LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:Ove możliwe. Jutro będę się bacznie obserwować i jak się nic nie zmieni, to trzeba będzie sprawdzić.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady. Spokojnej majówki wam życzę.
kochana, ja właśnie z takim samymi objawami wylądowałam na IP dwa tygodnie temu
glowili się i glowili czy mnie zostawić w szpitalu, ale w sumie nie znaleźli podstawy - a ja bardzo niechętna na zostawanie "na wszelki wypadek"
dostałam zwiększoną dawkę magnezu, luteinę i nakaz oszczędzania się (ale nie leżenia plackiem)
póki co jest bardzo OK
mój gin twierdzi że to nie koniecznie bóle skurczowe ale mięśni dna macicy, dostałam skierowanie do rehabilitantki i czekam na wizytę, choć tak jak mówię znacząco się poprawiło.
-
Mini89 wrote:Melbusia i jak sytuacja?
Mnie dziś od rana się w głowie kręci i ciśnienie niskie. ..
I marze o arbuzietez juz macie takie zachcianki
?
-
Co do zachcianek to strasznie ciągnie mnie do słodkiego... staram się być twarda
Natomiast co do dolegliwości.. dziewczyny boli Was hmm krocze? nie potrafię tego za bardzo opisać, przy ubieraniu się (gdy podnoszę nogę ubierając spodnie np) przy wyjściu z wanny i w nocy, kiedy przekręcam się z boku na bok. Nie odczuwam żadnych skurczy .. chyba że nie potrafię ich rozpoznać.
Ostatnio mam jakieś czarne myśli, że urodzę wcześniej.. dużo wcześniej.
-
Ja ostatnio mam zachcianki na... kasze manna
lodami też nie pogardzę w sumie ale staram sie nie jeść ich często bo wiadomo... Co nie oznacza ze nie jadłabym ich codziennie gdyby nie zdrowy rozsądek
Melbusia-to dobrze ze sie uspokoiło
I witamy się w 8 mscwłaśnie sie dowiedziałam ze wskoczyłam w 8msc-super
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
blama wrote:Co do zachcianek to strasznie ciągnie mnie do słodkiego... staram się być twarda
Natomiast co do dolegliwości.. dziewczyny boli Was hmm krocze? nie potrafię tego za bardzo opisać, przy ubieraniu się (gdy podnoszę nogę ubierając spodnie np) przy wyjściu z wanny i w nocy, kiedy przekręcam się z boku na bok. Nie odczuwam żadnych skurczy .. chyba że nie potrafię ich rozpoznać.
Ostatnio mam jakieś czarne myśli, że urodzę wcześniej.. dużo wcześniej.aktualnie 32 tydzień szyjka ostatnio miała 5cm, mój gin mówi że to ból spojenia i nie ma wpływu an szyjkę i skurcze, ale skurcze mają już według Niego wpływ na szyjkę, i nie należy ich lekceważyć, bo to jeszcze nie czas na skurcze dopiero po 35 tc tak mi powiedział
blama lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Terka u mnie również ostatnio ciągle zachcianki na kasza manna z jagodami i lody oczywiście też . ,
Dziewczyny jakie polecacie kosmetyki do kąpieli dla maluszków planuje wybrać się z mężem do miasta na większe zakupy i zastanawiam się czy takie kosmetyki lepiej kupić w Rossmanie czy w aptece.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:56
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
dziękuję dziewczyny!
Britty - ja w końcu zdecydowałam się na internetową aptekę - gemini, paczuszka przyszła w ciągu 2 dni zamówiłam dla małej właśnie kosmetyki do kąpieli, maści, do pępka octenisept i tak daleja oprócz tego dla siebie wyprawkę szpitalną. Ceny nie są złe a przesyłka 10 zł. Jeśli chodzi o marki kosmetyków to sporo się naczytałam na blogu sroki, która opisuje składy i ocenia kosmetyki.
Britty lubi tę wiadomość
-
Ja też mam z Hipp ale dzisiaj była u mnie położna i kompletowałyśmy do końca wyprawkę dla dziecka i mówiła żebym raz na 3 dni stosować emolienty do kąpieli naprzemiennie z Hippem. Podobno daje to dobry efekt bo skóra dziecka nie przyzwyczaja sie do emolientów. Po emolientach nie trzeba stosować oliwki ani nic a mówiła żeby takiego maluszka niczym na razie nie smarować.
Zauważyłam też, że co położna to inne zdanie ma na ten temat -
Dziewczyny, czy Wasi lekarze leczą czymś w przypadku takiego wyniku?
http://pokazywarka.pl/z2lryx/ ZdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 14:38
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Ja też kupiłam do kąpieli kosmetyk z hippa. Sugerowalam się głównie opinia z blogu srokao.
Jednak popołudniu jadę do tego szpitala przynajmniej na ktg, bo już jedenasty skurcz przyszedł w mniej więcej 20minutowych odstępach, a leżę plackiem. Może nic nie wyjdzie na ktg, a jak trzeba będzie to zostanę w szpitalu, nic nie poradzę. -
roma wrote:Dziewczyny, czy Wasi lekarze leczą czymś w przypadku takiego wyniku?
http://pokazywarka.pl/z2lryx/ Zdjęciaroma lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc