WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka najbardziej kamyczkow wspolczuje w zeszlhm roku rozsypywalam :p

Melbusia ja mam podobna syt jak Ty tzn mam maly powiatowy szpital i ten gdzie bede rodzic jskies 65 km i niestety opieka, podejscie niebo a ziemia :/ trzymaj sie!

My dzis same bo maz juz wybyl :( jak wroci to posprzata a ja tylko obiad i dziewczyny. Dzis rosol im robie :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Gratulacje Dziewczyny z pieknych wag Waszych maluszkow !.
    Mnie spojenie sie chyba rozchodzi , dziwnie boli mnie kosc jak chodze.
    Nie za chetna bylam na to lezenie w szpitalu od 36tc a teraz to doczekac sie nie mogę...
    Ineczka fajny zakup:)
    Aneczka nie przemeczaj sie tylko. Rosolek uwielbiam,ale reszta rodziny mniej wiec zjedz za mnie ;) bo za czesto nie moge robic bo nikt nie chce .
    Mam taka rozkminke czy jest sens kupowac kocyki czy wystarczy rozek idobra pielucha np.bambusowa.Jai myslicie?

Melbusia jak nocka?
    Miłego weendu Dziewczyny: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 09:29

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja rosołu nie lubie :p reszta kocha... wiec co poradzic.

Ja mam kocyk pieluszke bambusowa u mam chec na taki minki/ bawelna bez wypelnienia.

Ja sie staram ale.... moj maz wydzierzawil kolej e 10ha i super bo to kasa ale tez dod praca a do 15 maja musi sie wyrobic, jeszcze jutro idzie na komununie. A ja mam swiadomosc ze budowa Nas pochlonie i niestety kasa sie przyda. No i ja po macierzynskim zmieniam prace i niestety moje zarobki bankowo diametralnie spadna :/ a rata będzie ok 2500 tys mc bo moj maz chce kredyt na maks 15 lat

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy nie przesadziłam ale mam 2 duże pieluchy bambusowe 120x120, ażurowy kocyk 100% bawełna, kocyk bawełna/minki z supermami - polecam i zwykły cienki kocyk poliestrowy. Ale mam nadzieje że jak nie teraz wszystkie sie przydadza to później na pewno, wiec nie powinny sie zmarnowac. Widzialam tez fajne kocyki cieniutkie z dzianiny bez minky 100% bawełna tez z supermami. Waeto sobie wejsc na ich strone bo maja fajne komplety i koszule do porodu i karmienia jakościowo super.
    A i jeszcze mam dwa rożki - jeden miekki dla mnie, drugi usztywniany jak beda przychodzic goście i np jak tesciowa bedzie chciala wziac na rece to bede troche spokojniejsza jak bedzie w takim rożku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 10:15

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja mam kupiony kocyk cienki, pieluche wielka 120x120 bambusowa ale się zastanawiam nad zakupem cienkiego rożka bawełnianego żeby faktycznie jak ktoś chce podnieść to bezpieczniej ;) a do wózka ewentualnie tez komplet minki+bawełna bez wypełnienia na chłodniejsze dni ;)

ex2buay3h02dl23a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Pixi ja mam kupiony kocyk cienki, pieluche wielka 120x120 bambusowa ale się zastanawiam nad zakupem cienkiego rożka bawełnianego żeby faktycznie jak ktoś chce podnieść to bezpieczniej ;) a do wózka ewentualnie tez komplet minki+bawełna bez wypełnienia na chłodniejsze dni ;)

Mini kupilabym rozek, w sumie na poczatku to nie wyobrazam sobie byc w szpitalu bez rozka. Kupilam cienki caly z bawelny bez minky bo stwierdzilam,ze m9ze byc za goraco.

