X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez juz czekam na cc, jest mi autentycznie juz ciezko, brzuch znowu eksplodowal i juz mam w obwodzie 135 cm.Ciezko spac i chodzic. Muminko czas szybko zleci :)
    Ty to masz dużo więcej noszenia. Masz dwójkę. Więc zrozumiałe że możesz mieć dość.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow,piekne zdjecie. Piekna pamiatka.

Jak wprowadzilam diete cukrzycowa to zaczelam chudnac ,ale na naszym etapie to przyrost bedzie czy to w obwodach czy w kg równocześnie, ale bedzie.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wow,piekne zdjecie. Piekna pamiatka.

Jak wprowadzilam diete cukrzycowa to zaczelam chudnac ,ale na naszym etapie to przyrost bedzie czy to w obwodach czy w kg równocześnie, ale bedzie.
    Schudniesz. Spacery, dieta po ciąży bez cukru a tak wszystko, dużo wody. Będzie schodzić. Gwarantuje ci. Sama przez to przeszłam. Diety na mnie nie działały. Teraz jem wszystko tylko że zero białego cukru i gotuję sama.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Dziewczyny,podziele sie z Wami moim spostrzezeniem :) . Mialam spora anemie i moja gin poprzepisywala mi 2 specyfiki i pi drozszym efekt byl slaby w poprzednim miesiacu kupilam tanszy preparat szelazo sr i zazywalam raz dziennie oraz prenatal duo i wyniki mam mega hematokryt jak mialam 2 misiace temu 10.2 tak tetaz mam 13.6, ferrytyne mam na poziomie 57 a mialam 29 (nie pamietam jednostek) . Zazywalam zawsze przy rozpuszczonej wit.c w dawce 1000 mg.a i odstęp okolo 2 godzin od zazycia magnezu.
    Chybanie nie kojarze tak dobrego u mnie wyniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 18:00

katka84, Urszulka89, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiecie co Dziewczyny,podziele sie z Wami moim spostrzezeniem :) . Mialam spora anemie i moja gin poprzepisywala mi 2 specyfiki i pi drozszym efekt byl slaby w poprzednim miesiacu kupilam tanszy preparat szelazo sr i zazywalam raz dziennie oraz prenatal duo i wyniki mam mega hematokryt jak mialam 2 misiace temu 10.2 tak tetaz mam 13.6, ferrytyne mam na poziomie 57 a mialam 29 (nie pamietam jednostek) . Zazywalam zawsze przy rozpuszczonej wit.c w dawce 1000 mg.a i odstęp okolo 2 godzin od zazycia magnezu.
    Chybanie nie kojarze tak dobrego u mnie wyniku.
    Zauważyłam też to. Po tych witaminach dla ciężarnych szybko wszystko wzrasta. Zwykle żelazo nie daje rady. Witamina C i D dodatkowo wskazana.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaczelam brac zelazo do posilkow z vit c a bez nabialu, zobaczymy jaki bedzie efekt, do wizyty jeszcze niecale 2 tygodnie.
    Co do bólu spojenia to tez tak mam, najczesciej na wieczor i w nocy.
    Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci to mam plyn do mycia/szampon penaten, oliwek nie lubie i podobno sa niewskazane, chyba ze do masazu dla maluszkow. Musze jeszcze kupic octenisept, pieluszki i te takie duze waciki do mycia pupy i chyba mam juz wszystko. Butelek i laktatora nie kupuje, wyszlam z zalozenia, ze jak bedzie trzeba to mozna wypozyczyc a butelki dokupic jak trzeba, po co mają lezec.

Aha, zblizaja sie moje urodziny i zazyczylam sobie torbe taka zeby sie miescily pieluszki i chusteczki ale zeby byla ladna jak zwykla torebka damska, zobaczymy jak maz sobie poradzi z wyzwaniem.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadłam się pochwalić po wizycie - mała ładnie nadgoniła, lekarz był w szoku, że waży już niemal 1700 gram :) Powiedział, że sam odetchnął nieco z ulgą i że teraz powinno już być wszystko w porządku, tym bardziej że ilość wód też tym razem bez zastrzeżeń :) Następna wizyta nieco szybciej niż byłaby normalnie bo za 2,5 tygodnia, bo jednak jeszcze troszkę trzeba jednak mieć oko na tę wagę małej, pobrano mi też wymaz na gbs-a.
    Ale generalnie duuuuuuża ulga i zaczynam wierzyć, że już będzie wszystko super do samego końca!:)
    Udanej majówki dziewczyny! :)

sunset, Mini89, anecz_kaa, PixiDixi, Ove, Mmargotka, karolcia87, katka84, Ineczka, Loczek2018, krooolik lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wracam. Nie jest źle. Prawdopodobnie mam tak silne i przedwczesne skurcze przepowiadajace. Macica ćwiczy. Ale szyjka tutaj wyszła piękna, niby 4 cm. Jednak pani dr powiedziała że muszę to kontrolować i niebezpieczne to się staje kiedy towarzyszy temu ból okresowy, wtedy muszę się zgłosić do szpitala bezzwłocznie. Muszę odpoczywać dużo. 3 x nospe forte aż się wyciszą obecne twardnienia. I za tydz mam przyjechać na kontrolę do poradni patologii ciąży. Jestem spokojniejsza uff.

