X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja wymiękam... albo śpię albo mi niedobrze :( muszę dziś dom ogarnąć bo już widać, że trzeba :P a jutro mam jechać z dziewczynami do znajomych...ale nie wiem jak damy radę :P grunt, że ja będę kierować :)

jakieś pomysły na obiad?
    Mój mężczyzna robi dziś mielone :D Też się nie najlepiej czuje. Nie wiem czy nie mam jakies infekcji, bo odczuwam swedzenie :( Do tego mam lekki katar. Ale najgorzej to psychicznie. Wczoraj prawie się nie rozpłakałam że jajko ugotowało się na twardo a nie na miękko :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;-)
    Jeden dzień odpuściłam, a tu tyle się dzieje.
    Piękne Kruszynki ;-) niech zdrowo rosną Brzdące śliczne.
    Ja dziś miałam wizytę. I całe szczęście, bo już wariowałam. Mój zanik objawów na szczęście okazał się bez znaczenia. Dzięki Bogu. Maluszek rośnie jak nandrożdżach ma 2,17 cm a serduszko mocno puka 172 u/m. Uspokoiłam się.
    Dziś dostałam kartę ciąży. Usg prenatalne mam 11.12, a kolejna wizyta 14.12 i wtedy mam się pojawić z wynikami. Cieszę się, bo lekarz do którego idę na to usg też jest na liście ;-) akurat zacznę 11 tc. Czyli mieszczę się w normach ;-)
    Wczoraj dopadł mnie okropny ból brzucha, dopiero po 2 nospie poczułam się lepiej. A dziś brzuch Ok, ale boli mnie w krzyżu i jakby biodro. Ale żeby nie było, że narzekam. Tak tylko dzielę się z Wami tym co u mnie.
    A jeszcze pytanko kiedy gin Wam podał tp z usg?

Witam wszystkie nowe Lipcówki ;-) to będzie lipcowe baby boom ;-)

Moja 2,17 cm Szczęścia ;-*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dd9809df434.jpg

po_prostu_ja, Agniechaaaa, Cynamonkowaaa, Niecierpliwa123, gapa25 lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Hej wszystkim ;-)
    Jeden dzień odpuściłam, a tu tyle się dzieje.
    Piękne Kruszynki ;-) niech zdrowo rosną Brzdące śliczne.
    Ja dziś miałam wizytę. I całe szczęście, bo już wariowałam. Mój zanik objawów na szczęście okazał się bez znaczenia. Dzięki Bogu. Maluszek rośnie jak nandrożdżach ma 2,17 cm a serduszko mocno puka 172 u/m. Uspokoiłam się.
    Dziś dostałam kartę ciąży. Usg prenatalne mam 11.12, a kolejna wizyta 14.12 i wtedy mam się pojawić z wynikami. Cieszę się, bo lekarz do którego idę na to usg też jest na liście ;-) akurat zacznę 11 tc. Czyli mieszczę się w normach ;-)
    Wczoraj dopadł mnie okropny ból brzucha, dopiero po 2 nospie poczułam się lepiej. A dziś brzuch Ok, ale boli mnie w krzyżu i jakby biodro. Ale żeby nie było, że narzekam. Tak tylko dzielę się z Wami tym co u mnie.
    A jeszcze pytanko kiedy gin Wam podał tp z usg?

Witam wszystkie nowe Lipcówki ;-) to będzie lipcowe baby boom ;-)

Moja 2,17 cm Szczęścia ;-*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dd9809df434.jpg
    Piękna kruszynka <3 Gratulacje! A mówił Ci coś lekarz o tych torbielach? Zmniejszają się?

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie tp mozna zobaczyc na zdjeciu... Widze tylko ze wg usg jest to 9 tydz.

