LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Też mam żółta wydzielinę, poszłam na posiew, czekam na wyniki. Nie chcę leczyć w ciemno.
-
Jutro mam wizytę. Chyba faktycznie poproszę o posiew.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Nalia wrote:Hej, wczoraj w biocenozie wyszly mi jakies bakteroe i czekam na wyniki posiewu. Najgorsze, że nie zwalnia się żadne miejsce u ginekologa z mojego pakietu medycznego.
Chcialam iść, żeby mi przepisał jakieś leki. Zawsze jakieś miejsce się zwalniało dzień przed, a teraz dupa. Jeśli do jutra się nie zwolni, to jak bede miala wynik posiewu to chyba pojadę na IP do szpitala, powiem im, że mnie bardzo swędzi itp, jakiś lekarz mnie chyba zbada i w razie co przepisze leki? Chyba lepiej poczekać jeszcze ten 1-2 dni i udać się z posiewem, żeby nie leczyć się w ciemno? Co sądzicie?
roma wrote:Na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu dostałam Macmiror bo miałam sporo wydzieliny, ale była biała więc nie nie wykupiłam bo stwierdziłam że przesadza, a ja w ciąży już brałam raz Macmiror i dwa razy antybiotyk doustny, więc już trochę tych leków było i nie chcę nic już brać jeśli na prawdę nie trzeba. Ale teraz ta wydzielina zrobiła się żółta, jestem pewna że to nie mocz, bo jest gęsta. No i nie wiem co robić. Nie mam żadnych innych objawów infekcji.
Doczytałam że masz taki plan i popieram w 100%.
-
Dziewczyny czy wasze maluchy też miewają czkawkę? Nie śpię dziś od 5 (bo koty) i dzidzia najpierw świrowala, kopala, krecila sie, a na koniec brzuch zaczal tak rytmicznie podskakiwać.. I tak z 10 minut. W końcu samo przeszło. Teraz chyba śpi. Śmieszne to uczucie.
Ja dzis mam wizyte w szpitalu- zgłoszenie do porodu. Ciekawa jestem jak to bedzie wygladalo, bo z tego co wiem w pl czegos takiego nie ma -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny czy wasze maluchy też miewają czkawkę? Nie śpię dziś od 5 (bo koty) i dzidzia najpierw świrowala, kopala, krecila sie, a na koniec brzuch zaczal tak rytmicznie podskakiwać.. I tak z 10 minut. W końcu samo przeszło. Teraz chyba śpi. Śmieszne to uczucie.
Ja dzis mam wizyte w szpitalu- zgłoszenie do porodu. Ciekawa jestem jak to bedzie wygladalo, bo z tego co wiem w pl czegos takiego nie manoo ciekawe co na tym przyjęciu robią?
-
Dzień dobry
Mój czasami tak regularnie się rusza i obstawiam, ze wtedy to jest ,,czkawka''
Ja tez mam taka żółta wydzielinę posiewy wychodzą oki pH tez mam ok wiec chyba taka wydzielina u niektórych może być norma
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ehh to widzę że niepotrzebnie zaczęłam brać to lekarstwo no nic człowiek uczy się na błędach
moja prowadząca ciążę pewnie też by mi nic nie dała ale musiałam się wybrać do lekarza z pakietu po skierowania i mam
Co do czkawki mój też miewaa czy Wam też się czasem wydaje ze w brzuchu nosicie małą ośmiornice stonoge czy podobnego stworka?
ten mój synus to straszny wiercipietek
-
Hej, ja się dzisiaj najadłam strachu. Przyjęło się coś w piekarniku, jak go rozgrzewam, poszedł niezły dym , od razu otworzyłam okna na oścież, wytarlam w piekarniku jakiś tłuszcz, który się zaczął dymić i wybiegłam na balkon, do czasu, aż dym nie wyleciał z mieszkania. Teraz siedzę przy otwartym oknie. Boje się, chociaż mąż mówi, że jak wywietrzlam, to taka jednorazowa akcja nic złego nie zrobi. Tak, jakbym była na ognisku albo na grillu.❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyCo do wydzieliny mam żółtą wydzielinę już jakiś czas ale posiewy i wymazy wyszły ok. A gin mój twierdzi że żółta i mleczna wydzielina to te normalne i nie ma się czym martwić.
