X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Mam wrażenie, że mężczyźni do większości rzeczy by niedoszli w życiu bez swoich mądrych kobiet. To one popychają i motywują do dobrego ;)

Niestety to racja... oni maja za male potrzeby chyba :p i jakies takie ograniczone spojrzenie. Grunt ze maja Nas :p

Ja zdrzemne sie chyba bo w nocy spac nie mogę :/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Niestety zgodze sie z Wami nt.facetow, im starsza jestem tym slabsze mam o nich zdanie...

Aneczka pospij , mnie tez najlepiej pidsypia sie w ciagu dnia.

Britty siedz w tym szpitalu jak najdluzej sie da, niech postaeia diagnozę bo te napady to nie przypadek. Zdrowka Ci zycze!

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty a eeg moga teraz zrobic czy nie bardzo??

Syn kuzynki mial nie tyle drgawki co zawieszal sie i sztywnial i niestert padaczka a na roczek.

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi :) podsumowując dalej nie moge sie zdecydować na płyn do prania ;) ostatnio tak mam :)
    Za to wczoraj zrobiłam zamówienie w Gemini dla maluszka i dla mnie. Przynajmniej jedno z głowy. Jeszcze mi została do kupienia wanienka, przewijak, pierdoły z IKEA no i sprzątanie całej chaty i pranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 10:46

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam tak małe cukry, że codziennie czekoladę podjadam 1,2 kawałeczki. Nic nie tyję, wręcz chudnę, zwiększyłam ilość kcal dziennie o 250 i nic waga do góry nie idzie. Mała jednak rośnie, bo tak mnie brzuch czasem w pachwinach i po bokach boli i gorący się robi - wyraźnie czuję, że więzadła się rozciągają, to najważniejsze.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak tam Twoje cukry? Dajesz radę z dietą?

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Dziewczyny mam tak małe cukry, że codziennie czekoladę podjadam 1,2 kawałeczki. Nic nie tyję, wręcz chudnę, zwiększyłam ilość kcal dziennie o 250 i nic waga do góry nie idzie. Mała jednak rośnie, bo tak mnie brzuch czasem w pachwinach i po bokach boli i gorący się robi - wyraźnie czuję, że więzadła się rozciągają, to najważniejsze.

Jesli jestes na diecie cukrzycowej, to jest to normalne :) ja jestem od 5 tyg i przez tez czas schudlam 1kg i waga jak zaczarowana stoi na +6kg od poczatku ciazy :) ale Mały sie rozwija, wiec i diabetolog i ginekolog sa spokojni :) mam 1800-2000kcal na dzien rozpisane i jest ok :)
    Przynajmniej nie bedzie duzo pracy z powrotem do figury :)

katka84 lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Jesli jestes na diecie cukrzycowej, to jest to normalne :) ja jestem od 5 tyg i przez tez czas schudlam 1kg i waga jak zaczarowana stoi na +6kg od poczatku ciazy :) ale Mały sie rozwija, wiec i diabetolog i ginekolog sa spokojni :) mam 1800-2000kcal na dzien rozpisane i jest ok :)
    Przynajmniej nie bedzie duzo pracy z powrotem do figury :)
    Ja jestem od prawie 2 miesięcy na diecie i schudłam 1 kg. Jadłam 1750 kcal, ale zaczęłam znowu chudnąć i zwiększyłam do 2000 kcal.
    Dobrze, że nie jestem jakimś odosobnionym przypadkiem ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pixi jak tam Twoje cukry? Dajesz radę z dietą?

Czasem sie łamie i to powazniej niz Ty Katka :) ostatnio wchlonelam pol opakowania biszkoptow i...cukier po 1 h 128 po 2 110 ,dziwnie...
    Rano bywa ,ze oscyluje na czczo w okolicach 70. Na razie z waga zadawalajaco bo 89.5 kg i tak mam od cholery na plusie ,ale co mi tam ;)

