X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jak potrzebujemy tematu, to ja zadam dwa głupie pytania ;-)
    1. Czy golicie się na zero przed wizytą u gin i jeśli tak, to jak wam się to udaje ;-D
    2. Jak idziecie na wizytę i macie na stopach tzw antygwałty, to w tym siadacie na fotelu do badania? Ja do tej pory byłam albo w botkach, albo w adidasach i do tego sakrpetki, więc luz, a teraz czas baleriny i tych cienkich a la rajstopowych skarpetek i jak widzę samą siebie w tym i do pasa nic, to śmieję się sama z siebie i się zastanawiam co dziś z tym fantem zrobić :-D

Wiem, wiem, temat życia i śmierci ;-)

Hehehe

Gole sie na zero, do lusterka, jakos mi sie to jeszcze udaje.
    Na drugie pytanko mam jak u Uli :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    1. Czy golicie się na zero przed wizytą u gin i jeśli tak, to jak wam się to udaje ;-D
    2. Jak idziecie na wizytę i macie na stopach tzw antygwałty, to w tym siadacie na fotelu do badania? Ja do tej pory byłam albo w botkach, albo w adidasach i do tego sakrpetki, więc luz, a teraz czas baleriny i tych cienkich a la rajstopowych skarpetek i jak widzę samą siebie w tym i do pasa nic, to śmieję się sama z siebie i się zastanawiam co dziś z tym fantem zrobić :-D

1. Różnie, nie zawsze, czasem idę nieogolone, czasem na zero ;)

2. Nie noszę antygwaltow, zazwyczaj skarpety i w nich wczodze na fotel, jak miałam rajstopy, to sciagalam i zakładałam takie specjalne obuwie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

1. Ja od zawsze na punkcie golenia mam bzika wszystkie włosy poza głowa brwiami i rzęsami bym w kosmos wysłała.Jutro mam wizytę i jeszcze widzę to co mam na dole,ale za miesiąc już będzie gorzej heh.Mam patent w razie w lusterko na pralkę bo mam akurat obok prysznica i jazda :)
    2. Ściągam zawsze to co mam i buciki jednorazowe zakładam ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 100% zgadzam się z Ineczka ;))

oar89jcggibdab41.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz po goleniu w ciazy zrobiła mi się gulka bo chyba wrósł mi sie włosek. Wtedy zapytałam się gina czy przeszkadza mu jak są włosy to powiedział że mu to obojętne a jak mam wrażliwą skórę to żebym sie nie goliła.
    Osobiście gole sie przed wizytami ale już nie tak dokładnie bo mi ciężko.
    Jeśli chodzi o rozbieranie to zawsze od pasa w dół jestem goła, bez skarpetek itp. Przeważnie chodze w sukienkach.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Zawsze się goliłam teraz ostatnio mam z tym problem więc możecie się śmiać mąż mi pomaga ;)
    2. Chodzę do gina i zawsze zostaje w skarpetkach. Teraz cieplej więc ubieram zawsze trampki i stopki. Mam takie skrzywienie że jakoś czuję się w nich lepiej psychicznie

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    1. Zawsze się goliłam teraz ostatnio mam z tym problem więc możecie się śmiać mąż mi pomaga ;)
    2. Chodzę do gina i zawsze zostaje w skarpetkach. Teraz cieplej więc ubieram zawsze trampki i stopki. Mam takie skrzywienie że jakoś czuję się w nich lepiej psychicznie

Fajnie,ze maz Ci pomaga, to dobrze...nic smiesznego.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie golę się na zero, bo ciągle jakieś infekcje po takim wygoleniu się przypałętają, i pieczenia. Lepiej nie ryzykować w ciąży. Na stronie szpitala, w którym chcę rodzić nawet napisali, by się nie golić przed porodem, bo wtedy łatwiej o infekcje, jedynie skrócić owłosienie ;)
    To w sumie nasza sprawa, a jak ginekologowi to nie odpowiada, to on ma problem.
    Zresztą mam 102 cm w brzuchu i nic tam nie widzę już :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 14:51

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie gole tylko troszke zeby to estetycznie w miare wygladalo ale nigdy na zero bo po pierwsze zle sie z tym czuje jak niedojrzala mala dziewczynka, po drugie bardzo wrastaja mi wloski i juz raz mialam tam ropień (nie krostke, ropień, 1,5 cm, ktory byl w narkozie nacinany i oprozniany) a po trzecie te wlosy po cos tam sa, np dla ochrony przed infekcjami i nawet mamaginekolog w tym wpisie jak sie przygotować do porodu pisze, żeby przyciac wloski na 2-3mm ale nie golic.
    Co do drugiego pytania to- dopoki skarpetki sa czyste i nogi nie smierdza;) to ginekologowi jest naprawde wszystko jedno co masz na sobie:) hehe życzę nadal tylko problemów tej rangi

olcia87 lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo tylko szyjki, cukrzyce, infekcje, przeziębienia, tarczyce, a tu tematy na rozluźnienie o wadze, goleniu i skarpetkach, aż miło :P

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Kaktus dziś wizyta? Daj znać jak malenstwo.

