X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie te czasy ze jemy za dwoje :p dziecko to taki maly pasozyt ono sobie poradzi, wazne zeby dostatczac witaminy i skl mineralne. Ja sie nie martwię brakiem przyrostu wagi.

Wstawilam pranie, odkurze umyje podlogi i czekam na lekarza do babci. Wczoraj cisnienie 220/190 pogotowie zbilo a dzis ma byc rodzinny. Babcia ma 90 lat a od niedzieli nie je ledwo pije i nie wstaje :/ ehh ciagle cos

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    To nie te czasy ze jemy za dwoje :p dziecko to taki maly pasozyt ono sobie poradzi, wazne zeby dostatczac witaminy i skl mineralne. Ja sie nie martwię brakiem przyrostu wagi.

Wstawilam pranie, odkurze umyje podlogi i czekam na lekarza do babci. Wczoraj cisnienie 220/190 pogotowie zbilo a dzis ma byc rodzinny. Babcia ma 90 lat a od niedzieli nie je ledwo pije i nie wstaje :/ ehh ciagle cos
    No właśnie Ania - pasożyt. Zaczęłam chudnąć, zęby zaczęły być nadwrażliwe i paznokcie wyginać się na wszystkie strony, to zwiększyłam ilość nabiału. A, że cukry nie poszły za tym w górę, to jest te 250 kcal więcej tym sposobem. Uwielbiam nabiał, a przez tą dietę musiałam ograniczyć.
    Zdrowia dla babci i mniej kłopotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 12:08

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    E tam drobniutka, ja mam 160 cm i waga przed Marysia 56 po Marysi 65 i zapotrzebowanie mialam w okolicach 1800kcal takze :)
    A ja mam 164 i wagę sprzed ciąży 50kg hihi :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Szczypiooor :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ooo to szczuplutka jesteś. :D

Urszulka89 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą wazylam 55 przy wzroscie 172 teraz mam 63,5

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jakaś licytacja ;)? no to ja nie mam szans na wygraną, ani chuda, ani gruba, ani wysoka, ani niska.
    A może pomierzymy brzuchy w obwodzie, tu mam jakieś szanse jeszcze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 12:37

PixiDixi, melbusia88, Urszulka89 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie obliczylam ,ze miesiecznie bede potrzebowala ok .560 pieluch

katka84, Nalia, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Dziewczyny to jakaś licytacja ;)? no to ja nie mam szans na wygraną, ani chuda, ani gruba, ani wysoka, ani niska.
    A może pomierzymy brzuchy w obwodzie, tu mam jakieś szanse jeszcze :P

Haha nie wiem. Mi się wydaję że mój już jest mega ogromny a tu jeszcze prawie cały trymstr. Chyba wszytko poszło mi w brzuch :) mierzyłam się ostatnio z czystej ciekawości to wyszło 97

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto mnie przebije ??? 132 cm obwod brzucha...jeju jak ja to zrzuce ;)

Edit: przed ciaza mialam 74 cm w talii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 12:50

katka84, Carolline lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy mówią, poza moim mężem, że mam mały brzuch. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No tez tak pomyslalam,ze ta insulina to zbyt szybko...
    No może się źle wyrazilam chciałao dać na noc ale trochę wynegocjowalam i pewnie po następnej wizycie (czyli za miesiąc) mi da :) więc na razie walczę z dieta i mam nadzieję że jak najdłużej wytrzymam bez insuliny choć cukry na czczo i po śniadaniu bardzo wokół granicy oscylują

A w brzuszku dziś równo metr! :D rośniemy dziewczynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 12:55

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    No może się źle wyrazilam chciałao dać na noc ale trochę wynegocjowalam i pewnie po następnej wizycie (czyli za miesiąc) mi da :) więc na razie walczę z dieta i mam nadzieję że jak najdłużej wytrzymam bez insuliny choć cukry na czczo i po śniadaniu bardzo wokół granicy oscylują

To nie jest tak zle Duzaa, jak oscyluja to zawalcz jeszcze. ..

Duzaa lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dalej jak tydzień temu temat przyrostu wagi ciągnął się przez 4 strony i znowu? serio :-) ?

Ja dziś wizytuję, ale późno, o 19. Trzymajcie kciuki za szyjkę i rozwarcie, a raczej jego brak ;-)

Urszulka89, PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie dalej jak tydzień temu temat przyrostu wagi ciągnął się przez 4 strony i znowu? serio :-) ?

Ja dziś wizytuję, ale późno, o 19. Trzymajcie kciuki za szyjkę i rozwarcie, a raczej jego brak ;-)
    Kciuki :)
    Oj musimy o czymś gadać, waga też dobry temat :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ooo to szczuplutka jesteś. :D
    U mnie w rodzinie (po stronie mamy to norma) - tyje się po 30 lub po 4 dziecku. Także do trzydziestki mi brakuje rok :p Noo także ja wcinam wszystko :D przy starszej córce przytyłam 19kg i po 1,5 miesiącu już nic nie było. Bez żadnych ćwiczeń :p ciekawe jak teraz będzie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Haha nie wiem. Mi się wydaję że mój już jest mega ogromny a tu jeszcze prawie cały trymstr. Chyba wszytko poszło mi w brzuch :) mierzyłam się ostatnio z czystej ciekawości to wyszło 97
    Co do brzucha to w tej chwili mam 95 ;)
    Nie, nie licytujemy się. :p ja bym chciała przytyć ale przy moim metabolizmie to walka z wiatrakami :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co do brzucha to w tej chwili mam 95 ;)
    Nie, nie licytujemy się. :p ja bym chciała przytyć ale przy moim metabolizmie to walka z wiatrakami :p

Zazdroszcze metabolizmu :) hehe moj maz tak ma co zje to kibelek hihi .

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak potrzebujemy tematu, to ja zadam dwa głupie pytania ;-)
    1. Czy golicie się na zero przed wizytą u gin i jeśli tak, to jak wam się to udaje ;-D
    2. Jak idziecie na wizytę i macie na stopach tzw antygwałty, to w tym siadacie na fotelu do badania? Ja do tej pory byłam albo w botkach, albo w adidasach i do tego sakrpetki, więc luz, a teraz czas baleriny i tych cienkich a la rajstopowych skarpetek i jak widzę samą siebie w tym i do pasa nic, to śmieję się sama z siebie i się zastanawiam co dziś z tym fantem zrobić :-D

Wiem, wiem, temat życia i śmierci ;-)

PixiDixi, katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jak potrzebujemy tematu, to ja zadam dwa głupie pytania ;-)
    1. Czy golicie się na zero przed wizytą u gin i jeśli tak, to jak wam się to udaje ;-D
    2. Jak idziecie na wizytę i macie na stopach tzw antygwałty, to w tym siadacie na fotelu do badania? Ja do tej pory byłam albo w botkach, albo w adidasach i do tego sakrpetki, więc luz, a teraz czas baleriny i tych cienkich a la rajstopowych skarpetek i jak widzę samą siebie w tym i do pasa nic, to śmieję się sama z siebie i się zastanawiam co dziś z tym fantem zrobić :-D

Wiem, wiem, temat życia i śmierci ;-)

Odp 1 - ja chodzę wogóle na depilację woskiem (u kosmetyczki) ale nie robię całkowicie na zero bo raz zrobiłam i niestety infekcja się przyplątała :/
    Odp 2- ja zawsze ściągam skarpetki/ponkolanówki (ogólnie gołe nogi) a dostaję u gin takie jednorazowe kapcie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