LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry witamy się w słoneczny poranek. :)wczoraj mała wycieczka w góry.. oczywiście na szczyt wyjechaliśmy kolejką
dziś Was nadrobiłam poczytałami piszę:
- co do fotelików zdecydowaliśmy się na cybexa, mam nadzieję że będzie nam dobrze służył.
- mój małżonek w sprawy wyprawkowe jest bardzo zaangażowany - już chce pakować torbę do szpitala, bo boi się że sam sobie potem nie poradzi i nie ogarnieubranka i "pierdoły" wybieram sama, większe gabaryty typu właśnie wózek, łóżeczko, nosidełko wspólnie.
-Kaktus - termometr bezdotykowy będzie w Lidlu od 10.05. ale nie mam pojęcia czy jest dobry, kosztuje bodajże 60 zł.
Miłego dnia :*
-
My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła
teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem).
katka84 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry Dziewczynki
Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowychJak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
Milego dnia!
Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?katka84 lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Dzien dobry Dziewczynki
Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowychJak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
Milego dnia!
Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?
Ja mam kocyk bambusowy a ręczniki frotte
-
Urszulka89 wrote:My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła
teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem).
-
Dzięki dziewczyny za opinie o termometrach
Pixi, ja też czasem czytam te wątki, szczególnie czerwiec bo teoretycznie u mnie termin na koniec czerwca - i nie mogę się nadziwić, że to już właściwie ostatnia prosta.. Kiedy to zleciało?
Co do ręczników to też mam dwa zwykłe frottowe, a jeśli chodzi o bambus to zamówiłam ostatnio na próbę taką małą pieluszkę i jest cudowna!ten materiał wygrał dla mnie wszystko, jak będę robić kolejne zamówienia to skuszę się na pewno na kilka większych pieluszek i właśnie być może kocyk
-
nick nieaktualnyJa ręczniki będę testować
kupiłam jeden frotte i jeden bambusowy zobaczymy co lepiej się sprawdzi.
Co do termometra sama się zastanawiam nad tym bezdotykowym i dziękuję za opinie że się sprawdza.
Poszłam dziś na zakupy i 600 złotych nie moje na same tylko akcesoria dla maluszka -
Tez polecam microlife sprawdza się
ręczniki mam frotowe, pieluszki praktycznie wszystkie muslinowe i bambusowe, plus otulacz bambusowe i kilka zwykłych tetr.
Ah czekam na wyniki czy wszystko ok. Rano stałam ponad godzinę w kolejce w labie bo 3/4 osób to były ciężarne hi hi tak mi się trafiło. A jutro się biorę za pranie wózka bo nie wiem czy później będzie na to siła -
hej dziewczeta...
mam pytanie-
- czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?
https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html
chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:07
-
kashanti wrote:hej dziewczeta...
mam pytanie-
- czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?
https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html
chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)
kashanti lubi tę wiadomość
-
My bedziemy w wanience + tetra i to tez bedzie nasze pierwsze dziecko. Nam na szkole rodzenia babeczka pokazywała jak kąpać maluszka i też uzgodnilismy że bedzie to robić partner (pewniejsza, silniejsza ręka itp) a ja asystować. Na youtube jest pełno filmików instruktażowych, można sie nimi posiłkować
w razie czego zawsze można wynając położną do domu na godzinkę czy dwie żeby pokazała co i jak już na naszym dziecku
kashanti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanecz_kaa wrote:Biedronka vo Ty kupowalas?
Mialam microlife l padl po 5 latach.
Wpadłam w szał zakupów bo uznałam że nie będę gonić po 50 razy po sklapach i kupiłam wszytko od ubranek przez kocyki ręczniki na butelce i laktatorze kończąc.
Mam jeszcze do zalatwienia łóżeczko z materacykiem i wanienke i jestem w domu