X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może pytanie troche banalne ale dla mnie nie ;) W czym pierzecie albo prałyście ubranka dla dzieci? Mam na oku Jelp albo Lovela. Używacie też płynu do płukania czy tylko do prania bo czytałam różne opinie. Pomóżcie bo już niedługo czas na pranie i prasowanie tej całej sterty rzeczy.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    :):) napisz mu oficjalny list z nagana albo upomnieniem, ze wprowadza "nieprzyjazna atmosfere i nie wywiazuje sie z obowiazku malzenskiego" - dodaj, ze 3 takie upomnienia i skonczy na kanapie albo w wannie albo na karze pienieznej :) zaklej to w koperte, zaadresuj i wrzuc do skrzynki na listy. - moze cos do niego dotrze a jak nie to przynajmniej rozladuje troche sytuacje :)

Kashanti tylko on od 7.30 byl w pracy. Rano odwiozl corke do przedszkola i byl jeszcxe na zakupach. Zla to jestem na tescia bo do pracy to on nic nie moze nie potrafi ale kasa.... o to juz nie ma problemu :/ a nie chce żeby Dawid sie zajezdzał a reszta korzystala a tak jest niestety w tej chwili

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna ja jupie chyba bialego jelenia lub dzidziuś. Plyn delikatny jakis tez kupię.

katka84, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to sa dochody z ziemii i nie jest to mała kasa. A moj maz sie nie upomni bo to jego rodzice.... tylko ja nie widze powodu żeby on musial pracowac na swoje rodzenstwo... gdzie siostra nie pracuje i brat tez nie, bo tesciowie im daja. Skoro chcs dawac niech daja za swoja prace a nie naszym kosztem. Ja niestety wredna jestem, ale jak bylismy na studiach i wpadlismy to Dawid dostawał 1000 zl, w kazdy week jechał pomagac i nikogo nie obchodzilo ze mp placimy za akademik 1050 zl i nie mamy kasy. Cala wyprawke etc kupilismy sami, a dowiedzislam sie ze tesciowa kupila nam wozek co jest nieprawdą.... i kilka innych spraw. Niestety jak chodzi o pieniadze to rozmowy mile nie sa. I moj Dawid i tak sie zaczal stawiac bo wcześniej duzo bardziej go wykorzystywali. Teraz mp maja pretensje ze sie budujemy, co im do tego?? To nasza sprawa i nasze pieniądze oni nam nie daja.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Mnie wypuścili w poniedziałek po 5 dobach i tyle trzymali większość dziewczyn - po 4/5 dni żeby być pewnym ze idzie się bezpiecznie do domku. U mnie już spokój szyjka 38-35mm zamknięta, nie wiedzą skąd ta krew była ale obowiązkowo oszczędzać się zero podnoszenia.
    Co do prania kupiłam Bobini i do prania i płukania :) i biorę się za pranie ciuszków gdyby młody jednak zechciał wcześniej wyjść chodź mam nadzieje jeszcze na kilka tyg spokoju ;)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi proszę te, które przyjmują luteinę dopochwowo, czy zdarza się Wam taki mętny mocz? Ja coś takiego zaobserwowałam w zeszłym tygodniu (nie dotyczy każdego oddania moczu), myślałam, że to z powodu wymieszanej wydzieliny z pochwową, ale dzisiaj rano naszły mnie wątpliwości. Jutro chyba zrobię badanie moczu, czy to nie jakiś bezobjawowy stan zapalny, bo w sumie nie mam żadnych dolegliwości podczas oddawania moczu . Jakoś mega często do WC też nie chodzę.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nalia, zdarza się - szczególnie rano, kiedy luteiny wypływa najwięcej :)

Ja będę prać ciuszki w Lovella - zaczynam jakoś po weekendzie majowym w razie "w".

