Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Daj znać jestem ciekawa jej, a już mi się nie chce inwestować w kolejną w ciemno, tym bardziej, że wizualnie nie różni się jakoś zasadniczo od tych które mam...
Ze względu na to że niedługo chce wprowadzać mm to za dnia częściej chce ściągać swój pokarm by do butelki go przyzwyczaić bo jednak on w dzień cyca potrafi ciągnąć często a tylko przez parę minut a w nocy to mamy od dłuższego czasu wiele popudek na pierś , z wczoraj na dzisiaj wstawal co 2h od 21 do 7.30 także padałam ranoStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Lady_Dior wrote:Jeju ja chyba wracam do kpi, bo na samej piersi mój Felek się rozstył i wygląda jak prosię 🙈Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
2.10 Punkcja 🥚🥚
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Ostatnio jestem zmęczona nockami, synek potrafi wstawać co 2h na pierś , czekam na moment kiedy prześpimy chociaż te 4 godziny ciągiem , narazie się na to niezapowiada 🙈Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx u nas też jest więcej pobudek - tzn nie powinnam narzekać, bo 2x w nocy się budzi ale były nocki, że tylko raz się budził 😆 Może u Was to regres snu❓
Aego no ja mam wrażenie, że trochę dużo mu mleka daję, bo albo odciągnięte albo pierś i do uspokojenia też pierś gdzie wtedy też wypija jednak to mleko ale jakoś trza se radzić 🙈
My po szczepieniu - rota, 6w1,pneumokoki... Płakał przez chwilę i jak go wzięłam na ręce to się uspokoił. Dostał flachę z odciągnietym mlekiem to już w ogóle był wniebowziety 😂
Dostaliśmy skierowanie na usg bioderek - przy badaniu nie odwodził do końca nog😏 no i do fizjo też choć to nie jest aż tak konieczne ale ma lekko płaską główkę z jednaj strony i się pytała czy chcemy-więc pójdę.
Jestem oczywiście posrana już ze stresu z tymi biodrami ale mam nadzieję, że nic mu nie jest i będzie tak jak z uszami, że tylko na strachu się skończy 🙄
Waży 6570gr.,mierzy 61cm. (ur. 50cm.) główka 42,2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 11:42
Ammeluna lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:xxMiaxx u nas też jest więcej pobudek - tzn nie powinnam narzekać, bo 2x w nocy się budzi ale były nocki, że tylko raz się budził 😆 Może u Was to regres snu❓
Aego no ja mam wrażenie, że trochę dużo mu mleka daję, bo albo odciągnięte albo pierś i do uspokojenia też pierś gdzie wtedy też wypija jednak to mleko ale jakoś trza se radzić 🙈
My po szczepieniu - rota, 6w1,pneumokoki... Płakał przez chwilę i jak go wzięłam na ręce to się uspokoił. Dostał flachę z odciągnietym mlekiem to już w ogóle był wniebowziety 😂
Dostaliśmy skierowanie na usg bioderek - przy badaniu nie odwodził do końca nog😏 no i do fizjo też choć to nie jest aż tak konieczne ale ma lekko płaską główkę z jednaj strony i się pytała czy chcemy-więc pójdę.
Jestem oczywiście posrana już ze stresu z tymi biodrami ale mam nadzieję, że nic mu nie jest i będzie tak jak z uszami, że tylko na strachu się skończy 🙄
Waży 6570gr.,mierzy 61cm. (ur. 50cm.) główka 42,2 -
Lady_Dior wrote:xxMiaxx u nas też jest więcej pobudek - tzn nie powinnam narzekać, bo 2x w nocy się budzi ale były nocki, że tylko raz się budził 😆 Może u Was to regres snu❓
Waży 6570gr.,mierzy 61cm. (ur. 50cm.) główka 42,2
Mały coraz chętniej pije z butelki moje mleczko także później tylko by smak mm mu podpasowal 😅Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Mia, u nas tez mala zmiana. Wczesnien zasypial o 21:00 i spal do 6-7:00. Teraz od kilku dni jest pobudka ok 5:00 i potem jeszcze dosypia do 9-10:00, natomiast zasypia o podobych porach zawsze.
