Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Moonflower mój właśnie też często głową na boki kręci jakby nie chciał ale buzię otwiera i chce złapać, więc czasem go nie kumam 😂
Trzymajcie kciuki, bo dziś już dzwonili ze szpitala i mogę już dziś przyjechać na to usg. Jadę po starszaka do przedszkola i ruszamy🙏🏻
Daj znac koniecznie! 🙏 -
Ladu_Dior Trzymamy kciuki .Daj znać po wizycie
Dziewczyny wydaje mi się że nasze dzieci już nie mają czasu na jedzienie bo trzeba się rozglądać . Wszystko jest takie interesujące 😅
Czy Wy też macie taką panikę przed krztuścem co ja ?
Jejku u nas w rodzinie się pojawił , a teraz mamy Chrzciny . Co prawda mają go już z 3/4 tygodnie i są po antybiotyku , ale ogólnie i tak mnie to przeraża boję się wychodzić do rodziny … czuje się jak dzikus … chciałabym się mała ,, chwalic „ bo tyle o nią walczyliśmy i czekaliśmy na nią , a teraz strach mnie paraliżujeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 12:17
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Staraczka2023 wrote:Ladu_Dior Trzymamy kciuki .Daj znać po wizycie
Dziewczyny wydaje mi się że nasze dzieci już nie mają czasu na jedzienie bo trzeba się rozglądać . Wszystko jest takie interesujące 😅
Czy Wy też macie taką panikę przed krztuścem co ja ?
Jejku u nas w rodzinie się pojawił , a teraz mamy Chrzciny . Co prawda mają go już z 3/4 tygodnie i są po antybiotyku , ale ogólnie i tak mnie to przeraża boję się wychodzić do rodziny … czuje się jak dzikus … chciałabym się mała ,, chwalic „ bo tyle o nią walczyliśmy i czekaliśmy na nią , a teraz strach mnie paraliżuje
Ja sie boje wszystkich wirusow. Moja pediatra mowi, ze do roku dzieci ciezko przechodza choroby i najlepiej je izolować od skupisk ludzk. Nasze dziecko odwiedza tylko babcia od czasu do czasu. Z nikim sie nie widujemy i na imprezy nie chodzimy. Trudno! Moze ktos uwazac nas za wariatow, mam to gdzies. Dziecko najważniejsze, nie bede go narazac w imie jakis urodzin itd. Ja tez jestem spokojna wiedzac, ze unikam potencjalnych infekcji. Szczegolnie teraz kiedy jest wykwit wszystkiego.
Wiec Ciebie rozumiem.. -
No hej dziewczyny. Niestety usg nie doszło do skutku z powodu błędu w dacie narodzin u Felka na skierowaniu 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Dobrze, że tylko 15km jechałam a nie 50np.🙄 Oni myśleli, że będą przyjmować 3l chłopca bo był błąd w dacie - rocznik 2021 - widocznie inny lekarz robi usg niemowlaków a inny starszym dzieciom 🤷🏼♀️ Teraz nie wiem ile będę czekać ehh. Na razie czekam na nowe skierowanie 🙄 Pewnie możecie sobie wyobrazić jaka byłam zła i załamana - o mało się nie poryczałam 😏
Śmieszka oczywiście witaj w naszym gronie 😊 Ja zawsze myślałam, że będę matką trójki dziewczynek 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 16:43
-
Lady_Dior wrote:No hej dziewczyny. Niestety usg nie doszło do skutku z powodu błędu w dacie narodzin u Felka na skierowaniu 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Dobrze, że tylko 15km jechałam a nie 50np.🙄 Oni myśleli, że będą przyjmować 3l chłopca bo był błąd w dacie - rocznik 2021 - widocznie inny lekarz robi usg niemowlaków a inny starszym dzieciom 🤷🏼♀️ Teraz nie wiem ile będę czekać ehh. Na razie czekam na nowe skierowanie 🙄 Pewnie możecie sobie wyobrazić jaka byłam zła i załamana - o mało się nie poryczałam 😏
Śmieszka oczywiście witaj w naszym gronie 😊 Ja zawsze myślałam, że będę matką trójki dziewczynek 😜
No ca za głąby! Oby znalazł sie szybko nowy termin. -
Dziękuję za przyjęcie. Postaram się być w miarę aktywna choć zawsze trudno wbić mi się w zamkniętą grupę.
Napisze coś o sobie w skrócie: 40 lat, 3 córki: 12 lat, prawie 5 lat i najmłodsza z 21 lipca.
I od razu wyskoczę z prośbą o pomoc. W nocy mała odrzuciła prawą pierś, co ją próbuje przystawić to jest wrzask. Ona zawsze gorzej do niej podchodziła, bo ma inną brodawkę. Jedynie w nocy ładnie ssała. Nie wiem czy to skok czy jakaś inna przyczyna. Trochę mnie to dobija, bo średnia karmiłam prawie 3 lata.[/url] -
Lady_Dior wrote:No hej dziewczyny. Niestety usg nie doszło do skutku z powodu błędu w dacie narodzin u Felka na skierowaniu 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Dobrze, że tylko 15km jechałam a nie 50np.🙄 Oni myśleli, że będą przyjmować 3l chłopca bo był błąd w dacie - rocznik 2021 - widocznie inny lekarz robi usg niemowlaków a inny starszym dzieciom 🤷🏼♀️ Teraz nie wiem ile będę czekać ehh. Na razie czekam na nowe skierowanie 🙄 Pewnie możecie sobie wyobrazić jaka byłam zła i załamana - o mało się nie poryczałam 😏
Śmieszka oczywiście witaj w naszym gronie 😊 Ja zawsze myślałam, że będę matką trójki dziewczynek 😜
Ja nigdy nie pomyślałam będąc w ciąży, że będę miała chłopca 🤪Lady_Dior lubi tę wiadomość
[/url] -
Śmieszka wrote:Dziękuję za przyjęcie. Postaram się być w miarę aktywna choć zawsze trudno wbić mi się w zamkniętą grupę.