A u mnie od wczoraj bole w odcinku ledzwiowym... az pytalam się czy to normalne, bo zaczęłam się obawiać

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodki maluszek :) ! Mi jesCZe nie podawał terminu porodu. Usg :) grzecznie czekam hihiji

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Piękna kruszynka <3 Gratulacje! A mówił Ci coś lekarz o tych torbielach? Zmniejszają się?
    Mówiła, że się zmniejszają. Na lewym malutkie, a na prawym jakoś większy jeszcze się ostał. Nie kazała się martwić

shadee lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Mówiła, że się zmniejszają. Na lewym malutkie, a na prawym jakoś większy jeszcze się ostał. Nie kazała się martwić
    To super :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia to swietnie :)

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wg usg 9 tc. Ale tp nie mogłam tam się dopatrzyć.
    A i zapomniałam Wam powiedzieć, widzieliśmy jak się rusza ;-) wiercipiętek ;-)
    Cynamonkowa a jak u Ciebie z torbielami?
    Aga widzę też powoli leki Ci odstawiają. Ja progynova nie biorę ze 2 tyg. Od tyg lutinus 3x 1 a nie po 2 jak wcześniej. Od dziś 2x1 i tak około 7-8 grudnia mam odstawić całkowicie.

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Aga widzę też powoli leki Ci odstawiają. Ja progynova nie biorę ze 2 tyg. Od tyg lutinus 3x 1 a nie po 2 jak wcześniej. Od dziś 2x1 i tak około 7-8 grudnia mam odstawić całkowicie.
    No u mnie to wolniej robią przez te moje krwawienia które były ale tez juz pomału odstawiamy :)

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    W poniedziałek mam USG to wszystkiego się dowiem:) Póki co leżę i biorę dupka. Czuję się nie najgorzej, chociaż brzuch czasami boli, ale nie wiem czy to od torbieli czy po prostu takie normalne lekki bóle w ciąży. To moja pierwsza ciąża więc nie mam pojęcia co jest normalne a co nie :D Mam nadzieję że wszystko będzie okej, bo wszystkim z torbielami mówią żeby się nie martwić, a mnie moja lekarka trochę nastraszyła :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nastraszyl tym torbielem i zamiast malec to urusl więc jak się nie martwić :(

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Mnie tez nastraszyl tym torbielem i zamiast malec to urusl więc jak się nie martwić :(
    A dostałaś jakieś leki?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie :(
    Za tydzień idę do innego lekarza to skonsultować bo jak tu się nie bać

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Właśnie nie :(
    Za tydzień idę do innego lekarza to skonsultować bo jak tu się nie bać
    No nie dziwię się wcale, też bym poszła... A byłaś prywatnie czy na NFZ?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Priv... Zastanawiam się czemu wy coś bierzecie a ja nie, ehh

"Troszkę Nas Jest.."
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly termin 26 lipca ;) to moja druga ciąża, mam już 6,5 letnią córę ;)

po_prostu_ja, Andziula_1988, gapa25 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam smaka na pierogi :P a idę z tym obiadem na łatwiznę bo mam zupę z wczoraj zrobię ziemniaki, ser biały ze śmietaną, jajo sadzone surówka i nara :D

wy tez non stop robicie pranie? Ja codziennie... nie ma dnia żebym nie robiła i nie składała... już mam dość a co będzie jak jeszcze małe dojdzie..

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja mam smaka na pierogi :P a idę z tym obiadem na łatwiznę bo mam zupę z wczoraj zrobię ziemniaki, ser biały ze śmietaną, jajo sadzone surówka i nara :D

wy tez non stop robicie pranie? Ja codziennie... nie ma dnia żebym nie robiła i nie składała... już mam dość a co będzie jak jeszcze małe dojdzie..
    U mnie pranie od zawsze robi mój chłop :D Tak się przyjęło;) A mnie mdłości dopadły po orzeszkach, nie wiem czy nie będę wymiotować....

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wg belly termin 26 lipca ;) to moja druga ciąża, mam już 6,5 letnią córę ;)
    Cześć :) jestes na liście

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