X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Najlepiej było jak kupywaliśmy łóżeczko - same wiecie ile kosztują... wybrałam takie w przystępnej cenie bo kosztowało 299 zł i od razu tekst dlaczego tak dużo. Jak mu pokazałam po ile są łóżeczka to od razu stwierdził że to, które wybrałam może być :)
    Ja mam taki charakter, że chyba po takim tekście bym kazała mężowi wyprawkę samemu kompletować :p mojego chyba to wszystko przeraża bo do dziś nie może skumać dlaczego Lila ma półkę z ciuchami po domu/polu. Czym te ubrania różnią się od innych? Hmm... :p także noo... śmieję się, że jak pójdę do szpitala to Lili ciuchy przegotuję na kilka dni z góry :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U nas to samo

Ula a co do butów to ja kupuje drogie, ale wlasnie do szkoly czy przedszkola. Dla mnie bez sensu jest to ze buty za 200 czy 300zł leza i czekaja na niedziele, a dziecko w chodzi w takich za 50 zl ;/ ile wojen o to bylo z tesciowa... bo na chusteczke bi buty za 200 zł w szafie?? One maja byc na nodze i ma sie fajnie dziewczynom chodzic a nie a do kosciola czy imprezy mam takie tanie wlasnie :) nie zniszczone, ladne ale juz np nie skorzane :)
    Tzn do szkoły teraz ogólnie może mieć lepsze ale oni mało w zerówce wychodzą na pole :/ nie to co w przedszkolu. Zresztą u nas w zerówce jest tak, że Pani apelowała do rodziców żeby nie dawali porządnych (czyt.drogich) butów dzieciom do szkoły bo mimo to że szatnie zamykane to zdarzają się kradzieże. Ogólnie mam tak, że Lila zawsze ma takie jedne buty do kościoła czy na jakieś okazje, drugie też bdb do chodzenia po szkole czy do szkoły (przedszkola) a jeszcze musi mieć inne po polu. Takie, żeby mi ich nie było szkoda pod szlaufa włożyć :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka kwestia przyzwyczajenia ;) w sumie to nie ma mężczyzn idealnych. Pomimo tego że jest jaki jest to i tak nie mam co narzekać i przeważnie tylko go chwale niż neguje. Np ja w ogóle nie chodze na zakupy żywnościowe i praktycznie tak było od samego początku - on sie tym zajmuje. Sam wie co sie kończy w domu co nie, jakoś to ogarnia :) nie musze go prosić że trzeba coś posprzątać bo po prostu sam od siebie to zrobi. Gotujemy na zmianę. Ostatnio bardzo mnie zaskoczył na szkole rodzenia bo we wszystko sie angażuje, bardziej niż ja ;) Wiem, że na pewno bardzo pomoże mi przy dziecku. A to że jest hmmm oszczędny to myśle że to wynika z wychowania, ale pracujemy nad tym :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Urszulka kwestia przyzwyczajenia ;) w sumie to nie ma mężczyzn idealnych. Pomimo tego że jest jaki jest to i tak nie mam co narzekać i przeważnie tylko go chwale niż neguje. Np ja w ogóle nie chodze na zakupy żywnościowe i praktycznie tak było od samego początku - on sie tym zajmuje. Sam wie co sie kończy w domu co nie, jakoś to ogarnia :) nie musze go prosić że trzeba coś posprzątać bo po prostu sam od siebie to zrobi. Gotujemy na zmianę. Ostatnio bardzo mnie zaskoczył na szkole rodzenia bo we wszystko sie angażuje, bardziej niż ja ;) Wiem, że na pewno bardzo pomoże mi przy dziecku. A to że jest hmmm oszczędny to myśle że to wynika z wychowania, ale pracujemy nad tym :)

Pewnie, że nikt nie jest idealny ;) mnie często śmieszą sytuacje jak nie wie co córka gdzie ma choć tatusiem jest od 7 lat :p najważniejsze, że dobrze się dogadujecie. Ja też nie mam na co narzekać. U nas sprawdza się w 100% powiedzenie, że przeciwieństwa się przyciągają :D

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jesli chodzi o zakupy to jestem czasem facetem :p mój mąż chodzi po wszystkich regałach i często bierze rzeczy, które raczej nie są nam potrzebne. I ja pytam go "A do czego to? Na co to? Napewno Ci potrzebne?" Dlatego wolę sama chodzić na zakupy bo robię sobie listę i mam. A on wszystkie regały musi przejść. Dlatego jak jedziemy do makro czasami to ja bym po 40min wyszła z zakupami a z nim nawet 2 godziny nam schodzi :p
    znam to hehe

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie czasem takie kłucia w szyjce? Mnie dzisiaj dziecko kopię czasem tak nisko, że czuje takie kłucie jakby w szyjce. Albo w jej okolicy,a może to pęcherz? :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Macie czasem takie kłucia w szyjce? Mnie dzisiaj dziecko kopię czasem tak nisko, że czuje takie kłucie jakby w szyjce. Albo w jej okolicy,a może to pęcherz? :D
    Mam, mam. Tak jakby ktoś mnie igłą pikał. Najczęściej jak młoda się rozkopie to później.

