LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Tez juz czekam na cc, jest mi autentycznie juz ciezko, brzuch znowu eksplodowal i juz mam w obwodzie 135 cm.Ciezko spac i chodzic. Muminko czas szybko zleci
-
PixiDixi wrote:Wow,piekne zdjecie. Piekna pamiatka.
Jak wprowadzilam diete cukrzycowa to zaczelam chudnac ,ale na naszym etapie to przyrost bedzie czy to w obwodach czy w kg równocześnie, ale bedzie. -
Wiecie co Dziewczyny,podziele sie z Wami moim spostrzezeniem
. Mialam spora anemie i moja gin poprzepisywala mi 2 specyfiki i pi drozszym efekt byl slaby w poprzednim miesiacu kupilam tanszy preparat szelazo sr i zazywalam raz dziennie oraz prenatal duo i wyniki mam mega hematokryt jak mialam 2 misiace temu 10.2 tak tetaz mam 13.6, ferrytyne mam na poziomie 57 a mialam 29 (nie pamietam jednostek) . Zazywalam zawsze przy rozpuszczonej wit.c w dawce 1000 mg.a i odstęp okolo 2 godzin od zazycia magnezu.
Chybanie nie kojarze tak dobrego u mnie wyniku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 18:00
katka84, Urszulka89, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Wiecie co Dziewczyny,podziele sie z Wami moim spostrzezeniem
. Mialam spora anemie i moja gin poprzepisywala mi 2 specyfiki i pi drozszym efekt byl slaby w poprzednim miesiacu kupilam tanszy preparat szelazo sr i zazywalam raz dziennie oraz prenatal duo i wyniki mam mega hematokryt jak mialam 2 misiace temu 10.2 tak tetaz mam 13.6, ferrytyne mam na poziomie 57 a mialam 29 (nie pamietam jednostek) . Zazywalam zawsze przy rozpuszczonej wit.c w dawce 1000 mg.a i odstęp okolo 2 godzin od zazycia magnezu.
Chybanie nie kojarze tak dobrego u mnie wyniku. -
Też zaczelam brac zelazo do posilkow z vit c a bez nabialu, zobaczymy jaki bedzie efekt, do wizyty jeszcze niecale 2 tygodnie.
Co do bólu spojenia to tez tak mam, najczesciej na wieczor i w nocy.
Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to mam plyn do mycia/szampon penaten, oliwek nie lubie i podobno sa niewskazane, chyba ze do masazu dla maluszkow. Musze jeszcze kupic octenisept, pieluszki i te takie duze waciki do mycia pupy i chyba mam juz wszystko. Butelek i laktatora nie kupuje, wyszlam z zalozenia, ze jak bedzie trzeba to mozna wypozyczyc a butelki dokupic jak trzeba, po co mają lezec.
Aha, zblizaja sie moje urodziny i zazyczylam sobie torbe taka zeby sie miescily pieluszki i chusteczki ale zeby byla ladna jak zwykla torebka damska, zobaczymy jak maz sobie poradzi z wyzwaniem. -
A ja wpadłam się pochwalić po wizycie - mała ładnie nadgoniła, lekarz był w szoku, że waży już niemal 1700 gram
Powiedział, że sam odetchnął nieco z ulgą i że teraz powinno już być wszystko w porządku, tym bardziej że ilość wód też tym razem bez zastrzeżeń
Następna wizyta nieco szybciej niż byłaby normalnie bo za 2,5 tygodnia, bo jednak jeszcze troszkę trzeba jednak mieć oko na tę wagę małej, pobrano mi też wymaz na gbs-a.
Ale generalnie duuuuuuża ulga i zaczynam wierzyć, że już będzie wszystko super do samego końca!
