Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cecylia, super że masz taką pomoc. Leż, odpoczywaj i nie miej wyrzutów 😊
Ja od początku ciąży brałam Femibion1, teraz zamówiłam Prenacaps Multi i DHA do tego, skład i dawka wydaje się ok.
W sobotę byłam w laboratorium na pobranie krwi na cały pakiet, w tym wirusówka i pierwszy raz zemdlałam podczas pobierania 🙄 A trwało ono w nieskończoność, pod koniec wysiadłam... Na szczęście wyniki dobreStarania od października 2020
Maj 2021: Puste jajo 💔
IVF 2023: Brak zarodków 😭
21.10.2023⏸ Naturalna niespodzianka 😮
Beta 289/761/ 1611, wizyta ➡️ widać pęcherzyk 😊
7.11 Mamy 4mm dzidzi z bijącym serduszkiem ❤😍
29.11 9t2d ➡️Serduszko przestało bić w 6tyg 😭💔
👼 Chłopczyk, trisomia 13 😪 -
W tą sobotę byłam do końca dnia rozbita, a potem już dobrze. Mam sporo objawów ale żaden nie na tyle mocny żeby narzekać 😉Starania od października 2020
Hej dziewczyny! Kto ma przedszkolaka w domu? Moja 3 latka drugi raz chora w tym miesiącu🫢 budzę się w nocy i latam do niej i jestem padnięta a jeszcze muszę tańczyć, śpiewać, rysować i robić piknik w dzień 😂 witaminy biorę pueria uno. Pozdrawiam was! Ktoś wizytuje w tym tygodniu?
-
Ja byłam dziś na wizycie nieplanowanej (bo kontrola miała być za tydzień) w związku z różowym plamieniem. Pani doktor mówi że dobrze że przyszlam że lepiej sprawdzić trzy razy niż raz czegoś niedopatrzyc. wszystko w porządku ale dr mówiła żebym jadła więcej blonnikowych rzeczy, dużo piła żeby nie doprowadzać do zaparć żeby tam nie nadwyrężać tej szyjki. Osesek mniejszy o 3 dni wg USG ale mówiła że nadrobi i to przez te moje dłuższe cykle zapewne. Teraz wizyta dopiero za 4 tyg. Mam skierowanie na te wszystkie kiły i inne różyczki także chyba w poniedziałek się przejdę żeby mieć to z głowy
Kocur, Hope2018, Zojkaa, Karolejna, Cecylia25 lubią tę wiadomość
Synuś - 1.07.2024 ❤️ -
Ale fajnie ♥️Cecylia25 wrote:Czuje się trochę jak niepełnosprawna 😆 zawsze byłam samowystarczalna a teraz leżeć... Mama przyjeżdża po 7 do mnie żeby zawieść synka do szkoły i zabiera mnie do siebie ciągle nosi herbatki, jedzonko 🙈
Cecylia25 lubi tę wiadomość
-
Karolejna wrote:Hej dziewczyny! Kto ma przedszkolaka w domu? Moja 3 latka drugi raz chora w tym miesiącu🫢 budzę się w nocy i latam do niej i jestem padnięta a jeszcze muszę tańczyć, śpiewać, rysować i robić piknik w dzień 😂 witaminy biorę pueria uno. Pozdrawiam was! Ktoś wizytuje w tym tygodniu?
...skądś to znam...moj 5latek od 10 dni gorączkuje.. jedna nogą byliśmy w szpitalu. teraz strach że to był parvovirus albo CMV..
zrobiłam dzisiaj betę...I chyba niepotrzebnie bo mega się zdenerwowałam...beta w zeszły czwartek 31 tys, a dzisiaj 85 tys...strasznie wolno przyrasta...może tak być? to 8 tydzien...
jakie macie wartości bety w którym tygodniu?
wizyta zaplanowana dopiero 04.12.
-
Jestem po wizycie i mimo braku jakichkolwiek objawów ciąży wszystko jest dobrze, jest dzidziuś 1,53cm z bijącym serduszkiem 172/min 😍
Dostałam listę badań do wykonania do karty ciąży i kolejne spotkanie za dwa tygodnie 🙂Lukrecja1208, VanilioveLove, Cecylia25, Nimfadora, Cherry92, Emimo, Roxie_eS, Junjul lubią tę wiadomość
-
Hope2018 wrote:...skądś to znam...moj 5latek od 10 dni gorączkuje.. jedna nogą byliśmy w szpitalu. teraz strach że to był parvovirus albo CMV..
zrobiłam dzisiaj betę...I chyba niepotrzebnie bo mega się zdenerwowałam...beta w zeszły czwartek 31 tys, a dzisiaj 85 tys...strasznie wolno przyrasta...może tak być? to 8 tydzien...
jakie macie wartości bety w którym tygodniu?
wizyta zaplanowana dopiero 04.12.
