X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi moim zdaniem dobrze miec od razu pełnowymiarowe łóżko/ka (ja bym sie z decydowała na dwa) i skoro chcesz to też tą kołyske. Kołyske zawsze później można sprzedać.
    Osobiście ja nie chce mieć kołyski bo moja mama mówiła że nauczyła tak zasypiać moją starszą siostrę i później miała problem bo jak nawet wychodziła z nią na spacer w wózku to musiała mega nim trzepać na boki bo by nie usnęła.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi niestety nie mam pojęcia co doradzić ale moja mama powtarzała,że jej było wygodniej jak lezalysmy z siostrą bliźniaczka w 1 łóżeczku. Ale może to też od metraża w mieszkaniu zależy. Ja osobiście chyba zdecydowałabym się na 2 łóżeczka. :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak kolezanka miała blizniaczki to kupiła im najpierw taka kołyske 1 wspolna, a potem normalne łozeczka, moge dopytac po jakim czasie.

wg mnie te bujane łozeczka chicco... srednio bo ja nie chce uczyc bujania etc chce zeby zasypiała sama :P Dawid juz Jule bujał i była msakra jak np zabkowała.
    Teraz mam dylemat czy normalne łozeczko czy turystyczne, dziewczyny miały turystyczne

ja zaraz wyciagam pranie i jade na przeglad z autem bo dzis wyszedł ;/

• Britty Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że łóżeczka turystyczne są lepsze? Nie mam doświadczenia więc jestem ciekaw a waszych opinii :) Ja mam drewniana kołyskę dla córeczki na dzień a na noc będę ją kładła do łóżeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:41

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka podpytaj sie jak mozesz :), mezul zostawił mi wybor i nawet nie mam jak z nim przedyskutowac...
    Z tym bujaniem to mysle bardziej o swojej wygodzie bym mogla cos ugotowac np..Mam obmyslony mechanizm do automatycznego bujania takze reka mi nie odpadnie hehe ;)

Na watkach blizniaczych babki polecaly by na poczatku maluchy razem spaly , jak zobacze,ze sobie przeszkadzaja to rozdziele chlopakow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:47

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mieszkacie w mieszkaniach, czy domach, ale miejsce to jest najważniejsza rzecz. Zobaczycie zaraz ile zabawek, ubrań i pierdół będzie walać się po podłodze. A tu promocja na pieluchy i stoją 2 kartony ;) I dziadek kupił wnuczce tablicę, skuterek, babcia rowerek. Mówię Wam tragedia z miejscem. A dziecko np. raczkuje i dopiero uczy się chodzić.

anecz_kaa, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mój narzeczony też sie nie zgadza na dużo rzeczy bo twierdzi że to albo tamto jest niepotrzebne. Ostatnio była sprzeczka a głupią pościel bo niby za droga... to ja mu wtedy mówie że też w końcu przynosze pieniądze do domu i że wcale z jego pieniędzy nie musze tego kupować. Po prostu płace ze swojego konta :)
    A ten mechanizm to super sprawa, rozumiem że przy 2 dzieci trzeba sobie jakoś pomagać ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi pytałam, jak miały 4 mce ok jak wyrosły i juz sobie przeszkadzały, ale one sa b drobne do dzis bo maja po 6 lat a waza po 16 kg :)

britty w turystyycznym dziecko Ci sie nie obija i nie wlozy nozek w szczebelki, ale materac musisz miec normalny a nie ten od lozeczka. Plus jest jeszcze takie ze w razie "W" łatwo mozna zabrac i zmontowac takie łozeczko

malaczarna o kasie mi nawet nie mów... u nas tylko o to sa awantury, bo my mamy osobne konta i bylo ok, a teraz moj maz uwaza ze duzo zarabiam i nie musi mi dokladac bo mam! no chu**** mnie strzela i tez sama kupuje i place jak chce cos dla dziewczyn, np teraz sa kurtki softshele w hm za 80zł ze 150 i co? po co... no na jesien, ale teraz mam taniej... udusic to malo. mamy malowanie on uwaza ze to zbedne i tez mi nie dolozyl.... ale spoko ja wlasnie za strajkowałam i nie ma obiadu, prania i niech sobie KUPI I wali mnie to :) dziewczyny sa przez tydzien u mojej mamy :P

