X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja nie wiem czy jem mniej, jem na pewno więcej słodkiego 😄 ale za to dużo rzeczy mi szkodzi, zwłaszcza jeżeli jest to coś innego niż jem na codzien. Wczoraj byliśmy na imprezie rodzinnej i zjadłam dosłownie pół drugiego dania, deser, jedną babeczkę i ćwierć kawałka tortu i żołądek bolał mnie aż do rana 😕 przypuszczam, że zaszkodziło mi mięso na obiad albo deser. Dzisiaj zjadłam na śniadanie roladki z tortilli i ciasto które dostaliśmy po imprezie i też mi coś zaszkodziły, na obiad tylko zupa pomidorowa nie byłam w stanie zjeść drugiego dania. Myślę o kolacji i dla zasady coś zjem ale cały dzień ciężko na żołądku i zgaga dokucza mimo IPP 😕

age.png
  • Ammeluna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Myszkaaa20 - yay! To bardzo ładny Maluch 😍 cieszę się, że u Was wszystko okej 🤗

@Natka9106 - jeszcze nie doszłam do tego etapu, ale w pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo w III trymestrze: o wiele mniej jadłam, bo czułam, że nic mi się tam nie mieści (a paradoksalnie i tak najwięcej przytyłam właśnie w tych trzech miesiącach, a ponoć najwięcej powinno się tyć w II 😅). Za to na chwilę obecną mam jak @Junjul - słodkie musi się przede mną chować 😅😆

Myszkaaa20 lubi tę wiadomość

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammeluna wrote:
    @Myszkaaa20 - yay! To bardzo ładny Maluch 😍 cieszę się, że u Was wszystko okej 🤗

@Natka9106 - jeszcze nie doszłam do tego etapu, ale w pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo w III trymestrze: o wiele mniej jadłam, bo czułam, że nic mi się tam nie mieści (a paradoksalnie i tak najwięcej przytyłam właśnie w tych trzech miesiącach, a ponoć najwięcej powinno się tyć w II 😅). Za to na chwilę obecną mam jak @Junjul - słodkie musi się przede mną chować 😅😆
    Ja więcej tyłam w II mam wrażenie. Z jedzeniem jest różnie, słodkie - zjem każde 😂, a tak to mam zgagę, więc trochę nie mam ochoty jeść. 🥲

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior jak Synek wyszliście ze szpitala ?
    Ja też chyba jem mniej i mam wrażenie że nie puchnę i waga stanęła. Oby tak było do końca 😀🙏

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że nie jestem w tym sama. Ja też słodkiego nie odmawiam chociaż staram się być rozsądna 🙈🙈 dzisiaj byłam z siebie dumna, bo stary jadł chipsy a ja w tym samym czasie jabłko i nie dałam się skusić. 😆😆 w sumie dzisiaj mam dzień bez słodyczy. Dzisiaj jestem 30+0 (😱😱) i jak narazie mam 8 kg na plusie, zostało 10 tygodni i jestem ciekawa ile jeszcze dojdzie. Ale ogólnie na tą chwilę jestem ok z tym wynikiem, chociaż to najwyższa waga w moim życiu.

• AEGO Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    No to widzę że nie jestem w tym sama. Ja też słodkiego nie odmawiam chociaż staram się być rozsądna 🙈🙈 dzisiaj byłam z siebie dumna, bo stary jadł chipsy a ja w tym samym czasie jabłko i nie dałam się skusić. 😆😆 w sumie dzisiaj mam dzień bez słodyczy. Dzisiaj jestem 30+0 (😱😱) i jak narazie mam 8 kg na plusie, zostało 10 tygodni i jestem ciekawa ile jeszcze dojdzie. Ale ogólnie na tą chwilę jestem ok z tym wynikiem, chociaż to najwyższa waga w moim życiu.
    To powinnaś dostać medal, bo ja bym mu te chipsy „ukradla” i poszła sama jeść. 🤣
    No to zazdro, bo ja mam też właśnie 30 tc i przytyłam już 11 kg i też nigdy nie byłam taka wielka. 🫣

age.png
  • Kejt93 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze oficjalnie nie jestem w 31tc ale melduje 7,5 kg na plusie. Z racji ze zeszły obrzęki (pewnie przez pogodę) oraz zaparcia powoduje ze nie czuje się wielka. Brzuch zrobił się taki „podłużny” a nie rozlany na boki to tez mi z tym lepiej.

