X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja wymiękam... albo śpię albo mi niedobrze :( muszę dziś dom ogarnąć bo już widać, że trzeba :P a jutro mam jechać z dziewczynami do znajomych...ale nie wiem jak damy radę :P grunt, że ja będę kierować :)

jakieś pomysły na obiad?
    Mój mężczyzna robi dziś mielone :D Też się nie najlepiej czuje. Nie wiem czy nie mam jakies infekcji, bo odczuwam swedzenie :( Do tego mam lekki katar. Ale najgorzej to psychicznie. Wczoraj prawie się nie rozpłakałam że jajko ugotowało się na twardo a nie na miękko :O

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;-)
    Jeden dzień odpuściłam, a tu tyle się dzieje.
    Piękne Kruszynki ;-) niech zdrowo rosną Brzdące śliczne.
    Ja dziś miałam wizytę. I całe szczęście, bo już wariowałam. Mój zanik objawów na szczęście okazał się bez znaczenia. Dzięki Bogu. Maluszek rośnie jak nandrożdżach ma 2,17 cm a serduszko mocno puka 172 u/m. Uspokoiłam się.
    Dziś dostałam kartę ciąży. Usg prenatalne mam 11.12, a kolejna wizyta 14.12 i wtedy mam się pojawić z wynikami. Cieszę się, bo lekarz do którego idę na to usg też jest na liście ;-) akurat zacznę 11 tc. Czyli mieszczę się w normach ;-)
    Wczoraj dopadł mnie okropny ból brzucha, dopiero po 2 nospie poczułam się lepiej. A dziś brzuch Ok, ale boli mnie w krzyżu i jakby biodro. Ale żeby nie było, że narzekam. Tak tylko dzielę się z Wami tym co u mnie.
    A jeszcze pytanko kiedy gin Wam podał tp z usg?

Witam wszystkie nowe Lipcówki ;-) to będzie lipcowe baby boom ;-)

Moja 2,17 cm Szczęścia ;-*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dd9809df434.jpg

po_prostu_ja, Agniechaaaa, Cynamonkowaaa, Niecierpliwa123, gapa25 lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Hej wszystkim ;-)
    Jeden dzień odpuściłam, a tu tyle się dzieje.
    Piękne Kruszynki ;-) niech zdrowo rosną Brzdące śliczne.
    Ja dziś miałam wizytę. I całe szczęście, bo już wariowałam. Mój zanik objawów na szczęście okazał się bez znaczenia. Dzięki Bogu. Maluszek rośnie jak nandrożdżach ma 2,17 cm a serduszko mocno puka 172 u/m. Uspokoiłam się.
    Dziś dostałam kartę ciąży. Usg prenatalne mam 11.12, a kolejna wizyta 14.12 i wtedy mam się pojawić z wynikami. Cieszę się, bo lekarz do którego idę na to usg też jest na liście ;-) akurat zacznę 11 tc. Czyli mieszczę się w normach ;-)
    Wczoraj dopadł mnie okropny ból brzucha, dopiero po 2 nospie poczułam się lepiej. A dziś brzuch Ok, ale boli mnie w krzyżu i jakby biodro. Ale żeby nie było, że narzekam. Tak tylko dzielę się z Wami tym co u mnie.
    A jeszcze pytanko kiedy gin Wam podał tp z usg?

Witam wszystkie nowe Lipcówki ;-) to będzie lipcowe baby boom ;-)

Moja 2,17 cm Szczęścia ;-*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dd9809df434.jpg
    Piękna kruszynka <3 Gratulacje! A mówił Ci coś lekarz o tych torbielach? Zmniejszają się?

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie tp mozna zobaczyc na zdjeciu... Widze tylko ze wg usg jest to 9 tydz.

