WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    5 h na IP i nie przyjeli nas na oddzial. Tragedia dziewczyny. Jak ja mam te sterydy wziac? Jutro podejscie nr 2

Ale miałaś skierowanie czy jak? Jak to Cię nie przyjeli? Jaki powodód podali? :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to od lekarza zależy czy przyjmie na oddział, ale myślę że przynajmniej na noc powinni zostawić w szpitalu sprawdzić czy nie ma skurczy na ktg.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry,
    Pixi, ale masz przeboje z tą szkołą. Może warto tam się przejść/ zadzwonić i porozmawiać? Może podpowiedzą Ci jak tę sprawę rozwiązać uzwględniając indywidualną sytuację, a nie lecąc rutyną?

Loczek, trzymam kciuki, żeby przyjęli Cię dziś. Fakt, to masakra co się dzieje w naszych szpitalach :(.

Ineczka, co do samochodu/ fotelika - Wy macie Audi A3 trzydrzwiowe, prawda? Nie planowaliście zmiany samochodu? podpytuję, bo my też z audi trzydrzwiowym, mąż rozgląda się za nowym samochodem, ale ciężko coś znaleźć w sensownych pieniądzach. I boję się, że nie zdążymy kupić nowego auta przed rozwiązaniem, a póki co wstrzymujemy się z kupnem fotelika...
    Tak dokładnie :) Braliśmy pod uwagę zmianę samochodu, ale doszlismy do trzech wniosków. Pierwszy to taki, ze w tym zostały wymienione praktycznie wszystkie rzeczy, które robią największy koszt wiec zostały w nią zainwestowane nie małe pieniążki nic poważnego poza częściami, które wynikają z codziennego użytku nie powinno się zepsuć. Po drugie nie mam macierzyńskiego nie wiemy jakie koszty nas czekają i chyba narodziny dziecka nie są dobrym momentem na brak rezerwy finansowej a samochody, które nas interesują tez trochę kosztują a zamiana auta na młodsze o 3 lata jest dla nas bez sensu tylko dlatego, ze jest 5 drzwiowe bo można trafić gorzej i średni przeskok rocznika tu wiemy co było robione i co może sie zepsuć.Po trzecie to jest trochę zachodu trzeba auto wyszykować sprzedać poszukać czegoś fajnego a nie zawsze akurat coś jest wiemy, ze nie chcemy auta kupić w Polsce tylko sprowadzić to trwa trzeba to auto pojechać zobaczyć a ja w 33 tygodniu to już taka zwinna nie jestem i w tym ostatnim okresie chce się nacieszyć jeszcze ciąża mężem na spokojnie wszystko przygotować i nie brac nam na głowę jeszcxe auta. Będzie ciężko, ale moi rodzice mieli malucha i dali radę.Bierzemy fotelik z baza wiec nie będzie trzeba oplatać go pasami tylko wpiąć i już damy radę :) A jak wrócę do pracy bedxie można wrócić do tematu :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tak dokładnie :) Braliśmy pod uwagę zmianę samochodu, ale doszlismy do trzech wniosków. Pierwszy to taki, ze w tym zostały wymienione praktycznie wszystkie rzeczy, które robią największy koszt wiec zostały w nią zainwestowane nie małe pieniążki nic poważnego poza częściami, które wynikają z codziennego użytku nie powinno się zepsuć. Po drugie nie mam macierzyńskiego nie wiemy jakie koszty nas czekają i chyba narodziny dziecka nie są dobrym momentem na brak rezerwy finansowej a samochody, które nas interesują tez trochę kosztują a zamiana auta na młodsze o 3 lata jest dla nas bez sensu tylko dlatego, ze jest 5 drzwiowe bo można trafić gorzej i średni przeskok rocznika tu wiemy co było robione i co może sie zepsuć.Po trzecie to jest trochę zachodu trzeba auto wyszykować sprzedać poszukać czegoś fajnego a nie zawsze akurat coś jest wiemy, ze nie chcemy auta kupić w Polsce tylko sprowadzić to trwa trzeba to auto pojechać zobaczyć a ja w 33 tygodniu to już taka zwinna nie jestem i w tym ostatnim okresie chce się nacieszyć jeszcze ciąża mężem na spokojnie wszystko przygotować i nie brac nam na głowę jeszcxe auta. Będzie ciężko, ale moi rodzice mieli malucha i dali radę.Bierzemy fotelik z baza wiec nie będzie trzeba oplatać go pasami tylko wpiąć i już damy radę :) A jak wrócę do pracy bedxie można wrócić do tematu :)

Nie masz macierzyńskiego? A kosiniakowe w takim razie?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam trochę w panikę i poszlam na ktg bo stawianie się co 15 minut zaczęło mnie niepokoić i boli trochę. Wyszło że to skurcze przepowiadające bo ktg czyste szyjka długa i szczelnie zamknięta. Mam brać no spę i ciepłe kompiele i zgłosić się na kontrolę w ciągu tygodnia a akurat mam za tydzień wizytę. Teraz wzięłam tabletki i zaczyna przchodzić.

