze, teraz w III jest spokoj, ale oprocz usuniecia kamienia mialam zalecone 2 tyg Eludril, plukanki rumiankiem/woda utleniona rozpuszczona w zwyklej wodzie. Jeszcze przy szczorkowaniu czasem sie krew pojawi, ale zdecydowanie rzadziej i nie tak duzo. Wiec chyba jednak hormony swoje pokazuja -
Britty wrote:Dziewczyny miałam właśnie USG ale lekarz nic mi nie wytłumaczył, szyjka zamknieta 4 cm łożysko tylne 2stopnia to dobrze?
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Czy biorąc zuravit można iść z marszu na badanie moczu?Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
anecz_kaa wrote:Moj maz dopiero wrócił do domu ;( masakra nawet nke mam odwagi prosic go o cokolwiek
napisz mu oficjalny list z nagana albo upomnieniem, ze wprowadza "nieprzyjazna atmosfere i nie wywiazuje sie z obowiazku malzenskiego" - dodaj, ze 3 takie upomnienia i skonczy na kanapie albo w wannie albo na karze pienieznej
zaklej to w koperte, zaadresuj i wrzuc do skrzynki na listy. - moze cos do niego dotrze a jak nie to przynajmniej rozladuje troche sytuacje
Urszulka89 lubi tę wiadomość