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja jestem od prawie 2 miesięcy na diecie i schudłam 1 kg. Jadłam 1750 kcal, ale zaczęłam znowu chudnąć i zwiększyłam do 2000 kcal.
    Dobrze, że nie jestem jakimś odosobnionym przypadkiem ;)
    Ja na diecie jestem dopiero od 2 tygodni a już pół kilo w dół... Wychodzi na to że do wagi początkowej dopisalo mi się jakieś 3kg mam nadzieję że to nie wpłynie źle na tą moją małą osmorniczke w brzuchu ;) (nawet dostałam ostatnio od diabetolog pozwolenie na coś słodkiego co jakiś czas hihi ale zapowiedziała insulinę od następnej wizyty na noc :()

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się sobie liczyć kalorie, żeby jesc chociaż te 2 tys, ale często wychodzi 1800 - jestem najedzona, waga przyrasta prawidłowo, więc chyba ok? Co sądzicie?,

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że jak się trzyma dietę i cukry są już unormowane, to w końcu dziecko zaczyna ciągnąć (szczególnie w tym okresie, kiedy rośnie tak intensywnie) i cukry spadają. Może stąd te 70, bo u Ciebie Pixi to ciągną podwójnie.
    Duzaa a czemu insulina na noc? to dopiero 2 tygodnie, nie chcą dać Ci jeszcze trochę czasu na unormowanie?

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jak jestes niska,drobniutka to Twoje zapotrzebowanie na kalorie moze b6c wlasnie takie i wystatczajace. Sa kalkulatory zapotrzebowania energetycznego gdzie tez jest wliczany poziom aktywnosci i oblicza Ci.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja staram się sobie liczyć kalorie, żeby jesc chociaż te 2 tys, ale często wychodzi 1800 - jestem najedzona, waga przyrasta prawidłowo, więc chyba ok? Co sądzicie?,
    Powiem Ci Nalia, że mi 1800 w zupełności wystarczy, ja sobie zwiększyłam, bo zaczęłam znowu chudnąć i jem więcej na siłę. Aby dziecko rosło i to najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 11:48

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Mi się wydaje, że jak się trzyma dietę i cukry są już unormowane, to w końcu dziecko zaczyna ciągnąć (szczególnie w tym okresie, kiedy rośnie tak intensywnie) i cukry spadają. Może stąd te 70, bo u Ciebie Pixi to ciągną podwójnie.
    Duzaa a czemu insulina na noc? to dopiero 2 tygodnie, nie chcą dać Ci jeszcze trochę czasu na unormowanie?

No tez tak pomyslalam,ze ta insulina to zbyt szybko...

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Pisałam już o tym wcześniej ale może Wam umknęło. Albo jeszcze któraś mamusia nie ma kompletnej wyprawki :)
    Mam do sprzedania bardzo fajny wozek dla blizniakow lub rok po roku tutaj szczegóły: OLX - wózek bliźniaczy lub rok po roku

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Hej Dziewczyny. Pisałam już o tym wcześniej ale może Wam umknęło. Albo jeszcze któraś mamusia nie ma kompletnej wyprawki :)
    Mam do sprzedania bardzo fajny wozek dla blizniakow lub rok po roku tutaj szczegóły: OLX - wózek bliźniaczy lub rok po roku

My to sasiadki jestesmy widze :) , czy cena jest do negocjacji? A i czy te gondolr mozna przodem do siebie ustawic??

• Nalia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia jak jestes niska,drobniutka to Twoje zapotrzebowanie na kalorie moze b6c wlasnie takie i wystatczajace. Sa kalkulatory zapotrzebowania energetycznego gdzie tez jest wliczany poziom aktywnosci i oblicza Ci.
    No drobniutka nie jestem. :D przed ciążą 57jg/163cm, a ostatnio ważyłam 66kg, czyli waga rośnie jakby prawidłowo :) dziecko też, więc chyba ok ?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus dziś wizyta? Daj znać jak malenstwo.

c55fflw1uez1iz08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    No drobniutka nie jestem. :D przed ciążą 57jg/163cm, a ostatnio ważyłam 66kg, czyli waga rośnie jakby prawidłowo :) dziecko też, więc chyba ok ?
    E tam drobniutka, ja mam 160 cm i waga przed Marysia 56 po Marysi 65 i zapotrzebowanie mialam w okolicach 1800kcal takze :)

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