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej dziewczyny. Może pytanie troche banalne ale dla mnie nie ;) W czym pierzecie albo prałyście ubranka dla dzieci? Mam na oku Jelp albo Lovela. Używacie też płynu do płukania czy tylko do prania bo czytałam różne opinie. Pomóżcie bo już niedługo czas na pranie i prasowanie tej całej sterty rzeczy.
    Przy starszej córce prałam w Jelpie. Teraz będę w Loveli bo dostępność jest lepsza :) wcześniej miałam proszek plus płyn do płukania a teraz zamiast proszku kupię kapsułki :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi proszę te, które przyjmują luteinę dopochwowo, czy zdarza się Wam taki mętny mocz? Ja coś takiego zaobserwowałam w zeszłym tygodniu (nie dotyczy każdego oddania moczu), myślałam, że to z powodu wymieszanej wydzieliny z pochwową, ale dzisiaj rano naszły mnie wątpliwości. Jutro chyba zrobię badanie moczu, czy to nie jakiś bezobjawowy stan zapalny, bo w sumie nie mam żadnych dolegliwości podczas oddawania moczu . Jakoś mega często do WC też nie chodzę.
    Brałam luteinę do 16tc i zazwyczaj miałam tak z porannego moczu jak aplikowałam luteinę przed spaniem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, ja się wczoraj ważyłam i mam lekka zalamke, jest mnie już trochę za dużo. Miałam nadzieję, że w drugiej ciąży przytyje trochę mniej, ale niestety. U nas dzisiaj będzie ciepło, więc pewnie spędzimy trochę czasu na placu zabaw. Ja też niestety jestem coraz bardziej zmęczona, a za tydzień zaczynamy remont

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:06

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja tak jak Ania prałam w dzidziuś lub w biały jeleń i płyn do płukania delikatny dla dzieci też dodawałam, ale nie pamiętam jaki. A nie też Dzidziuś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:15

anecz_kaa, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    I to sa dochody z ziemii i nie jest to mała kasa. A moj maz sie nie upomni bo to jego rodzice.... tylko ja nie widze powodu żeby on musial pracowac na swoje rodzenstwo... gdzie siostra nie pracuje i brat tez nie, bo tesciowie im daja. Skoro chcs dawac niech daja za swoja prace a nie naszym kosztem. Ja niestety wredna jestem, ale jak bylismy na studiach i wpadlismy to Dawid dostawał 1000 zl, w kazdy week jechał pomagac i nikogo nie obchodzilo ze mp placimy za akademik 1050 zl i nie mamy kasy. Cala wyprawke etc kupilismy sami, a dowiedzislam sie ze tesciowa kupila nam wozek co jest nieprawdą.... i kilka innych spraw. Niestety jak chodzi o pieniadze to rozmowy mile nie sa. I moj Dawid i tak sie zaczal stawiac bo wcześniej duzo bardziej go wykorzystywali. Teraz mp maja pretensje ze sie budujemy, co im do tego?? To nasza sprawa i nasze pieniądze oni nam nie daja.
    Ania znam taki przypadek. Chłopak robił wszystko na gospodarce, a rodzeństwo kasę ciągnęło. W końcu się ożenił i zamieszkali razem z jego rodzicami. Dostawał minimum kasy, nawet na samochód jak chciał nie dali. Doszło do tego, że przeszkadzało starszym, że dziewczyna za późno się kąpie.
    Rzucili wszystko i wyjechali do Stanów do rodziny. Teraz stare dziady za przeproszeniem muszą radzić sobie same ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 08:21

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja będę prała w żelu Persil sensitive w tym bialym bez płynu do płukania

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ania znam taki przypadek. Chłopak robił wszystko na gospodarce, a rodzeństwo kasę ciągnęło. W końcu się ożenił i zamieszkali razem z jego rodzicami. Dostawał minimum kasy, nawet na samochód jak chciał nie dali. Doszło do tego, że przeszkadzało starszym, że dziewczyna za późno się kąpie.
    Rzucili wszystko i wyjechali do Stanów do rodziny. Teraz stare dziady za przeproszeniem muszą radzić sobie same ;)

