X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przed zamówieniem z apteki.... mi wyszlo ok 300 zl

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    U mnie najpierw generalne sprzatanie, później pranie i prasowanie. Musze sie wyrobić przed ostatnim weekendem majowym bo chcieliśmy pojechać na wakacje - wtedy zaczne 34 tydzień a jedziemy na 7 dni. Myślicie że to bedzie za późno na wyjazd? Oczywiscie wyjazd zamierzam skonsultowac z moim ginekologiem i z lekarzem przeprowadzajacym badanie 3 trymestru. Chcieliśmy jechać do Świnoujścia ale w razie "W" tam jest kiepski szpital - I stopien referencyjności to pomyślałam o Kołobrzegu, stamtąd już 40 km do Koszalina - szpital 3 stopnia referencyjności. Do Kołobrzegu mam ponad 400 km. Czy taka podróż to nie przesada?
    Nie wiem jak lekarz odniesie się do podróży, ale chciałam się wypowiedzieć w temacie ewentualnej potrzeby wizyty w szpitalu. Nie kieruj się tylko referencyjnoscią. Podróż Świnoujście - Kołobrzeg zajmie Ci mnóstwo czasu przy obecnych warunkach- jedziesz wzdłuż wybrzeża gdzie obecnie na odcinku Pobierowo- Niechorze jest remont drogi, ruch wahadłowy, korki! A przy majówce ruch na pewno będzie wzmożony. Mieszkam w okolicy i na pewno nie zdecydowalabym się na taką trasę. Już lepiej w razie w jechać do Szczecina z tego Świnoujścia. Szybsza trasa, dobry szpital w Szczecinie (Zdroje). Także jeśli zależy Ci na referencyjnosci, bo ma III stopień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 12:21

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie wiem jak lekarz odniesie się do podróży, ale chciałam się wypowiedzieć w temacie ewentualnej potrzeby wizyty w szpitalu. Nie kieruj się tylko referencyjnoscią. Podróż Świnoujście - Kołobrzeg zajmie Ci mnóstwo czasu przy obecnych warunkach- jedziesz wzdłuż wybrzeża gdzie obecnie na odcinku Pobierowo- Niechorze jest remont drogi, ruch wahadłowy, korki! A przy majówce ruch na pewno będzie wzmożony. Mieszkam w okolicy i na pewno nie zdecydowalabym się na taką trasę. Już lepiej w razie w jechać do Szczecina z tego Świnoujścia. Szybsza trasa, dobry szpital w Szczecinie (Zdroje). Także jeśli zależy Ci na referencyjnosci, bo ma III stopień
    Melbusia88 ja też rodze w Zdrojach :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam posiew z pochwy i tam wyszedł tylko GBS i pojedyncze Lactobacillus. Czyli tak naprawdę nic do leczenia.
    Posiew miałam we wtorek o 14.
    W sobotę wieczorem wzięłam Vitagyn C i lactovaginal. Myślicie że to moglo ewentualnie zafałszować wyniki? Czytałam, że trzeba poczekać 2-3 dni po przyjmowaniu takich leków, więc tyle mniej więcej jest. Myślę, czy nie powtórzyć posiewu za tydzień, ale chyba nie ma sensu?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, mam posiew z pochwy i tam wyszedł tylko GBS i pojedyncze Lactobacillus. Czyli tak naprawdę nic do leczenia.
    Posiew miałam we wtorek o 14.
    W sobotę wieczorem wzięłam Vitagyn C i lactovaginal. Myślicie że to moglo ewentualnie zafałszować wyniki? Czytałam, że trzeba poczekać 2-3 dni po przyjmowaniu takich leków, więc tyle mniej więcej jest. Myślę, czy nie powtórzyć posiewu za tydzień, ale chyba nie ma sensu?