Napisze coś o sobie w skrócie: 40 lat, 3 córki: 12 lat, prawie 5 lat i najmłodsza z 21 lipca.
I od razu wyskoczę z prośbą o pomoc. W nocy mała odrzuciła prawą pierś, co ją próbuje przystawić to jest wrzask. Ona zawsze gorzej do niej podchodziła, bo ma inną brodawkę. Jedynie w nocy ładnie ssała. Nie wiem czy to skok czy jakaś inna przyczyna. Trochę mnie to dobija, bo średnia karmiłam prawie 3 lata.
Witam w gronie 40-stek, chociaz ja jeszcze musze poczekac, do kwietnia 2025 jeszcze 39 ))))
Co do piersk ciężko doradzić. Moze to przejsciowe. U mnie w dzien jest wrzask, w nocy z piersi je ladnie. Próbowałam i tak i siak, nie rozgryze tego chlopaka 😂 Dlatego dostosowalam sie. W nocy jestem kp, w dzien kpi.
Ale probuj prawa piers caly czas, moze w koncu zalapie. A na razie to ratuj sie laktatorem. -
Oho. Ile się tu zadziało. 🥺 I widzę, że część dziewczyn jednak uciekła na messengera... Starałam się Was nadrobić, ale przyznaje, że zrobiłam to tylko "po lepkach". U nas ciągle coś. Ostatniej tygodnie byly bardzooo intensywne. Szczepienie, chrzest, a teraz latamy z Basią do fizjo. Też śmieszna historia. Dzieciak nie podnosił główki. Umówiłam ją do fizjo. Minęło 15 minut. I co zrobiła Basia? Tak! Zaczęła się pięknie podnosić! 😅 Ale trafiłyśmy cudową fizjoterapeutkę i stwierdziła, że skoro już mamy skierowanie na NFZ to zobaczmy. Znalazła u Małej jakieś napięcia po prawej stronie i tak teraz jeździmy na ćwiczenia. A! No i stwierdziła, że to ssanie kciuka jest nieprawidłowe i lepiej już smoczek. Możecie polecić jakiś, który mógłby być ok? I da więcej korzyści niż szkody...
Co do wiercenia się maluszków przy KP... A nie zaobserwowałyscie może, że zmianie uległa laktacja? U nas Basik się wierciła przez pewien czas, jak z jednego cycka faktycznie słabiej mleko mi wypływało.
Lady, mam nadzieję, że szybko znajdą Ci nowy termin. No ja bym ich tam chyba rozszarpała. 😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 20:30
-
Śmieszka ja mojemu mówiłam, że jak chce mieć syna to lepiej niech se inną znajdzie, bo ze mną na pewno chłopca mieć nie będzie 😂😂😂
Ja też 40+ można rzec, bo w grudniu 41 mi stuknie 🫣
Zosis te dzieciaki to już tak mają, że nas rodziców stresują a potem nagle się okazuje, że wszystko ładnie potrafią 😆
Co do wiercenia przy kp to u nas tak to właśnie wygląda, że cycek pusty dlatego się wierci i wypluwa ale dalej łapie, bo chce jeszcze jeść - tak mi to wygląda.
Dzięki za kciuki dziewczyny - nie puszczajcie jeszcze. Jakoś muszę to wytrzymać - może akurat nie będzie źle. Potem się będę martwić jak coś wyjdzie a puki nie wiem to będę wierzyć że będzie dobrzeŚmieszka, Ania1985 lubią tę wiadomość
-
Poddałam się i dałam małej pedicetamol. Nie chciała się przystawić do piersi żadnej. Ryk przeokropny. Po 5 minutach od podania na stojąco zaczęłam karmić i zjadła, ale tylko z tej piersi, którą lubi. Albo to skok albo po szczepieniu na rota, które było w czwartek albo to jakieś supercombo.[/url]
-
Zosis nasza neurologopeda mówiła żeby nie patrzeć który jest polecany tylko który dziecko zaakceptuje. Iga nadal nie zaakceptowała żadnego, mimo że chyba z 6 różnych już próbowaliśmy.
Lady_Dior kciuki za znalezienie szybkiego terminu i żeby wszystko było dobrze 🤞🤞
31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖
-
Zosis, Lady to u nas odwrotnie, Iga wierci się przy tym bardziej mlecznym cycku, ale czytałam że w 3-4 mc dużo osób ma ten problem jak ciekawość dziecka jest ogromna i każdy dźwięk rozprasza.
Co do smoczków to u nas tylko avent soothie daje radę bo sauvinex już odpadł ostatnio więc nie wiem co zrobię jak i agent będzie beee 🤷♀️ -