Dziewczynki proszę tutaj wrzucać update brzuszkowy z racji ostatnich 10 tygodni! 🫶

Natka9106, Marti27 lubią tę wiadomość

💒 04.09.2021
    Starania 👶 od 2022
    ⏸️ październik 2022
    💔 listopad 2022
    ❤️‍🩹 wznowienie starań 02.2023
    ⏸️ październik 2023 🥹🤞✊

🤰22.11.2023 - 1,58 cm i bijące serduszko
    👶 08.12.2023 (10+1) - 3,48 cm
    👦 04.01.2023 (14+0) - 8,15 cm - chłopczyk
    ⚖️ 25.01.2024 (17+0) - 190g ❤️
    ⚖️ 15.02.2024 (20+0) - 310g 😍
    ⚖️ 07.03.2024 (23+0) - 630g 🥺
    ⚖️ 28.03.2024 (26+0) - 960g 😱
    ⚖️ 18.04.2024 (29+0) - 1650g 🤯
    ⚖️ 09.05.2024 (32+0) - 2150g 🥳
    ⚖️ 31.05.2024 (35+1) - 2750 g

Nikodem 🩵
    23.06.2024 - godz 20:09
    ⚖️ 3260g
    📏 55 cm

age.png
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że macica uciska mi teraz na wszystko. Raz na żołądek i prawie nic nie mogę zjeść, raz na pęcherz i latam do toalety co 30 min, a raz na jelita i wtedy albo mam zaparcie, albo muszę też pędzić co sił do toalety 😅
    Nie wiem jak to będzie dalej jak tu jeszcze 3 m-ce.

Wczoraj za to szłam na paznokcie, chciałam iść szybkim krokiem żeby się rozgrzać, ale pod koniec drogi zaczęło mnie boleć podbrzusze 🙈 i wróciłam już spokojnym krokiem, ale do końca wieczoru mnie bolało jak na okres 😏

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Trochę mi się starszaki pochorowały ale już względnie ok. Weekend też miałam średni pod względem 🤢🤮
    Co kilka dni mocno mi wraca , dziś z kolei noc spokojna.
    Ja słodyczy nie jem w ogóle (miałam chwilowy rzut w 2 trymestrze ale szybko przeszło) a na wadze pędzę jak expresss ;) i potwierdzam, że porcje coraz mniejsze, bo duży szybciej czuję się syta. Bąbel świruje bez zmian , ale ostatnie dwa dni jakoś tak łagodniej kopie ; w sensie że nie jest to pęcherz ani jajnik ani nic, co mogłoby zaboleć . Takie ruchy lubimy ;)

Pazury robię co 2-3 tygodnie , właśnie nie wiem jak się wbić żeby zrobić idealnie przed porodem i potem 2 tygodnie po 😂
    Fryzjer olany w ciąży, nie wysiedzę malowania , także sama ogarniam. Kosmetyczka olana , nie wylezę także czekam na umawianie zaległości po porodzie :D
    Ale tak jak piszecie skóra i włosy w ciąży to coś co akurat jest w top kondycji, więc nie odczuwam jakiś specjalnie braku wizyt ;)

Piękne wiadomości z waszych usg i podglądania maluchów ❤️ dziś też mam i ja badanie 3 trymestru 🫣 już ostatnie takie długie i dokładne , ale zleciało …

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Junjul Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 7 kg na plusie 🤦 jak dojdzie puchnięcie przy upale i jeszcze pewnie z 3-4 kg samej ciąży przez twa miesiące to będzie ciąża z moim największym przyrostem wagi 😭