Muminko piękna sesja!

Kaktus super, że mała przybiera :-) pewnie kamień z serca.

Ciężko się odnieść do każdej z was osobna, ale wiem co przechodzicie. Jakoś musimy dać radę, już coraz bliżej dziewczyny. Trzeba zaciskac zęby...

Urszulka89, anecz_kaa, Kaktus93, PixiDixi, karolcia87, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Muminko, piękna rodzinka i piękna Ty! <3 Czy masz już wyznaczony termin CC?
    Kaktus, super wiadomości!
    Melbusia, dobrze, że pojechałaś i dowiedziałaś się, jak się sprawy mają - za tydzień kontrola i też będzie dobrze! Ale fakt faktem, nie warto lekceważyć takich sytuacji.

Meldujemy się i my po wizycie.
    Maluch juz nie jest taki mały - 1750g szczęścia <3. Na usg wszystko wyszło prawidłowo - serce, mózg, żoładek, nerki, przepływy etc.

Mam tylko jedno "ale" do lekarz. Szyjkę zbadał mi tylko na fotelu.
    Powiedział, że skrócona, ale twarda, zamknięta i skierowana ku górze. Zapytałam się, czy nie zmierzy jej dokładnie na usg - powiedział ze w badaniu na fotelu nie ma nic niepokojącego i ze 31 tc. przy takim wyniku na fotelu nie ma zagrożenia i nie trzeba mierzyć. No i nie zmierzył, a ja teraz się trochę denerwuje ile ta szyjka ma i zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na usg...

I kolejna wizyta za miesiąc (chyba że coś będzie się działo to mam przyjść wcześniej)...Czy w 3 trym. nie powinno być częściej?
    Wtedy będzie już 34+6.

Aaa i młody dalej ułożony pośladkowo i lekarz juz mnie straszył cc...Twierdzi, że marne szanse, że się obróci :(

Urszulka89, PixiDixi, melbusia88, karolcia87, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie młody rośnie :D
    dla pocieszenia powiem Ci, że mój brat obrócił się z położenia pośladkowego w główkowe dzień przed planowaną cc :) Już mama nawet papiery podpisała - dzień wcześniej przyjęli ją na oddział bo na drugi dzień cc miała być. Usg też robili. A na drugi dzień, przed cc znów robili usg i okazało się, że młody jej ułożony prawidłowo. Także mama wyszła do domu a młody urodził się normalnie tydzień później :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove maluchy mają jeszcze czas na odwrócenie się :) jeszcze się nie denerwuj tym. Co do częstotliwości wizyt to faktycznie już powinny być częstsze niż co miesiąc.

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo dobrych wieści!
    Kaktus, Melbusia, Ove - dobre wiadomości (Ove tym "ale" nie martw się, jak lekarz mówi że nic niepokojącego to bym zaufała).
    Muminko piękna sesja.

Dzisiaj spędziliśmy piękny dzień u znajomych w okolicach niewysokich gór, dokąd jechaliśmy godzinę autem w upale bez klimatyzacji i podczas tej podróży strasznie mi było niekomfortowo i gorąco. Trochę panikuję w związku z informacją którą przeczytałam w internetach anglojęzycznych niedawno, że przegrzanie kobiety w ciąży może skutkować zatrzymaniem rozwoju układu nerwowego dziecka. Dlatego nie można przebywać w saunach jacuzzi etc i oczywiście tego nie robiłam, ale teraz zaczynam panikować przy tych upałach i podczas podróżowania autem bez klimy :(
    Internety to zuo;-)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 23:04

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Margotka ineternet to samo zło i tylko w dupkę Cię zlać,za dużo czytasz ;)

Mmargotka, Urszulka89, melbusia88 lubią tę wiadomość

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja odpoczywam na wsi, chociaż nie nazwałbym tego do końca odpoczynkiem. W poniedziałek miałam wizytę, Młoda waży już 1700 i jest tak ruchliwa, że nie udało się lekarzowi zmierzyć przepływów. Łożysko się odsunelo od szyjki i jest teraz jakieś 3,5 cm od ujścia, ale za to pojawiły mi się żylaki w okolicy krocza(co sama wyczułam, bo boli i ciągnie) i zaś problem, bo podczas nacięcia może być krwotok. Po weekendzie majowym będę dzwonić do położnej, z którą chcę rodzić, zobaczmy co ona na te problemy, bo ja sobie cesarki nie wyobrażam :-( miłego dalszego wypoczynku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 05:28

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotko nie czytaj za dużo ;-) gdyby upały były takie groźne, to by ludzie w Afryce się nie rozmnazali ;-) nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie ani śladu upałów, wczoraj 16, dziś 16 stopni, więc trochę Ci zazdroszczę pięknej pogody.