Nalia lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek chyba już sie odwrócił bo czuje go dość wysoko pod żebrami (chyba ma tam nogi). Czasami jak mnie kopnie to aź tchu nie moge złapać i coraz częsciej jest bolesne. Wizyta dopiero 7 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 13:07

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Piękny dzidziuś! Ja już nie dostaje zdjęć USG ale jak chce to lekarz zgrywa mi na pendrive. :) Jak samopoczucie z rana? Ja w końcu w domku, wczoraj wypisali mnie ze szpitala, wszystkie wyniki dobre wykluczono padaczkę i zgonili wszystko na ciążę :)

Witaj. Cieszę się , że padaczka w ciąży wykluczona. Twój przypadek bardzo przypomniał mi to co się działo z moją koleżanką z Dublina. Ona w trakcie czwartej ciąży mdlała, traciła pamięć , takie zawieszenie kilkusekundowe które również może świadczyć o padaczce a nie musi. Miała szereg badań w tym Rezonans Magnetyczny. Bardzo długo przebywała w szpitalu. U niej diagnoza podobna. Organizm tak reaguje na ciążę.
    Wszystko skończyło się dobrze. Urodziła zdrowego - cudownego chłopczyka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzien dobry :)
    Oby juz byly tylko same takie pozytywne wiesci :) !!
    Britty duzo odpoczywaj !
    Ineczka uparciuszek z Twojego maluszka hihi ;)

A ja mam dylemat, podpowiedzcie cos bo mysle, mysle i gucio z tego ;)...
    Chce na poczatek kupic jedno lozeczko dla chlopakow, ponoc tak jest dla nich dobrze. I tutaj problem, nie wiem na co sie zdecydowac (hehe ). Nie chce raczej normalnego lozeczka,i rozmyslam miedzy lozeczkiem,drewnianym-kolyska a lozeczkiem tez dostawnym i kolyska,ale typu turystycznego chicco next to me i nie wiem co kupic. Za 2 miesiace jakos kupilabym drugie takie samo. Poki co w naszym pokoju zmieszcza sie pelnowymiarowe raczej lozeczka,ale hmm miejsca zrobi sie malo. Nie wiem co robic? Mysle z jednej strony jaki jest sens kupowania na krotko lozeczek o wymiarze 40x90 a z drugiej strony duze lozeczko? Prosze Dziewczynki spójrzcie na to obiektywnie, doradzcie cos bo nie wiem :( co kupic.
    Lecę komentarz za komentarzem więc nie wiem czy dziewczyny się ustosunkowały.
    Ja kupiłam takie drewniane małe łóżeczko firmy Monsieur Bonjour. To łóżeczko spełnia swoją funkcję max do 6 msc życia. Potem dzieci zaczynają siadać i trochę staje się nieporęczne i niebezpieczne.Kupiliśmy je po salon-sypialnia jest maleńki i na te pierwsze pół roku chcieliśmy by było z nami lecz potem idzie do łóżeczka po córce.
    Moim zdaniem jeśli to mają być dwa łóżeczka to szkoda trochę kasy bo potem i tak musisz kupić większe więc musisz się zastanowić czy warto. Takie łóżeczko świetnie wygląda. Jeśli dużo podróżujecie to polecam Chicco czy inne takie co można składać i brać z sobą. Drewniane trochę bowiem trudno. Warto też popatrzyć na licytacje. My nowe kupiliśmy z gwarancją dwuletnią za 220 zł z wysyłką a normalnie kosztuje ponad 500 zł a miało w sobie pełne wyposażenie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Myślicie że łóżeczka turystyczne są lepsze? Nie mam doświadczenia więc jestem ciekaw a waszych opinii :) Ja mam drewniana kołyskę dla córeczki na dzień a na noc będę ją kładła do łóżeczka.

Przy synu 8 lat temu mieliśmy łóżeczko turystyczne. Kupiliśmy takie fuull wypas a do tego zakupiliśmy tylko porządny materac. Takie łóżeczko łatwe w utrzymaniu czystości. Bezpieczne bo dziecku nic nie grozi , łatwo się z niego wychodzi dziecku i też ma dwa stopnie wysokości i też możesz zabrać wszędzie z sobą.