Udanej majówki dziewczyny!sunset, Mini89, anecz_kaa, PixiDixi, Ove, Mmargotka, karolcia87, katka84, Ineczka, Loczek2018, krooolik lubią tę wiadomość
-
Ja już wracam. Nie jest źle. Prawdopodobnie mam tak silne i przedwczesne skurcze przepowiadajace. Macica ćwiczy. Ale szyjka tutaj wyszła piękna, niby 4 cm. Jednak pani dr powiedziała że muszę to kontrolować i niebezpieczne to się staje kiedy towarzyszy temu ból okresowy, wtedy muszę się zgłosić do szpitala bezzwłocznie. Muszę odpoczywać dużo. 3 x nospe forte aż się wyciszą obecne twardnienia. I za tydz mam przyjechać na kontrolę do poradni patologii ciąży. Jestem spokojniejsza uff.
Muminko piękna sesja!
Kaktus super, że mała przybierapewnie kamień z serca.
Ciężko się odnieść do każdej z was osobna, ale wiem co przechodzicie. Jakoś musimy dać radę, już coraz bliżej dziewczyny. Trzeba zaciskac zęby...Urszulka89, anecz_kaa, Kaktus93, PixiDixi, karolcia87, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Muminko, piękna rodzinka i piękna Ty!Czy masz już wyznaczony termin CC?
Kaktus, super wiadomości!
Melbusia, dobrze, że pojechałaś i dowiedziałaś się, jak się sprawy mają - za tydzień kontrola i też będzie dobrze! Ale fakt faktem, nie warto lekceważyć takich sytuacji.
Meldujemy się i my po wizycie.
Maluch juz nie jest taki mały - 1750g szczęścia. Na usg wszystko wyszło prawidłowo - serce, mózg, żoładek, nerki, przepływy etc.
Mam tylko jedno "ale" do lekarz. Szyjkę zbadał mi tylko na fotelu.
Powiedział, że skrócona, ale twarda, zamknięta i skierowana ku górze. Zapytałam się, czy nie zmierzy jej dokładnie na usg - powiedział ze w badaniu na fotelu nie ma nic niepokojącego i ze 31 tc. przy takim wyniku na fotelu nie ma zagrożenia i nie trzeba mierzyć. No i nie zmierzył, a ja teraz się trochę denerwuje ile ta szyjka ma i zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na usg...
I kolejna wizyta za miesiąc (chyba że coś będzie się działo to mam przyjść wcześniej)...Czy w 3 trym. nie powinno być częściej?
Wtedy będzie już 34+6.
Aaa i młody dalej ułożony pośladkowo i lekarz juz mnie straszył cc...Twierdzi, że marne szanse, że się obróciUrszulka89, PixiDixi, melbusia88, karolcia87, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Pięknie młody rośnie
dla pocieszenia powiem Ci, że mój brat obrócił się z położenia pośladkowego w główkowe dzień przed planowaną ccJuż mama nawet papiery podpisała - dzień wcześniej przyjęli ją na oddział bo na drugi dzień cc miała być. Usg też robili. A na drugi dzień, przed cc znów robili usg i okazało się, że młody jej ułożony prawidłowo. Także mama wyszła do domu a młody urodził się normalnie tydzień później :p
-
Ale dużo dobrych wieści!
Kaktus, Melbusia, Ove - dobre wiadomości (Ove tym "ale" nie martw się, jak lekarz mówi że nic niepokojącego to bym zaufała).
Muminko piękna sesja.
