X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez sie nie spinam. Dead line mam do 15 czerwca :) do szpitala juz mam, gorzej z ciuszkami :p

• blama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry witamy się w słoneczny poranek. :)wczoraj mała wycieczka w góry.. oczywiście na szczyt wyjechaliśmy kolejką :D dziś Was nadrobiłam poczytałami piszę:
    - co do fotelików zdecydowaliśmy się na cybexa, mam nadzieję że będzie nam dobrze służył.
    - mój małżonek w sprawy wyprawkowe jest bardzo zaangażowany - już chce pakować torbę do szpitala, bo boi się że sam sobie potem nie poradzi i nie ogarnie :D ubranka i "pierdoły" wybieram sama, większe gabaryty typu właśnie wózek, łóżeczko, nosidełko wspólnie.
    -Kaktus - termometr bezdotykowy będzie w Lidlu od 10.05. ale nie mam pojęcia czy jest dobry, kosztuje bodajże 60 zł.
    Miłego dnia :*

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometry bezdotykowe sa bardzo niedokladne- u noworodka i niemowlecia temperature zaleca sie mierzyc w pupie zwyklym termometrem elektronicznym.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła :/ teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem).

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki :)

Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
    Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowych ;) Jak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
    Milego dnia!

Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzien dobry Dziewczynki :)

Tez mam microlifa jest ok,nie ma roznic bo tez sprawdzaoam elektronucznym jak Cuddlemufin.
    Podczytuje majowki/czerwcowki i straszak mnie juz dopada...zaraz my bedziemy w blokach startowych ;) Jak ten czas zlecial,a teraz to juz jakas super torpeda.
    Milego dnia!

Ps. Czy jest sens kupowac reczniki kapielowe bambusowe czy tradycyjne frotte sa "gorsze"?

Ja mam kocyk bambusowy a ręczniki frotte ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    My mieliśmy ze starszą od urodzenia bezdotykowy termometr microlife - taki jak mieli na oddziale noworodkowym - sprawdził się w 100%. Z dokładnością. Służył nam ponad 5 lat dopóki młoda go nie rozwaliła :/ teraz też mamy z tej samej firmy i służy bdb (dla porównania robiłam pomiary zwykłym termometrem).
    U nas podobnie jak u Uli, ta sama firma i też porównywałam z rtęciowym i bardzo podobne pomiary. Polecam firmę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie o termometrach :)
    Pixi, ja też czasem czytam te wątki, szczególnie czerwiec bo teoretycznie u mnie termin na koniec czerwca - i nie mogę się nadziwić, że to już właściwie ostatnia prosta.. Kiedy to zleciało?
    Co do ręczników to też mam dwa zwykłe frottowe, a jeśli chodzi o bambus to zamówiłam ostatnio na próbę taką małą pieluszkę i jest cudowna! :) ten materiał wygrał dla mnie wszystko, jak będę robić kolejne zamówienia to skuszę się na pewno na kilka większych pieluszek i właśnie być może kocyk :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ręczniki będę testować:) kupiłam jeden frotte i jeden bambusowy zobaczymy co lepiej się sprawdzi.
    Co do termometra sama się zastanawiam nad tym bezdotykowym i dziękuję za opinie że się sprawdza.
    Poszłam dziś na zakupy i 600 złotych nie moje na same tylko akcesoria dla maluszka

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka vo Ty kupowalas?

Mialam microlife l padl po 5 latach.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam microlife sprawdza się :) ręczniki mam frotowe, pieluszki praktycznie wszystkie muslinowe i bambusowe, plus otulacz bambusowe i kilka zwykłych tetr.
    Ah czekam na wyniki czy wszystko ok. Rano stałam ponad godzinę w kolejce w labie bo 3/4 osób to były ciężarne hi hi tak mi się trafiło. A jutro się biorę za pranie wózka bo nie wiem czy później będzie na to siła ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi brakuje tylko gazików jałowych i aspiratora do nosa, zamowienia z gemini chyba nie robie :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddle a co do mierzenia w pupie to ok, ale łatwiej miec pewny dotykowy i np nie budzic malucha :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny orientowalysice sie jak tj z kalendarzem szczepien teraz?

• kashanti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczeta...
    mam pytanie-
    - czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?

https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html

chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)

blooming-bath-lotus-canary--09E59D8E.zoom.jpg?fit=inside|485:485

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 14:07

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hej dziewczeta...
    mam pytanie-
    - czy ktoras miala/uzywala blooming bath? albo ma cos w tej sprawie do powiedzenia?

https://www.bloomingbath.com/blooming-bath-lotus.html

chcemy kupic i zastanawiamy sie czy classic ( 7 platkow ) czy lotus (4 palatki) - to nasze pierwsze dziecko wiec troche przerazeni jestesmy kapiela wiec taki miekki kwiat do wanienki, ktory bedzie nam mała zabezpieczal wydaje sie najelpszym pomyslem. jest gruby, mieciutki, szybko schnie ( mozna prac + suszyc w suszarce ~10 min a suszarke akurat mamy wiec problemu nie ma w ogole) - bedziemy uzywac w wanience a nie w zlewie:)
    Fajny gadżet. My podkładaliśmy zwykłą pieluchę tetrową, no i kąpał mąż, bo sił ma więcej - by Mała się nie wyśliznęła.

kashanti lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy w wanience + tetra i to tez bedzie nasze pierwsze dziecko. Nam na szkole rodzenia babeczka pokazywała jak kąpać maluszka i też uzgodnilismy że bedzie to robić partner (pewniejsza, silniejsza ręka itp) a ja asystować. Na youtube jest pełno filmików instruktażowych, można sie nimi posiłkować :) w razie czego zawsze można wynając położną do domu na godzinkę czy dwie żeby pokazała co i jak już na naszym dziecku :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez maz + tetra. Tetra fajnie dziecko otulisz a taki maluch nie lubi byc goły :) wg mnie strata kasy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Biedronka vo Ty kupowalas?

Mialam microlife l padl po 5 latach.

Wpadłam w szał zakupów bo uznałam że nie będę gonić po 50 razy po sklapach i kupiłam wszytko od ubranek przez kocyki ręczniki na butelce i laktatorze kończąc.
    Mam jeszcze do zalatwienia łóżeczko z materacykiem i wanienke i jestem w domu :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o Pampersy to te bardziej zielone, czy te białe? Bo widziałam że Pampers ma dwa rodzaje i nie wiem jakie. Białe droższe, ale czy to znaczy że zielone tańsze są gorsze?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