Przy córce decydowaliśmy się na drewniane i też spełniało swoją funkcję, wyglądało estetycznie, łatwe w utrzymaniu czystości, progi tzw wysokości ale minus nie zabierzesz wszędzie. Teraz po 6-7 msc będzie korzystać Matylda.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Nie wiem czy mieszkacie w mieszkaniach, czy domach, ale miejsce to jest najważniejsza rzecz. Zobaczycie zaraz ile zabawek, ubrań i pierdół będzie walać się po podłodze. A tu promocja na pieluchy i stoją 2 kartony ;) I dziadek kupił wnuczce tablicę, skuterek, babcia rowerek. Mówię Wam tragedia z miejscem. A dziecko np. raczkuje i dopiero uczy się chod m.zić.
    Mieszkam w mieszkanku - malutkie
    Dzieci mają największy pokój prawie 25-27 m. Mamy mnóstwo szafek w których poukładane s są książki ( około 250 ) oraz gry i zabawy edukacyjne.
    Ciuchy są w mega wielkiej szafie. Rower syna w piwnicy a rowerek biegowy córeczki jest taki mały że wszędzie się mieści. Łóżko podwójne - piętrowe - wysuwane z tych niskich
    Jeden bujeczek-fotelik i koń na biegunach. Każdy kto wchodzi to twierdzi że jest mega dużo miejsca na tyle że syn gra w piłkę. Myślę że to kwestia poukładania by wszystko miało swoje miejsce i pozbycia się niepotrzebnych rzeczy których w każdym domu/mieszkaniu są. Ja ostatnio znowu zrobiłam remanent i zaraz było lepiej.

katka84, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o konto mamy wspólne. Mój mąż uważa , że pieniędzy na życie i dzieci się nie chowa w skarpecie. Wie, że nie wydaje na bzdury.
    Cieszę się czytając was że jest taki bo za takie teksty wywaliłabym w skarpetach na wycieraczkę.
    Buty dzieciom kupuję porządne ale mniej znanych marek bo nie będę za nalepkę płacić. Kupuję skórę naturalną od a do z za połowę taniej.
    Nie rozdzielam butów tzn nie kupuję gorszych do zabawy bo stopy i nóżka dziecka jest najważniejsza. Patrzę na promocje i tak w zeszłym miesiącu obkupiłam dzieci butami :D i fakt poszło trochę kasy ale mają butów a butów.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz ostatni spam.
    W środę wizyta. Szyjka trzyma, 3,6 cm
    Matylda ma 1000 gram
    :D

Britty, Nalia, Duzaa, katka84, PixiDixi, karolcia87 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Britty Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    i teraz ostatni spam.
    Matylda ma 1000 gram

No i pięknie moja Zuzia idzie identycznie jak twoja córeczka :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam USG 3 trymestru 4 maja. :) Już nie mogę się doczekać. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    i teraz ostatni spam.
    Matylda ma 1000 gram
    Moja mała też bardzo podobnie na koniec 28 tygodnia 1020g.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach Ci faceci :) mojemu ostatnimi czasy obrywa się za głupoty, płaczę, krzyczę a winę zwalam na hormony :D dogadujemy się na prawdę dobrze, co do wyprawki większość rzeczy planuję ja, mąż wybrał wózek i fotelik do auta - ma bzika na punkcie wszystkiego co ma 4 kółka.

Kochane w moim mieście w centrum handlowym 11-12 maja organizowane są bezpłatne usg, usg 4d konsultacje z Fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo, brała któraś z Was w takim wydarzeniu udział, myślicie warto się wybrać?

http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/bielsko-biala-1314-maja/

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mieszkam w mieszkanku - malutkie
    Dzieci mają największy pokój prawie 25-27 m. Mamy mnóstwo szafek w których poukładane s są książki ( około 250 ) oraz gry i zabawy edukacyjne.
    Ciuchy są w mega wielkiej szafie. Rower syna w piwnicy a rowerek biegowy córeczki jest taki mały że wszędzie się mieści. Łóżko podwójne - piętrowe - wysuwane z tych niskich
    Jeden bujeczek-fotelik i koń na biegunach. Każdy kto wchodzi to twierdzi że jest mega dużo miejsca na tyle że syn gra w piłkę. Myślę że to kwestia poukładania by wszystko miało swoje miejsce i pozbycia się niepotrzebnych rzeczy których w każdym domu/mieszkaniu są. Ja ostatnio znowu zrobiłam remanent i zaraz było lepiej.
    Też mam pełno książek, komiksów, gier. Zrobię sobie wielką szafę na nie, ale to jak już druga malutka będzie w pokoju dziewczynek, bo na razie muszę przestawić łóżko, by łóżeczko rozłożyć. W salonie też mam 2 regały na książki i układam je w dwa rzędy na każdej półce, bo już tego jest za dużo. Najgorzej wygląda pokój dziewczynek, za dużo i to dużych zabawek. Wzięłam się teraz za niego i mąż będzie mi montował półki różnego rodzaju, które później łatwo zdemontować.
    Po prostu mam szalonych dziadków (szczególnie jednego) ciągle coś kupuje. Nie pomagają groźby, że zacznę wyrzucać ;) Boję się, co to będzie przy dwóch. I tak już większość prezentów zostaje u nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:12

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam :) w nd koncze 30 lat jutro robimy z kumplem impreze, milego weekendu!!!

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