LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Ja odliczam dni do 21-czerwca kiedy będę bezpieczna w donoszonej ciąży.
Melbusia bedzie dobrze podlecza cie ustawia leki i już spokojnie sobie dotrwasz do końca:)
Napewno? Ja mam skonczone 37 tc 19 czerwca, a mam ciaze starsza o jakies 2 tyg jak patrze po suwaczku. I tak wole urodzic w lipcu
-
Dziewczyny moja siostra urodziła w 36 tyg ciąży a maluszek miał wylewy w glowce, anemię i ogl sporo leżał na oddziale neanotlogicznym więc ten 37 to aby na pewno jest taki bezpieczny? Z tymże u niej bardzo wcześnie wody odeszły bo w 34 tc i to była potem walka o przetrzymanie.
Melbusia Jeśli chodzi o ciśnienie to była ze mną na oddziale dziewczyna z wys ciśnieniem, dostała kroplówkę i wszystko się unormowało, trzymaj się tam!.
Ja mam książkowe ciśnienie ale puls bardzo wysoki czasem nawet 150 ale lekarze tym tętnem wgl się nie przejmują więc tylko to ciśnienie jest takie ważne. A tak apropo wy też tak puchnięcie? Ja mam codziennie stopy jak słonie a o założeniu obrączki to wgl nie ma mowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 20:08
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Dziewczyny moja siostra urodziła w 36 tyg ciąży a maluszek miał wylewy w glowce, anemię i ogl sporo leżał na oddziale neanotlogicznym więc ten 37 to aby na pewno jest taki bezpieczny? Z tymże u niej bardzo wcześnie wody odeszły bo w 34 tc i to była potem walka o przetrzymanie.
Melbusia Jeśli chodzi o ciśnienie to była ze mną na oddziale dziewczyna z wys ciśnieniem, dostała kroplówkę i wszystko się unormowało, trzymaj się tam!.
Ja mam książkowe ciśnienie ale puls bardzo wysoki czasem nawet 150 ale lekarze tym tętnem wgl się nie przejmują więc tylko to ciśnienie jest takie ważne. A tak apropo wy też tak puchnięcie? Ja mam codziennie stopy jak słonie a o założeniu obrączki to wgl nie ma mowy.
olcia87, Britty lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nie było mnie dzień na forum a tu takie wieści - Melbusia powodzenia, trzymam kciuki! My zaliczyliśmy dziś Ikee i w centrum handlowym byly darmowe USG 4D więc bez zastanowienia pojechaliśmy zobaczyć co u Milenki. Nie żałuję tych godzin w kolejce - bardzo fajny Pan Doktor, bardzo dokladny i co najwazniejsze powiedział: nie ma sie do czego przyczepić wszystko dobrze.. Mała wazy 1.800 kg
katka84, Duzaa, dżelka lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Zostawili mnie na obserwacji na oddziale, dostanę na początku 2x dopegyt i jak będzie ok, to pewnie po 3 dniach wypuszczą.
Britty lubi tę wiadomość
-
Britty mu zaczynają stopy puchnąć już powoli, dzisiaj mnie buty obtarły w których chodzę już od dłuższego czasu! Obrączkę jeszcze wkładam bo o dziwo ręce jeszcze się trzymają całkiem całkiem
Melbusia kciuki i oby trafiły Ci się normalne kobietki na sali. -
A my witamy się po USG III trymestru.
Szymon jak zawsze nie bardzo dał się pooglądać - rączki zwinięte w piąstki przy buzi i jak tylko głowica zbliżała się w te okolice JEB mamusię w brzuszek ... co za złośliwiec mały.
Młody zdrowy, praktycznie żadnych odchyleń i wszystkie parametry idealnie jak na 32 tc. Trochę mały jest (wagowo) - bo tylko 1790 g i zdaniem lekarki raczej będzie z tych chudszych dzieciaków
za to kompletnie nie mogę sobie poradzić ostatnio z cukrem, skacze jak szalony pomimo insuliny. Od kilku dni waha się w przedziale 90 - 99 jednostek na czczo. Niestety ciut odpuściłam ostatnio dietę i chyba mam tego efektya dodatkowo młody rośnie więc i cukier mi rośnie.
Urszulka89, katka84 lubią tę wiadomość
-
shadee wrote:A my witamy się po USG III trymestru.
Szymon jak zawsze nie bardzo dał się pooglądać - rączki zwinięte w piąstki przy buzi i jak tylko głowica zbliżała się w te okolice JEB mamusię w brzuszek ... co za złośliwiec mały.
Młody zdrowy, praktycznie żadnych odchyleń i wszystkie parametry idealnie jak na 32 tc. Trochę mały jest (wagowo) - bo tylko 1790 g i zdaniem lekarki raczej będzie z tych chudszych dzieciaków
za to kompletnie nie mogę sobie poradzić ostatnio z cukrem, skacze jak szalony pomimo insuliny. Od kilku dni waha się w przedziale 90 - 99 jednostek na czczo. Niestety ciut odpuściłam ostatnio dietę i chyba mam tego efektya dodatkowo młody rośnie więc i cukier mi rośnie.
❤Ada&Pola❤
-
katka84 wrote:A leżysz tam, gdzie chcesz rodzić? zawsze to jakieś zapoznanie z oddziałem i później mniejszy stres przy porodzie, bo już wiesz co i jak.
katka84 lubi tę wiadomość
-
Super wiadomości z wizyt dziewczyny
Melbusia trzymaj się kochana najważniejsze, ze jesteś już w dobrych rękach i pod obserwacja
My wczoraj mieliśmy sporo na głowie,Najpierw wizyta u nefrologa oczywisicie przepychanki z dziadkami w kolejce wszystko dobrze, potem kupiliśmy fotelik padło na Maxi Cosi Rocker czy jakos tak na bazie temat zakończony bo juz powoli zaczął mnie drażnić z tym naszym samochodem i kanapa.Potem ZUS bo miałam kontrole, najszybszy koncert świata i znajomi.Maz będzie miał mega kaca, ale obiecał teściowi
, ze pomoże w ogrodzie i trzeba 1.5 tony kamyczków wysypać da radę
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615