X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Moonflower mój właśnie też często głową na boki kręci jakby nie chciał ale buzię otwiera i chce złapać, więc czasem go nie kumam 😂

Trzymajcie kciuki, bo dziś już dzwonili ze szpitala i mogę już dziś przyjechać na to usg. Jadę po starszaka do przedszkola i ruszamy🙏🏻

Daj znac koniecznie! 🙏

age.png
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladu_Dior Trzymamy kciuki .Daj znać po wizycie

Dziewczyny wydaje mi się że nasze dzieci już nie mają czasu na jedzienie bo trzeba się rozglądać . Wszystko jest takie interesujące 😅

Czy Wy też macie taką panikę przed krztuścem co ja ?
    Jejku u nas w rodzinie się pojawił , a teraz mamy Chrzciny . Co prawda mają go już z 3/4 tygodnie i są po antybiotyku , ale ogólnie i tak mnie to przeraża :( boję się wychodzić do rodziny … czuje się jak dzikus … chciałabym się mała ,, chwalic „ bo tyle o nią walczyliśmy i czekaliśmy na nią , a teraz strach mnie paraliżuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 12:17

Lady_Dior lubi tę wiadomość

event.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka2023 wrote:
    Ladu_Dior Trzymamy kciuki .Daj znać po wizycie

Dziewczyny wydaje mi się że nasze dzieci już nie mają czasu na jedzienie bo trzeba się rozglądać . Wszystko jest takie interesujące 😅

Czy Wy też macie taką panikę przed krztuścem co ja ?
    Jejku u nas w rodzinie się pojawił , a teraz mamy Chrzciny . Co prawda mają go już z 3/4 tygodnie i są po antybiotyku , ale ogólnie i tak mnie to przeraża :( boję się wychodzić do rodziny … czuje się jak dzikus … chciałabym się mała ,, chwalic „ bo tyle o nią walczyliśmy i czekaliśmy na nią , a teraz strach mnie paraliżuje :/

Ja sie boje wszystkich wirusow. Moja pediatra mowi, ze do roku dzieci ciezko przechodza choroby i najlepiej je izolować od skupisk ludzk. Nasze dziecko odwiedza tylko babcia od czasu do czasu. Z nikim sie nie widujemy i na imprezy nie chodzimy. Trudno! Moze ktos uwazac nas za wariatow, mam to gdzies. Dziecko najważniejsze, nie bede go narazac w imie jakis urodzin itd. Ja tez jestem spokojna wiedzac, ze unikam potencjalnych infekcji. Szczegolnie teraz kiedy jest wykwit wszystkiego.

Wiec Ciebie rozumiem..

age.png
  • Śmieszka Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy mogę dołączyć do Waszego zacnego grona? Mam 3 dzieci (córki), najmłodsze właśnie z lipca.

moonflower lubi tę wiadomość

202407214580.png[/url]
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziewczyny. Niestety usg nie doszło do skutku z powodu błędu w dacie narodzin u Felka na skierowaniu 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Dobrze, że tylko 15km jechałam a nie 50np.🙄 Oni myśleli, że będą przyjmować 3l chłopca bo był błąd w dacie - rocznik 2021 - widocznie inny lekarz robi usg niemowlaków a inny starszym dzieciom 🤷🏼‍♀️ Teraz nie wiem ile będę czekać ehh. Na razie czekam na nowe skierowanie 🙄 Pewnie możecie sobie wyobrazić jaka byłam zła i załamana - o mało się nie poryczałam 😏

Śmieszka oczywiście witaj w naszym gronie 😊 Ja zawsze myślałam, że będę matką trójki dziewczynek 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 16:43

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszka wrote:
    Hej, czy mogę dołączyć do Waszego zacnego grona? Mam 3 dzieci (córki), najmłodsze właśnie z lipca.

Czesc, witamy w naszym skromnym gronie ☺️

age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    No hej dziewczyny. Niestety usg nie doszło do skutku z powodu błędu w dacie narodzin u Felka na skierowaniu 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Dobrze, że tylko 15km jechałam a nie 50np.🙄 Oni myśleli, że będą przyjmować 3l chłopca bo był błąd w dacie - rocznik 2021 - widocznie inny lekarz robi usg niemowlaków a inny starszym dzieciom 🤷🏼‍♀️ Teraz nie wiem ile będę czekać ehh. Na razie czekam na nowe skierowanie 🙄 Pewnie możecie sobie wyobrazić jaka byłam zła i załamana - o mało się nie poryczałam 😏

Śmieszka oczywiście witaj w naszym gronie 😊 Ja zawsze myślałam, że będę matką trójki dziewczynek 😜

No ca za głąby! Oby znalazł sie szybko nowy termin.

age.png
  • Śmieszka Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjęcie. Postaram się być w miarę aktywna choć zawsze trudno wbić mi się w zamkniętą grupę.
    Napisze coś o sobie w skrócie: 40 lat, 3 córki: 12 lat, prawie 5 lat i najmłodsza z 21 lipca.
    I od razu wyskoczę z prośbą o pomoc. W nocy mała odrzuciła prawą pierś, co ją próbuje przystawić to jest wrzask. Ona zawsze gorzej do niej podchodziła, bo ma inną brodawkę. Jedynie w nocy ładnie ssała. Nie wiem czy to skok czy jakaś inna przyczyna. Trochę mnie to dobija, bo średnia karmiłam prawie 3 lata.

