WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chce Cie pocieszyc...ta wada nie jest z tych ciezkich wad i jest obserwowana u 10% zdrowych plodow. Bardzo czesto ustepuje przed porodem.
    Masz link do forum gdzir poczytasz sobie wiecej informacji na ten temat.
    W Warszawie dr Dangel jest specem od echa serca u plodow.
    Wada ta tez dzieli sie na 2 rodzaje na taka,ktora daje objawy i na taka,ktora nie daje objawow. Dopiero mozna cos wiecej powiedziec gdy dziecko jest na swiecie. Poki co echo zrob na predce .

http://www.forumsercedziecka.org.pl/

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem już czytałam i juz sam lekarz mnie uspokajal bo trochę się rozkleilam w gabinecie. W trakcie echa ma wyjść czy to wada czynnosciowa i faktycznie naprawi się po porodzie czy lekki zespół ebstaina. Jutro od rana będę dzwonić do Katowic i rudy śląskiej mam na skierowaniu ze na cito i mam nadzieje ze uda się znaleźć szybki termin.
    Reszta badań na szczęście ok. Mały będzie mały ;) przystopowal i mamy tylko 1735gram ;) musze się uspokoić bo nerwami tylko skurcze wywołuje, których się dziś dużo pisało na kto. ..
    Przepraszam ze Wam tak truje :(

ex2buay3h02dl23a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Wiem już czytałam i juz sam lekarz mnie uspokajal bo trochę się rozkleilam w gabinecie. W trakcie echa ma wyjść czy to wada czynnosciowa i faktycznie naprawi się po porodzie czy lekki zespół ebstaina. Jutro od rana będę dzwonić do Katowic i rudy śląskiej mam na skierowaniu ze na cito i mam nadzieje ze uda się znaleźć szybki termin.
    Reszta badań na szczęście ok. Mały będzie mały ;) przystopowal i mamy tylko 1735gram ;) musze się uspokoić bo nerwami tylko skurcze wywołuje, których się dziś dużo pisało na kto. ..
    Przepraszam ze Wam tak truje :(

Wiem że łatwo się mowi ale postaraj się uspokoić. Te wady czesto zanikają samoistnie przed porodem lub do roku po nim. Wiem bo mój bratanek miał nie domykanie zastawki ale pół roku po narodzinach nie było sladu po wadzie. Dzisiaj to zupelnie zdrowy trzylatek :)

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini, będzie dobrze na pewno! Trzymam za Was kciuki i gorąco wierzę że u Was wada wycofa się jeszcze przed porodem!

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini mam nadzieje ze wzzystkk sie wyjasni, ale wg mojego gina wady serca to Kraków najlepszy.

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżymy w szpitalu a tatuś zalatwil karocę do księciunia! :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/703b56aeef18.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9742f122b860.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9c35e64c545.jpg

PixiDixi, Duzaa, Urszulka89, anecz_kaa, magdis, katka84, Mini89, Ove lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny i zgrabny wózek :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja 1 dziecko do przedszkola ogarnelam teraz 2... i bede lezec :( bo troche sie stresuje ;(

• blama Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini trzymam kciuki, będzie dobrze, nie ma innej opcji :)

My dziś zaczynamy 33 tydzień, małżonek od jutra 4 dni wolnego to w planach Ikea, dentysta, wizyta u ginekologa :D :D

Urszulka89, anecz_kaa, karolcia87 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam rano głucha jak pień. Oboje uszu mam zatkane. Słyszę połowę z tego co powinnam. Umowilam się z laryngologiem. Plukanie chyba w ciąży powinieni mi zrobić bez problemu ?

