X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Roma szwagierka go ma i teoretycznie juz nie bedzie uzywac i musze sobie baze dokupic, ale wladnie bazy nie mozna przypiac pasami tylko na isofix a w moim aucie nie ma :/

Pixi ja tez z uczelni dziennych i sama nie wiem... czytalas status? Napisz do warszawskiego rzecznika praw konsumenta i daj dokumenty, pomoga

Loczek przykro mi :( msm nafzieje ze wytrzymacie 2w1 jak najdluzej

Pixi czemu idziezz kuz w czerwcu?

Gin kzała w 36 tc ze względu ,że to bliżniaki , cukrzyca +wiek...

Czytałam statut i regulamin i są zapisy niezgodne z prawem, niestety. Jest nawet orzeczenie sądu w podobnej sprawie z korzyścią dla studenta także jak idzie na noże to chyba na to sie powołam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy brzuch bolał tak okresowo. Wzięłam no spe i przeszło ale już zastanawiałam się nad ip

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Gin kzała w 36 tc ze względu ,że to bliżniaki , cukrzyca +wiek...

Czytałam statut i regulamin i są zapisy niezgodne z prawem, niestety. Jest nawet orzeczenie sądu w podobnej sprawie z korzyścią dla studenta także jak idzie na noże to chyba na to sie powołam.

Kurcze, ja lic, mgr i podyplomówkę robiłam na prywatnej uczelni i bardzo sobie chwalę. Nawet raz nie płaciłam czesne za miesiąc bo wtedy Lili się urodziła i nie chodziłam wogóle przez miesiąc na zajęcia. Sami mi odliczyli, jak zgłosiłam przed porodem, że nie będzie mnie miesiąc.
    Za to biologię mgr robiłam na państwowej i źle wspominam - nic nie można było załatwić do tego wykładowcy bezduszni :/ Wr...
    No co uczelnia to niestety inaczej :/ ale Pixi walcz o swoje prawa!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Aneczka, ale możesz go używać bez bazy? Po prostu pasami zapinać fotelik. Ja pewnie bym bazy nie kupowała, ale syn idzie we wrześniu do 1 klasy, szkole mamy oddaloną o 800 m od domu. Będziemy go z młodą odbierać robiąc sobie spacerek przy okazji. Ale jak pogoda nie będzie pozwalała na spacer to będę jeździć ten kawałek autem. Nie mam zamiaru zapinać fotelika pasami, przejechać 700 m, odpinać, wejść do szkoły po Syna, znów zapinać i pod domem odpinać. Baza w takiej sytuacji to wygoda której sobie nie odmówię.

Nie chce. Ja mam 2 dzieci i do szkoly 10 km. I to w 2 miejscach bo zerowka i przedszkole nie sa w jednym budynku. Baza jest obowiazkowa i szukam takiej ktora zapne i tu i tu. Chyba zs zamieniny sie autami, ale to jeszcze do przegadania bo maz wozi starsze corki

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to rzecznik. Ja tak odwolalam wakacje a biuro chciało ode mnie 1400 zl mimo zs skladalsm rezygnacje, bo nie na ich druku. Wogole druku mi nje dali no i nic w warunkach uczestnicrwa o sposobie rezygnacji nie bylo :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka no rece mi opadają bo babka z księgowosci szkoły napisała mi maila abym ponownie wysłała do nich wszystkie podania. To ja się pytam co oni z nimi zrobili?? i tp szkoła ucząca przyszłych prawników, dno i wodorosty.
    Rzecznik a jak się nie dogadamy to sad.

EDIT: właśnie dostałam zgodę na urlop dziekański jednakże muszę zapłacić za maj ...bo pismo uprawomocni się po 14 dniach a to już będzie prawie koniec maja, normalnie brak mi słów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 10:55

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka no rece mi opadają bo babka z księgowosci szkoły napisała mi maila abym ponownie wysłała do nich wszystkie podania. To ja się pytam co oni z nimi zrobili?? i tp szkoła ucząca przyszłych prawników, dno i wodorosty.
    Rzecznik a jak się nie dogadamy to sad.

