LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Loczek dobrze, że się udało, bo to jakaś kpina...
Dziewczyny nowy problem się urodziłod kilku dni mam taki niby błahy, ale przybierający na siłę problem- budzę się w nocy z bólem dłoni, a dokładniej palców. Nie są jakoś mega napuchnięte, ale nie mogę zgiąć palców. Budzi mnie ból kiedy np w nocy chcę naciągnąć na siebie kołdrę. Albo po prostu budzi mnie ból. Sama nie wiem, to chyba stawy albo mięśnie? Rano też jest ten ból obecny, zwykle w ciągu dnia ustepowal, ale dziś czuję, że nadal przy zginaniu palców trochę boli. Wiem, że to może pierdoła, ale też chyba nie do końca normalne?
-
melbusia88 wrote:Loczek dobrze, że się udało, bo to jakaś kpina...
Dziewczyny nowy problem się urodziłod kilku dni mam taki niby błahy, ale przybierający na siłę problem- budzę się w nocy z bólem dłoni, a dokładniej palców. Nie są jakoś mega napuchnięte, ale nie mogę zgiąć palców. Budzi mnie ból kiedy np w nocy chcę naciągnąć na siebie kołdrę. Albo po prostu budzi mnie ból. Sama nie wiem, to chyba stawy albo mięśnie? Rano też jest ten ból obecny, zwykle w ciągu dnia ustepowal, ale dziś czuję, że nadal przy zginaniu palców trochę boli. Wiem, że to może pierdoła, ale też chyba nie do końca normalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 15:03
cuddlemuffin lubi tę wiadomość
-
Haha Melbusia za dużo siedzisz na kompie:
"Jaka jest przyczyna bólu i drętwienia dłoni w ciąży?
Za ból czy uczucie drętwienia dłoni lub palców odpowiada zwykle schorzenie zwane zespołem cieśni nadgarstka. W ciąży powstaje ono w okolicach 26 tygodnia ciąży na skutek zatrzymania wody w okolicy nadgarstka, co może być przyczyną obrzęku torebki stawowej. To właśnie tam przebiegają nerwy dłoni, które na skutek ucisku dają objawy drętwienia, mrowienia czy bólu palców i nadgarstka. Powstawaniu zespołu cieśni nadgarstka oprócz zatrzymywania się wody, sprzyja również tryb życia. Na to schorzenie zwykle uskarżają się kobiety, które dużo piszą na klawiaturze komputera lub wykonują inne czynności, które mocno obciążają nadgarstek np. wyszywają czy kroją." -
nick nieaktualnyPrawda jest taka że im starsza ciążą tym wiecej niepodzianek się pojawia.
Ja np w nocy nieswiadomie na plecy się obrociałam to nie mogłam się potem ruszyć tak mnie wszytkie mięśnie bolały.
Mój maluszek jest grzeczny bo leży sobie glowkowo mam tylko nadzieję że mu się nie odwidzi;) -
Dziewczyny, wy to macie tutaj przeżycia! Aż zaczynam się sama o siebie martwić czy ze mną wszystko w porządku, bo naprawdę nie odczuwam żadnych bóli !!
Jedyne co mi doskwiera to duchota, zmęczenie, lekkie opuchnięcia, ale to wszystko zrzucałam również na upalne dni.
Usg mam dopiero 17 maja- nie mogę się doczekać aż zobaczę co słychać u mojego Maluszka)
-
Ja ogólnie nie narzekam bo inni mają gorzej
ale to też chyba wynika z tego, ze jest to moja druga dzidzia i trochę już się nauczyłam - na co zwracać uwagę a na co nie trzeba tak bardzo
Ale faktem jest to, że w pierwszej ciąży dużo lepiej się czułam i ogólnie jakoś bardziej świeżo? Jednak 7 lat człowiek jest starszy a to jest dużo - przynajmniej jak dla mnie.
katka84 lubi tę wiadomość
-
shadee wrote:dziewczyny, czy którejś też tak puchną stopy jak mnie?
jak sobie z tym radzicie?
M A S A K R A
Mi puchna, ale patent mam,rajstopy antyzylakowe, maja ucisk stopniowany i zapobiegaja opuchnieciom.MałaCzarna1988, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Ja ogólnie nie narzekam bo inni mają gorzej
ale to też chyba wynika z tego, ze jest to moja druga dzidzia i trochę już się nauczyłam - na co zwracać uwagę a na co nie trzeba tak bardzo
Ale faktem jest to, że w pierwszej ciąży dużo lepiej się czułam i ogólnie jakoś bardziej świeżo? Jednak 7 lat człowiek jest starszy a to jest dużo - przynajmniej jak dla mnie.
-
shadee wrote:dziewczyny, czy którejś też tak puchną stopy jak mnie?
jak sobie z tym radzicie?
M A S A K R A -
melbusia88 wrote:Loczek dobrze, że się udało, bo to jakaś kpina...
melbusia88 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Taka wada ze na zwykłym usg nie widać, dopiero na prenatalnych się lekarz przyjrzał i dojrzał. Generalnie 2 prenatalne robiłam gdzie indziej na nfz a teraz prywatnie gdzie indziej i po minie lekarza dzisiejszego wywnioskowalam ze tamten powinien to dojrzeć. ... ale nikt nie da teraz pewności czy tamten dobrze wszystko sprawdzał w końcu lekarz z certyfikatem. ..
-
Mini89 wrote:Taka wada ze na zwykłym usg nie widać, dopiero na prenatalnych się lekarz przyjrzał i dojrzał. Generalnie 2 prenatalne robiłam gdzie indziej na nfz a teraz prywatnie gdzie indziej i po minie lekarza dzisiejszego wywnioskowalam ze tamten powinien to dojrzeć. ... ale nikt nie da teraz pewności czy tamten dobrze wszystko sprawdzał w końcu lekarz z certyfikatem. ..
Bądź dobrej myśli... Nie wiem co napisaćU mnie na każdej wizycie gin sprawdza dokładnie serduszko i przepływy w nim. Często na NFZ nie robią badań na każdej wizycie i tak to jest...
-
Mini89 z tego co mi wiadomo, ta zastawka za kilka tygodni może się zacząć domykać, trzeba obserwować i sprawdzać.
Rób czym prędzej echo serca płodu, nie pamiętam skąd jesteś ale jakby gdzieś z okolic Krakowa to mogę polecić Ci świetną lekarkę, która się w tych badaniach specjalizuje.