LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry witamy się w słoneczny poranek. :)wczoraj mała wycieczka w góry.. oczywiście na szczyt wyjechaliśmy kolejką
dziś Was nadrobiłam poczytałami piszę:
- co do fotelików zdecydowaliśmy się na cybexa, mam nadzieję że będzie nam dobrze służył.
- mój małżonek w sprawy wyprawkowe jest bardzo zaangażowany - już chce pakować torbę do szpitala, bo boi się że sam sobie potem nie poradzi i nie ogarnie
ubranka i "pierdoły" wybieram sama, większe gabaryty typu właśnie wózek, łóżeczko, nosidełko wspólnie.
-Kaktus - termometr bezdotykowy będzie w Lidlu od 10.05. ale nie mam pojęcia czy jest dobry, kosztuje bodajże 60 zł.
Miłego dnia :*

-
My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła
teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem).
katka84 lubi tę wiadomość

-
Dzien dobry Dziewczynki

Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowych
Jak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
Milego dnia!
Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?
katka84 lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Dzien dobry Dziewczynki

Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowych
Jak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
Milego dnia!
Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?
Ja mam kocyk bambusowy a ręczniki frotte

-
U nas podobnie jak u Uli, ta sama firma i też porównywałam z rtęciowym i bardzo podobne pomiary. Polecam firmę.Urszulka89 wrote:My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła
teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem). -
Dzięki dziewczyny za opinie o termometrach

Pixi, ja też czasem czytam te wątki, szczególnie czerwiec bo teoretycznie u mnie termin na koniec czerwca - i nie mogę się nadziwić, że to już właściwie ostatnia prosta.. Kiedy to zleciało?
Co do ręczników to też mam dwa zwykłe frottowe, a jeśli chodzi o bambus to zamówiłam ostatnio na próbę taką małą pieluszkę i jest cudowna!
ten materiał wygrał dla mnie wszystko, jak będę robić kolejne zamówienia to skuszę się na pewno na kilka większych pieluszek i właśnie być może kocyk

-
nick nieaktualnyJa ręczniki będę testować
kupiłam jeden frotte i jeden bambusowy zobaczymy co lepiej się sprawdzi.
Co do termometra sama się zastanawiam nad tym bezdotykowym i dziękuję za opinie że się sprawdza.
Poszłam dziś na zakupy i 600 złotych nie moje na same tylko akcesoria dla maluszka -
Tez polecam microlife sprawdza się
ręczniki mam frotowe, pieluszki praktycznie wszystkie muslinowe i bambusowe, plus otulacz bambusowe i kilka zwykłych tetr.
Ah czekam na wyniki czy wszystko ok. Rano stałam ponad godzinę w kolejce w labie bo 3/4 osób to były ciężarne hi hi tak mi się trafiło. A jutro się biorę za pranie wózka bo nie wiem czy później będzie na to siła
-
hej dziewczeta...
mam pytanie-
- czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?
https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html
chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:07
-
Fajny gadżet. My podkładaliśmy zwykłą pieluchę tetrową, no i kąpał mąż, bo sił ma więcej - by Mała się nie wyśliznęła.kashanti wrote:hej dziewczeta...
mam pytanie-
- czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?
https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html
chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)
kashanti lubi tę wiadomość
-
My bedziemy w wanience + tetra i to tez bedzie nasze pierwsze dziecko. Nam na szkole rodzenia babeczka pokazywała jak kąpać maluszka i też uzgodnilismy że bedzie to robić partner (pewniejsza, silniejsza ręka itp) a ja asystować. Na youtube jest pełno filmików instruktażowych, można sie nimi posiłkować
w razie czego zawsze można wynając położną do domu na godzinkę czy dwie żeby pokazała co i jak już na naszym dziecku
kashanti lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyanecz_kaa wrote:Biedronka vo Ty kupowalas?
Mialam microlife l padl po 5 latach.
Wpadłam w szał zakupów bo uznałam że nie będę gonić po 50 razy po sklapach i kupiłam wszytko od ubranek przez kocyki ręczniki na butelce i laktatorze kończąc.
Mam jeszcze do zalatwienia łóżeczko z materacykiem i wanienke i jestem w domu