Dzisiaj spędziliśmy piękny dzień u znajomych w okolicach niewysokich gór, dokąd jechaliśmy godzinę autem w upale bez klimatyzacji i podczas tej podróży strasznie mi było niekomfortowo i gorąco. Trochę panikuję w związku z informacją którą przeczytałam w internetach anglojęzycznych niedawno, że przegrzanie kobiety w ciąży może skutkować zatrzymaniem rozwoju układu nerwowego dziecka. Dlatego nie można przebywać w saunach jacuzzi etc i oczywiście tego nie robiłam, ale teraz zaczynam panikować przy tych upałach i podczas podróżowania autem bez klimy
Internety to zuo;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 23:04
-
Hej dziewczyny, ja odpoczywam na wsi, chociaż nie nazwałbym tego do końca odpoczynkiem. W poniedziałek miałam wizytę, Młoda waży już 1700 i jest tak ruchliwa, że nie udało się lekarzowi zmierzyć przepływów. Łożysko się odsunelo od szyjki i jest teraz jakieś 3,5 cm od ujścia, ale za to pojawiły mi się żylaki w okolicy krocza(co sama wyczułam, bo boli i ciągnie) i zaś problem, bo podczas nacięcia może być krwotok. Po weekendzie majowym będę dzwonić do położnej, z którą chcę rodzić, zobaczmy co ona na te problemy, bo ja sobie cesarki nie wyobrażam
miłego dalszego wypoczynku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 05:28
katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Margotko nie czytaj za dużo
gdyby upały były takie groźne, to by ludzie w Afryce się nie rozmnazali
nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie ani śladu upałów, wczoraj 16, dziś 16 stopni, więc trochę Ci zazdroszczę pięknej pogody.
Kroolik a co powiedział lekarz w związku z zylakami ? Że to wskazanie do cc? Spore już twoje maleństwoMmargotka lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Margotko nie czytaj za dużo
gdyby upały były takie groźne, to by ludzie w Afryce się nie rozmnazali
nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie ani śladu upałów, wczoraj 16, dziś 16 stopni, więc trochę Ci zazdroszczę pięknej pogody.
Kroolik a co powiedział lekarz w związku z zylakami ? Że to wskazanie do cc? Spore już twoje maleństwo
-
Urszulka89 wrote:U nas od weekendu ponad 25 st. A dziś zapowiadają 28... Powiem, wam że ja bardzo lubię ciepełko. W poprzedniej ciąży rodziłam w marcu więc upały przeszłam na samym początku ciąży. Teraz nie wiem jak przeżyję te upały :p już mi duszno i gorąco :p
Ula nie powiedziane, że dalej będą też upały, czasem maj gorący, czerwiec, a w lipcu deszcze i temp niższe. Ta pogoda w ostatnich latach taka przewrotna
-
MałaCzarna1988 wrote:Dzień dobry ciężarówki. Ciąża to dziwny stan, ostatnio nie moge sie wyspać. A dzisiaj 12 godzin snu... czuje sie bardziej zmeczona niż po przespaniu 6-7 godzin
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ove wrote:Dzień dobry!
Muminko, piękna rodzinka i piękna Ty!Czy masz już wyznaczony termin CC?
Kaktus, super wiadomości!
Melbusia, dobrze, że pojechałaś i dowiedziałaś się, jak się sprawy mają - za tydzień kontrola i też będzie dobrze! Ale fakt faktem, nie warto lekceważyć takich sytuacji.
Meldujemy się i my po wizycie.
Maluch juz nie jest taki mały - 1750g szczęścia. Na usg wszystko wyszło prawidłowo - serce, mózg, żoładek, nerki, przepływy etc.
Mam tylko jedno "ale" do lekarz. Szyjkę zbadał mi tylko na fotelu.
Powiedział, że skrócona, ale twarda, zamknięta i skierowana ku górze. Zapytałam się, czy nie zmierzy jej dokładnie na usg - powiedział ze w badaniu na fotelu nie ma nic niepokojącego i ze 31 tc. przy takim wyniku na fotelu nie ma zagrożenia i nie trzeba mierzyć. No i nie zmierzył, a ja teraz się trochę denerwuje ile ta szyjka ma i zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na usg...
I kolejna wizyta za miesiąc (chyba że coś będzie się działo to mam przyjść wcześniej)...Czy w 3 trym. nie powinno być częściej?
Wtedy będzie już 34+6.
Aaa i młody dalej ułożony pośladkowo i lekarz juz mnie straszył cc...Twierdzi, że marne szanse, że się obróciA jak się coś bedxie działo wiadomo, ze zareagujesz
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615