Lady Dior trzymam kciuki. My mamu powrotne usg w przyszlym tyg. Ja mam dysplazje wrodzona wiec u malucha sprawdzamy bardziej dokladnie. Pierwsze usg wyszło bardzo dobrze, licze na to, ze kolejne tez bedzie ok.
A co to znaczy, ze Feliks nie odwodzil do konca nog?
Zauwazylam, ze mon Leon przy pielegnacji tez niechetnie rozchyla nozki, abym mu mogla swobodnie pachwiny zasypac pudrem. Kiedys to robil jakos sam
chetniej. A teraz wierzga nozkami intensywnie, ale nie odwodzi sam na boki gleboko. Troche mnie to zastanawia, ale staram sie nie wariowac.
Trzymam kciuki za Feliksa!
My szczepimy sie w przyszłym tyg, znow mam dreszcze na sama mysl. -
Ania1985 dziękuję za kciuki 😘 Na razie staram się nie denerwować - będę jak się okaże, że coś jest na rzeczy. On sobie leżał na pleckach, nogi w kolanach zgięte - jak to niemowlak i pani trzymając za kolana rozchylała mu je i powinny się te uda rozchylić całkiem do podłoża ale u Feliksa się nie dało. Nie wiem, czy zrozumiałe napisałam 🙈 Teraz czekam na telefon ze szpitala-tak do 2tyg.powinni mu zrobić usg ehh.
Ja dziś zrobiłam sobie pp jednej piersi (tej w której miałam tyle razy zapalenie), bo mam mega mało pokarmu w niej przez to, że w nocy jest kp i Feliks nie ciągnie dłużej niż 5min. Zobaczymy czy coś pomoże to pp. No i nadal czekam na femaltiker, bo panie przeoczyły moją wpłatę i tak już 2tyg.opoznienia.Stary w Pl to mi też kupi-wykorzystam go jak już tam jest😆
Ania1985 a Wy nadal kpi, czy udało się kp tylko? Ja na pewno w kpi nie zrezygnuję ale to bardziej przez to, że czasami na kp nie ma szans przy moich dzieciach.
Właśnie teraz poczytałam o tej dysplazji i te symptomy to to co pisałam powyżej, że nie da się całkiem na boki rozłożyć nóg. No to już jestem całkiem posrana teraz😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 21:15
-
u nas chyba tez regres snu 😔budzimy się co 1,5h na karmienie w nocy 😔😔 w dzień karmimy się co 2 godziny . no muszę przyznać że ostatnio jest cieżko ... też z usypianiem na noc ... mam nadzieje że niedługo wszystko wróći do normy bo się wykończe... z dwa tygodnie już sie tak ciągnie...
Suprive ja kupuję w eurofiranach, najbardziej jestem zadowolona -
my po szczepieniu dostaliśmy skierowanie do poradni chirurgii na kontrole naczyniaka na głowie Tosia, byhliśmy dziś, dostaliśmy maść robioną, mamy smarować 3x dziennie i obserwować, za miesiąc do kontroli
Ania1985 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Ania1985 dziękuję za kciuki 😘 Na razie staram się nie denerwować - będę jak się okaże, że coś jest na rzeczy. On sobie leżał na pleckach, nogi w kolanach zgięte - jak to niemowlak i pani trzymając za kolana rozchylała mu je i powinny się te uda rozchylić całkiem do podłoża ale u Feliksa się nie dało. Nie wiem, czy zrozumiałe napisałam 🙈 Teraz czekam na telefon ze szpitala-tak do 2tyg.powinni mu zrobić usg ehh.
Ja dziś zrobiłam sobie pp jednej piersi (tej w której miałam tyle razy zapalenie), bo mam mega mało pokarmu w niej przez to, że w nocy jest kp i Feliks nie ciągnie dłużej niż 5min. Zobaczymy czy coś pomoże to pp. No i nadal czekam na femaltiker, bo panie przeoczyły moją wpłatę i tak już 2tyg.opoznienia.Stary w Pl to mi też kupi-wykorzystam go jak już tam jest😆
Ania1985 a Wy nadal kpi, czy udało się kp tylko? Ja na pewno w kpi nie zrezygnuję ale to bardziej przez to, że czasami na kp nie ma szans przy moich dzieciach.
