LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka89 wrote:Ogólnie mówię że ruchy dziecka zaczyna się inaczej odczuwać od 29 tygodnia ze wzgledu na coraz bardziej ograniczoną przestrzeń. Właśnie zamiast wyraźnych kopnięć czuje się bardziej takie wicie i rozpychanie pod skórą.
Ja wczoraj wpadłam w szał zakupów kupiłam mnóstwo różnych ciuszkow w ulubionych ciucholandach wydając przy tym mniej niż 30 złotych. Mąż na mnie się trochę denerwuje że nic jeszcze nie mamy bo on w razie czego sam tego nie ogarnie więc korzystam
Po majówce za raz mam zamiar jechać po łóżeczko a resztę zakupów już mogę robić bez jego towarzystwa
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
muminka83 wrote:Witam.
Ja to was podziwiam. Ja to lubię mieć wszystko wcześniej tym bardziej , że u mnie zawsze coś. Na całe szczęście tylko czekamy na córkę. Reszta jest wyprana i wyprasowana. Zakupy zrealizowane. Nic tylko patrzyć i oczy cieszyć.
Majówka przed nami leniwaNalia lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:My tez mamy sporo z lumpka Next, George, Baby Club jakościowo super i wiem, ze mogę je wyprać w 60 stopniach te nowe chyba wybiorę na 40 bo większość ma tyle na metce zobaczymy jakie będą jakościowo❤Ada&Pola❤
-
cześć dziewczyny, trochę nas nie było - bo w pracy ostatnie dopinanie projektów przed całkowitym L4 (zaczynamy misję "odpoczynek" już w poniedziałek)
dzieciak się przekręcił i minęły tym samym wszystkie moje dolegliwości bólowe
ostatnimi czasy tez jakby słabiej czuję ruchy młodego ale ponoć wynika to z położenia i miejsc w które kopie
zdałam sobie ostatnio sprawę jak niewiele rzeczy mamy kupionych (poza ciuszkami) więc postanowiłam nadgonić i tak oto do naszej wyprawki dołączyły art. pielęgnacyjne, troszkę pieluch, wanienka, otulacz etc
został mi do kupienia na pewno wózek i mebelki ale to jeszcze nie teraz
pomimo istnego szaleństwa przed L4, postępującej wciąż cukrzycy ciążowej, różnych dolegliwości bólowych - powoli ogarnia mnie spokój że wszystko będzie już teraz OK
I coraz bardziej nie mogę się doczekać spotkania z Szymonem
przestał mnie przerażać poród SN chociaż i tak nie zapadła jeszcze decyzja czy będę mogła rodzić dołem
szczerze znienawidziłam słowo "ODPOCZYNEK" - które pojawia się w roli rady w każdym zdaniu napotykanych osób
Jest nam dobrze. tak po prostu. Jeszcze kilka tygodni i będziemy razem. w komplecie.
-
Hej dziewczyny, czy miałyście na początku ciąży robione badania na Ureoplasme, Mykoplasme i Chlamydia? Ja miałam robione dopiero miesiąc temu z szyjki macicy i wyszły ujemne. Zastanawiam się, czy warto zrobić jeszcze wymaz z cewki (nawiązuje tu do moich kłuć w cewce, bo czytałam, że mogą za nie być odpowiedzialne te bakterie)?❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:A co się stało?
W tym dniu co trafiłam to jednorazowo krew poleciała i miałam skurcze lekkie jak na okres. I że szyjka znacznie się skrócila na jego oko miała na fotelu koło 2 cm. I zaczęli mi podawać sterydy....na usg zawsze szyjka będzie dłuższa bo palcem się nie sprawdzi tak dobrze i mówili że ma 3 cm i mam wypoczywac -
Nalia wrote:Hej dziewczyny, czy miałyście na początku ciąży robione badania na Ureoplasme, Mykoplasme i Chlamydia? Ja miałam robione dopiero miesiąc temu z szyjki macicy i wyszły ujemne. Zastanawiam się, czy warto zrobić jeszcze wymaz z cewki (nawiązuje tu do moich kłuć w cewce, bo czytałam, że mogą za nie być odpowiedzialne te bakterie)?
Na początku ciąży nie, tylko raz w drugim trymestrze. -
panan12 wrote:W tym dniu co trafiłam to jednorazowo krew poleciała i miałam skurcze lekkie jak na okres. I że szyjka znacznie się skrócila na jego oko miała na fotelu koło 2 cm. I zaczęli mi podawać sterydy....na usg zawsze szyjka będzie dłuższa bo palcem się nie sprawdzi tak dobrze i mówili że ma 3 cm i mam wypoczywac❤Ada&Pola❤
-
Britty wrote:U mnie ostatnio 4cm
wizytuje 9.05 ale nie wiem czy teraz będzie sprawdzał bo lekarz nie robi tego na każdej wizycie