X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to najlepiej przejsc sie do 2, 3 profesjonalnych sklepów, gdzie sprzedawca zna sie na tym i to on nam przymierza fotelik do samochodu, proponuje jaki model, pokazuje jak zapinac itp. Sprzedawca tłumaczył nam że nie zawsze fotelik z bazą isofix są lepsze od tych tradycyjnych na pasy - z tego co pamiętam to tak jest z fotelikami cybexa. Jest pełno rankingów na internecie, można też nimi sie posiłkować :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 29 tygodniu ciąży :)

kejt0192, anecz_kaa lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Co do fotelika to najlepiej przejsc sie do 2, 3 profesjonalnych sklepów, gdzie sprzedawca zna sie na tym i to on nam przymierza fotelik do samochodu, proponuje jaki model, pokazuje jak zapinac itp. Sprzedawca tłumaczył nam że nie zawsze fotelik z bazą isofix są lepsze od tych tradycyjnych na pasy - z tego co pamiętam to tak jest z fotelikami cybexa. Jest pełno rankingów na internecie, można też nimi sie posiłkować :)

Widziałam cybexa aton 4 przypiętego pasami a na isofixie. Nie ma porównania, tak samo jest z maxi cosi. Siedzą na isofixie bardzo dobrze, nic ich nie ruszy :) A aton 4 różni się tym od aton 5 że jest ciut szerszy i wyższy.
    Jak dla mnie - jak dużo się jeździ to wygodnej jest z isofixem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza to super sprawa, ale koszt nieco przeraża.. Podstawowy maxi-cosi z bazą wychodził coś ok 1200 złotych, z tego co się dowiadywaliśmy. Ale wygoda niesamowita, to na pewno :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zamontowany fotelik pasami też jest bezpieczny pod warunkiem dobrze napiętych pasów ;) No i żeby zamontować bazę isofix musisz mieć isofix w aucie albo są też takie bazy co przyczepiasz pasami a fotelik wpinasz do bazy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wchodzi w grę tylko taki na bazie bo przy 3 drzwiowym samochodzie, który jest sportowy i tak będzie ciężko wiec pasy odpadają. Przerobilismy różne Cybex, Concord, Avionaut, be Safe, i jedynie Maxi Cosi wchodzi w grę. Co do cen to u nas jest tak, ze jak się weźmie bazę plus fotelik to jest 15% zniżka i wyszło nawet nawet biorac pod uwagę, ze musieliśmy wziąć najdroższa bazę, która pasuje do kolejnego fotelika. Gdybyśmy nie znaleźli takiej bazy na dwa foteliki to pewnie Maxi Cosi Cabriofix na bazie tylko cena podobna do poprzedniego a już kolejny fotelik kolejna baza co średnio nam się kalkulowało

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dobrze zamontowany fotelik pasami też jest bezpieczny pod warunkiem dobrze napiętych pasów ;) No i żeby zamontować bazę isofix musisz mieć isofix w aucie albo są też takie bazy co przyczepiasz pasami a fotelik wpinasz do bazy.
    Od 2001 r z tego co wiem każdy samochód powinien mieć izofix nawet moja siorka ostatnio w swoim aucie odkryła ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak chodził o testy adac to w tym roku została podniesiona poprzeczka i w wiosennej turze fotelików żaden nie otrzymał 5 gwiazdek z tego co pamietam to Cybex ma 4 na niektórych modelach i Maxi Cosi podobnie to tsk z ciekawostek bo akurat testy adaca nie są w naszym wypadku najważniejszym kryterium

v5abi09kg49ph79h.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Od 2001 r z tego co wiem każdy samochód powinien mieć izofix nawet moja siorka ostatnio w swoim aucie odkryła ;)
    Oj nie... Moja siostra ma auto z 2004 passata i nie ma isofixa. Moim zdaniem to bardziej od modelu auta zależy. Mój mąż ma auto z 2010 r. i też isofixa nie ma :p ja mam starsze od niego i mam hihi :p

anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Oj nie... Moja siostra ma auto z 2004 passata i nie ma isofixa. Moim zdaniem to bardziej od modelu auta zależy. Mój mąż ma auto z 2010 r. i też isofixa nie ma :p ja mam starsze od niego i mam hihi :p
    A to mnie teraz zaskoczyłaś heh to w takim razie mamy szczęście i siorka tez ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A to mnie teraz zaskoczyłaś heh to w takim razie mamy szczęście i siorka tez ;)
    No tak ;) Słyszałam, że można sobie zrobić isofixa ale to za dużo roboty i koszty też. U nas wystarczy, że ja mam w aucie. Więcej to i tak ja jeżdżę z córką a potem z obiema ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro się właśnie poklociłam z mężem. On uważa że panikę z wyprawką bo to dopiero 30 tydzień. Jego zdaniem powinnam poczekać nie wiadomo jak długo jeszcze a ja poza wózkiem nie mam prawie nic jak coś nie daj Boże się stanie to nic nie jest gotowe.
    Powiedziałam mu w końcu że skoro tak to ja się z tego wyłączam nie kiwne już palcem na zakupy kupię tylko to co mi potrzebne do szpitala a on cwaniak niech się martwi.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mój nawet się nie wtrąca bo jeszcze bym go zaciągła do kompletowania i co wtedy :p ogólnie, zawsze uważa że kupuję to co mam kupić i nie wtrąca się. Ale to wynika z faktu jak on to mówi "Ty wiesz lepiej w tej kwestii". Wózek kupiliśmy w styczniu bo fajna oferta się trafiła. Wczoraj pokazałam mu ile mam ubranek dla młodej to skwitował to tak, że musimy większą komode kupić :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój M. nazywa to "wiciem gniazdka" :)
    uśmiecha się tylko ilekroć odbiera kolejną przesyłkę od kuriera ale dzielnie znosi coraz to nowe pomysły "co jeszcze się przyda"

katka84 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Agula30 Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przesyłam link do ciekawego artykułu jak pomóc dziecko obrócić się w brzuchu:

https://tipy.interia.pl/artykul_18533,jak-obrocic-dziecko-w-brzuchu.html

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka współczuję - to nie jest panika tylko normalna reakcja z Twojej strony. Na tym etapie to już serio ostatia prosta a nigdy nie wiadomo czy dziecku sie nie pospieszy na świat (choc nikomu tego nie życzę). U nas aktualnie 32 tydzien, brzuch gigant i juz coraz trudniej mi biegac po sklepach i kompletowac wyprawke. Cieszę się, że mój mąż się tym wszystkim ekscytuje i angażuje nie mniej niż ja- tym sposobem mamy już mebelki, fotelik z bazą isofix (od znajomych, bezwypadkowy) , wózek czeka aż przyjdzie zapasowa dentka (dostalismy za free quinny od kolegi meza, tylko jedna dentka do wymiany, przeprałam wszelkie pokrowce i jest praktycznie jak nowy). To fajny czas takie wicie gniazdka

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka, a jaki macie pomysł na przewożenie głębokiego wózka w takim samochodzie? Bo u nas w bagażniku z biedą zmieścił się stelaż, budka już nie wejdzie :D
    Biedronka, mój mąż zaczyna powoli zauważać, że czasu coraz mniej ale do niedawna też kręcił nosem, że po co 'tak szybko' się za wszystko zabieram. Większość facetów już chyba tak ma..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba jak facet jestem :p leżę w szpitalu a i tak nie mam parcia żeby coś kupować . Mój mąż bardziej ciśnie ;) kupił foteliki z bazami a ja zamówiłam apteczne rzeczy. A z resztą się zdąży ,dziecko wózka w dniu porodu nie potrzebuje. Ale zdaje sobie sprawę że jestem mega wyluzowana w temacie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 21:27

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ineczka, a jaki macie pomysł na przewożenie głębokiego wózka w takim samochodzie? Bo u nas w bagażniku z biedą zmieścił się stelaż, budka już nie wejdzie :D
    Biedronka, mój mąż zaczyna powoli zauważać, że czasu coraz mniej ale do niedawna też kręcił nosem, że po co 'tak szybko' się za wszystko zabieram. Większość facetów już chyba tak ma..
    Stelaż tak jak u ciebie do bagażnika a gondola na siedzenie z tylu albo zawsze można jedna cześć kanapy polozyc wtedy wejdzie jak będę chciała jechać z tylu. Raczej planuje jeździć z przodu z druga częścią tzw. spacerówka nie będzie problemu składa się ze stelażem wiec uff ;)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, spacerówka to już właśnie chyba bez problemu, tylko ta gondola spędza mi sen z powiek.. :) mam nadzieję jednak że uda nam się zmienić auto do porodu, a jak nie to rodzice zaproponowali chwilową zamianę, więc też jest to jakaś opcja :)

Dziewczyny, jaki polecacie termometr bezdotykowy dla maluszka? Najlepiej taki, który mierzy też temperaturę wody(chyba że to każdy ma w pakiecie? Nie wiem :p)

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