X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Też mam żółta wydzielinę, poszłam na posiew, czekam na wyniki. Nie chcę leczyć w ciemno.
    A masz jakieś inne objawy? Ja mam taką wydzielinę - zauważyłam nieraz podczas podcierania. Raz jest jej więcej a raz wogóle. W poprzedniej ciąży też ją miałam bo zastanawiałam się dlaczego jest żółta. Nie wiem od czego to zależy ale wszystko jest ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę. Chyba faktycznie poproszę o posiew.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ove Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, wczoraj w biocenozie wyszly mi jakies bakteroe i czekam na wyniki posiewu. Najgorsze, że nie zwalnia się żadne miejsce u ginekologa z mojego pakietu medycznego. :/ Chcialam iść, żeby mi przepisał jakieś leki. Zawsze jakieś miejsce się zwalniało dzień przed, a teraz dupa. Jeśli do jutra się nie zwolni, to jak bede miala wynik posiewu to chyba pojadę na IP do szpitala, powiem im, że mnie bardzo swędzi itp, jakiś lekarz mnie chyba zbada i w razie co przepisze leki? Chyba lepiej poczekać jeszcze ten 1-2 dni i udać się z posiewem, żeby nie leczyć się w ciemno? Co sądzicie?
    Ja bym zaczekała na posiew, bo wtedy od razu dostajesz antybiogram i wiesz na jakie leczenie bakterie są wrażliwe :)
    roma wrote:
    Na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu dostałam Macmiror bo miałam sporo wydzieliny, ale była biała więc nie nie wykupiłam bo stwierdziłam że przesadza, a ja w ciąży już brałam raz Macmiror i dwa razy antybiotyk doustny, więc już trochę tych leków było i nie chcę nic już brać jeśli na prawdę nie trzeba. Ale teraz ta wydzielina zrobiła się żółta, jestem pewna że to nie mocz, bo jest gęsta. No i nie wiem co robić. Nie mam żadnych innych objawów infekcji.
    Roma, zrób sobie posiew.
    Doczytałam że masz taki plan i popieram w 100%.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy też miewają czkawkę? Nie śpię dziś od 5 (bo koty) i dzidzia najpierw świrowala, kopala, krecila sie, a na koniec brzuch zaczal tak rytmicznie podskakiwać.. I tak z 10 minut. W końcu samo przeszło. Teraz chyba śpi. Śmieszne to uczucie.
    Ja dzis mam wizyte w szpitalu- zgłoszenie do porodu. Ciekawa jestem jak to bedzie wygladalo, bo z tego co wiem w pl czegos takiego nie ma

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny czy wasze maluchy też miewają czkawkę? Nie śpię dziś od 5 (bo koty) i dzidzia najpierw świrowala, kopala, krecila sie, a na koniec brzuch zaczal tak rytmicznie podskakiwać.. I tak z 10 minut. W końcu samo przeszło. Teraz chyba śpi. Śmieszne to uczucie.
    Ja dzis mam wizyte w szpitalu- zgłoszenie do porodu. Ciekawa jestem jak to bedzie wygladalo, bo z tego co wiem w pl czegos takiego nie ma
    Moja tez ma czkawkę czasami ;) noo ciekawe co na tym przyjęciu robią?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Mój czasami tak regularnie się rusza i obstawiam, ze wtedy to jest ,,czkawka'' :) Ja tez mam taka żółta wydzielinę posiewy wychodzą oki pH tez mam ok wiec chyba taka wydzielina u niektórych może być norma :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh to widzę że niepotrzebnie zaczęłam brać to lekarstwo no nic człowiek uczy się na błędach ;) moja prowadząca ciążę pewnie też by mi nic nie dała ale musiałam się wybrać do lekarza z pakietu po skierowania i mam :/

Co do czkawki mój też miewa :) a czy Wam też się czasem wydaje ze w brzuchu nosicie małą ośmiornice stonoge czy podobnego stworka? ;) ten mój synus to straszny wiercipietek

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się dzisiaj najadłam strachu. Przyjęło się coś w piekarniku, jak go rozgrzewam, poszedł niezły dym , od razu otworzyłam okna na oścież, wytarlam w piekarniku jakiś tłuszcz, który się zaczął dymić i wybiegłam na balkon, do czasu, aż dym nie wyleciał z mieszkania. Teraz siedzę przy otwartym oknie. Boje się, chociaż mąż mówi, że jak wywietrzlam, to taka jednorazowa akcja nic złego nie zrobi. Tak, jakbym była na ognisku albo na grillu.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wydzieliny mam żółtą wydzielinę już jakiś czas ale posiewy i wymazy wyszły ok. A gin mój twierdzi że żółta i mleczna wydzielina to te normalne i nie ma się czym martwić.
    Moje dziecko czasami cały dzień dowodzi non stop a czasami cały dzień śpi i dowodzi dopiero jak położę się do łóżka i czkawke chyba miał już kilka razy

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ehh to widzę że niepotrzebnie zaczęłam brać to lekarstwo no nic człowiek uczy się na błędach ;) moja prowadząca ciążę pewnie też by mi nic nie dała ale musiałam się wybrać do lekarza z pakietu po skierowania i mam :/

