Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamusie.
Udało nam się i na 24.07 mam termin porodu.
W 17 tygodniu ciazy lekarz stwierdził,że będzie synek. Obecnie jestem w 18 tc.
Zastanawiam się w 17 tc wiarygodnie można określić płeć? Czy którejś z Was zdążyło się aby lekarz (który nigdy się nie pomylił) określił płeć i po kilku miesiącach okazało się że jest inna wg nowego usg?Ania1985 lubi tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Gratuluję udanych połówkowych wszystkim,którzy już po 😊 i trzymam kciuki, za te które jeszcze wyczekują💕 jaaaa się już nie mogę doczekać! a mam wrażenie, że wszystkie macie przede mną i jestem ostatnia w kolejce, mam za tydzień 🤞 ktoś ze mną w przyszły poniedziałek?
Ja mam połówkowe na 20.03. A jestem w 18 tc. Więc chyba ja jestem ostatnia 🤔😱 -
Ja też mam dopiero 13 marca połówkowe. U mnie niestety nie było możliwości zrobić szybciej bo brak wolnych miejsc 😒Razem 11 lat ❣️
Małżeństwo 2 lata💒
Starania od lipca 2022r.
Ona:27 lat
✅️AMH 1,78
👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
👉Niska Ferrytyna
Owulacje potwierdzone monitoringiem
On:26 lat
✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
👉 Ruch postępowy 1,07%
30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego
12.11- ⏸️🍀
-
Ja ruchy czuję codziennie, a jak siedzę na krześle to już w ogóle. Mały ma chyba mało miejsca i mnie wtedy skupuje po pęcherzu. Czasami czuć łaskotanie, a czasami "pękające" bąble. Też nie kupowałam detektora, po tylu latach starań zakładałam że będę panikować, ale jakoś daję radę. A teraz to już w ogóle jest lux, bo Mały daje o sobie znać. ❤
Probiotyk biorę caly czas, ale Mąż w II trymestrze kupil mi taki dla kobiet w ciąży (poprzednie mi się skończyły) i tam jest napisane że można brać w okresie ciąży i karmienia. Nic nie znalazłam odnośnie przerw...
Nisia18 lubi tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Gratuluję udanych połówkowych wszystkim,którzy już po 😊 i trzymam kciuki, za te które jeszcze wyczekują💕 jaaaa się już nie mogę doczekać! a mam wrażenie, że wszystkie macie przede mną i jestem ostatnia w kolejce, mam za tydzień 🤞 ktoś ze mną w przyszły poniedziałek?
Doris, nie jestes ostatnia. Ja mam polowkowe dopiero 6 marca 😌 Trzymam mocno kciuki za wszystkie przyszle polowkowe i gratuluje udanych badan tym kobietkom, ktore sa juz po !! -
Ja już jestem po połówkowych bo jestem chyba jedną z nielicznych tu osób, które mają termin na pierwsze dni lipca. Według ostatniej miesiaczki termin to 1 lipca. Dzisiaj na badaniu po wielkości dziecka usg określiło termin na 6 lipca. I tak się zastanawiam, który termin powinnam teraz brać bardziej pod uwagę.
-
Natka9106 wrote:Ja już jestem po połówkowych bo jestem chyba jedną z nielicznych tu osób, które mają termin na pierwsze dni lipca. Według ostatniej miesiaczki termin to 1 lipca. Dzisiaj na badaniu po wielkości dziecka usg określiło termin na 6 lipca. I tak się zastanawiam, który termin powinnam teraz brać bardziej pod uwagę.
A co do terminu, to ja mam na czerwiec 😂😂 ale zostałam już tutaj po zmianie terminu, bo od początku miał być czerwiec, później zmienił się na lipiec i później znowu na czerwiec 🙈Natka9106 lubi tę wiadomość
-
Malgos1984 wrote:Dziewczyny ja jestem po pierwszych prenatalnych i mam pytanie....jaka data porodu jest właściwą, ta z miesiączki, 1 usg czy usg prenatalne?
Większość zmienia na datę z USG jeśli różni się o ok. 7 dni względem daty z miesiączki.
U mnie była różnica 4dni, ale i tak mi zmienił, bo od początku dziecko jest konsekwentnie większe w pomiarach i prawdopodobnie była wczesna owulacja. -
Malgos1984 wrote:Wg ostatniej miesiąc?ki datę porodu mam na 27.07 a wg pierwszego usg prenatalnego to data 24.07
-
Sajgonka wrote:Powinnaś ustalić z lekarzem prowadzącym.
Większość zmienia na datę z USG jeśli różni się o ok. 7 dni względem daty z miesiączki.
U mnie była różnica 4dni, ale i tak mi zmienił, bo od początku dziecko jest konsekwentnie większe w pomiarach i prawdopodobnie była wczesna owulacja. -
Jakich probiotyków używacie?