WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Kochane mam pytanko wyprawkowe - podgrzewacz do butelek - warto? kupujecie?
    Ja jestem tak zafiksowana na karmienie piersią, że nie kupilam ani jednej butelki, ani laktatora ani żadnych tego typu rzeczy jak podgrzewacz, sterylizator itp. Mam nadzieje ze to myslenie zyczeniowe sie spelni i te gadzety nam sie nie przydadza.

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja jestem tak zafiksowana na karmienie piersią, że nie kupilam ani jednej butelki, ani laktatora ani żadnych tego typu rzeczy jak podgrzewacz, sterylizator itp. Mam nadzieje ze to myslenie zyczeniowe sie spelni i te gadzety nam sie nie przydadza.
    Mam podobnie :) jedyne co mam to 4 darmowe butelki, ktore dostałam od położnej i w szkole rodzenia. Chce tylko kupić laktator bo podobno warto mieć podczas nawału pokarmu. Chce też mrozić mleko żeby było na wypadek kryzysu laktacyjnego albo żeby czasem tatuś czy dziadkowie z nim zostali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 21:58

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną małą i dużą butelkę. Bo czasami też będę musiała wyjść gdzieś ze starszą czy do kosmetyczki :p odciągnę pokarm i tatuś/babcia odgrzeją ;)

MałaCzarna1988, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede kp ale butelke tez mam :p bo wlasnie czadem wyjsc do ludzi trzeba :) ja chce jeszcze rakie cos kolezanka ma i chwali :)

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podgrzewacz kupiłam używany za jakieś 10-15 złotych, przy okazji innych zakupów. Doszłam do wniosku, że jak nie do mleka to przyda się później do słoiczków :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupione dwie butelki na wszelki wypadek i laktator jakbym miała nadmiar polarmu żeby za tym nie gonić w razie czego tylko mieć pod ręką. Jak dobrze pójdzie to butelki będą najwyżej na potem :) podgrzewacza na razie nie planuję podobnie jak sterylizatora

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) ja wczoraj miałam baby shower i było cudownie :-) przez chwilę poczułam się jakbym była królową i oczekiwala królewny ;-) moje przyjaciółki naprawdę mnie zaskoczyły.

Niestety w nocy odchorowalam trochę imprezę, bo stopy jak u słonia opuchnięte i ten zespół cieśni nadgarstka tak szybko to dziadostwo się rozwija, że w nocy już nie mogłam butelki z wodą odkręcić. Nogi z ołowiu i dretwiejace ręce nie dały spać. Ciśnienie już utrzymuje się na wyzszym poziomie 150/90-100 eh. W środę wizyta, coś czuję że mój lekarz zacznie pobierać ode mnie dodatkowe opłaty za milion ciążowych dolegliwości ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia a cos fajnego dostalas??

Ja juz po sniadaniu i lezing :/ kurde musze wstawic pranie no maz juz w pracy i pogoda slaba, chyba mi sie nic nie stanie??

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) ja wczoraj miałam baby shower i było cudownie :-) przez chwilę poczułam się jakbym była królową i oczekiwala królewny ;-) moje przyjaciółki naprawdę mnie zaskoczyły.

Niestety w nocy odchorowalam trochę imprezę, bo stopy jak u słonia opuchnięte i ten zespół cieśni nadgarstka tak szybko to dziadostwo się rozwija, że w nocy już nie mogłam butelki z wodą odkręcić. Nogi z ołowiu i dretwiejace ręce nie dały spać. Ciśnienie już utrzymuje się na wyzszym poziomie 150/90-100 eh. W środę wizyta, coś czuję że mój lekarz zacznie pobierać ode mnie dodatkowe opłaty za milion ciążowych dolegliwości ;-)

Melbusiu a dostajesz cos na nadvisnienie? Ta wartosc 100 to juz nie dobrze. Bardzo sie ciesze,ze przyjecie Cie zachwycilo :) . Wspomnienia te zostana juz z Toba na zawsze .

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia a cos fajnego dostalas??

Ja juz po sniadaniu i lezing :/ kurde musze wstawic pranie no maz juz w pracy i pogoda slaba, chyba mi sie nic nie stanie??

Anevzka wstawienie prania jest ok , tylko sie nie schylaj.

