X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi moim zdaniem dobrze miec od razu pełnowymiarowe łóżko/ka (ja bym sie z decydowała na dwa) i skoro chcesz to też tą kołyske. Kołyske zawsze później można sprzedać.
    Osobiście ja nie chce mieć kołyski bo moja mama mówiła że nauczyła tak zasypiać moją starszą siostrę i później miała problem bo jak nawet wychodziła z nią na spacer w wózku to musiała mega nim trzepać na boki bo by nie usnęła.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi niestety nie mam pojęcia co doradzić ale moja mama powtarzała,że jej było wygodniej jak lezalysmy z siostrą bliźniaczka w 1 łóżeczku. Ale może to też od metraża w mieszkaniu zależy. Ja osobiście chyba zdecydowałabym się na 2 łóżeczka. :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak kolezanka miała blizniaczki to kupiła im najpierw taka kołyske 1 wspolna, a potem normalne łozeczka, moge dopytac po jakim czasie.

wg mnie te bujane łozeczka chicco... srednio bo ja nie chce uczyc bujania etc chce zeby zasypiała sama :P Dawid juz Jule bujał i była msakra jak np zabkowała.
    Teraz mam dylemat czy normalne łozeczko czy turystyczne, dziewczyny miały turystyczne

ja zaraz wyciagam pranie i jade na przeglad z autem bo dzis wyszedł ;/

• Britty Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że łóżeczka turystyczne są lepsze? Nie mam doświadczenia więc jestem ciekaw a waszych opinii :) Ja mam drewniana kołyskę dla córeczki na dzień a na noc będę ją kładła do łóżeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:41

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka podpytaj sie jak mozesz :), mezul zostawił mi wybor i nawet nie mam jak z nim przedyskutowac...
    Z tym bujaniem to mysle bardziej o swojej wygodzie bym mogla cos ugotowac np..Mam obmyslony mechanizm do automatycznego bujania takze reka mi nie odpadnie hehe ;)

Na watkach blizniaczych babki polecaly by na poczatku maluchy razem spaly , jak zobacze,ze sobie przeszkadzaja to rozdziele chlopakow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:47

katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mieszkacie w mieszkaniach, czy domach, ale miejsce to jest najważniejsza rzecz. Zobaczycie zaraz ile zabawek, ubrań i pierdół będzie walać się po podłodze. A tu promocja na pieluchy i stoją 2 kartony ;) I dziadek kupił wnuczce tablicę, skuterek, babcia rowerek. Mówię Wam tragedia z miejscem. A dziecko np. raczkuje i dopiero uczy się chodzić.

anecz_kaa, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi mój narzeczony też sie nie zgadza na dużo rzeczy bo twierdzi że to albo tamto jest niepotrzebne. Ostatnio była sprzeczka a głupią pościel bo niby za droga... to ja mu wtedy mówie że też w końcu przynosze pieniądze do domu i że wcale z jego pieniędzy nie musze tego kupować. Po prostu płace ze swojego konta :)
    A ten mechanizm to super sprawa, rozumiem że przy 2 dzieci trzeba sobie jakoś pomagać ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi pytałam, jak miały 4 mce ok jak wyrosły i juz sobie przeszkadzały, ale one sa b drobne do dzis bo maja po 6 lat a waza po 16 kg :)

britty w turystyycznym dziecko Ci sie nie obija i nie wlozy nozek w szczebelki, ale materac musisz miec normalny a nie ten od lozeczka. Plus jest jeszcze takie ze w razie "W" łatwo mozna zabrac i zmontowac takie łozeczko

malaczarna o kasie mi nawet nie mów... u nas tylko o to sa awantury, bo my mamy osobne konta i bylo ok, a teraz moj maz uwaza ze duzo zarabiam i nie musi mi dokladac bo mam! no chu**** mnie strzela i tez sama kupuje i place jak chce cos dla dziewczyn, np teraz sa kurtki softshele w hm za 80zł ze 150 i co? po co... no na jesien, ale teraz mam taniej... udusic to malo. mamy malowanie on uwaza ze to zbedne i tez mi nie dolozyl.... ale spoko ja wlasnie za strajkowałam i nie ma obiadu, prania i niech sobie KUPI I wali mnie to :) dziewczyny sa przez tydzien u mojej mamy :P

