LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ineczka najbardziej kamyczkow wspolczuje w zeszlhm roku rozsypywalam :p
Melbusia ja mam podobna syt jak Ty tzn mam maly powiatowy szpital i ten gdzie bede rodzic jskies 65 km i niestety opieka, podejscie niebo a ziemiatrzymaj sie!
My dzis same bo maz juz wybyljak wroci to posprzata a ja tylko obiad i dziewczyny. Dzis rosol im robie
-
Dzien dobry:)
Gratulacje Dziewczyny z pieknych wag Waszych maluszkow !.
Mnie spojenie sie chyba rozchodzi , dziwnie boli mnie kosc jak chodze.
Nie za chetna bylam na to lezenie w szpitalu od 36tc a teraz to doczekac sie nie mogę...
Ineczka fajny zakup:)
Aneczka nie przemeczaj sie tylko. Rosolek uwielbiam,ale reszta rodziny mniej wiec zjedz za mniebo za czesto nie moge robic bo nikt nie chce .
Mam taka rozkminke czy jest sens kupowac kocyki czy wystarczy rozek idobra pielucha np.bambusowa.Jai myslicie?
Melbusia jak nocka?
Miłego weendu Dziewczyny: )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 09:29
-
Pixi ja rosołu nie lubie :p reszta kocha... wiec co poradzic.
Ja mam kocyk pieluszke bambusowa u mam chec na taki minki/ bawelna bez wypelnienia.
Ja sie staram ale.... moj maz wydzierzawil kolej e 10ha i super bo to kasa ale tez dod praca a do 15 maja musi sie wyrobic, jeszcze jutro idzie na komununie. A ja mam swiadomosc ze budowa Nas pochlonie i niestety kasa sie przyda. No i ja po macierzynskim zmieniam prace i niestety moje zarobki bankowo diametralnie spadnaa rata będzie ok 2500 tys mc bo moj maz chce kredyt na maks 15 lat
-
Ja nie wiem czy nie przesadziłam ale mam 2 duże pieluchy bambusowe 120x120, ażurowy kocyk 100% bawełna, kocyk bawełna/minki z supermami - polecam i zwykły cienki kocyk poliestrowy. Ale mam nadzieje że jak nie teraz wszystkie sie przydadza to później na pewno, wiec nie powinny sie zmarnowac. Widzialam tez fajne kocyki cieniutkie z dzianiny bez minky 100% bawełna tez z supermami. Waeto sobie wejsc na ich strone bo maja fajne komplety i koszule do porodu i karmienia jakościowo super.
A i jeszcze mam dwa rożki - jeden miekki dla mnie, drugi usztywniany jak beda przychodzic goście i np jak tesciowa bedzie chciala wziac na rece to bede troche spokojniejsza jak bedzie w takim rożku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 10:15
-
Pixi ja mam kupiony kocyk cienki, pieluche wielka 120x120 bambusowa ale się zastanawiam nad zakupem cienkiego rożka bawełnianego żeby faktycznie jak ktoś chce podnieść to bezpieczniej
a do wózka ewentualnie tez komplet minki+bawełna bez wypełnienia na chłodniejsze dni
-
Mini89 wrote:Pixi ja mam kupiony kocyk cienki, pieluche wielka 120x120 bambusowa ale się zastanawiam nad zakupem cienkiego rożka bawełnianego żeby faktycznie jak ktoś chce podnieść to bezpieczniej
a do wózka ewentualnie tez komplet minki+bawełna bez wypełnienia na chłodniejsze dni
Mini kupilabym rozek, w sumie na poczatku to nie wyobrazam sobie byc w szpitalu bez rozka. Kupilam cienki caly z bawelny bez minky bo stwierdzilam,ze m9ze byc za goraco.
Mala zaszalalasWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 10:21
-
nick nieaktualny
-
Ja wyszłam z zalozenia ze lepiej miec wiecej niz mniej. Bo co zrobie jak kocyk sie pobrudzi? Przeciez trzeba miec na zmiane drugi. Tak samo z wyjsciem na spacer - kocyk który bede używać na dworze nie bede poźniej używać w domu bo bedzie cały z kurzy, pyłków i z zanieczyszczen samochodowych. Take jest moje zdanie
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj chyba wyjdę z sobie u stanę obok. Szlak mnie chyba trafi wszytko mnie wkurza. Chyba hormony mi skoczyły. Mąż mi obiecał zakupy bo akurat łóżeczko które chcę jest w promocji to jak wyszedł rano to do tej pory go nie ma telefonów oczywiście nie odbiera do tego po obiedzie mam mieć teściową na kawie więc jak teraz tego nie załatwie to już nie mam kiedy.
Teściowa to inna bajka bo będę musiała przez pół dnia wysłuchiwać dlaczego powinna nazwać dziecko leopold po jej zmarłym mężu. Jak chłop mój nie wróci w ciagu godziny to pojadę sama po to łóżeczko może ktoś w sklepie pomoże mi to ogarnąć -
Biedronka nie denerwuj się bo to na pewno nie pomoże ani Tobie ani maleństwo... Mężowie już tacy są, ja ostatni tydzień to prawie codziennie przez mojego ryczalam (tak pewnie też hormony) ale musimy to przetrwać! Pamiętaj jesteśmy silne dla naszych kluseczek :*
-
Biedronka89 wrote:Ja dzisiaj chyba wyjdę z sobie u stanę obok. Szlak mnie chyba trafi wszytko mnie wkurza. Chyba hormony mi skoczyły. Mąż mi obiecał zakupy bo akurat łóżeczko które chcę jest w promocji to jak wyszedł rano to do tej pory go nie ma telefonów oczywiście nie odbiera do tego po obiedzie mam mieć teściową na kawie więc jak teraz tego nie załatwie to już nie mam kiedy.
Teściowa to inna bajka bo będę musiała przez pół dnia wysłuchiwać dlaczego powinna nazwać dziecko leopold po jej zmarłym mężu. Jak chłop mój nie wróci w ciagu godziny to pojadę sama po to łóżeczko może ktoś w sklepie pomoże mi to ogarnąć
Hehe Leopold ,tesciowa cudo. -
Dziewczyny te chłopy nasze chyba też mają jakieś kryzysy. U nas zazegnaliśmy kryzys w tamten weekend, a też już miałam ochotę go pakować
Biedronka teściowa niezła
Nocka minęła cudnie, spałam jak borsuk w tym szpitalu, mimo że położna dwa razy w nocy przychodziła zbadać tętno kluski. Pierwszy raz się spotykam z tak częstymi badaniami, że nawet w nocy, ale to chyba dobrze. Nawet kolderką potem przykrylaW ogóle czuję się tak dobrze w tym szpitalu, jest taki miły i uśmiechnięty personel, wszyscy tak dbają o nas.
Mini89, PixiDixi, magdis, katka84 lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Bo oszczedzac sie tzn nie nosić nie dzwigac etc a kp odkurzacza nie tykam tylko to co nie trzeba die schylac, silowac etc mam nadzieje zw nie zaszkodze ;(
daleko masz do tych lodów? Jak max 1km to myślę, że możesz iść.
❤Ada&Pola❤