Ja 13.11 miałam betę 34tys., a po tygodniu 20.11 85tys. też się martwiłam, że mały przyrost ale Pani Doktor uspokajała, że na takim etapie beta przyrasta zdecydowanie wolniej i nie ma sensu już jej robić. Dziś na wizycie dzidziuś 1,53cm z bijącym serduszkiem 🙂 także spokojnie, nie stresuj się niepotrzebnie 🙂Hope2018, Dea lubią tę wiadomość
-
Karolejna wrote:Witajcie dziewczyny, ja już po wizycie, stres niesamowity, ale serduszko bije. Jedynie zarodek mniejszy o tydzień niż termin z miesiączki. Miała z was tak któraś? Troszkę mnie to martwi
-
Zojkaa wrote:Ja 13.11 miałam betę 34tys., a po tygodniu 20.11 85tys. też się martwiłam, że mały przyrost ale Pani Doktor uspokajała, że na takim etapie beta przyrasta zdecydowanie wolniej i nie ma sensu już jej robić. Dziś na wizycie dzidziuś 1,53cm z bijącym serduszkiem 🙂 także spokojnie, nie stresuj się niepotrzebnie 🙂
Dziękuję -
Zojka, co za cudowna wiadomość 😍 Mega, mega się cieszę 😁 U mnie jeszcze całe 6 długich dni do wizyty i 6 długich dni stresu i niepewności 🙄
Bety na prawdę już nie warto sprawdzać na tym etapie, tylko niepotrzebny stres...Zojkaa lubi tę wiadomość
Starania od października 2020
Lukrecja1208 wrote:Zojka, co za cudowna wiadomość 😍 Mega, mega się cieszę 😁 U mnie jeszcze całe 6 długich dni do wizyty i 6 długich dni stresu i niepewności 🙄
Bety na prawdę już nie warto sprawdzać na tym etapie, tylko niepotrzebny stres...
Mi też się strasznie ciągnęło do wizyty i pewnie teraz te 2tyg do następnej też się będą ciągnąć 🙈😅
Oby zleciało Ci szybko i bez stresu proszę - teraz po wizycie łatwo mi się mówi ale wiem z własnego doświadczenia, że bez stresu się nie da 🙈 Będzie dobrze ! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 18:44
-
Zojkaa wrote:Jestem po wizycie i mimo braku jakichkolwiek objawów ciąży wszystko jest dobrze, jest dzidziuś 1,53cm z bijącym serduszkiem 172/min 😍
Dostałam listę badań do wykonania do karty ciąży i kolejne spotkanie za dwa tygodnie 🙂
Super wieści! Mnie tez martwi brak objawow, a wizyta we wtorek 😊 dajesz nadzieje 🤩 -
Minia95 wrote:Ja byłam dziś na wizycie nieplanowanej (bo kontrola miała być za tydzień) w związku z różowym plamieniem. Pani doktor mówi że dobrze że przyszlam że lepiej sprawdzić trzy razy niż raz czegoś niedopatrzyc. wszystko w porządku ale dr mówiła żebym jadła więcej blonnikowych rzeczy, dużo piła żeby nie doprowadzać do zaparć żeby tam nie nadwyrężać tej szyjki. Osesek mniejszy o 3 dni wg USG ale mówiła że nadrobi i to przez te moje dłuższe cykle zapewne. Teraz wizyta dopiero za 4 tyg. Mam skierowanie na te wszystkie kiły i inne różyczki także chyba w poniedziałek się przejdę żeby mieć to z głowy
Też jadę w poniedziałek, będę robić też krzywą cukrową bo niestety miałam w pierwszej01.11.2023 - pozytywny test
-
VanilioveLove wrote:Super wieści! Mnie tez martwi brak objawow, a wizyta we wtorek 😊 dajesz nadzieje 🤩
Do wtorku już mało czasu 🙂 będzie dobrze ❤️ -
cześć dziewczyny, ja dziś po wizycie. Mamy jednego dzidzionka, drugi pęcherzyk się wchłonął.
Wg om i usg 6+1
serduszko ładnie bije, a okruszek ma 6 mm
Hope2018, Zojkaa, Sajgonka, Roxie_eS, Nimfadora, Karolejna, Emimo, Kocur lubią tę wiadomość