202407214580.png[/url]
  • Śmieszka Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Współczuję, oby szybko się znalazł nowy termin.
    Ja nigdy nie pomyślałam będąc w ciąży, że będę miała chłopca 🤪

Lady_Dior lubi tę wiadomość

202407214580.png[/url]
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszka wrote:
    Dziękuję za przyjęcie. Postaram się być w miarę aktywna choć zawsze trudno wbić mi się w zamkniętą grupę.
    Napisze coś o sobie w skrócie: 40 lat, 3 córki: 12 lat, prawie 5 lat i najmłodsza z 21 lipca.
    I od razu wyskoczę z prośbą o pomoc. W nocy mała odrzuciła prawą pierś, co ją próbuje przystawić to jest wrzask. Ona zawsze gorzej do niej podchodziła, bo ma inną brodawkę. Jedynie w nocy ładnie ssała. Nie wiem czy to skok czy jakaś inna przyczyna. Trochę mnie to dobija, bo średnia karmiłam prawie 3 lata.

Witam w gronie 40-stek, chociaz ja jeszcze musze poczekac, do kwietnia 2025 jeszcze 39 ))))

Co do piersk ciężko doradzić. Moze to przejsciowe. U mnie w dzien jest wrzask, w nocy z piersi je ladnie. Próbowałam i tak i siak, nie rozgryze tego chlopaka 😂 Dlatego dostosowalam sie. W nocy jestem kp, w dzien kpi.

Ale probuj prawa piers caly czas, moze w koncu zalapie. A na razie to ratuj sie laktatorem.

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho. Ile się tu zadziało. 🥺 I widzę, że część dziewczyn jednak uciekła na messengera... Starałam się Was nadrobić, ale przyznaje, że zrobiłam to tylko "po lepkach". U nas ciągle coś. Ostatniej tygodnie byly bardzooo intensywne. Szczepienie, chrzest, a teraz latamy z Basią do fizjo. Też śmieszna historia. Dzieciak nie podnosił główki. Umówiłam ją do fizjo. Minęło 15 minut. I co zrobiła Basia? Tak! Zaczęła się pięknie podnosić! 😅 Ale trafiłyśmy cudową fizjoterapeutkę i stwierdziła, że skoro już mamy skierowanie na NFZ to zobaczmy. Znalazła u Małej jakieś napięcia po prawej stronie i tak teraz jeździmy na ćwiczenia. A! No i stwierdziła, że to ssanie kciuka jest nieprawidłowe i lepiej już smoczek. Możecie polecić jakiś, który mógłby być ok? I da więcej korzyści niż szkody...

Co do wiercenia się maluszków przy KP... A nie zaobserwowałyscie może, że zmianie uległa laktacja? U nas Basik się wierciła przez pewien czas, jak z jednego cycka faktycznie słabiej mleko mi wypływało.

Lady, mam nadzieję, że szybko znajdą Ci nowy termin. No ja bym ich tam chyba rozszarpała. 😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 20:30

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszka ja mojemu mówiłam, że jak chce mieć syna to lepiej niech se inną znajdzie, bo ze mną na pewno chłopca mieć nie będzie 😂😂😂
    Ja też 40+ można rzec, bo w grudniu 41 mi stuknie 🫣

Zosis te dzieciaki to już tak mają, że nas rodziców stresują a potem nagle się okazuje, że wszystko ładnie potrafią 😆
    Co do wiercenia przy kp to u nas tak to właśnie wygląda, że cycek pusty dlatego się wierci i wypluwa ale dalej łapie, bo chce jeszcze jeść - tak mi to wygląda.

Dzięki za kciuki dziewczyny - nie puszczajcie jeszcze. Jakoś muszę to wytrzymać - może akurat nie będzie źle. Potem się będę martwić jak coś wyjdzie a puki nie wiem to będę wierzyć że będzie dobrze

Śmieszka, Ania1985 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Śmieszka Koleżanka

Wysłany: 5 listopada, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poddałam się i dałam małej pedicetamol. Nie chciała się przystawić do piersi żadnej. Ryk przeokropny. Po 5 minutach od podania na stojąco zaczęłam karmić i zjadła, ale tylko z tej piersi, którą lubi. Albo to skok albo po szczepieniu na rota, które było w czwartek albo to jakieś supercombo.

202407214580.png[/url]
  • dori Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis nasza neurologopeda mówiła żeby nie patrzeć który jest polecany tylko który dziecko zaakceptuje. Iga nadal nie zaakceptowała żadnego, mimo że chyba z 6 różnych już próbowaliśmy.

Lady_Dior kciuki za znalezienie szybkiego terminu i żeby wszystko było dobrze 🤞🤞

31.10.2022 💔
    25.05.2023 💔
    13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
    15.11.2023 beta 223,65
    22.11.2023 beta 4193 🤞
    27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
    11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
    22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
    09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
    19.02.2024 18+1 232g ❤️
    05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
    14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍

Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

age.png
  • Doris8 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis, Lady to u nas odwrotnie, Iga wierci się przy tym bardziej mlecznym cycku, ale czytałam że w 3-4 mc dużo osób ma ten problem jak ciekawość dziecka jest ogromna i każdy dźwięk rozprasza.

Co do smoczków to u nas tylko avent soothie daje radę bo sauvinex już odpadł ostatnio więc nie wiem co zrobię jak i agent będzie beee 🤷‍♀️

🏡👩‍❤️‍👨
    🙎‍♀️ 32'
    🙎‍♂️34'

09.23 1 IUI ❌️
    10.23 2 IUI ✅️
    03.11 ⏸️
    20.11 pierwsze usg 😍
    20.11 3mm, mamy ♥️
    08.12 9tc, mamy 23,3 mm😍 - krwiak😩
    28.12 prenatalne OK 👶 5,2cm 11+6,
    niskie ryzyka 🤞

🩷14.07, 21.09, 10/10, 3030g🩷

age.png
‹‹ 779 780 781 782 783
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