Britty, melbusia88, MałaCzarna1988, PixiDixi, kashanti lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zeby nie było w domu teraz nie robi nic, bo siał orał etc i wracała 24-1, raz zdarzylo mu sie o 2. Ja rozumiem, ze jest wykonczony, ale.... skoro ja mam caly dom na glowie to chyba cos za cos a nie, nawet mu artykul podesłałam o alimentach bez rozwodu :P

katka84, Urszulka89, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi jak kolezanka miała blizniaczki to kupiła im najpierw taka kołyske 1 wspolna, a potem normalne łozeczka, moge dopytac po jakim czasie.

wg mnie te bujane łozeczka chicco... srednio bo ja nie chce uczyc bujania etc chce zeby zasypiała sama :P Dawid juz Jule bujał i była msakra jak np zabkowała.
    Teraz mam dylemat czy normalne łozeczko czy turystyczne, dziewczyny miały turystyczne

ja zaraz wyciagam pranie i jade na przeglad z autem bo dzis wyszedł ;/
    Ale to zwykłe chicco nie ma opcji bujania. Bujanie jest dopiero przy tej drugiej wersji - dream. A i tak możesz sobie to zablokować ;)
    Ja właśnie jestem przed kupnem tego dream. Chcę takie chicco bo tradycyjne mam po starszej a jak narazie mała będzie u nas w sypialni spała i takie dostawne mniej miejsca zajmuje i będę miała ją bliżej, bo obok siebie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Pixi mój narzeczony też sie nie zgadza na dużo rzeczy bo twierdzi że to albo tamto jest niepotrzebne. Ostatnio była sprzeczka a głupią pościel bo niby za droga... to ja mu wtedy mówie że też w końcu przynosze pieniądze do domu i że wcale z jego pieniędzy nie musze tego kupować. Po prostu płace ze swojego konta :)
    A ten mechanizm to super sprawa, rozumiem że przy 2 dzieci trzeba sobie jakoś pomagać ;)
    U mnie mąż sprawę wyprawki jak i ubrań/butów dla starszej zostawia mnie i nawet nie pokazuje mu co ile kosztowało :p choć nie powiem, na buty nie szczędzę. Sam nie chodzi w byle jakich więc przemilczał ostatni zakup sandałów dla młodej :p Zawsze mówi, że ja wiem co jest potrzebne. Noo zazwyczaj ma rację - w sensie, że kupuję tylko to co potrzebne. Ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal :D

anecz_kaa, katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie szukam butów dziewczynom.... jakie kupilas sandaly? Ja Elizce superfity musze, a Julce nie wiem

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja wlasnie szukam butów dziewczynom.... jakie kupilas sandaly? Ja Elizce superfity musze, a Julce nie wiem
    Tradycyjnie Geox ;)
    Takie żeby miała do kościółka czy coś ;)
    https://www.eobuwie.com.pl/sandaly-geox-j-s-giglio-b-j82e2b-000bc-c4002-s-navy.html

ale muszę jeszcze jej jedne poszukać takie do szkoły czy na pole. Pewnie z H&M, bo też ładnie jej leżą na nodze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to mnie teraz załamałaś. Jeszcze mój sie tak nauczy i bede miała problem... bo w sumie ja robie wszystkie zakupy wyprawkowe, typu wózek, ciuchy, łóżeczko, materac, praktycznie wszystko dla maluszka ja kupuje. A on utrzymuje dom, czyli rachunki, samochód i bieżące zakupy.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja bardzo bym chciała doradzić, ale ostatnio nam problem z podejmowaniem najprostszych decyzji... Gdybym miała wybierać, to od razu dwa pełnowymiarowe łóżeczka jeśli masz miejsce, ale to moja subiektywna opinia.