Właśnie teraz poczytałam o tej dysplazji i te symptomy to to co pisałam powyżej, że nie da się całkiem na boki rozłożyć nóg. No to już jestem całkiem posrana teraz😢
Spokojnie. Wszystko bedzie dobrze! A nawet jezeli cos wyjdzie to medycyna jest zaawansowana w takich przypadkach i da sie to wyprowadzic.
A nie robili wam usg ok 6-8 tyg zycia? tak profilaktycznie?
Ja jestem kp tylko raz w nocy. W dzien probuje, ale sa awantury, wiec raczej sciagam przed. Nie wiem w czym tkwi sekret ))) Ale raczej juz pozostaje kpi. Cyc w dzien smakuje tylko jako usypiacz na chwile. Ale zeby porządnie zjesc to nie ma mowy.
-
Ania1985 nie tu usg bioderek to nie standard - tylko właśnie jak są już jakieś symptomy to kierują. Pani oczywiście mnie uspokajała - mówiła, że nie jest powiedziane, że coś jest nie tak ale trzeba to sprawdzić.
Z tym kp to my też teraz jakiś kryzys przechodzimy-z resztą z butelką też. Je strasznie łapczywie, na wdycha się przy tym tyle powietrza, że już podczas karmienia puszcza bąki. Już tak fajnie byłam częściej kp a teraz znowu częściej kpi🤷🏼♀️ -
Lady_Dior wrote:Ania1985 nie tu usg bioderek to nie standard - tylko właśnie jak są już jakieś symptomy to kierują. Pani oczywiście mnie uspokajała - mówiła, że nie jest powiedziane, że coś jest nie tak ale trzeba to sprawdzić.
Z tym kp to my też teraz jakiś kryzys przechodzimy-z resztą z butelką też. Je strasznie łapczywie, na wdycha się przy tym tyle powietrza, że już podczas karmienia puszcza bąki. Już tak fajnie byłam częściej kp a teraz znowu częściej kpi🤷🏼♀️
U nas tez czesto je lapczywie jakby dwa dni nie jadl. W trakcie jedzenia caly chodzi, rece i nogi. Karmimy go w takim wysokim krzeselku z nakladka dla niemowlaka i gdyby nie byl przypiety to by odlecial. Jemy co dwie godziny. Wczesniej myslalam, ze moze 100ml na porcje to juz dla niego za malo, wiec daje 120ml i nie widze roznicy 🙃 Ale czasem je spokojnie. Nie wiem od czego to zalezy. Smieszne jest to jak ide z butelka do niego, to caly az chodzi i wyciaga glowke do gory z otwarta buzka …. za kazdym razem bawi mnie to niesamowicie 😂 -
U nas też ogólnie z butelką w dzień problem, kreci głową, wygina się… już nawet myślałam żeby czekać z jedzeniem aż się pozłości bi wtedy jak jest mega głodny to zjada spokojnie przynajmniej 100 ml, na końcówce znów się kręci 🤯
Jak ja zazdroszczę mamom którym kp przychodzi tak łatwo…. U nas to już 4 miesiące WALKI o kp i kpi 🙄🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 11:04
AEGO lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:U nas też ogólnie z butelką w dzień problem, kreci głową, wygina się… już nawet myślałam żeby czekać z jedzeniem aż się pozłości bi wtedy jak jest mega głodny to zjada spokojnie przynajmniej 100 ml, na końcówce znów się kręci 🤯
Jak ja zazdroszczę mamom którym kp przychodzi tak łatwo…. U nas to już 4 miesiące WALKI o kp i kpi 🙄🙄
Lady, sprawdźcie, na spokojnie, mam nadzieję, że będzie okej. -
Moonflower mój właśnie też często głową na boki kręci jakby nie chciał ale buzię otwiera i chce złapać, więc czasem go nie kumam 😂
Trzymajcie kciuki, bo dziś już dzwonili ze szpitala i mogę już dziś przyjechać na to usg. Jadę po starszaka do przedszkola i ruszamy🙏🏻Ania1985 lubi tę wiadomość