Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas na zmiane z tymi nockami. Tzn zasypia stale o ten samej porze mniej wiecej tzn 20:00-21:00. Zazwyczaj spi do 5:00, karmimy sie cycem i spi jeszcze tak do 8:30-9:30. Ale ostatnie dwie noce budzil sie dodatkowo ok 1:00-2:00. Oczywiscie w nocy pcham mu cyce bo ledwie jestem przytomna.
Jezu dalej tak mnie mrowia dlonie, ze szok. Scierpniete mam cale w nocy, zanim nie rozruszam to nic nie czuje. A na dodatek w nocy bola mnie przedramiona, tak od lokcia do dloni dziwny bol. Biore magne b6, ale nic to nie zmienia. Musze znowu do neurologa sie wybrac. Wg mnie to cos jest od kregoslupa. Ale ten ostatni neurolog z luxmedu twierdzi, ze na pewno nie od kregoslupa. Ale ja nie mam zaufania do lekarzy z luxmedu. Musze tylko wydebic od nich skierowanie na jakis rezonans czy cos. Generalnie trwa to juz dlugo i zaczyna mnie to martwic.
Co do raczek w buzi, u nas to samo. Wklada palce az zaczyna czasem bekac i go naciaga 🤭
Dziewczyny, jak odciagacie mleko przed karmieniem, dogrzewacie go jeszcze?
Bo np jak odciagam 15min z obu piersi i potem przelewam do butelki to jest juz takie chlodne i zazwyczaj na 5 min daje jeszcze do podgrzewacza. Jak jest przyjemnie cieple to podaje malemu.
Dzisiaj tez tak dogrzalam i podalam, ale tak marudzili, ze zjadl 40ml i padl. Co z takim mlekiem? Do wylania juz? Pierwszy raz mam taka sytuacje, ze nie dojadl 🙈 A szkoda, bo zostalo 80ml i az zal wylac do zlewu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 14:12
-
Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy ktora z was ma moze odkurzacz pionowy? Przebieram w ofertach i chce sobie jakis kupic na black friday. Ale taki za rozsadna cene, np po rabacie max 1000zl.
Mozecie cos polecic?
-
Ania1985 wrote:U nas na zmiane z tymi nockami. Tzn zasypia stale o ten samej porze mniej wiecej tzn 20:00-21:00. Zazwyczaj spi do 5:00, karmimy sie cycem i spi jeszcze tak do 8:30-9:30. Ale ostatnie dwie noce budzil sie dodatkowo ok 1:00-2:00. Oczywiscie w nocy pcham mu cyce bo ledwie jestem przytomna.
Jezu dalej tak mnie mrowia dlonie, ze szok. Scierpniete mam cale w nocy, zanim nie rozruszam to nic nie czuje. A na dodatek w nocy bola mnie przedramiona, tak od lokcia do dloni dziwny bol. Biore magne b6, ale nic to nie zmienia. Musze znowu do neurologa sie wybrac. Wg mnie to cos jest od kregoslupa. Ale ten ostatni neurolog z luxmedu twierdzi, ze na pewno nie od kregoslupa. Ale ja nie mam zaufania do lekarzy z luxmedu. Musze tylko wydebic od nich skierowanie na jakis rezonans czy cos. Generalnie trwa to juz dlugo i zaczyna mnie to martwic.
Co do raczek w buzi, u nas to samo. Wklada palce az zaczyna czasem bekac i go naciaga 🤭
Bo np jak odciagam 15min z obu piersi i potem przelewam do butelki to jest juz takie chlodne i zazwyczaj na 5 min daje jeszcze do podgrzewacza. Jak jest przyjemnie cieple to podaje malemu.
Dzisiaj tez tak dogrzalam i podalam, ale tak marudzili, ze zjadl 40ml i padl. Co z takim mlekiem? Do wylania juz? Pierwszy raz mam taka sytuacje, ze nie dojadl 🙈 A szkoda, bo zostalo 80ml i az zal wylac do zlewu.
