LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaktus93 wrote:Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam
A i powiem Ci, że starsza córka w 31 tygodniu ważyła 1750g, w 36 tygodniu 2900g, a urodziłam w terminie czyli dzień po 40 tygodniu dziewczynkę 3900g. To zobacz jak teraz Twoje dziecko zacznie dopiero rosnąć, teraz to nabierze masy. -
Mmargotka wrote:Kto jeszcze pracuje tak jak ja?
Od kiedy zamierzacie iść na zwolnienie?
Ja już przestaje dawać radę i mam dość.
hej, ja wciaz pracujaca i bede pracowac do 4 czerwca - wtedy przejde bezposrednio na macierzynski.
- zwolnienie lekarskie mi nie przysluguje i takowego nie dostane
- godzin pracy nie chce zmniejszac bo tu licza srednia ilosc przepracowanych godzin z ostatnich 13 tygodni przed przejsciem na macierzynski i na tej podstawie licza pozniejsze wyplaty.
- prace mam w sumie lekka i 90% czasu pracuje z domu z komputerem, wiec nie ma tragedii
- bede mogla potem wlasna corke przesladowac mowiac " ja to pracowalam do samego konca"
anecz_kaa, Mmargotka, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
My po usg 3 trym.
Oto Amelia (chyba;))
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/175d791a9857.jpg
1360g, dokladnie 50 centyl wszystko wzorowoszyjka 4cm, nic sie nie dzieje wod duzo
Urszulka89, melbusia88, kashanti, katka84, PixiDixi, Duzaa, MałaCzarna1988, Kaktus93, krooolik, Mini89 lubią tę wiadomość
-
Kaktus93 wrote:Hej dziewczyny, ja jestem po konsultacji u innego lekarza i jestem nieco spokojniejsza. Okazuje się że u niego wymiary wyszły trochę inne, tzn mała jest do tyłu ok 8 dni w nie 16, ponadto wody płodowe w normie. Powiedział że dziecko faktycznie jest dosyć malutkie ale on nie przypisywałby mu póki co hipotrofii. Według niego, taka jest po prostu uroda dziecka, chociaż wiadomo, trzeba stale monitorować jego rozwój. Cieszę się, że zdecydowałam się na tą dodatkowa konsultację, bardzo się uspokoiłam
Dobrze, ze udalo Ci sie skonsultowac z innym lekarzem - bardzo dobra praktyka!
Trzeba oczekiwac najlepszego ale jednoczesnie zawsze przygotowywac sie na najgorsze a jako przyszle mamy to juz w ogole musimy trzymac wszystkie reke na pulsie... i tak przez nastepne 20 lat...
Juz nie moge doczekac sie koncowki czerwca i lipca gdy zamiast zdjec z USG bedziemy wrzucac zdjecia maluchowi kazda nie bedzie mogla sie doczekac "bycia nastepna"
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:
Juz nie moge doczekac sie koncowki czerwca i lipca gdy zamiast zdjec z USG bedziemy wrzucac zdjecia maluchowi kazda nie bedzie mogla sie doczekac "bycia nastepna"
Tez mi się to już marzyte ostatnie dwa miesiące coś czuję, że będą najdłuższe
kashanti lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, zagotowalam się. Koleżanka majówka leży w naszym rejonowym szpitalu, jest w 36tc, miała badania pod kątem zatrucia i pyta lekarza na obchodzie jak jej wyniki, a on jej na to, że nie studiowała medycyny i on jej nie musi informować o wynikach. XXI wiek, prawa pacjenta i poszanowanie leżą i kwiczą. Boziu spraw żebym ja do tego Szczecina dojechala z porodem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:00
-
melbusia88 wrote:Wiecie co, zagotowalam się. Koleżanka majówka leży w naszym rejonowym szpitalu, jest w 36tc, miała badania pod kątem zatrucia i pyta lekarza na obchodzie jak jej wyniki, a on jej na to, że nie studiowała medycyny i on jej nie musi informować o wynikach. XXI wiek, prawa pacjenta i poszanowanie leżą i kwiczą. Boziu spraw żebym ja do tego Szczecina dojechala z porodem...
melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:My po usg 3 trym.
Oto Amelia (chyba;))
1360g, dokladnie 50 centyl wszystko wzorowoszyjka 4cm, nic sie nie dzieje wod duzo
Piękna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 21:41
anecz_kaa, PixiDixi, karolcia87, Britty lubią tę wiadomość
-
Piękny dzidziuś! Ja już nie dostaje zdjęć USG ale jak chce to lekarz zgrywa mi na pendrive.
Jak samopoczucie z rana? Ja w końcu w domku, wczoraj wypisali mnie ze szpitala, wszystkie wyniki dobre wykluczono padaczkę i zgonili wszystko na ciążę
anecz_kaa, katka84, Urszulka89, PixiDixi, kashanti, karolcia87, Mini89, Carolline lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dzień dobry
Wczoraj. mielismy usg III trymestru Franio w 30+2 wazy 1.580 kg
Wszystko dobrze. Szyjka długa w dalszym ciągu mogę chodzić na spacery kolejna wizyta za miesiąc
Jak zawsze nie za bardzo chciał się pokazać poza swoim sprzętem heh wiec ze zdjęcia nici a szkodami bo będzie nam potrzebne, ale co zrobić Miłego dnia
blama, katka84, Urszulka89, PixiDixi, anecz_kaa, muminka83 lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Super wejść na forum z rana i czytać same dobre informacje!
Kaktus - kamień z serca, czasami warto zaczerpnąć informacji u kogoś innego
Aneczka - piękne zdjęcie do ramki, moja się ciągle zasłania
Britty - w domku jednak najlepiej
Miłego dnia :*Britty, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Oby juz byly tylko same takie pozytywne wiesci!!
Britty duzo odpoczywaj !
Ineczka uparciuszek z Twojego maluszka hihi
A ja mam dylemat, podpowiedzcie cos bo mysle, mysle i gucio z tego...
Chce na poczatek kupic jedno lozeczko dla chlopakow, ponoc tak jest dla nich dobrze. I tutaj problem, nie wiem na co sie zdecydowac (hehe ). Nie chce raczej normalnego lozeczka,i rozmyslam miedzy lozeczkiem,drewnianym-kolyska a lozeczkiem tez dostawnym i kolyska,ale typu turystycznego chicco next to me i nie wiem co kupic. Za 2 miesiace jakos kupilabym drugie takie samo. Poki co w naszym pokoju zmieszcza sie pelnowymiarowe raczej lozeczka,ale hmm miejsca zrobi sie malo. Nie wiem co robic? Mysle z jednej strony jaki jest sens kupowania na krotko lozeczek o wymiarze 40x90 a z drugiej strony duze lozeczko? Prosze Dziewczynki spójrzcie na to obiektywnie, doradzcie cos bo nie wiemco kupic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 09:35
Britty lubi tę wiadomość