Britty, melbusia88, MałaCzarna1988, PixiDixi, kashanti lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zeby nie było w domu teraz nie robi nic, bo siał orał etc i wracała 24-1, raz zdarzylo mu sie o 2. Ja rozumiem, ze jest wykonczony, ale.... skoro ja mam caly dom na glowie to chyba cos za cos a nie, nawet mu artykul podesłałam o alimentach bez rozwodu :P

katka84, Urszulka89, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi jak kolezanka miała blizniaczki to kupiła im najpierw taka kołyske 1 wspolna, a potem normalne łozeczka, moge dopytac po jakim czasie.

wg mnie te bujane łozeczka chicco... srednio bo ja nie chce uczyc bujania etc chce zeby zasypiała sama :P Dawid juz Jule bujał i była msakra jak np zabkowała.
    Teraz mam dylemat czy normalne łozeczko czy turystyczne, dziewczyny miały turystyczne

ja zaraz wyciagam pranie i jade na przeglad z autem bo dzis wyszedł ;/
    Ale to zwykłe chicco nie ma opcji bujania. Bujanie jest dopiero przy tej drugiej wersji - dream. A i tak możesz sobie to zablokować ;)
    Ja właśnie jestem przed kupnem tego dream. Chcę takie chicco bo tradycyjne mam po starszej a jak narazie mała będzie u nas w sypialni spała i takie dostawne mniej miejsca zajmuje i będę miała ją bliżej, bo obok siebie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Pixi mój narzeczony też sie nie zgadza na dużo rzeczy bo twierdzi że to albo tamto jest niepotrzebne. Ostatnio była sprzeczka a głupią pościel bo niby za droga... to ja mu wtedy mówie że też w końcu przynosze pieniądze do domu i że wcale z jego pieniędzy nie musze tego kupować. Po prostu płace ze swojego konta :)
    A ten mechanizm to super sprawa, rozumiem że przy 2 dzieci trzeba sobie jakoś pomagać ;)
    U mnie mąż sprawę wyprawki jak i ubrań/butów dla starszej zostawia mnie i nawet nie pokazuje mu co ile kosztowało :p choć nie powiem, na buty nie szczędzę. Sam nie chodzi w byle jakich więc przemilczał ostatni zakup sandałów dla młodej :p Zawsze mówi, że ja wiem co jest potrzebne. Noo zazwyczaj ma rację - w sensie, że kupuję tylko to co potrzebne. Ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal :D

anecz_kaa, katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie szukam butów dziewczynom.... jakie kupilas sandaly? Ja Elizce superfity musze, a Julce nie wiem

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja wlasnie szukam butów dziewczynom.... jakie kupilas sandaly? Ja Elizce superfity musze, a Julce nie wiem
    Tradycyjnie Geox ;)
    Takie żeby miała do kościółka czy coś ;)
    https://www.eobuwie.com.pl/sandaly-geox-j-s-giglio-b-j82e2b-000bc-c4002-s-navy.html

ale muszę jeszcze jej jedne poszukać takie do szkoły czy na pole. Pewnie z H&M, bo też ładnie jej leżą na nodze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka to mnie teraz załamałaś. Jeszcze mój sie tak nauczy i bede miała problem... bo w sumie ja robie wszystkie zakupy wyprawkowe, typu wózek, ciuchy, łóżeczko, materac, praktycznie wszystko dla maluszka ja kupuje. A on utrzymuje dom, czyli rachunki, samochód i bieżące zakupy.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja bardzo bym chciała doradzić, ale ostatnio nam problem z podejmowaniem najprostszych decyzji... Gdybym miała wybierać, to od razu dwa pełnowymiarowe łóżeczka jeśli masz miejsce, ale to moja subiektywna opinia.

Co do zakupów to powiem wam dziewczyny, że ogólnie z obserwacji wynika, że hasłem przewodnim chyba 90 % panów jest "a po co to kupowac/ robić" lub ewentualnie "potrzebujesz tego?" ;-) pracuję nad moim mężem już kilka lat i są postępy, ale powolne ;-)