Mala zaszalalas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 10:21

Wysłany: 12 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi wiem ale wczoraj mnie poniosło w sklepie :) narzeczony płacił wiec może dlatego ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pieluchy do tego jeden kocyk cienki bawełniany do tego jeden taki cieplejszy i do tego jeszcze spiworek z ciucholandu i też się zastanawiam czy nie przesadziłam :)

Wysłany: 12 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam z zalozenia ze lepiej miec wiecej niz mniej. Bo co zrobie jak kocyk sie pobrudzi? Przeciez trzeba miec na zmiane drugi. Tak samo z wyjsciem na spacer - kocyk który bede używać na dworze nie bede poźniej używać w domu bo bedzie cały z kurzy, pyłków i z zanieczyszczen samochodowych. Take jest moje zdanie ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chyba wyjdę z sobie u stanę obok. Szlak mnie chyba trafi wszytko mnie wkurza. Chyba hormony mi skoczyły. Mąż mi obiecał zakupy bo akurat łóżeczko które chcę jest w promocji to jak wyszedł rano to do tej pory go nie ma telefonów oczywiście nie odbiera do tego po obiedzie mam mieć teściową na kawie więc jak teraz tego nie załatwie to już nie mam kiedy.
    Teściowa to inna bajka bo będę musiała przez pół dnia wysłuchiwać dlaczego powinna nazwać dziecko leopold po jej zmarłym mężu. Jak chłop mój nie wróci w ciagu godziny to pojadę sama po to łóżeczko może ktoś w sklepie pomoże mi to ogarnąć

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka nie denerwuj się bo to na pewno nie pomoże ani Tobie ani maleństwo... Mężowie już tacy są, ja ostatni tydzień to prawie codziennie przez mojego ryczalam (tak pewnie też hormony) ale musimy to przetrwać! Pamiętaj jesteśmy silne dla naszych kluseczek :*

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez mnie wkurza!, zmowili się? ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja dzisiaj chyba wyjdę z sobie u stanę obok. Szlak mnie chyba trafi wszytko mnie wkurza. Chyba hormony mi skoczyły. Mąż mi obiecał zakupy bo akurat łóżeczko które chcę jest w promocji to jak wyszedł rano to do tej pory go nie ma telefonów oczywiście nie odbiera do tego po obiedzie mam mieć teściową na kawie więc jak teraz tego nie załatwie to już nie mam kiedy.
    Teściowa to inna bajka bo będę musiała przez pół dnia wysłuchiwać dlaczego powinna nazwać dziecko leopold po jej zmarłym mężu. Jak chłop mój nie wróci w ciagu godziny to pojadę sama po to łóżeczko może ktoś w sklepie pomoże mi to ogarnąć

Hehe Leopold ,tesciowa cudo.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dopiero wkurzy mnie jak wroci :p

Powoli ogarniam dom i pranie... leze cos zrobie leze cos zrobie etc

• magdis Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moj tez mnie wkurza!, zmowili się? ;)
    Ej, mój też! Już 2 tygodnie mamy małą wojnę

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój od środy do rany przyloz od tych prenatalnych. ..chyba widzi jaka przybita chodzę i nie chce Nic wywołać ;) wystarczy ze córa ciągle daje pole do popisu i podnosi ciśnienie.

ex2buay3h02dl23a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te chłopy nasze chyba też mają jakieś kryzysy. U nas zazegnaliśmy kryzys w tamten weekend, a też już miałam ochotę go pakować ;-)

Biedronka teściowa niezła :-D

Nocka minęła cudnie, spałam jak borsuk w tym szpitalu, mimo że położna dwa razy w nocy przychodziła zbadać tętno kluski. Pierwszy raz się spotykam z tak częstymi badaniami, że nawet w nocy, ale to chyba dobrze. Nawet kolderką potem przykryla <3 W ogóle czuję się tak dobrze w tym szpitalu, jest taki miły i uśmiechnięty personel, wszyscy tak dbają o nas.

Mini89, PixiDixi, magdis, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pranie skladam ( tesc mi wywiesil) zaraz zrobie spagetti moim makaroniarzom :p i mysle czy moge spacerem na lody...

melbusia88 lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo oszczedzac sie tzn nie nosić nie dzwigac etc a kp odkurzacza nie tykam tylko to co nie trzeba die schylac, silowac etc mam nadzieje zw nie zaszkodze ;(

• Nalia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Bo oszczedzac sie tzn nie nosić nie dzwigac etc a kp odkurzacza nie tykam tylko to co nie trzeba die schylac, silowac etc mam nadzieje zw nie zaszkodze ;(
    Ja mogę chodzić na krótkie spacery, raczej wolno ;) daleko masz do tych lodów? Jak max 1km to myślę, że możesz iść.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