X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my, dziś 29 tc zaczęliśmy ;)

https://zapodaj.net/82cde5b24118a.jpg.html

PixiDixi, Duzaa, kejt0192, Mmargotka, katka84, Kaktus93 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koncze ogarniac dom i mam dosc, plecy mi pekly :/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A to my, dziś 29 tc zaczęliśmy ;)

https://zapodaj.net/82cde5b24118a.jpg.html

Brzusio piekny :)
    Aneczka zapracujesz sie....zwolnij!

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki - jestesmy po pierwszej wizycie w szkole rodzenia ( prowadzona przez nasz szpital i szpitalne polozne ) i bardzo ciekawa rzecz nam powiedziano - REBOZO
    - znalazlam po PL tutaj info o tym - http://dajsieponiesc.com/2016/03/zabierz-rebozo-do-porodu/
    u nas ( kopenhaga) okazuje sie, ze to bardzo popularne, zwlaszcza przed porodem bo pomaga ustawic sie dzidzi w najlepszej poyzcji do porodu ( w sensie kiedy dzidzia jest juz glowa w dol to pomaga sie maluchowi "dopasowac" i ponoc ulatwia to znacznie porod ) , do tego taki masaz pomaga mamie sie rozluznic itp. Tak wiec jak ktoras jest ciekawa to polecam pogooglowac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 20:47

PixiDixi lubi tę wiadomość

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia88, ja mam takiego lekarza, który uwielbia robić cesarki chyba, bo przy Antku też na to napieral, a ja się uparlam na poród SN i tak się też udało. Teoretycznie jest to jakieś wskazanie, ale dużo dziewczyn z żylakami rodzi naturalnie i nic się nie dzieje. Dostałam leki - Fraxiparine, cyclo3fote i heparyne do smarowania zewnętrznie i mam nadzieję, że troszkę się wchlonie. Powinnam leżeć więcej, ale na to nie ma szans :-/

• Ove Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Moja gin robiła mi teraz biocenozę i nie chciała już mnie męczyć usg dowcipnym,żeby zbadać dokładnie szyjkę zawsze na każdej wizycie to robi i sprawdziła na fotelu długość palca wiec tak jak miałam powyżej 4 cm. Widzimy się za 4 tygodnie zrobiła mi ktg wszystko dobrze potem wizyty będą co dwa tygdodnie. Jak jest wszystko dobrze to nie masz się czym przejmować, ze wizyty są co miesiąc :) A jak się coś bedxie działo wiadomo, ze zareagujesz :)
    No właśnie ja mam obawy czy jest dobrze, bo szyjka się skraca :(. I wydaje mi się dziwne, że lekarz mówi, że po 30tc to już nie ma takiego zagrożenia, bo porodu przedwczesnego się cholernie boję - temat szyjki ciągnie się u mnie od marca i póki co (odpukać!) nic złego się nie wydarzyło, ale w marcu i kwietniu to było na bieżąco (tj co 2 tygodnie) kontrolowane. No nic, będę się oszczędzać i mam nadzieję dociągniemy do końca miesiąca. A jak coś się będzie działo to albo będę dzwonić albo IP.

Urszulka, brzusio piękny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 23:50

Urszulka89 lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroolik to życzę Ci żeby do porodu wszystko się unormowalo . Ja też cierpię z powodu żylaków, ale innych i też boję się porodu naturalnego w związku z tym, ale mimo wszystko chcę spróbować.

Ula śliczny brzuszek :-)

Wczoraj mi taki ból wszedł w okolice krzyża po lewej stronie, że każda zmiana pozycji, kazdy krok boli :-( domyślam się od czego. Przedwczoraj źle się ulozylam na kozetce do ktg, ta część krzyzowa nie leżała, tylko "wisiała" i jak po godzinie wstałam, to byłam cała sztywna :-( a bałam się ruszać pod tym ktg

Urszulka89, krooolik lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka - brzusio rewelacja :)

My wkraczamy w 32 tydzień i z tej okazji stanęłam dziś na wadze.. chyba za bardzo poszalałam w majówkę - grille i mnóstwo lodów dały o sobie znać.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama nie przejmuj sie za bardzo wagą, ja też ostatnio sprawdzilam i prawie z niej spadlam z wrazenia- 9 kg na plusie w stosunku do przed ciaza.. Ale na pocieszenie powiem, że podobno od 36tc może sie zmienic apetyt i wiele kobiet nawet lekko chudnie. A nawet jak nie- to przy porodzie i po tez sie chudnie i to ekspresowo:)

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, dziękuję i wzajemnie, oby nam się udało. Krocze mnie boli i to mnie martwi, ale mam jeszcze 1,5 miesiąca (conajmniej), żeby się naprawiło. U nas dzisiaj zaczął się w remont, więc dopiero będzie pracy

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Wlasnie wrocilam od gin i chlopaki dosyc duzi bo Jas 1600 a Julek 1680. I wiecie co moja gin powiedziala,ze m9ge probowac sn bo obaj sa polozeni glowkowo. Ciezko jej bylo juz ich mierzyc bo sa wciśnięci w siebie. W 36 tc chce mnie juz polozyc w szpitalu. Decyzje co do cc zostawila mi do decyzji,ale uwaza,ze mam dobre warunku do sn,ponoc rzadko tak jest w blizniaczej ciazy.

Szyjka hehe jak u zyrafy ;) bo 3,6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 17:01

Mini89, blama, marta258, Urszulka89, melbusia88, MałaCzarna1988, katka84, anecz_kaa, Mmargotka, krooolik, karolcia87, Kinga40 lubią tę wiadomość

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ziaja-mamma-mia-krem-przeciw-rozstepom-i-lanomasc-i7325644089.html

mam na sprzedaż nowe kosmetyki dla przyszłych mam, zapraszam, może komuś się przyda :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyś chciała urodzić pixi? Podjelas już decyzję, czy dopiero będziesz rozważać?