EDIT: właśnie dostałam zgodę na urlop dziekański jednakże muszę zapłacić za maj ...bo pismo uprawomocni się po 14 dniach a to już będzie prawie koniec maja, normalnie brak mi słów.

A jest gdzies info ile przed musisz skladac czy cos???

Mi niedobrzs i mnie czyści :/ wiec leze :( i brzuch mnie boli ale to od jelit chyba

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego sterydy mozna przyjąć tylko w szpitalu? Kwitnę na IP od godz 8...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dlaczego sterydy mozna przyjąć tylko w szpitalu? Kwitnę na IP od godz 8...
    Bo one są na rozwój płuc i nie podaje się ich tak od tak... Musisz być pod stałą obserwacją lekarzy. Czasami podają jedną dawkę jak nic więcej się nie dzieje a czasami więcej. Zależy od rozwoju sytuacji.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. 4h siedzenia a możliwe ze i tak mnie nie przyjmą i jutro bd powtórka. Na zdrówko. W 30t zagrożona porodem przedwczesnym, z twardym brzuchem, skracającą i rozwierającą sie szyjka, na luteinie i przeciwskurczowych...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczus bo u nas trzrba byc zdrowym by chorować. ..
    Aneczka nic nie jest napisane. Chyba zrezygnuje z tej szkoly.

• Ove Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Pixi, ale masz przeboje z tą szkołą. Może warto tam się przejść/ zadzwonić i porozmawiać? Może podpowiedzą Ci jak tę sprawę rozwiązać uzwględniając indywidualną sytuację, a nie lecąc rutyną?

Loczek, trzymam kciuki, żeby przyjęli Cię dziś. Fakt, to masakra co się dzieje w naszych szpitalach :(.

Ineczka, co do samochodu/ fotelika - Wy macie Audi A3 trzydrzwiowe, prawda? Nie planowaliście zmiany samochodu? podpytuję, bo my też z audi trzydrzwiowym, mąż rozgląda się za nowym samochodem, ale ciężko coś znaleźć w sensownych pieniądzach. I boję się, że nie zdążymy kupić nowego auta przed rozwiązaniem, a póki co wstrzymujemy się z kupnem fotelika...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam 2 dawki w odstępie 24godzin Celestyny na plucka i wszyscy tu tak dostają.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi co mam robić dzisiaj od rana bardzo mi się stawia brzuch od ósmej rana do teraz to chyba ósmy raz.
    Nie chcę wyjść na panikare.
    Iść na ip na ktg ?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na ip. Skurcze wg mnie byly co 4/5 min i sie wystraszylam i tak dobra godzine. Teraz zobaczymy na ktg co tam

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie szwagierka nastraszyla bo ja czyscilo i rozwarcie jej sie robilo :% a nie jadlam nic takiego. Mloda tez jak skurcze były to sie nie ruszala teraz troche ale bez szalu

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj ginekolog powiedzial że jak czesto bedzie sie stawiać brzuch albo pobolewać to na IP jechać. Jak sporadycznie to wziac nospe, polożyć sie i obserwować. Biedronka a nie masz zaparcia?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 h na IP i nie przyjeli nas na oddzial. Tragedia dziewczyny. Jak ja mam te sterydy wziac? Jutro podejscie nr 2

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mi wczoraj ginekolog powiedzial że jak czesto bedzie sie stawiać brzuch albo pobolewać to na IP jechać. Jak sporadycznie to wziac nospe, polożyć sie i obserwować. Biedronka a nie masz zaparcia?
    Nie mam. Stawia się i boli jak na okres teraz to już w ciagu godziny cztery razy

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bym pojechała na IP. Mnie tak bolał i stawiał sie intensywnie jak jeden jedyny raz miałam problemy z wypróżnieniem.

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