Myślę, że nie. To nie antybiotyki czy leki. Moim zdaniem nie ma co robić posiewu chyba żebyś miała jakieś niepokojące objawy - oprócz tej wydzieliny ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia jakbym jechała wzdłuż wybrzeża to bym kilkadziesiat kilometrow nadrobila to w ogóle nie ta droga ;) chodziło mi że na początku chciałam jechać nad morze do Świnoujścia a teraz rozmyślam Kołobrzeg.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skompletowane zamówienie w Gemini za 500zl, ale w tym np. termometr za 100. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Melbusia jakbym jechała wzdłuż wybrzeża to bym kilkadziesiat kilometrow nadrobila to w ogóle nie ta droga ;) chodziło mi że na początku chciałam jechać nad morze do Świnoujścia a teraz rozmyślam Kołobrzeg.
    A to co innego, przepraszam, nie zrozumiałam. Mam nadzieję, że lekarz da zielone światło, a szpitala w Kołobrzegu nie zobaczysz :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Melbusia88 ja też rodze w Zdrojach :)
    O, terminy mamy podobne, to kto wie, może jeszcze się miniemy na porodówce hehe :-) byłam ostatnio, wrażenia super, a jak w praktyce to się okaże. A ty miałaś już jakieś doświadczenia że Zdrojami?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki siateczkowe po cc były fajne bo wyższe i rany nie dotykaly :) Moje zamówienie wczoraj przyszło butelki smoczki podkłady itd. Zostały tylko kosmetyki pielęgnacyjne i chyba wszystko. .. choć pewnie coś jeszcze w przeciągu dwóch miesięcy się znajdzie do dokupienia :D

ex2buay3h02dl23a.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A to co innego, przepraszam, nie zrozumiałam. Mam nadzieję, że lekarz da zielone światło, a szpitala w Kołobrzegu nie zobaczysz :-)
    Nic sie nie stało, po prostu wyraziłaś swoje zdanie i dałaś mi też do myślenia bo od razu sprawdziłam sobie moją trase i widze że na stronie GDDKiA są infirmacje o utrudnieniach. Wiec słabo widze ten wyjazd.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    O, terminy mamy podobne, to kto wie, może jeszcze się miniemy na porodówce hehe :-) byłam ostatnio, wrażenia super, a jak w praktyce to się okaże. A ty miałaś już jakieś doświadczenia że Zdrojami?
    Ogólnie znam dużo osób, które rodziły w Zdrojach i większość naprawdę zadowolona. Poza tym chcę tam rodzic, bo pracuje tam mój lekarz prowadzący ciąże :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze pracuje tak jak ja?
    Od kiedy zamierzacie iść na zwolnienie?
    Ja już przestaje dawać radę i mam dość.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ogólnie znam dużo osób, które rodziły w Zdrojach i większość naprawdę zadowolona. Poza tym chcę tam rodzic, bo pracuje tam mój lekarz prowadzący ciąże :)
    Miło słyszeć takie pokrzepiające słowa :-) a chyba kiedyś rozmawiałyśmy o tym przy okazji tematu prenatalnych ? Dr Mędrek?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Kto jeszcze pracuje tak jak ja?
    Od kiedy zamierzacie iść na zwolnienie?
    Ja już przestaje dawać radę i mam dość.
    Margotko skoro jest Ci ciężko czemu nie pójdziesz na to zwolnienie? Zadbaj o siebie. I tak bardzo długo pracowałeś, podziwiam za siły i chęci :-) może już czas poodopczywac przed trudami macierzyństwa?

Mmargotka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Miło słyszeć takie pokrzepiające słowa :-) a chyba kiedyś rozmawiałyśmy o tym przy okazji tematu prenatalnych ? Dr Mędrek?
    Dokładnie tak :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Margotko skoro jest Ci ciężko czemu nie pójdziesz na to zwolnienie? Zadbaj o siebie. I tak bardzo długo pracowałeś, podziwiam za siły i chęci :-) może już czas poodopczywac przed trudami macierzyństwa?

Dzięki! Właśnie dojrzałam do tej decyzji żeby pójść na zwolnienie po długim weekendzie. Uff!

Urszulka89, melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam :)

Urszulka89, melbusia88, Mmargotka, Duzaa, katka84, Mini89, kashanti, karolcia87, sunset, Vanilka, PixiDixi, dżelka, krooolik lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam :)
    Super, dobrze, że wszystko jest ok. :) Przynajmniej jesteś spokojniejsza na majówkę ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus dobre wieści :-) czasami maluszki są drobne, a potem nadrabiają. Zresztą nawet jeśli urodzi się drobna, to przecież każde dziecko jest inne 8 póki jest w normie, to jest ok.

Margotko cieszę się, że dojrzałaś do tej decyzji. Czasami trzeba też pomyśleć o sobie, tym bardziej że mocy brak. Nie ma ci robić sobie wyrzutów, tylko dostosować prędkość do możliwości ;-) to teraz ciesz się tymi chwilami tylko dla siebie :-)

Vanillaice no to będziesz w dobrych rękach :-) też bym chciała na niego trafić.

Mmargotka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