LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja chce Cie pocieszyc...ta wada nie jest z tych ciezkich wad i jest obserwowana u 10% zdrowych plodow. Bardzo czesto ustepuje przed porodem.
Masz link do forum gdzir poczytasz sobie wiecej informacji na ten temat.
W Warszawie dr Dangel jest specem od echa serca u plodow.
Wada ta tez dzieli sie na 2 rodzaje na taka,ktora daje objawy i na taka,ktora nie daje objawow. Dopiero mozna cos wiecej powiedziec gdy dziecko jest na swiecie. Poki co echo zrob na predce .
http://www.forumsercedziecka.org.pl/ -
Wiem już czytałam i juz sam lekarz mnie uspokajal bo trochę się rozkleilam w gabinecie. W trakcie echa ma wyjść czy to wada czynnosciowa i faktycznie naprawi się po porodzie czy lekki zespół ebstaina. Jutro od rana będę dzwonić do Katowic i rudy śląskiej mam na skierowaniu ze na cito i mam nadzieje ze uda się znaleźć szybki termin.
Reszta badań na szczęście ok. Mały będzie małyprzystopowal i mamy tylko 1735gram
musze się uspokoić bo nerwami tylko skurcze wywołuje, których się dziś dużo pisało na kto. ..
Przepraszam ze Wam tak truje -
nick nieaktualnyMini89 wrote:Wiem już czytałam i juz sam lekarz mnie uspokajal bo trochę się rozkleilam w gabinecie. W trakcie echa ma wyjść czy to wada czynnosciowa i faktycznie naprawi się po porodzie czy lekki zespół ebstaina. Jutro od rana będę dzwonić do Katowic i rudy śląskiej mam na skierowaniu ze na cito i mam nadzieje ze uda się znaleźć szybki termin.
Reszta badań na szczęście ok. Mały będzie małyprzystopowal i mamy tylko 1735gram
musze się uspokoić bo nerwami tylko skurcze wywołuje, których się dziś dużo pisało na kto. ..
Przepraszam ze Wam tak truje
Wiem że łatwo się mowi ale postaraj się uspokoić. Te wady czesto zanikają samoistnie przed porodem lub do roku po nim. Wiem bo mój bratanek miał nie domykanie zastawki ale pół roku po narodzinach nie było sladu po wadzie. Dzisiaj to zupelnie zdrowy trzylatek -
Leżymy w szpitalu a tatuś zalatwil karocę do księciunia!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/703b56aeef18.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9742f122b860.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9c35e64c545.jpgPixiDixi, Duzaa, Urszulka89, anecz_kaa, magdis, katka84, Mini89, Ove lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biedronka płukania uszu w ogóle nie polecam. Mówi Ci to osoba po pobycie na otolaryngologii w Kajetanach. Nie robi sie teraz takich rzeczy, może spowodować uszkodzenia i zbliznowacenia na błonie bębenkowej. Miałam takie "zabiegi" jako dzieciak w szpitalu powiatowym, a potem warszawscy laryngolodzy ręce załamywali - od tego czasu parafina na rozmiękczenie złogów w uchu i zupełnie inna technika usuwania ich.
Biedronka89, PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLoczek2018 wrote:Biedronka płukania uszu w ogóle nie polecam. Mówi Ci to osoba po pobycie na otolaryngologii w Kajetanach. Nie robi sie teraz takich rzeczy, może spowodować uszkodzenia i zbliznowacenia na błonie bębenkowej. Miałam takie "zabiegi" jako dzieciak w szpitalu powiatowym, a potem warszawscy laryngolodzy ręce załamywali - od tego czasu parafina na rozmiękczenie złogów w uchu i zupełnie inna technika usuwania ich.
-
blama wrote:Mini trzymam kciuki, będzie dobrze, nie ma innej opcji
My dziś zaczynamy 33 tydzień, małżonek od jutra 4 dni wolnego to w planach Ikea, dentysta, wizyta u ginekologaBlama pamietaj że do dentysty też nie obowiazuja kolejki dla ciezarnych. Zawsze chodzilam prywatnie do dentysty a on tez ma maly kontrakt na NFZ ale jak mu powiedzialam o ciazy i spytalam sie czy przyjmie mnie na NFZ to powiedzial ze bez problemu tego samego dnia. Ogolnie wszystkie zeby mam zrobione, usuwał mi kamień i otwieral jakies dwie kieszonki dziąsłowe i czyscil bo jakies zapalenie miałam (?) - powiedzial że przez to miałam krwawienia dziąseł.
blama lubi tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Moja tesciowa to MISZCZ...kupilam dziewczynom buty w ccc w sobote i Julki musze wymienic a Elizki oddac .. i poprosiłam zeby wymienila bo i tak ma jechac a ta pyta czy pojade z nia do galerii i zdziwiona ze nie
Aneczka,zawsze moze byc gorzej...na innym watku gdzie pisze mamy fajna babeczke i co jej tesciowka zrobila? Otoz zglosila ,ze zaniedbuje dzieci i dziewczyna ma teraz na glowie sad. Dzialanie czysto zlosliwe bo przyjechala iles tam kilometrow aby zglosic to po czym jak gdyby nic przyszla do niej na kawe. Taka tesciowa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:43
-
PixiDixi wrote:Aneczka,zawsze moze byc gorzej...na innym watku gdzie pisze mamy fajna babeczke i co jej tesciowka zrobila? Otoz zglosila ,ze zaniedbuje dzieci i dziewczyna ma teraz na glowie sad. Dzialanie czysto zlosliwe bo przyjechala iles tam kilometrow aby zglosic to po czym jak gdyby nic przyszla do niej na kawe. Taka tesciowa!
Wez... ja sie jeszcze bije z myslami bo Jula ma jutro basen isc czy nie. Maz z nia nie pojdzie bo jak