X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany ale mam dzis "padaczke" caly dzien albo spie albo jem a potem znowu spie... :(

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyjdzie mi chyba jechać na SOR :/ ostatnio przechwalilam że dziecko rusza się jak osmiorniczka i od 2 dni sporadyczne delikatne ruchy... Prowadząca ginekolog poleciła jechać na KTG żeby to sprawdzić. Nie lubię szpitali. Idę jeszcze do wanny się zrelaksować może małego to pobudzi... Trzymajcie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 20:11

oar89jcggibdab41.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    No i przyjdzie mi chyba jechać na SOR :/ ostatnio przechwalilam że dziecko rusza się jak osmiorniczka i od 2 dni sporadyczne delikatne ruchy... Prowadząca ginekolog poleciła jechać na KTG żeby to sprawdzić. Nie lubię szpitali. Idę jeszcze do wanny się zrelaksować może małego to pobudzi... Trzymajcie kciuki!

Koniecznie to sprawdź.
    Mówią że zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku. Że to dziecko pobudza.

Duzaa lubi tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzza zjedz coś słodkiego i połóż sie na lewym boku, u mnie zawsze to pomaga.

Duzaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Duża tylko nie przesadź z temperaturą w tej wannie. Podjedź do tego szpitala dla świętego spokoju. Zrobią Ci ktg i wypuszczą,będzie dobrze :)

Duzaa lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie mój maluszek tak samo reaguje jak zjem coś kwaśnego, szczególnie grejpfruta.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja uciekam :) w nd koncze 30 lat jutro robimy z kumplem impreze, milego weekendu!!!

Aneczka pomyslnosci i wszystkiego co najlepsze :) baw sie dobrze !!
    Duzaa pojedz i daj znac , nie martw sie na zapas :-*

Duzaa lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    o rany ale mam dzis "padaczke" caly dzien albo spie albo jem a potem znowu spie... :(

Taka zamułka tez czasami dobra, korzystaj ile wlezie bo pozniej corcia nie da Ci forow ;)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Ja zauważyłam, że dziecko zaczęło się inaczej ruszać, co prawda kopie, ale też wije się tak pod skórą jak wąż. :) Oby wszystko było ok. :) Jedz dla spokoju na ktg.

Duzaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa wsparcia. Słodkiego nie mogę -cukrzyca a na lewym boku leżę od wczoraj :) ale już jestem po. Okazało się że Mały się odwrócił tak że kopie w łożysko i dlatego mogę go słabiej czuć albo nawet wcale. Do tego złożony jest "w scyzoryk" i z położenia glowkowego przekręcil się na miednicowe lobuz... Mam nadzieję że wróci ;) to dziecko wykonczymy mnie nerwowo zanim w ogóle przyjdzie na świat heh

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dzięki za słowa wsparcia. Słodkiego nie mogę -cukrzyca a na lewym boku leżę od wczoraj :) ale już jestem po. Okazało się że Mały się odwrócił tak że kopie w łożysko i dlatego mogę go słabiej czuć albo nawet wcale. Do tego złożony jest "w scyzoryk" i z położenia glowkowego przekręcil się na miednicowe lobuz... Mam nadzieję że wróci ;) to dziecko wykonczymy mnie nerwowo zanim w ogóle przyjdzie na świat heh
    Super, że wszystko jest ok. :) Na pewno jestes spokojniejsza :)

Duzaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Super, że wszystko jest ok. :) Na pewno jestes spokojniejsza :)
    Oj zdecydowanie zwłaszcza że przed nami długi weekend poza domem :)
    A Wy jak zamierzacie spędzić najbliższy tydzień? :)

oar89jcggibdab41.png
  • Myszusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane <3

Dołączę do Was, jeśli nie macie nic przeciwko :) Termin mamy na 16 lipiec. Jestem już mamą 2 letniej Wiktorii ;) <3 Pozdrawiamy :)

Britty, Duzaa, muminka83, katka84 lubią tę wiadomość

❤❤
  • Blondi25 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 super rozwiązanie z takim łóżkiem. Rozsuwane dolne łóżka są super, albo łóżka piętrowe 2 lub 3 osobowe oszczędność miejsca w każdym pokoju dziecięcym, a wiadomo że im więcej miejsca mają dzieci tym lepiej.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszusia wrote:
    Witajcie Kochane <3

Dołączę do Was, jeśli nie macie nic przeciwko :) Termin mamy na 16 lipiec. Jestem już mamą 2 letniej Wiktorii ;) <3 Pozdrawiamy :)

To bardzo podobnie jak ja ;-) mój ginekolog wyznaczył mi termin na 22 lipca a jak byłam w szpitalu to lekarz wyznaczył termin na 17 lipca ;-) także zobaczymy

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ;) u nas dziś ładna pogoda się zapowiada. Nieprzespana noc nr 2 - wstaję rano i plecy mnie bolą :/ od rana coś mnie brzuch pobolewa ale myślę, że przez to że źle spałam. Tak dziwnie, jak na mini mini okres. Jakiś większych planów dziś nie mam, mąż w większości posprząta ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 u mnie dzisiaj również druga nocka nieprzespana... Zaczyna się ;)

Też miałam jakiś czas temu stresik, bo dzidziuś słabiutko ruszał się przez dwa dni, a jeszcze zaczęłam się dodatkowo nakręcać, więc stres swoje dołożył. Kobiety tylko spokój nas uratuje :) Dzisiaj takie kopniaczki czuję, że hoho...

Usg będę miała prawdopodobnie dopiero w połowie maja, bo mój lekarz ma dwutygodniowy urlop, a strasznie nie mogę się doczekać, aż zobaczę moją Kruszynkę :)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mówię że ruchy dziecka zaczyna się inaczej odczuwać od 29 tygodnia ze wzgledu na coraz bardziej ograniczoną przestrzeń. Właśnie zamiast wyraźnych kopnięć czuje się bardziej takie wicie i rozpychanie pod skórą.
    Ja wczoraj wpadłam w szał zakupów kupiłam mnóstwo różnych ciuszkow w ulubionych ciucholandach wydając przy tym mniej niż 30 złotych. Mąż na mnie się trochę denerwuje że nic jeszcze nie mamy bo on w razie czego sam tego nie ogarnie więc korzystam :)
    Po majówce za raz mam zamiar jechać po łóżeczko a resztę zakupów już mogę robić bez jego towarzystwa

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sporo ubranek kupiłam na olx - głównie next i zara :) praktycznie nie zniszczone bo co taki maluch 56-62 zniszczy. Trochę nowych ciuchów też mam no i musi mąż mi przynieść pudła z ubrankami po młodej bo mam sporo a nawet nie pamiętam co mam ;) potem gdzieś w maju już będzie wielkie pranie :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja to was podziwiam. Ja to lubię mieć wszystko wcześniej tym bardziej , że u mnie zawsze coś. Na całe szczęście tylko czekamy na córkę. Reszta jest wyprana i wyprasowana. Zakupy zrealizowane. Nic tylko patrzyć i oczy cieszyć.
    Majówka przed nami leniwa

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