Miło że pamiętałas :) właśnie wróciłam do domu. Mała przybrała ale niezbyt dużo, waży 1200 z groszem, więc odstaje już o 16 dni. Dodatkowo mam coraz mniej wód płodowych, na granicy normy. Piję conajmniej 3 litry wody dziennie, więc nie wiem dlaczego tak się dzieje :( przepływy są dalej ok, łożysko podobno też wygląda na porządku. Za tydzień mam kolejną wizytę i wtedy lekarz podejmie decyzję co dalej z nami robić. Zapisałam się też na jutro do innego lekarza, żeby jednak zaczerpnąć innej opinii.
    Mam zrobić jeszcze badania na cytomegalię i parwowirus B19. Jestem lekko przerażona..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Miło że pamiętałas :) właśnie wróciłam do domu. Mała przybrała ale niezbyt dużo, waży 1200 z groszem, więc odstaje już o 16 dni. Dodatkowo mam coraz mniej wód płodowych, na granicy normy. Piję conajmniej 3 litry wody dziennie, więc nie wiem dlaczego tak się dzieje :( przepływy są dalej ok, łożysko podobno też wygląda na porządku. Za tydzień mam kolejną wizytę i wtedy lekarz podejmie decyzję co dalej z nami robić. Zapisałam się też na jutro do innego lekarza, żeby jednak zaczerpnąć innej opinii.
    Mam zrobić jeszcze badania na cytomegalię i parwowirus B19. Jestem lekko przerażona..
    Dobrze, że się wybierasz do innego na sprawdzenie. A może wyciekają gdzieś te wody? Moja znajoma miała sączenie się wód przez ponad miesiąc i jej lekarz się nie poznał. Dopiero inny i to w szpitalu jej powiedział, że wody jej uciekają. Więc wychodzi na to, że ginekolog może to przeoczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:11

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Też pomyślałam o wycieku wod. Nie masz może jakiejś wodnistej wydzieliny? Czy wody się zmniejszyły od zeszłego tygodnia?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Dobrze, że się wybierasz do innego na sprawdzenie. A może wyciekają gdzieś te wody? Moja znajoma miała sączenie się wód przez ponad miesiąc i jej lekarz się nie poznał. Dopiero inny i to w szpitalu jej powiedział, że wody jej uciekają. Więc wychodzi na to, że ginekolog może to przeoczyć.
    Miałam jakiś czas temu takie podejrzenia, bo wydzielina była dosyć wodnista momentami, ale zakupiłam sobie papierki lakmusowe i regularnie sprawdzam. Wygląda na to, że wody nie uciekają.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Też pomyślałam o wycieku wod. Nie masz może jakiejś wodnistej wydzieliny? Czy wody się zmniejszyły od zeszłego tygodnia?
    Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził że są 'w normie', a dziś już na granicy ale nie znam dokładnych pomiarów.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ten drugi Cię przebada, może coś się jutro wyjaśni. Głowa do góry, najwyżej położą Cię do szpitala i porobią wszystkie możliwe badania, to się wtedy wyjaśni.
    Daj znać Kaktus, co tam jutro ten drugi lekarz powie. Kciuki.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja mam 164 i wagę sprzed ciąży 50kg hihi :D

A teraz ile ważysz?
    Ja mam 161, waga sprzed ciąży 52. A teraz 61,5.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:51

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Mnie mój też pomaga, sam się do tego rwie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 15:55

PixiDixi lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    No bo tylko szyjki, cukrzyce, infekcje, przeziębienia, tarczyce, a tu tematy na rozluźnienie o wadze, goleniu i skarpetkach, aż miło :P
    Dokładnie :-)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus koniecznie daj znać jaka druga opinia. 16 dni to już sporo, ale te wody bardziej martwia... Trzymam mocno kciuki za Was!

Kaktus93 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