Co do czkawki mój też miewa :) a czy Wam też się czasem wydaje ze w brzuchu nosicie małą ośmiornice stonoge czy podobnego stworka? ;) ten mój synus to straszny wiercipietek

Ja mam ośmiornicę małą którą czuje czasem wszędzie :D wiercipiętek to mało powiedziane chyba :P

Dziewczyny mam pytanie od kiedy planujecie/robicie pranie dla maluchów? Na ile wcześniej o tym myśleć żeby sie nie kurzyło w szafce ale zeby bylo gotowe na czas ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne pranie jak już zgromadzę wszystkie ciuszki- czekam na paczkę od teściowej ze stanów:) i trochę też na pogode, bo u nas pada a chcialam te rzeczy wywieszać na balkonie na słońcu

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne pranie jak już zgromadzę wszystkie ciuszki- czekam na paczkę od teściowej ze stanów:) i trochę też na pogode, bo u nas pada a chcialam te rzeczy wywieszać na balkonie na słońcu

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw generalne sprzatanie, później pranie i prasowanie. Musze sie wyrobić przed ostatnim weekendem majowym bo chcieliśmy pojechać na wakacje - wtedy zaczne 34 tydzień a jedziemy na 7 dni. Myślicie że to bedzie za późno na wyjazd? Oczywiscie wyjazd zamierzam skonsultowac z moim ginekologiem i z lekarzem przeprowadzajacym badanie 3 trymestru. Chcieliśmy jechać do Świnoujścia ale w razie "W" tam jest kiepski szpital - I stopien referencyjności to pomyślałam o Kołobrzegu, stamtąd już 40 km do Koszalina - szpital 3 stopnia referencyjności. Do Kołobrzegu mam ponad 400 km. Czy taka podróż to nie przesada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:57

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zacznę prać po weekendzie majowym i popakuję większość ciuszków w pudełka. by były chronione.
    W ogóle zastanawiam się, jak najlepiej zaplanować przestrzeń w szafie, żeby mąż w razie "w" też potrafił wszystko znaleźć...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    U mnie najpierw generalne sprzatanie, później pranie i prasowanie. Musze sie wyrobić przed ostatnim weekendem majowym bo chcieliśmy pojechać na wakacje - wtedy zaczne 34 tydzień a jedziemy na 7 dni. Myślicie że to bedzie za późno na wyjazd? Oczywiscie wyjazd zamierzam skonsultowac z moim ginekologiem i z lekarzem przeprowadzajacym badanie 3 trymestru. Chcieliśmy jechać do Świnoujścia ale w razie "W" tam jest kiepski szpital - I stopien referencyjności to pomyślałam o Kołobrzegu, stamtąd już 40 km do Koszalina - szpital 3 stopnia referencyjności. Do Kołobrzegu mam ponad 400 km. Czy taka podróż to nie przesada?

To chyba zależy od samopoczucie i tego co lekarz powie.
    Ja bym sie nie odważyła juz ale to ja ;) ostatnia podróż dłuższa (ok 250km na wesele) robimy w ten weekend i potem już mniejsze tylko ;) zresztą męczące juz to dla mnie sie zrobiło :)
    Ale to mowie to ja-każda inaczej czuje, inaczej reaguje i ma inna dzidzie ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja chyba zacznę prać po weekendzie majowym i popakuję większość ciuszków w pudełka. by były chronione.
    W ogóle zastanawiam się, jak najlepiej zaplanować przestrzeń w szafie, żeby mąż w razie "w" też potrafił wszystko znaleźć...

Wiesz ze tez o tym myślałam :D
    Mam do dyspozycji małego dużą komodę. 3 szafki w niej, ale naprawdę po byku :D i mysle czy nie porozdzielać i jak to porobić zeby maz tez ogarniał sprawę jak mama pójdzie do kosmetyczki albo po prostu akurat malucha z tata zostawi z jakiegoś powodu ;)

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży regał z szufladami a w nim posegregowane ubrania rozmiarami - na razie niewyprane bo jestem na etapie wyrywania metek... najgorsze są te z HM, już większych i wiecej nie mogli zrobić ;)
    A tatuś powinien sobie poradzić, z resztą u nas instruktaż już był :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 10:09

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie może gdzieś w maju, żebym jeszcze dała radę poprasować ;) ze starszą robiłam pranie miesiąc przed porodem i już ciężko było mi prasować ;p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis szwy zdejmuje. W sobote urodziny :)

Jacdzis ide do gina po l4, nie wiem czy mnie zbada czy jak.

Moja Gwiazda tez ma czkawke czesto :)

• blama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas wyprawka cały czas w trakcie, ubranka, pieluchy wypiorę i poprasuję jak już będę miała większość skompletowane (chcę jeszcze kilka ubranek kupić i mam dostać paczuszkę od koleżanki). A dziś zrobiłam zamówienie w aptece Gemini - niby pierdoły a 200 zł się uzbierało .. miłego dzionka

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