Ja jestem dziś po wizycie położnej i nie pocieszyła mnie. Powiedziałam jej, że po ostatniej wizycie na IP mam brać 6 nosp dziennie aż się skurcze wyciszą, a ona mi powiedziała, że z doświadczenia zauważa, że kobiety, które kilka tygodni biorą duże dawki magnezu i nospy często mają przy porodzie tak, że owszem skurcze są, ale rozwarcie nie postępuje... Mało tego, ciśnienie 159/93. Wzięłam dopegyt, trochę spadło. Ja wymiękam już - ciągle coś! Ma ktoś broń palną? Dobijacie mnie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A jakbyś chciała urodzić pixi? Podjelas już decyzję, czy dopiero będziesz rozważać?

Ja jestem dziś po wizycie położnej i nie pocieszyła mnie. Powiedziałam jej, że po ostatniej wizycie na IP mam brać 6 nosp dziennie aż się skurcze wyciszą, a ona mi powiedziała, że z doświadczenia zauważa, że kobiety, które kilka tygodni biorą duże dawki magnezu i nospy często mają przy porodzie tak, że owszem skurcze są, ale rozwarcie nie postępuje... Mało tego, ciśnienie 159/93. Wzięłam dopegyt, trochę spadło. Ja wymiękam już - ciągle coś! Ma ktoś broń palną? Dobijacie mnie.

Pocieszę Cię może tym, że ja od 30 tyg brałam magnez od 8-10 tab na dzień a rozwarcie ładnie postępowało ;) co do nospy to nie wiem, bo tak jak w poprzedniej ciąży tak i teraz może zjadłam 3-4 tabletki.

Byliśmy dziś na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić. Pozmieniało się tam w ciągu ostatnich 7 lat gdy byłam tam ostatnio ;) dziś oglądaliśmy porodówkę i oddziały, izbę przyjęć i ogólnie pozwiedzaliśmy. Bardzo ładnie odnowili wszystko :) Za tydzień następne spotkanie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za każdym razem kiedy któraś z Was pisze że jest po wizycie i że dzieciaczki ważą ponad kg to aż nie moge w to uwierzyć! Niedawno były takimi kruszynkami po 3 cm :) już tak niewiele zostało do rozwiązania, wkrotce każda z nas bedzie przytulać swojego maluszka :)

Wizyte mam w poniedziałek (ostatnia była prawie 5 tyg temu) i już nie moge sie doczekać! Ostatnio ważył 832 gramy, ciekawe ile teraz :)

melbusia88, Duzaa, Mmargotka lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz na NFZ poszalal bo idę w środę na wizytę . Będzie to 6 tyg przerwy bo terminów niby nie było. .. wkurzam się tylko bo robiłam 5 tyg temu wymaz na bakteriologie i gdzieś wcielo wyniki :/ mam nadzieje ze na środę się znajdą i będzie w nich czysto. W środę tez prenatalne.
    Dziewczyny które juz mają jedno dziecko - jak u Was z przygotowaniem na rodzeństwo? Moja mam wrażenie ze odkąd jej tłumaczymy ze będzie braciszek to jakby diabeł wstąpił. Całkiem się zmieniła w zachowaniu niestety na minus :/ chyba ze to ciąg dalszy buntu. ...

ex2buay3h02dl23a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi i dzis brzuch sie stawia i kluje w kroczu wiec leze :/ mloda jeszcze dyskoteke w brzuchu robi co nie pomaga :( martwi mnie to klucie bo jak z jula robilo mi sie rozwarcie to tak samo czylam, a bylo 5 cm :/

A co do sn szczerze nie wiem czy bym sie zdecydowala przy bliźniętach... tyle sie slyszy, ale powiem Ci ze znam blizniaki z porodu sn oboje lekarze :) a o ciazy bliźniaczej dowiedzieli soe haslem: prosze czekac będzie drugie :p

• shadee Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meldujemy się po wizycie kontrolnej i my
    Szymon waży 1,5 kg i położony główkowo, wszystkie pomiary i wymiary ponoć dokładnie w normie
    Moje szyjka nagle się wydłużyła z 2,7 do 3,2 więc odetchnęłam z ulgą
    trochę mi dziś ciśnienie skacze ale podobno im bliżej końcówki ciąży tym bardziej jest to prawdopodobne

a jutro od rana do szkoły rodzenia na zajęcia weekendowe - śmiesznie będzie :)

Urszulka89, anecz_kaa, Ove, karolcia87, melbusia88, marta258, katka84, Kaktus93, Loczek2018, krooolik lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Melbus juz niewiele zostalo ,nie lam sie ,lada chwilka i czas uplynie i bedziesz tulila swoja pocieche <3
    Po ciazy i cukrzyca i nadciśnienie pojda w cholere.

Co do Twojego pytania czy j6z zdecydowalam hmm ciezki temat Melbus bo wole rodzic sn ,ale mysle tez o bezpieczenstwie takiego rozwiazania tak jak Aneczka.
    Kusi mnie bardzo sn bo milion razy szybciej dojde do siebie. Tak tez sobie mysle,ze jesli lekarz w szpitalu pozwoli sprobowac sn to wtedy sprobuje ,planowo bede rodzic w Instytucie Matki i Dziecka i zobaczymy jak sie wszystko ulozy.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka takie kłucie czasami ja też mam. jakby mi igłami od środka pikali. Ale odpukać wszystko ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