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś aplikacje krzyczą, że zaczęłam 8 miesiąc. 🙈
    A z tej okazji zwlokłam się z łóżka i idę oglądać samochody, tak mi się nie chce strasznie 🫣😅, ale zmienić chce. Później wizyta. 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 08:22

Emimo lubi tę wiadomość

age.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Mnie dziś aplikacje krzyczą, że zaczęłam 8 miesiąc. 🙈
    A z tej okazji zwlokłam się z łóżka i idę oglądać samochody, tak mi się nie chce strasznie 🫣😅, ale zmienić chce. Później wizyta. 🤞🏻

8?! Nie wchodzę na aplikacje 🫣

Kurde ja też muszę chyba zacząć oglądać w końcu na poważnie, ale nic mi się nie podoba typowo 7-osobowego a w tych suvach 5+2 jest w zasadzie tyle samo miejsca co mam teraz. Auto mam całkiem nowe, bo kupiłam je 3 lata temu i pewnie jeszcze 2-3 lata bym normalnie pojeździła, ale ciągle się biję z myślami jak to ugryźć, żeby wszystkim było wygodnie i żeby można bylo jak do tej pory komfortowo podróżować jeszcze z dwoma pieskami. Póki co przymierzyłam foteliki i bazę i na razie wszyscy się mieścimy mocno na styk. Mój mąż dla porównania jeździ mini Cooperem i chyba dalej do niego nie dociera, że już się wszyscy do niego nie zmieścimy 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 08:57

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    8?! Nie wchodzę na aplikacje 🫣

Kurde ja też muszę chyba zacząć oglądać w końcu na poważnie, ale nic mi się nie podoba typowo 7-osobowego a w tych suvach 5+2 jest w zasadzie tyle samo miejsca co mam teraz. Auto mam całkiem nowe, bo kupiłam je 3 lata temu i pewnie jeszcze 2-3 lata bym normalnie pojeździła, ale ciągle się biję z myślami jak to ugryźć, żeby wszystkim było wygodnie i żeby można bylo jak do tej pory komfortowo podróżować jeszcze z dwoma pieskami. Póki co przymierzyłam foteliki i bazę i na razie wszyscy się mieścimy mocno na styk. Mój mąż dla porównania jeździ mini Cooperem i chyba dalej do niego nie dociera, że już się wszyscy do niego nie zmieścimy 🙃
    Nie chcę Cię martwić, ale jak mnie pokazuje 8 to Tobie też. 🤣
    O kurczę, to naprawdę logistyka pomieścić 5 osób i dwa psy, u nas wychodzi 3 + pies, więc na luzie zwykły suv się sprawdzi. 😅

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam +7,5 ,waga również najwieksza w życiu więc mam nadzieję, że szybko zejdzie 🙈 ale wydaje mi się, że w tym miesiącu na przełomie 2 i 3 trymestru przyrost był najmniejszy. Mam nadzieję, że to mi odessalo wodę czy coś, a dzidzia rośnie prawidłowo 🙏
    Co do słodyczy to mogą dla mnie nie istnieć, ale slone czy pikantne rzeczy to juz inna historia. Porcje caly czas takie same i jedynie raz czułam się ciężko jak dość poznym wieczorem zjadłam pizze 🙈 a tak nic kompletnie mi nie przeszkadza więc mam nadzieję ,ze malutkiej tez nie 😊🤞

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    08.12 9tc, mamy 23,3 mm😍 - krwiak😩
    28.12 prenatalne OK 👶 5,2cm 11+6,
    niskie ryzyka 🤞

🩷14.07, 21.09, 10/10, 3030g🩷

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w teamie #spadekapetetu w III trymestrze. Do niedawna jeszcze mogłam pomieścić porcje za trzech i wiecznie byłam nienajedzona. Z początkiem III trymestru ten apetyt gdzieś zginął. :O Czasami wręcz jem "na siłę", żeby coś w siebie wcisnąć dla tego mojego Grzdylka. Na wadze mam póki co +8kg i najwięcej urosło właśnie w II trymestrze, w ciągu ostatniego miesiąca waga nie drgnęła (chociaż brzuch rośnie - ciekawe, nie? :)). Mam nadzieję, że Grzdylkowi to nie szkodzi. Jutro kontrola to zobaczymy.