• magdis Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie wolno się schylac? Ja ostatnio chodzę na czterech,ale nie ze na kolanach tylko na samych stopach i dloniach sie wspieram z nadzieja ze obroce malutka glowa w dol :D zeby tylko byl rezultat :D

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Nie przydadza sie :) a chocby nawet to z kazdej chwili dokupisz. Moja corka w ogole nie miala butelki tylko jak juz byla wieksza to kubek niekapek. Nie wiem rowniez co to laktator,podgrzewacz lub sterylizator. Teraz tez mysle ze mi sie raczej nie przydadzą

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek,jak tam sytuacja? Wyszlas juz ze szpitala?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Zgadzam się z Pixi, 150/100 to na domowe warunki za wysokie ciśnienie, szczególnie, gdy masz obrzęki. Znajoma siostry miewała takie ciśnienie ostatnio, brała tylko 1 tabletkę leku, olała sprawę i nie poszła, by to lekarz skontrolował. Towarzyszyły jej opuchnięcia. Poród przez cesarskie cięcie odbył się w poniedziałek, po 2 dniach wysokiego ciśnienia i wizycie na izbie przyjęć w końcu, a był to 37 tydzień ciąży. Ona do tej pory ma problemy, nie mogą jej ustabilizować ciśnienia, a mały już ok, ale 7 na 10 pkt dostał.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja Cię nie straszę, ale przeszłam to w pierwszej ciąży i lekarz mocno tego pilnował. Kontroluj ciśnienie 3 razy dziennie, zapisuj, i powiedz o tym lekarzowi, że masz takie skoki. Może leki przepisze na uregulowanie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży mi też trochę skakało i wtedy dał mi dopegyt. Ale po kilku tyg ciśnienie wróciło do normy i mówił by odstawić. Teraz znów skacze. Miałam go pytać w środę na wizycie o to ciśnienie, bo trochę się boję brać dopegyt bez konsultacji. Myślicie, że to nie może poczekać do środy? Bo troszkę mnie zmartwiłyscie. Dziś rano już w miarę ok 130/75. Najgorzej wieczorami, albo jak coś porobię w domu (ale nie forsuję sie).

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów to dostałam sporo pajacyków, których mi brakuje, inne ciuszki, termometr bezdotykowy o którym marzyłam, ozdobę wisząca nad łóżeczko, śliczną podusię chmurkę (w pokoju małej jest motyw chmurki), książkę o maluszkach, zestaw kosmetyków i kocyk. Był jeszcze tort, mnóstwo słodkości, takie ciasteczka - dzidziusia, było ich 12, każdy z inną minką i losowalam minkę na każdy miesiąc w pierwszym roku życia kluski ;-) ramkę taką ze sznurkami i klamerkami, a dziewczyny pisały dobre rady i życzenia na serduszkach, potem to czytałam na głos i przyczepialam do tej ramki, powstał taki zbiór dobrych rad :-)

PixiDixi, katka84, Urszulka89, anecz_kaa lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Na początku ciąży mi też trochę skakało i wtedy dał mi dopegyt. Ale po kilku tyg ciśnienie wróciło do normy i mówił by odstawić. Teraz znów skacze. Miałam go pytać w środę na wizycie o to ciśnienie, bo trochę się boję brać dopegyt bez konsultacji. Myślicie, że to nie może poczekać do środy? Bo troszkę mnie zmartwiłyscie. Dziś rano już w miarę ok 130/75. Najgorzej wieczorami, albo jak coś porobię w domu (ale nie forsuję sie).
    Poczekaj do środy, ale kontroluj ciśnienie 3 razy dziennie, i nic nie rób, nie nadwyrężaj się. Jak będzie powyżej 140/90 to na izbę bym pojechała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 09:22

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, dopegyt jak zaczyna die brac to sie juz nie przerywa i bierze do konca. Powiedz ginowi o cisnieniu bo to grozniejsze niz cukrzyca.

katka84 lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę jeszcze co mi położna powie, bo ma być do południa. Będzie widziała te moje stopy i mierzy ciśnienie. No widzisz pixi, a mi kazał odstawić wtedy, bo skakało z emocji. Potem faktycznie było dobrze. I może to był błąd, że odstawilam

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