Co do zakupów to powiem wam dziewczyny, że ogólnie z obserwacji wynika, że hasłem przewodnim chyba 90 % panów jest "a po co to kupowac/ robić" lub ewentualnie "potrzebujesz tego?" ;-) pracuję nad moim mężem już kilka lat i są postępy, ale powolne ;-)

Co do kasiorki to dostaliśmy od teściowej 4 tys na "wózek" i póki co, prawie wszystko juz kupiłam za te pieniądze: meble do pokoju małej ( łóżeczko, komoda, regał, fotel do karmienia), dekoracje do pokoju, wózek (używany anex) i wyprawkę. Sama nie wiem jak sie zamieściłam. Część rzeczy np bujaczek, trochę ciuszków dostałam. Jak coś kupuję, to mówimy, że idzie z pieniędzy Lilki i jakoś chyba dlatego mąż nie komentuje zasadności zakupu.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie mąż sprawę wyprawki jak i ubrań/butów dla starszej zostawia mnie i nawet nie pokazuje mu co ile kosztowało :p choć nie powiem, na buty nie szczędzę. Sam nie chodzi w byle jakich więc przemilczał ostatni zakup sandałów dla młodej :p Zawsze mówi, że ja wiem co jest potrzebne. Noo zazwyczaj ma rację - w sensie, że kupuję tylko to co potrzebne. Ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal :D
    Dokładnie! A najlepsze jest to jak zobaczy paragon i mówi dlaczego tak drogo a dopiero później jak sam zobaczy co ile kosztuje to sie nie odzywa.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi ja bardzo bym chciała doradzić, ale ostatnio nam problem z podejmowaniem najprostszych decyzji... Gdybym miała wybierać, to od razu dwa pełnowymiarowe łóżeczka jeśli masz miejsce, ale to moja subiektywna opinia.

Co do zakupów to powiem wam dziewczyny, że ogólnie z obserwacji wynika, że hasłem przewodnim chyba 90 % panów jest "a po co to kupowac/ robić" lub ewentualnie "potrzebujesz tego?" ;-) pracuję nad moim mężem już kilka lat i są postępy, ale powolne ;-)

Co do kasiorki to dostaliśmy od teściowej 4 tys na "wózek" i póki co, prawie wszystko juz kupiłam za te pieniądze: meble do pokoju małej ( łóżeczko, komoda, regał, fotel do karmienia), dekoracje do pokoju, wózek (używany anex) i wyprawkę. Sama nie wiem jak sie zamieściłam. Część rzeczy np bujaczek, trochę ciuszków dostałam. Jak coś kupuję, to mówimy, że idzie z pieniędzy Lilki i jakoś chyba dlatego mąż nie komentuje zasadności zakupu.

Jesli chodzi o zakupy to jestem czasem facetem :p mój mąż chodzi po wszystkich regałach i często bierze rzeczy, które raczej nie są nam potrzebne. I ja pytam go "A do czego to? Na co to? Napewno Ci potrzebne?" Dlatego wolę sama chodzić na zakupy bo robię sobie listę i mam. A on wszystkie regały musi przejść. Dlatego jak jedziemy do makro czasami to ja bym po 40min wyszła z zakupami a z nim nawet 2 godziny nam schodzi :p

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jesli chodzi o zakupy to jestem czasem facetem :p mój mąż chodzi po wszystkich regałach i często bierze rzeczy, które raczej nie są nam potrzebne. I ja pytam go "A do czego to? Na co to? Napewno Ci potrzebne?" Dlatego wolę sama chodzić na zakupy bo robię sobie listę i mam. A on wszystkie regały musi przejść. Dlatego jak jedziemy do makro czasami to ja bym po 40min wyszła z zakupami a z nim nawet 2 godziny nam schodzi :p

Hehe to tak jakbys szla z kolezanka :) w sumie to rzadki okaz Ula. U nas maz wszystko scediwal na mnie :(

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej było jak kupywaliśmy łóżeczko - same wiecie ile kosztują... wybrałam takie w przystępnej cenie bo kosztowało 299 zł i od razu tekst dlaczego tak dużo. Jak mu pokazałam po ile są łóżeczka to od razu stwierdził że to, które wybrałam może być :)

melbusia88, Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hehe to tak jakbys szla z kolezanka :) w sumie to rzadki okaz Ula. U nas maz wszystko scediwal na mnie :(
    U nas to samo

Ula a co do butów to ja kupuje drogie, ale wlasnie do szkoly czy przedszkola. Dla mnie bez sensu jest to ze buty za 200 czy 300zł leza i czekaja na niedziele, a dziecko w chodzi w takich za 50 zl ;/ ile wojen o to bylo z tesciowa... bo na chusteczke bi buty za 200 zł w szafie?? One maja byc na nodze i ma sie fajnie dziewczynom chodzic a nie a do kosciola czy imprezy mam takie tanie wlasnie :) nie zniszczone, ladne ale juz np nie skorzane :)

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