Co do kasiorki to dostaliśmy od teściowej 4 tys na "wózek" i póki co, prawie wszystko juz kupiłam za te pieniądze: meble do pokoju małej ( łóżeczko, komoda, regał, fotel do karmienia), dekoracje do pokoju, wózek (używany anex) i wyprawkę. Sama nie wiem jak sie zamieściłam. Część rzeczy np bujaczek, trochę ciuszków dostałam. Jak coś kupuję, to mówimy, że idzie z pieniędzy Lilki i jakoś chyba dlatego mąż nie komentuje zasadności zakupu.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U mnie mąż sprawę wyprawki jak i ubrań/butów dla starszej zostawia mnie i nawet nie pokazuje mu co ile kosztowało :p choć nie powiem, na buty nie szczędzę. Sam nie chodzi w byle jakich więc przemilczał ostatni zakup sandałów dla młodej :p Zawsze mówi, że ja wiem co jest potrzebne. Noo zazwyczaj ma rację - w sensie, że kupuję tylko to co potrzebne. Ale czego oczy nie widzą temu sercu nie żal :D
    Dokładnie! A najlepsze jest to jak zobaczy paragon i mówi dlaczego tak drogo a dopiero później jak sam zobaczy co ile kosztuje to sie nie odzywa.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi ja bardzo bym chciała doradzić, ale ostatnio nam problem z podejmowaniem najprostszych decyzji... Gdybym miała wybierać, to od razu dwa pełnowymiarowe łóżeczka jeśli masz miejsce, ale to moja subiektywna opinia.

Co do zakupów to powiem wam dziewczyny, że ogólnie z obserwacji wynika, że hasłem przewodnim chyba 90 % panów jest "a po co to kupowac/ robić" lub ewentualnie "potrzebujesz tego?" ;-) pracuję nad moim mężem już kilka lat i są postępy, ale powolne ;-)

Co do kasiorki to dostaliśmy od teściowej 4 tys na "wózek" i póki co, prawie wszystko juz kupiłam za te pieniądze: meble do pokoju małej ( łóżeczko, komoda, regał, fotel do karmienia), dekoracje do pokoju, wózek (używany anex) i wyprawkę. Sama nie wiem jak sie zamieściłam. Część rzeczy np bujaczek, trochę ciuszków dostałam. Jak coś kupuję, to mówimy, że idzie z pieniędzy Lilki i jakoś chyba dlatego mąż nie komentuje zasadności zakupu.

Jesli chodzi o zakupy to jestem czasem facetem :p mój mąż chodzi po wszystkich regałach i często bierze rzeczy, które raczej nie są nam potrzebne. I ja pytam go "A do czego to? Na co to? Napewno Ci potrzebne?" Dlatego wolę sama chodzić na zakupy bo robię sobie listę i mam. A on wszystkie regały musi przejść. Dlatego jak jedziemy do makro czasami to ja bym po 40min wyszła z zakupami a z nim nawet 2 godziny nam schodzi :p

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jesli chodzi o zakupy to jestem czasem facetem :p mój mąż chodzi po wszystkich regałach i często bierze rzeczy, które raczej nie są nam potrzebne. I ja pytam go "A do czego to? Na co to? Napewno Ci potrzebne?" Dlatego wolę sama chodzić na zakupy bo robię sobie listę i mam. A on wszystkie regały musi przejść. Dlatego jak jedziemy do makro czasami to ja bym po 40min wyszła z zakupami a z nim nawet 2 godziny nam schodzi :p

Hehe to tak jakbys szla z kolezanka :) w sumie to rzadki okaz Ula. U nas maz wszystko scediwal na mnie :(

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej było jak kupywaliśmy łóżeczko - same wiecie ile kosztują... wybrałam takie w przystępnej cenie bo kosztowało 299 zł i od razu tekst dlaczego tak dużo. Jak mu pokazałam po ile są łóżeczka to od razu stwierdził że to, które wybrałam może być :)

melbusia88, Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hehe to tak jakbys szla z kolezanka :) w sumie to rzadki okaz Ula. U nas maz wszystko scediwal na mnie :(
    U nas to samo

Ula a co do butów to ja kupuje drogie, ale wlasnie do szkoly czy przedszkola. Dla mnie bez sensu jest to ze buty za 200 czy 300zł leza i czekaja na niedziele, a dziecko w chodzi w takich za 50 zl ;/ ile wojen o to bylo z tesciowa... bo na chusteczke bi buty za 200 zł w szafie?? One maja byc na nodze i ma sie fajnie dziewczynom chodzic a nie a do kosciola czy imprezy mam takie tanie wlasnie :) nie zniszczone, ladne ale juz np nie skorzane :)

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