X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam :)
    Tak myślałam, że to się tak skończy. Sprzęt ma dość sporą i znaczącą, w przypadku drobnych dzieci, granicę błędu. Moja mała też jest drobna i przy dolnej granicy normy, ale mój gin twierdzi, że trzeba brać pod uwagę, że do zapłodnienia mogło dojść później niż nam się wydaje (a te 2 dni już daje większy spokój psychiczny).
    A i powiem Ci, że starsza córka w 31 tygodniu ważyła 1750g, w 36 tygodniu 2900g, a urodziłam w terminie czyli dzień po 40 tygodniu dziewczynkę 3900g. To zobacz jak teraz Twoje dziecko zacznie dopiero rosnąć, teraz to nabierze masy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Kto jeszcze pracuje tak jak ja?
    Od kiedy zamierzacie iść na zwolnienie?
    Ja już przestaje dawać radę i mam dość.

hej, ja wciaz pracujaca i bede pracowac do 4 czerwca - wtedy przejde bezposrednio na macierzynski.

- zwolnienie lekarskie mi nie przysluguje i takowego nie dostane
    - godzin pracy nie chce zmniejszac bo tu licza srednia ilosc przepracowanych godzin z ostatnich 13 tygodni przed przejsciem na macierzynski i na tej podstawie licza pozniejsze wyplaty.
    - prace mam w sumie lekka i 90% czasu pracuje z domu z komputerem, wiec nie ma tragedii :)
    - bede mogla potem wlasna corke przesladowac mowiac " ja to pracowalam do samego konca" :)

anecz_kaa, Mmargotka, PixiDixi lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg 3 trym.

Oto Amelia (chyba;))
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/175d791a9857.jpg
    1360g, dokladnie 50 centyl wszystko wzorowo :) szyjka 4cm, nic sie nie dzieje wod duzo :)

Urszulka89, melbusia88, kashanti, katka84, PixiDixi, Duzaa, MałaCzarna1988, Kaktus93, krooolik, Mini89 lubią tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam :)

Dobrze, ze udalo Ci sie skonsultowac z innym lekarzem - bardzo dobra praktyka!

Trzeba oczekiwac najlepszego ale jednoczesnie zawsze przygotowywac sie na najgorsze a jako przyszle mamy to juz w ogole musimy trzymac wszystkie reke na pulsie... i tak przez nastepne 20 lat...

Juz nie moge doczekac sie koncowki czerwca i lipca gdy zamiast zdjec z USG bedziemy wrzucac zdjecia maluchow :) i kazda nie bedzie mogla sie doczekac "bycia nastepna" :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My po usg 3 trym.

Oto Amelia (chyba;))

O matko <3 niesamowite, ze to takie "prawdziwe" :) Gratulacje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 20:50

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:

Juz nie moge doczekac sie koncowki czerwca i lipca gdy zamiast zdjec z USG bedziemy wrzucac zdjecia maluchow :) i kazda nie bedzie mogla sie doczekac "bycia nastepna" :)

Tez mi się to już marzy :) te ostatnie dwa miesiące coś czuję, że będą najdłuższe ;)

kashanti lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, zagotowalam się. Koleżanka majówka leży w naszym rejonowym szpitalu, jest w 36tc, miała badania pod kątem zatrucia i pyta lekarza na obchodzie jak jej wyniki, a on jej na to, że nie studiowała medycyny i on jej nie musi informować o wynikach. XXI wiek, prawa pacjenta i poszanowanie leżą i kwiczą. Boziu spraw żebym ja do tego Szczecina dojechala z porodem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:00

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Wiecie co, zagotowalam się. Koleżanka majówka leży w naszym rejonowym szpitalu, jest w 36tc, miała badania pod kątem zatrucia i pyta lekarza na obchodzie jak jej wyniki, a on jej na to, że nie studiowała medycyny i on jej nie musi informować o wynikach. XXI wiek, prawa pacjenta i poszanowanie leżą i kwiczą. Boziu spraw żebym ja do tego Szczecina dojechala z porodem...
    Co za pajac. Szkoda gadać. Ja bym się zapytała, a Pan ma problem z ich interpretowaniem, że nie potrafi ich przekazać?

melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:41

anecz_kaa, PixiDixi, karolcia87, Britty lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus bardzo sie ciesze,ze z mala dobrze!
    Aneczka,sliczna Twoja corcia i jakie ma fajne ,tlusciutkie policzki :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka wyglada juz jak taki ladny dzidzius :) tak nieskromnie :p

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Tez mi się to już marzy :) te ostatnie dwa miesiące coś czuję, że będą najdłuższe ;)
    Też tak czuje ;)

kashanti lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)
    Aneczka, cudowna córcia !:) I zazdroszczę takiego wyraźnego zdjęcia, moja ciągle się zasłania ;P

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :)
    Aneczka, cudowna córcia !:) I zazdroszczę takiego wyraźnego zdjęcia, moja ciągle się zasłania ;P

1 raz sie udalo! Ja patrzę i zastanawiam soe do logo bedziw podobna :p

• Britty Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny dzidziuś! Ja już nie dostaje zdjęć USG ale jak chce to lekarz zgrywa mi na pendrive. :) Jak samopoczucie z rana? Ja w końcu w domku, wczoraj wypisali mnie ze szpitala, wszystkie wyniki dobre wykluczono padaczkę i zgonili wszystko na ciążę :)

anecz_kaa, katka84, Urszulka89, PixiDixi, kashanti, karolcia87, Mini89, Carolline lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Wczoraj. mielismy usg III trymestru Franio w 30+2 wazy 1.580 kg :) Wszystko dobrze. Szyjka długa w dalszym ciągu mogę chodzić na spacery kolejna wizyta za miesiąc :) Jak zawsze nie za bardzo chciał się pokazać poza swoim sprzętem heh wiec ze zdjęcia nici a szkodami bo będzie nam potrzebne, ale co zrobić Miłego dnia

blama, katka84, Urszulka89, PixiDixi, anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • blama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wejść na forum z rana i czytać same dobre informacje! :)
    Kaktus - kamień z serca, czasami warto zaczerpnąć informacji u kogoś innego
    Aneczka - piękne zdjęcie do ramki, moja się ciągle zasłania :D
    Britty - w domku jednak najlepiej
    Miłego dnia :*

Britty, anecz_kaa lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Oby juz byly tylko same takie pozytywne wiesci :) !!
    Britty duzo odpoczywaj !
    Ineczka uparciuszek z Twojego maluszka hihi ;)

A ja mam dylemat, podpowiedzcie cos bo mysle, mysle i gucio z tego ;)...
    Chce na poczatek kupic jedno lozeczko dla chlopakow, ponoc tak jest dla nich dobrze. I tutaj problem, nie wiem na co sie zdecydowac (hehe ). Nie chce raczej normalnego lozeczka,i rozmyslam miedzy lozeczkiem,drewnianym-kolyska a lozeczkiem tez dostawnym i kolyska,ale typu turystycznego chicco next to me i nie wiem co kupic. Za 2 miesiace jakos kupilabym drugie takie samo. Poki co w naszym pokoju zmieszcza sie pelnowymiarowe raczej lozeczka,ale hmm miejsca zrobi sie malo. Nie wiem co robic? Mysle z jednej strony jaki jest sens kupowania na krotko lozeczek o wymiarze 40x90 a z drugiej strony duze lozeczko? Prosze Dziewczynki spójrzcie na to obiektywnie, doradzcie cos bo nie wiem :( co kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 09:35

Britty lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi możesz później sprzedać na olx w razie czego. Też bym miała dylemat, dużo zabawy z tym niestety, ale za to zyskasz miejsce.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka tak myslalam ,i dumam co mniej straci na cenie czy takie chicco ewentualnie milly maily czy drewniane ...,ale rozkminiam ;)

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