Dziewczyny, po jakim czasie brania Sorbiferu miałyście poprawę w wynikach? Od Świąt biorę Sorbifer Durules 2x dziennie + dodatkowo 10 mg kwasu foliowego i hemoglobina na tym samym poziomie, co miesiąc temu, nic nie drgnęła. :O

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Nie chcę Cię martwić, ale jak mnie pokazuje 8 to Tobie też. 🤣
    O kurczę, to naprawdę logistyka pomieścić 5 osób i dwa psy, u nas wychodzi 3 + pies, więc na luzie zwykły suv się sprawdzi. 😅

Pieski mam małe. Jeden to i tak zawsze na kolanach, bo to przylepa straszna , ale kurde będzie ciasno. Nie wiem. Ja i tak mam teraz chyba jeden z największych dostępnych modeli 5-osobowych , bo jak kupowałam to też patrzyłam na wielkość bagażnika i rozstaw siedzeń z tyłu. No nic , pewnie po pierwszej dłuższej wycieczce w komplecie już nie będzie wyjścia i się do tego porządnie zabiorę ;). W każdym razie trzymam kciuki za znalezienie auta idealnego :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się przed drugim bobkiem przesiedliśmy w kombi, bo wg mnie mają największe bagażniki🙈 mimo że to chyba najbrzydszy rodzaj auta. U nas cała rodzina daleko, plus jakieś wyjazdy, wiecznie jeździmy z pełnym autem wszystkiego. Teraz dla większego mniej to zaś się zacznie dla młodego wózki, wanienki, pieluchy, tona ciuchów na zmianę i leków, za każdym razem oczywiście inhalator, a czasem nawet odkurzacz do katarka 😂🥴

Ja za to szukam roweru, muszę sprzedac stary i kupić nowy koniecznie przed porodem bo potem już tego na pewno nie ogarnę🙂

Kocur lubi tę wiadomość

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Witam się i ja w teamie #spadekapetetu w III trymestrze. Do niedawna jeszcze mogłam pomieścić porcje za trzech i wiecznie byłam nienajedzona. Z początkiem III trymestru ten apetyt gdzieś zginął. :O Czasami wręcz jem "na siłę", żeby coś w siebie wcisnąć dla tego mojego Grzdylka. Na wadze mam póki co +8kg i najwięcej urosło właśnie w II trymestrze, w ciągu ostatniego miesiąca waga nie drgnęła (chociaż brzuch rośnie - ciekawe, nie? :)). Mam nadzieję, że Grzdylkowi to nie szkodzi. Jutro kontrola to zobaczymy.

Dziewczyny, po jakim czasie brania Sorbiferu miałyście poprawę w wynikach? Od Świąt biorę Sorbifer Durules 2x dziennie + dodatkowo 10 mg kwasu foliowego i hemoglobina na tym samym poziomie, co miesiąc temu, nic nie drgnęła. :O

Ja nie biorę nic poza prenatalnem i magnezem aktualnie , ale z tego co wiem od lekarza i pamiętam z 1 ciąży, to ona zawsze spada w 2 i 3 trymestrze i to dość „normalne „ zjawisko także sam fakt, że jest na tym samym poziomie nie powinien być chyba niepokojący, choć nie wiem jaki miała wynik oczywiście . Ja ostatnio byłam już delikatnie poniżej normy ale z racji że zawsze byłam poniżej to pani doktor mi nawet powiedziała , że jeszcze mamy spokojnie z czego zejść. Po ciąży dużo łatwiej odbudować i organizm sam wraca do normy w zasadzie.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet zerknęłam że normy są niższe dla ciężarnych :) także w moim przypadku jestem w normie jednak.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy bierzecie do szpitala witaminę d3 dla dziecka? Bo niby od pierwszego dnia życia powinno dostawać i teraz nie wiem czy brać swoją czy w szpitalu podadzą? Ogólnie to akurat tego jeszcze nie mam kupione.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