Moje dziecko czasami cały dzień dowodzi non stop a czasami cały dzień śpi i dowodzi dopiero jak położę się do łóżka i czkawke chyba miał już kilka razy -
Duzaa wrote:Ehh to widzę że niepotrzebnie zaczęłam brać to lekarstwo no nic człowiek uczy się na błędach
moja prowadząca ciążę pewnie też by mi nic nie dała ale musiałam się wybrać do lekarza z pakietu po skierowania i mam
Co do czkawki mój też miewaa czy Wam też się czasem wydaje ze w brzuchu nosicie małą ośmiornice stonoge czy podobnego stworka?
ten mój synus to straszny wiercipietek
Ja mam ośmiornicę małą którą czuje czasem wszędziewiercipiętek to mało powiedziane chyba
Dziewczyny mam pytanie od kiedy planujecie/robicie pranie dla maluchów? Na ile wcześniej o tym myśleć żeby sie nie kurzyło w szafce ale zeby bylo gotowe na czashttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
U mnie najpierw generalne sprzatanie, później pranie i prasowanie. Musze sie wyrobić przed ostatnim weekendem majowym bo chcieliśmy pojechać na wakacje - wtedy zaczne 34 tydzień a jedziemy na 7 dni. Myślicie że to bedzie za późno na wyjazd? Oczywiscie wyjazd zamierzam skonsultowac z moim ginekologiem i z lekarzem przeprowadzajacym badanie 3 trymestru. Chcieliśmy jechać do Świnoujścia ale w razie "W" tam jest kiepski szpital - I stopien referencyjności to pomyślałam o Kołobrzegu, stamtąd już 40 km do Koszalina - szpital 3 stopnia referencyjności. Do Kołobrzegu mam ponad 400 km. Czy taka podróż to nie przesada?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:57
-
MałaCzarna1988 wrote:U mnie najpierw generalne sprzatanie, później pranie i prasowanie. Musze sie wyrobić przed ostatnim weekendem majowym bo chcieliśmy pojechać na wakacje - wtedy zaczne 34 tydzień a jedziemy na 7 dni. Myślicie że to bedzie za późno na wyjazd? Oczywiscie wyjazd zamierzam skonsultowac z moim ginekologiem i z lekarzem przeprowadzajacym badanie 3 trymestru. Chcieliśmy jechać do Świnoujścia ale w razie "W" tam jest kiepski szpital - I stopien referencyjności to pomyślałam o Kołobrzegu, stamtąd już 40 km do Koszalina - szpital 3 stopnia referencyjności. Do Kołobrzegu mam ponad 400 km. Czy taka podróż to nie przesada?
To chyba zależy od samopoczucie i tego co lekarz powie.
Ja bym sie nie odważyła juz ale to jaostatnia podróż dłuższa (ok 250km na wesele) robimy w ten weekend i potem już mniejsze tylko
zresztą męczące juz to dla mnie sie zrobiło
Ale to mowie to ja-każda inaczej czuje, inaczej reaguje i ma inna dzidziehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ove wrote:Ja chyba zacznę prać po weekendzie majowym i popakuję większość ciuszków w pudełka. by były chronione.
W ogóle zastanawiam się, jak najlepiej zaplanować przestrzeń w szafie, żeby mąż w razie "w" też potrafił wszystko znaleźć...
Wiesz ze tez o tym myślałam
Mam do dyspozycji małego dużą komodę. 3 szafki w niej, ale naprawdę po bykui mysle czy nie porozdzielać i jak to porobić zeby maz tez ogarniał sprawę jak mama pójdzie do kosmetyczki albo po prostu akurat malucha z tata zostawi z jakiegoś powodu
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja mam duży regał z szufladami a w nim posegregowane ubrania rozmiarami - na razie niewyprane bo jestem na etapie wyrywania metek... najgorsze są te z HM, już większych i wiecej nie mogli zrobić
A tatuś powinien sobie poradzić, z resztą u nas instruktaż już byłWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 10:09
-
Dzień dobry
u nas wyprawka cały czas w trakcie, ubranka, pieluchy wypiorę i poprasuję jak już będę miała większość skompletowane (chcę jeszcze kilka ubranek kupić i mam dostać paczuszkę od koleżanki). A dziś zrobiłam zamówienie w aptece Gemini - niby pierdoły a 200 zł się uzbierało .. miłego dzionka