LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaCzarna1988 wrote:U mnie najpierw generalne sprzatanie, później pranie i prasowanie. Musze sie wyrobić przed ostatnim weekendem majowym bo chcieliśmy pojechać na wakacje - wtedy zaczne 34 tydzień a jedziemy na 7 dni. Myślicie że to bedzie za późno na wyjazd? Oczywiscie wyjazd zamierzam skonsultowac z moim ginekologiem i z lekarzem przeprowadzajacym badanie 3 trymestru. Chcieliśmy jechać do Świnoujścia ale w razie "W" tam jest kiepski szpital - I stopien referencyjności to pomyślałam o Kołobrzegu, stamtąd już 40 km do Koszalina - szpital 3 stopnia referencyjności. Do Kołobrzegu mam ponad 400 km. Czy taka podróż to nie przesada?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 12:21
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Nie wiem jak lekarz odniesie się do podróży, ale chciałam się wypowiedzieć w temacie ewentualnej potrzeby wizyty w szpitalu. Nie kieruj się tylko referencyjnoscią. Podróż Świnoujście - Kołobrzeg zajmie Ci mnóstwo czasu przy obecnych warunkach- jedziesz wzdłuż wybrzeża gdzie obecnie na odcinku Pobierowo- Niechorze jest remont drogi, ruch wahadłowy, korki! A przy majówce ruch na pewno będzie wzmożony. Mieszkam w okolicy i na pewno nie zdecydowalabym się na taką trasę. Już lepiej w razie w jechać do Szczecina z tego Świnoujścia. Szybsza trasa, dobry szpital w Szczecinie (Zdroje). Także jeśli zależy Ci na referencyjnosci, bo ma III stopień
-
Hej, mam posiew z pochwy i tam wyszedł tylko GBS i pojedyncze Lactobacillus. Czyli tak naprawdę nic do leczenia.
Posiew miałam we wtorek o 14.
W sobotę wieczorem wzięłam Vitagyn C i lactovaginal. Myślicie że to moglo ewentualnie zafałszować wyniki? Czytałam, że trzeba poczekać 2-3 dni po przyjmowaniu takich leków, więc tyle mniej więcej jest. Myślę, czy nie powtórzyć posiewu za tydzień, ale chyba nie ma sensu?❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Hej, mam posiew z pochwy i tam wyszedł tylko GBS i pojedyncze Lactobacillus. Czyli tak naprawdę nic do leczenia.
Posiew miałam we wtorek o 14.
W sobotę wieczorem wzięłam Vitagyn C i lactovaginal. Myślicie że to moglo ewentualnie zafałszować wyniki? Czytałam, że trzeba poczekać 2-3 dni po przyjmowaniu takich leków, więc tyle mniej więcej jest. Myślę, czy nie powtórzyć posiewu za tydzień, ale chyba nie ma sensu?
Myślę, że nie. To nie antybiotyki czy leki. Moim zdaniem nie ma co robić posiewu chyba żebyś miała jakieś niepokojące objawy - oprócz tej wydzieliny
-
MałaCzarna1988 wrote:Melbusia jakbym jechała wzdłuż wybrzeża to bym kilkadziesiat kilometrow nadrobila to w ogóle nie ta droga
chodziło mi że na początku chciałam jechać nad morze do Świnoujścia a teraz rozmyślam Kołobrzeg.
-
Vanillaice wrote:Melbusia88 ja też rodze w Zdrojach
byłam ostatnio, wrażenia super, a jak w praktyce to się okaże. A ty miałaś już jakieś doświadczenia że Zdrojami?
-
Majtki siateczkowe po cc były fajne bo wyższe i rany nie dotykaly
Moje zamówienie wczoraj przyszło butelki smoczki podkłady itd. Zostały tylko kosmetyki pielęgnacyjne i chyba wszystko. .. choć pewnie coś jeszcze w przeciągu dwóch miesięcy się znajdzie do dokupienia
-
melbusia88 wrote:A to co innego, przepraszam, nie zrozumiałam. Mam nadzieję, że lekarz da zielone światło, a szpitala w Kołobrzegu nie zobaczysz
-
melbusia88 wrote:O, terminy mamy podobne, to kto wie, może jeszcze się miniemy na porodówce hehe
byłam ostatnio, wrażenia super, a jak w praktyce to się okaże. A ty miałaś już jakieś doświadczenia że Zdrojami?
-
Vanillaice wrote:Ogólnie znam dużo osób, które rodziły w Zdrojach i większość naprawdę zadowolona. Poza tym chcę tam rodzic, bo pracuje tam mój lekarz prowadzący ciąże
a chyba kiedyś rozmawiałyśmy o tym przy okazji tematu prenatalnych ? Dr Mędrek?
-
Mmargotka wrote:Kto jeszcze pracuje tak jak ja?
Od kiedy zamierzacie iść na zwolnienie?
Ja już przestaje dawać radę i mam dość.może już czas poodopczywac przed trudami macierzyństwa?
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Margotko skoro jest Ci ciężko czemu nie pójdziesz na to zwolnienie? Zadbaj o siebie. I tak bardzo długo pracowałeś, podziwiam za siły i chęci
może już czas poodopczywac przed trudami macierzyństwa?
Dzięki! Właśnie dojrzałam do tej decyzji żeby pójść na zwolnienie po długim weekendzie. Uff!Urszulka89, melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam
Urszulka89, melbusia88, Mmargotka, Duzaa, katka84, Mini89, kashanti, karolcia87, sunset, Vanilka, PixiDixi, dżelka, krooolik lubią tę wiadomość
-
Kaktus93 wrote:Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam
Przynajmniej jesteś spokojniejsza na majówkę
❤Ada&Pola❤
-
Kaktus dobre wieści
czasami maluszki są drobne, a potem nadrabiają. Zresztą nawet jeśli urodzi się drobna, to przecież każde dziecko jest inne 8 póki jest w normie, to jest ok.
Margotko cieszę się, że dojrzałaś do tej decyzji. Czasami trzeba też pomyśleć o sobie, tym bardziej że mocy brak. Nie ma ci robić sobie wyrzutów, tylko dostosować prędkość do możliwościto teraz ciesz się tymi chwilami tylko dla siebie
Vanillaice no to będziesz w dobrych rękachteż bym chciała na niego trafić.
Mmargotka lubi tę wiadomość