• blama Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już bliżej niż dalej.. a nasze dzieciątka coraz częściej nas stresują bólami skurczami itp.. Ja dziś odebrałam wyniki ogólne i zaniepokojona jestem leukocytami w moczu - wynik bardzo mocno przekroczony, reszta ładna.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, zaczyna macica ćwiczyć na całego ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej macicy to chyba odbiło całkiem żeby takie szleństwa, a zapytam z ciekawości jak to jest. Mój mały ułożony jest główkowa to już do porodu czy może jeszcze zrobić fikołka? To 30 tydzień

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mojej macicy to chyba odbiło całkiem żeby takie szleństwa, a zapytam z ciekawości jak to jest. Mój mały ułożony jest główkowa to już do porodu czy może jeszcze zrobić fikołka? To 30 tydzień
    Teoretycznie powinien tak zostać bo już dzieciaki mają mało miejsca ale znam przypadki że przed porodem sobie dzidzia fiknęła w którąś stronę. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie masz macierzyńskiego? A kosiniakowe w takim razie?
    Tak dokładnie, ale zawsze to mniej niż mam teraz wiec trzeba mieć to na uwadze przy większych wydatkach :) W sumie biorac pod uwagę to, ze do pracy musiałam dojechać 30km w jedna stronę a w przedszkolu nie ma kokosów wychodzi na jedno it o samo z tym ze teraz mam święty spokój a to najważniejsze.Potem startujemy z poszukiwaniem pracy :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ktg ok, ale a yjka miekka :/ i mam brac magnez, nospe i sie oszczedzac, kontrola za tydzien :/

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak łóżek..

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Brak łóżek..

k...wa jakaś granda.Loczek a inny szpital?
    Aneczka wypoczywaj, za dużo robiłaś.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, ale macie przeboje...
    Mam nadzieję, że żadne z naszych dzieciaczków nie postanowi opuścić brzucha za szybko.
    Jeszcze trochę muszą wytrzymać!

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tydzień temu miałam taką akcję że skurczami regularnymi co 20 min, a że szyjka miękka i szału nie było z długością, to też na ktg wylądowałam. Ale to też były przepowiadajace. Zalecenie 3x2 nospy, 3x2 magnez i po 4 dniach przeszło. Mam teraz sporadyczne skurcze, bóle ustaly, a ja od 3 dni się czuję jakbym mogła góry przenosić :-) oby wam też szybko minęło. I zawsze warto jechać sprawdzić na IP co się dzieje, żeby nie przeoczyć ważnego momentu, bo ciąża już wysoka.

Loczek współczuję Ci! Jakieś nieporozumienie!

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiec ktg ok, ale a yjka miekka :/ i mam brac magnez, nospe i sie oszczedzac, kontrola za tydzien :/
    Aneczka witaj w klubie, nasze domowe prace, latania, załatwiania wyszły nam bokiem.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek kciuki za Was, leż do jutra na lewym boku i na izbę rano. Daj znać jak tam sytuacja jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:16

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi współczuję Tobie przebojów z tymi studiami i to jeszcze przy końcówce ciąży takie atrakcje. Podziwiam, że się zdecydowałaś. Ja zawsze na państwowych, to nie znam zwyczajów prywatnych uczelni. Mam znajomych, co wykładają na uczelni i ze studentami jest tragedia (ogromny niż demograficzny) więc walka o kasę niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:18

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka no właśnie ja też tylko państwowe i było super, zawsze można było spodziewać się normalnego podejścia do studentów a tutaj? , porażka na całości.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Pixi współczuję Tobie przebojów z tymi studiami i to jeszcze przy końcówce ciąży takie atrakcje. Podziwiam, że się zdecydowałaś. Ja zawsze na państwowych, to nie znam zwyczajów prywatnych uczelni. Mam znajomych, co wykładają na uczelni i ze studentami jest tragedia (ogromny niż demograficzny) więc walka o kasę niestety.

Tak jak już pisałam, ja mam doświadczenie i z prywatną i z państwową uczelnią w Krakowie i niestety ale drugi raz na tej akurat państwowej nie zdecydowałabym się studiować :/ myślałam, że skończę na Kobierzyńskiej :p
    A na prywatnej to oni dbali o studenta i zawsze wszystko dało się załatwić w miłej atmosferze :)
    Ale tak jak mówię, to zalezy od uczelni i władz.

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