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam baby shower i już nie mogę się doczekać popołudnia :-) :-D

Urszulka89, PixiDixi, anecz_kaa, katka84, blama, Mini89, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka płukania uszu w ogóle nie polecam. Mówi Ci to osoba po pobycie na otolaryngologii w Kajetanach. Nie robi sie teraz takich rzeczy, może spowodować uszkodzenia i zbliznowacenia na błonie bębenkowej. Miałam takie "zabiegi" jako dzieciak w szpitalu powiatowym, a potem warszawscy laryngolodzy ręce załamywali - od tego czasu parafina na rozmiękczenie złogów w uchu i zupełnie inna technika usuwania ich.

Biedronka89, PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Biedronka płukania uszu w ogóle nie polecam. Mówi Ci to osoba po pobycie na otolaryngologii w Kajetanach. Nie robi sie teraz takich rzeczy, może spowodować uszkodzenia i zbliznowacenia na błonie bębenkowej. Miałam takie "zabiegi" jako dzieciak w szpitalu powiatowym, a potem warszawscy laryngolodzy ręce załamywali - od tego czasu parafina na rozmiękczenie złogów w uchu i zupełnie inna technika usuwania ich.
    Dobrze wiedzieć. Mam laryngologa dzisiaj zobaczymy co mi powie. Nigdy tego nie robiłam wcześniej dlatego dziękuję za radę:)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa to MISZCZ...kupilam dziewczynom buty w ccc w sobote i Julki musze wymienic a Elizki oddac .. i poprosiłam zeby wymienila bo i tak ma jechac a ta pyta czy pojade z nia do galerii i zdziwiona ze nie :/

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja sobie i dziewczynom kupuje oil cos tam do uszu i polecam, fajnie usuwaja woskowinę

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Mini trzymam kciuki, będzie dobrze, nie ma innej opcji :)

My dziś zaczynamy 33 tydzień, małżonek od jutra 4 dni wolnego to w planach Ikea, dentysta, wizyta u ginekologa :D :D
    My też w planach IKEA bo narzeczony ma wolne :) Blama pamietaj że do dentysty też nie obowiazuja kolejki dla ciezarnych. Zawsze chodzilam prywatnie do dentysty a on tez ma maly kontrakt na NFZ ale jak mu powiedzialam o ciazy i spytalam sie czy przyjmie mnie na NFZ to powiedzial ze bez problemu tego samego dnia. Ogolnie wszystkie zeby mam zrobione, usuwał mi kamień i otwieral jakies dwie kieszonki dziąsłowe i czyscil bo jakies zapalenie miałam (?) - powiedzial że przez to miałam krwawienia dziąseł.

blama lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moja tesciowa to MISZCZ...kupilam dziewczynom buty w ccc w sobote i Julki musze wymienic a Elizki oddac .. i poprosiłam zeby wymienila bo i tak ma jechac a ta pyta czy pojade z nia do galerii i zdziwiona ze nie :/

Aneczka,zawsze moze byc gorzej...na innym watku gdzie pisze mamy fajna babeczke i co jej tesciowka zrobila? Otoz zglosila ,ze zaniedbuje dzieci i dziewczyna ma teraz na glowie sad. Dzialanie czysto zlosliwe bo przyjechala iles tam kilometrow aby zglosic to po czym jak gdyby nic przyszla do niej na kawe. Taka tesciowa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:43

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka,zawsze moze byc gorzej...na innym watku gdzie pisze mamy fajna babeczke i co jej tesciowka zrobila? Otoz zglosila ,ze zaniedbuje dzieci i dziewczyna ma teraz na glowie sad. Dzialanie czysto zlosliwe bo przyjechala iles tam kilometrow aby zglosic to po czym jak gdyby nic przyszla do niej na kawe. Taka tesciowa!

Wez... ja sie jeszcze bije z myslami bo Jula ma jutro basen isc czy nie. Maz z nia nie pojdzie bo jak :/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty to lepiej lez Aneczka.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wez... ja sie jeszcze bije z myslami bo Jula ma jutro basen isc czy nie. Maz z nia nie pojdzie bo jak :/

A nie ma kto z nią iść? Ciocia jakaś albo twoja koleżanka?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