X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez sie nie spinam. Dead line mam do 15 czerwca :) do szpitala juz mam, gorzej z ciuszkami :p

• blama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry witamy się w słoneczny poranek. :)wczoraj mała wycieczka w góry.. oczywiście na szczyt wyjechaliśmy kolejką :D dziś Was nadrobiłam poczytałami piszę:
    - co do fotelików zdecydowaliśmy się na cybexa, mam nadzieję że będzie nam dobrze służył.
    - mój małżonek w sprawy wyprawkowe jest bardzo zaangażowany - już chce pakować torbę do szpitala, bo boi się że sam sobie potem nie poradzi i nie ogarnie :D ubranka i "pierdoły" wybieram sama, większe gabaryty typu właśnie wózek, łóżeczko, nosidełko wspólnie.
    -Kaktus - termometr bezdotykowy będzie w Lidlu od 10.05. ale nie mam pojęcia czy jest dobry, kosztuje bodajże 60 zł.
    Miłego dnia :*

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometry bezdotykowe sa bardzo niedokladne- u noworodka i niemowlecia temperature zaleca sie mierzyc w pupie zwyklym termometrem elektronicznym.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła :/ teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem).

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki :)

Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
    Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowych ;) Jak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
    Milego dnia!

Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzien dobry Dziewczynki :)

Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
    Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowych ;) Jak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
    Milego dnia!

Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?

Ja mam kocyk bambusowy a ręczniki frotte ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła :/ teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem).
    U nas podobnie jak u Uli, ta sama firma i też porównywałam z rtęciowym i bardzo podobne pomiary. Polecam firmę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie o termometrach :)
    Pixi, ja też czasem czytam te wątki, szczególnie czerwiec bo teoretycznie u mnie termin na koniec czerwca - i nie mogę się nadziwić, że to już właściwie ostatnia prosta.. Kiedy to zleciało?
    Co do ręczników to też mam dwa zwykłe frottowe, a jeśli chodzi o bambus to zamówiłam ostatnio na próbę taką małą pieluszkę i jest cudowna! :) ten materiał wygrał dla mnie wszystko, jak będę robić kolejne zamówienia to skuszę się na pewno na kilka większych pieluszek i właśnie być może kocyk :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki będę testować:) kupiłam jeden frotte i jeden bambusowy zobaczymy co lepiej się sprawdzi.
    Co do termometra sama się zastanawiam nad tym bezdotykowym i dziękuję za opinie że się sprawdza.
    Poszłam dziś na zakupy i 600 złotych nie moje na same tylko akcesoria dla maluszka

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka vo Ty kupowalas?

Mialam microlife l padl po 5 latach.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam microlife sprawdza się :) ręczniki mam frotowe, pieluszki praktycznie wszystkie muslinowe i bambusowe, plus otulacz bambusowe i kilka zwykłych tetr.
    Ah czekam na wyniki czy wszystko ok. Rano stałam ponad godzinę w kolejce w labie bo 3/4 osób to były ciężarne hi hi tak mi się trafiło. A jutro się biorę za pranie wózka bo nie wiem czy później będzie na to siła ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi brakuje tylko gazików jałowych i aspiratora do nosa, zamowienia z gemini chyba nie robie :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddle a co do mierzenia w pupie to ok, ale łatwiej miec pewny dotykowy i np nie budzic malucha :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny orientowalysice sie jak tj z kalendarzem szczepien teraz?

• kashanti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczeta...
    mam pytanie-
    - czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?

https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html

chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)

blooming-bath-lotus-canary--09E59D8E.zoom.jpg?fit=inside|485:485

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:07

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hej dziewczeta...
    mam pytanie-
    - czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?

https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html

chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)
    Fajny gadżet. My podkładaliśmy zwykłą pieluchę tetrową, no i kąpał mąż, bo sił ma więcej - by Mała się nie wyśliznęła.

kashanti lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy w wanience + tetra i to tez bedzie nasze pierwsze dziecko. Nam na szkole rodzenia babeczka pokazywała jak kąpać maluszka i też uzgodnilismy że bedzie to robić partner (pewniejsza, silniejsza ręka itp) a ja asystować. Na youtube jest pełno filmików instruktażowych, można sie nimi posiłkować :) w razie czego zawsze można wynając położną do domu na godzinkę czy dwie żeby pokazała co i jak już na naszym dziecku :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez maz + tetra. Tetra fajnie dziecko otulisz a taki maluch nie lubi byc goły :) wg mnie strata kasy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Biedronka vo Ty kupowalas?

Mialam microlife l padl po 5 latach.

Wpadłam w szał zakupów bo uznałam że nie będę gonić po 50 razy po sklapach i kupiłam wszytko od ubranek przez kocyki ręczniki na butelce i laktatorze kończąc.
    Mam jeszcze do zalatwienia łóżeczko z materacykiem i wanienke i jestem w domu :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o Pampersy to te bardziej zielone, czy te białe? Bo widziałam że Pampers ma dwa rodzaje i nie wiem jakie. Białe droższe, ale czy to znaczy że zielone tańsze są gorsze?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