A u mnie od wczoraj bole w odcinku ledzwiowym... az pytalam się czy to normalne, bo zaczęłam się obawiać

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodki maluszek :) ! Mi jesCZe nie podawał terminu porodu. Usg :) grzecznie czekam hihiji

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Piękna kruszynka <3 Gratulacje! A mówił Ci coś lekarz o tych torbielach? Zmniejszają się?
    Mówiła, że się zmniejszają. Na lewym malutkie, a na prawym jakoś większy jeszcze się ostał. Nie kazała się martwić

shadee lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Mówiła, że się zmniejszają. Na lewym malutkie, a na prawym jakoś większy jeszcze się ostał. Nie kazała się martwić
    To super :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia to swietnie :)

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wg usg 9 tc. Ale tp nie mogłam tam się dopatrzyć.
    A i zapomniałam Wam powiedzieć, widzieliśmy jak się rusza ;-) wiercipiętek ;-)
    Cynamonkowa a jak u Ciebie z torbielami?
    Aga widzę też powoli leki Ci odstawiają. Ja progynova nie biorę ze 2 tyg. Od tyg lutinus 3x 1 a nie po 2 jak wcześniej. Od dziś 2x1 i tak około 7-8 grudnia mam odstawić całkowicie.

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Aga widzę też powoli leki Ci odstawiają. Ja progynova nie biorę ze 2 tyg. Od tyg lutinus 3x 1 a nie po 2 jak wcześniej. Od dziś 2x1 i tak około 7-8 grudnia mam odstawić całkowicie.
    No u mnie to wolniej robią przez te moje krwawienia które były ale tez juz pomału odstawiamy :)

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    W poniedziałek mam USG to wszystkiego się dowiem:) Póki co leżę i biorę dupka. Czuję się nie najgorzej, chociaż brzuch czasami boli, ale nie wiem czy to od torbieli czy po prostu takie normalne lekki bóle w ciąży. To moja pierwsza ciąża więc nie mam pojęcia co jest normalne a co nie :D Mam nadzieję że wszystko będzie okej, bo wszystkim z torbielami mówią żeby się nie martwić, a mnie moja lekarka trochę nastraszyła :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nastraszyl tym torbielem i zamiast malec to urusl więc jak się nie martwić :(

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Mnie tez nastraszyl tym torbielem i zamiast malec to urusl więc jak się nie martwić :(
    A dostałaś jakieś leki?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie :(
    Za tydzień idę do innego lekarza to skonsultować bo jak tu się nie bać

"Troszkę Nas Jest.."

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Właśnie nie :(
    Za tydzień idę do innego lekarza to skonsultować bo jak tu się nie bać
    No nie dziwię się wcale, też bym poszła... A byłaś prywatnie czy na NFZ?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Priv... Zastanawiam się czemu wy coś bierzecie a ja nie, ehh

"Troszkę Nas Jest.."
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly termin 26 lipca ;) to moja druga ciąża, mam już 6,5 letnią córę ;)

po_prostu_ja, Andziula_1988, gapa25 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam smaka na pierogi :P a idę z tym obiadem na łatwiznę bo mam zupę z wczoraj zrobię ziemniaki, ser biały ze śmietaną, jajo sadzone surówka i nara :D

wy tez non stop robicie pranie? Ja codziennie... nie ma dnia żebym nie robiła i nie składała... już mam dość a co będzie jak jeszcze małe dojdzie..

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja mam smaka na pierogi :P a idę z tym obiadem na łatwiznę bo mam zupę z wczoraj zrobię ziemniaki, ser biały ze śmietaną, jajo sadzone surówka i nara :D

wy tez non stop robicie pranie? Ja codziennie... nie ma dnia żebym nie robiła i nie składała... już mam dość a co będzie jak jeszcze małe dojdzie..
    U mnie pranie od zawsze robi mój chłop :D Tak się przyjęło;) A mnie mdłości dopadły po orzeszkach, nie wiem czy nie będę wymiotować....

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wg belly termin 26 lipca ;) to moja druga ciąża, mam już 6,5 letnią córę ;)
    Cześć :) jestes na liście

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