U Nas takie zapedy tez byly. Tylko ja na to nie pozwole, a mojemu mezowi szkoda lubi to etc. Jeszcze rok temu byla gadka ze ciagniki sa tescia nie mojego meza dlatego on sie mie klocił.
    , To kupil i maszyny etc. A my na szczescie mieszkamy sami i sie budujemy tylko moj maz twierdzi ze ja go napuszczam na jego ojca :/ no sorry ale on ma swoja rodzine i nie musi robic na wszystkich. To ja pracuje, moj maz tez + ziemia i oni sie martwia z czego my zyc bedziemy, a jego siostra nie pracuje ma kredyt na mieszkanie 2 tys i jest git. No ale juz wczoraj byla rozmowa i dzis rano z tesciem gadal ze tak nie mozr byc ze on sam robi wszystko i tesc poszedl obrazony w pole :)

A bobini ponoc ok

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U Nas takie zapedy tez byly. Tylko ja na to nie pozwole, a mojemu mezowi szkoda lubi to etc. Jeszcze rok temu byla gadka ze ciagniki sa tescia nie mojego meza dlatego on sie mie klocił.
    , To kupil i maszyny etc. A my na szczescie mieszkamy sami i sie budujemy tylko moj maz twierdzi ze ja go napuszczam na jego ojca :/ no sorry ale on ma swoja rodzine i nie musi robic na wszystkich. To ja pracuje, moj maz tez + ziemia i oni sie martwia z czego my zyc bedziemy, a jego siostra nie pracuje ma kredyt na mieszkanie 2 tys i jest git. No ale juz wczoraj byla rozmowa i dzis rano z tesciem gadal ze tak nie mozr byc ze on sam robi wszystko i tesc poszedl obrazony w pole :)

A bobini ponoc ok
    Dobrze, że wyraził swoje zdanie, niech mają świadomość.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Witam się z rana, ja się wczoraj ważyłam i mam lekka zalamke, jest mnie już trochę za dużo. Miałam nadzieję, że w drugiej ciąży przytyje trochę mniej, ale niestety. U nas dzisiaj będzie ciepło, więc pewnie spędzimy trochę czasu na placu zabaw. Ja też niestety jestem coraz bardziej zmęczona, a za tydzień zaczynamy remont

Krolik ja Ci powiem ze nie jem slodkiego i pilnuje por posiłków ( po 2 ciazy zostały mi kg ) i teraz mam jakies 3,5-4 kg na + co mnie cieszy. Ja pozwolilam sobie na slodkie to 2 kg w 2 tyg!!! Wiec słodycze jem w nd :p a nie chce sie toczyc na koniec. Mój gin sie smieje zs i tak mi sie nie uda :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi wy też tak macia. Ja jak stoczę się rano z łóżka to potrzebuję tak z pół godziny zanim się rozruszam. Czuje wtedy jeden wielki zakwas od żeber aż do połowy ud

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Dobrze, że wyraził swoje zdanie, niech mają świadomość.

U Nas nie ma szans. Tylko zapedy byly i tesc tez probowal wydzielac mojemu mezowi kasę. Zmusilam go zeby poszedl do pracy ( państwowa jako inspektor wiec sie nie przemecza :p) i moj maz zaczal sie stawiac, ale teksty ze jego maszynami etc. Twraz maszyny tez sa nasze wiec arhumentow brak. A najbardziej wnerwia mnie to ze jak moj maz np cos wydzierzawi to po co... albo karczowal 4ha to tez gadanje ze po co ze sie nie da etc i co? Dalo sie. Tylko uklad ze kasa pol na pol a robota mojego meza jest nie do przyjecia i o to sa wojenki teraz.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty co tam u Ciebie?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U Nas nie ma szans. Tylko zapedy byly i tesc tez probowal wydzielac mojemu mezowi kasę. Zmusilam go zeby poszedl do pracy ( państwowa jako inspektor wiec sie nie przemecza :p) i moj maz zaczal sie stawiac, ale teksty ze jego maszynami etc. Twraz maszyny tez sa nasze wiec arhumentow brak. A najbardziej wnerwia mnie to ze jak moj maz np cos wydzierzawi to po co... albo karczowal 4ha to tez gadanje ze po co ze sie nie da etc i co? Dalo sie. Tylko uklad ze kasa pol na pol a robota mojego meza jest nie do przyjecia i o to sa wojenki teraz.
    Mam wrażenie, że mężczyźni do większości rzeczy by niedoszli w życiu bez swoich mądrych kobiet. To one popychają i motywują do dobrego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 09:48

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