Kroolik a co powiedział lekarz w związku z zylakami ? Że to wskazanie do cc? Spore już twoje maleństwo :-)

Mmargotka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciężarówki. Ciąża to dziwny stan, ostatnio nie moge sie wyspać. A dzisiaj 12 godzin snu... czuje sie bardziej zmeczona niż po przespaniu 6-7 godzin ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Margotko nie czytaj za dużo ;-) gdyby upały były takie groźne, to by ludzie w Afryce się nie rozmnazali ;-) nie wiem gdzie mieszkasz, ale u mnie ani śladu upałów, wczoraj 16, dziś 16 stopni, więc trochę Ci zazdroszczę pięknej pogody.

Kroolik a co powiedział lekarz w związku z zylakami ? Że to wskazanie do cc? Spore już twoje maleństwo :-)
    U nas od weekendu ponad 25 st. A dziś zapowiadają 28... Powiem, wam że ja bardzo lubię ciepełko. W poprzedniej ciąży rodziłam w marcu więc upały przeszłam na samym początku ciąży. Teraz nie wiem jak przeżyję te upały :p już mi duszno i gorąco :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U nas od weekendu ponad 25 st. A dziś zapowiadają 28... Powiem, wam że ja bardzo lubię ciepełko. W poprzedniej ciąży rodziłam w marcu więc upały przeszłam na samym początku ciąży. Teraz nie wiem jak przeżyję te upały :p już mi duszno i gorąco :p
    Właśnie ja też bardzo lubię ciepelko dlatego wam zazdroszczą bardzo dziewczyny :-) Ula nie powiedziane, że dalej będą też upały, czasem maj gorący, czerwiec, a w lipcu deszcze i temp niższe. Ta pogoda w ostatnich latach taka przewrotna

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dzień dobry ciężarówki. Ciąża to dziwny stan, ostatnio nie moge sie wyspać. A dzisiaj 12 godzin snu... czuje sie bardziej zmeczona niż po przespaniu 6-7 godzin ;)
    Mam tak od kilku dni odsypiam pełnie bo była trzy noce a ja wtedy z mężem nie śpię wiec teraz jestem jak zombi dzisiaj bym mogła spac i spac, ale potem w nocy nie zasnę heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Muminko, piękna rodzinka i piękna Ty! <3 Czy masz już wyznaczony termin CC?
    Kaktus, super wiadomości!
    Melbusia, dobrze, że pojechałaś i dowiedziałaś się, jak się sprawy mają - za tydzień kontrola i też będzie dobrze! Ale fakt faktem, nie warto lekceważyć takich sytuacji.

Meldujemy się i my po wizycie.
    Maluch juz nie jest taki mały - 1750g szczęścia <3. Na usg wszystko wyszło prawidłowo - serce, mózg, żoładek, nerki, przepływy etc.

Mam tylko jedno "ale" do lekarz. Szyjkę zbadał mi tylko na fotelu.
    Powiedział, że skrócona, ale twarda, zamknięta i skierowana ku górze. Zapytałam się, czy nie zmierzy jej dokładnie na usg - powiedział ze w badaniu na fotelu nie ma nic niepokojącego i ze 31 tc. przy takim wyniku na fotelu nie ma zagrożenia i nie trzeba mierzyć. No i nie zmierzył, a ja teraz się trochę denerwuje ile ta szyjka ma i zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza na usg...

I kolejna wizyta za miesiąc (chyba że coś będzie się działo to mam przyjść wcześniej)...Czy w 3 trym. nie powinno być częściej?
    Wtedy będzie już 34+6.

Aaa i młody dalej ułożony pośladkowo i lekarz juz mnie straszył cc...Twierdzi, że marne szanse, że się obróci :(
    Moja gin robiła mi teraz biocenozę i nie chciała już mnie męczyć usg dowcipnym,żeby zbadać dokładnie szyjkę zawsze na każdej wizycie to robi i sprawdziła na fotelu długość palca wiec tak jak miałam powyżej 4 cm. Widzimy się za 4 tygodnie zrobiła mi ktg wszystko dobrze potem wizyty będą co dwa tygdodnie. Jak jest wszystko dobrze to nie masz się czym przejmować, ze wizyty są co miesiąc :) A jak się coś bedxie działo wiadomo, ze zareagujesz :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