LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pixi no powiem ci, że trudna decyzja cię czeka, bo z jednej strony wiesz co cię czeka przy sn, wiesz, że szybko byś doszła do siebie, a z drugiej strony taka niepewność i trochę większe ryzyko. Cokolwiek byś nie wybrała, to mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i poród przebiegnie bez komplikacji
Shadee super, że szyjka się naprawiłami też już ciśnienie skacze. Jeszcze trochę musimy dać radę
-
zajęcia w szkole rodzenia - super
mnóstwo ciekawych informacji o porodzie naturalnym dla mnie i dla M.
świetna położna z ogromnym poczuciem humoru, dzięki któremu przez 5 godzin się caly czas śmialiśmy
moj M. zachwycony konkretnymi info i praktycznymi wskazówkami
a myślałam że się tam zanudzimyUrszulka89, Mini89, melbusia88, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Mini89 wrote:Mój lekarz na NFZ poszalal bo idę w środę na wizytę . Będzie to 6 tyg przerwy bo terminów niby nie było. .. wkurzam się tylko bo robiłam 5 tyg temu wymaz na bakteriologie i gdzieś wcielo wyniki
mam nadzieje ze na środę się znajdą i będzie w nich czysto. W środę tez prenatalne.
Dziewczyny które juz mają jedno dziecko - jak u Was z przygotowaniem na rodzeństwo? Moja mam wrażenie ze odkąd jej tłumaczymy ze będzie braciszek to jakby diabeł wstąpił. Całkiem się zmieniła w zachowaniu niestety na minuschyba ze to ciąg dalszy buntu. ...
-
katka84 wrote:Moja córka rozmawia czasem z brzuchem, który się rusza, ale na razie chyba do Niej nie dociera do końca, co Ją czeka. Bunt jaki był, taki i jest.
-
My w dalszym ciągu w temacie fotelików masakra jakaś tak jak do tej pory z wprawką szło szybko wózek,łóżeczko tak tutaj ten temat mnie już męczy. Miałam kilka typów, ale niestety do naszego auta nie pasują. Może ma ktoś sportowe auto typu Audi a3 lub inne , Bmw, albo Volkswagena i może coś polecić co pasuje do takich pochylonych kanap jakie są w tych samochodach. Mamy dwie opcje, ale może ktoś coś bo byliśmy w wielu punktach i nie jest to łatwy temat
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
anecz_kaa wrote:Pixi i dzis brzuch sie stawia i kluje w kroczu wiec leze
mloda jeszcze dyskoteke w brzuchu robi co nie pomaga
martwi mnie to klucie bo jak z jula robilo mi sie rozwarcie to tak samo czylam, a bylo 5 cm
U mnie dziś to samo - od popołudnia brzuch co chwilę robi się twardy i dokucza pobolewanie w kroczu. Dziwnie trochę -
Kumpela urodzila dzis corla 2550 uwaga 1 dziecko w 40 minut! Lezala w szpitalu 35/6 tydzien i miala ktg robione, skurcze chyba sie nie pisaly bo na porodowke trafila z pelnym rozwarciem i krzyzowymi! Po 40 min urodzila sie Zuzia
stwierdzila ze gdyby umiala przec to poszloby szybciej i nie nacieliby jej
-
Ineczka wrote:My w dalszym ciągu w temacie fotelików masakra jakaś tak jak do tej pory z wprawką szło szybko wózek,łóżeczko tak tutaj ten temat mnie już męczy. Miałam kilka typów, ale niestety do naszego auta nie pasują. Może ma ktoś sportowe auto typu Audi a3 lub inne , Bmw, albo Volkswagena i może coś polecić co pasuje do takich pochylonych kanap jakie są w tych samochodach. Mamy dwie opcje, ale może ktoś coś bo byliśmy w wielu punktach i nie jest to łatwy temat
-
Urszulka89 wrote:Mieliśmy kiedyś opel calibra - sportowe autko, skórzana kanapa itd. I mieliśmy fotelik maxi cosi. Nosidełko było ok pod to auto, natomiast potem już większy fotelik nie wchodził. A że mieliśmy łącznie 3 auta to to poszło na sprzedaż. Z wielkim bólem ale jednak - było mało funkcjonalne przy dziecku.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Kaktus93 wrote:My zrobiliśmy błąd w kwestii fotelika, bo już kupiliśmy (maxi cosi citi) a auto dopiero będziemy zmieniać,nie wiadomo kiedy i nie wiadomo na jakie.. Teraz jeździmy 3-drzwiową astrą, więc chyba nie ma szans przy dziecku.
nick nieaktualny
-
Ineczka wrote:A Maxi Cosi jaki model? U nas tez wchodzi Maxi i drugi fotelik bo sprawdziliśmy od razu na tej bazie i chyba będzie trzeba zostać orzy tym wyborze fotelik nam się podoba trochę mało info jeszcze o nim bo to nowość, ale może akurat