No ja używam Dysona, jest świetny, ale chyba nawet na promce min. 1500 -
AEGO wrote:Może jak sobie mało je, to przelewaj mu po 60 ml reszta do lowdowki, żeby nie marnować? 😀 Bo podobno powinno się wylewać jak już miało kontakt ze śliną…nie zawsze to stosuje. 🙈
No ja używam Dysona, jest świetny, ale chyba nawet na promce min. 1500
A ktorego Dysona masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 15:30
-
moonflower wrote:u nas chyba tez regres snu 😔budzimy się co 1,5h na karmienie w nocy 😔😔 w dzień karmimy się co 2 godziny . no muszę przyznać że ostatnio jest cieżko ... też z usypianiem na noc ... mam nadzieje że niedługo wszystko wróći do normy bo się wykończe... z dwa tygodnie już sie tak ciągnie...
Suprive ja kupuję w eurofiranach, najbardziej jestem zadowolonaStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Ania1985 wrote:Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy ktora z was ma moze odkurzacz pionowy? Przebieram w ofertach i chce sobie jakis kupic na black friday. Ale taki za rozsadna cene, np po rabacie max 1000zl.
Mozecie cos polecic?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-pionowe/vacuum-cleaner-g10-plus?gad_source=1&gbraid=0AAAAADoIO68GDrdOFxGRCMB8d4wuZ4K3A&gclid=CjwKCAiAxKy5BhBbEiwAYiW--wxWXLqry7fFTCSodVRz7gCzQmBuHiwd5xbIIEpfXdWdNXd2IVP6xBoC94gQAvD_BwEAnia1985 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
2.10 Punkcja 🥚🥚
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
A w temacie mleka modyfikowanego obecnie mój syn próbował : bebilon advance, bebilon duobiotik oraz Kendamil i każdym pluł 🙈 podaje mu dwa razy dziennie moje mleko w butelce by się do niej przyzwyczaił i je pije a jak mu chce przemyć mm to łapie butle , mocno się zaciągnie i nagle tym pluje 🙈
Jakieś rady ?
Mleka swojego mam oczywiście do wykarmienia syna , nie mam zastoju czy twardych piersi, synek ładnie z nich pije ale chciałam zacząć przechodzić na mm i widzieć że to będzie niełatwa droga skoro smaki mu tak nie pasują 🙈Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx wrote:A w temacie mleka modyfikowanego obecnie mój syn próbował : bebilon advance, bebilon duobiotik oraz Kendamil i każdym pluł 🙈 podaje mu dwa razy dziennie moje mleko w butelce by się do niej przyzwyczaił i je pije a jak mu chce przemyć mm to łapie butle , mocno się zaciągnie i nagle tym pluje 🙈
Jakieś rady ?
Mleka swojego mam oczywiście do wykarmienia syna , nie mam zastoju czy twardych piersi, synek ładnie z nich pije ale chciałam zacząć przechodzić na mm i widzieć że to będzie niełatwa droga skoro smaki mu tak nie pasują 🙈
Może sprobuj Hipp. My jak dokarmialiśmy na początku (miałam za mało mleka) to dawaliśmy Hipp Comfort ten gotowy w buteleczkach po 90ml (taki dostawaliśmy też w szpitalu) lub Hipp Comfort w proszku - do zrobienia z wodą. Mojemu synkowi smakowało. Ale innych mm nie próbował, więc się nie wypowiem.
Moja pediatra twierdzi, że Hipp jest jednym z lepszych na rynku. Ale tym bym się nie sugerowała, bo pewnie co lekarz to inna opinia...
A tak z ciekawości, czemu chcesz przejść na mm skoro masz wystarczająco swojego mleka? Jak chcesz po mału odstawiać od piersi, to może lepiej odciągać laktatorem i dawać butelkę? -
Ania1985 wrote:Może sprobuj Hipp. My jak dokarmialiśmy na początku (miałam za mało mleka) to dawaliśmy Hipp Comfort ten gotowy w buteleczkach po 90ml (taki dostawaliśmy też w szpitalu) lub Hipp Comfort w proszku - do zrobienia z wodą. Mojemu synkowi smakowało. Ale innych mm nie próbował, więc się nie wypowiem.
Moja pediatra twierdzi, że Hipp jest jednym z lepszych na rynku. Ale tym bym się nie sugerowała, bo pewnie co lekarz to inna opinia...
A tak z ciekawości, czemu chcesz przejść na mm skoro masz wystarczająco swojego mleka? Jak chcesz po mału odstawiać od piersi, to może lepiej odciągać laktatorem i dawać butelkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 17:46
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx wrote:Na odciąganie laktatorem brakuje mi czasu , tata pracuje codziennie do 16 a mały nie potrafi sam się sobą zająć a jak śpi to max 30 minut więc wtedy mam chwilę by odpocząć 🙈 dwa razy w ciągu dnia staram się dać mu butelkę ze swoim mlekiem i pije po trochę , po jakieś 30-40ml i koniec , później cyc i tak musi być 😅 jak miałabym dalej karmić to bym została kp także nie chce bawić się w odciaganie tylko fajnie by było do końca grudnia na mm przejść , by organizm miał czas wrócić do siebie bo chcemy w maju do transferu podejść , jak mu mm nie będą podchodzić to oczywiście zostaniemy póki co na piersi i wszystko na spokojnie ale chciałam coś już działać 🙂
Jasne, rozumiem. To może sprobuj ten hipp, moze akurat przypaduje.
Trzymam kciuki za wasze plany!! ☺️xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Ja mam akurat starszego, bo V8 absolute na mieszkanie daje radę bez problemu, a moja mama ma v15 no i jest oczywiście lepszy.
W kwestii mleka hipp jest jednym z gorszych, ma olej palmowy i starszy sposób modyfikacji. Najlepsze jest Bebilon i Nan z takich sklepowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2024, 19:56
xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:A w temacie mleka modyfikowanego obecnie mój syn próbował : bebilon advance, bebilon duobiotik oraz Kendamil i każdym pluł 🙈 podaje mu dwa razy dziennie moje mleko w butelce by się do niej przyzwyczaił i je pije a jak mu chce przemyć mm to łapie butle , mocno się zaciągnie i nagle tym pluje 🙈
Jakieś rady ?
Mleka swojego mam oczywiście do wykarmienia syna , nie mam zastoju czy twardych piersi, synek ładnie z nich pije ale chciałam zacząć przechodzić na mm i widzieć że to będzie niełatwa droga skoro smaki mu tak nie pasują 🙈
Koleżanka karmi naprzemiennie kp i mm, i daje Bebilon PROfutura.
My zaczęliśmy od Nestle NAN Optipro 1 Plus, a potem przez brzuszkowe problemy, testowaliśmy jeszcze kilka różnych (np. bez laktozy, bez białka mleka krowiego, kozie). I mojemu synkowi każde smakowała, a finalnie jest na Nutramigenie LGG. Ja spróbowałam każdego odrobinę i najsmaczniejszy był NAN.
Może spróbuj np. takie małe gotowce/koncentraty z Rossmanna?
PowodzeniaxxMiaxx lubi tę wiadomość
-
AEGO wrote:Ja mam akurat starszego, bo V8 absolute na mieszkanie daje radę bez problemu, a moja mama ma v15 no i jest oczywiście lepszy.
W kwestii mleka hipp jest jednym z gorszych, ma olej palmowy i starszy sposób modyfikacji. Najlepsze jest Bebilon i Nan z takich sklepowych.
Dzieki, sprawdze te Dysony
A co do hipp to tak jak pisalam, co lekarz to opinia. Moja pediatra twierdzi, ze jest jednym z lepiej tolerowanych. Ale tak, ma olej palmowy, zgadza sie. Na razie ciesze sie, ze mojego mleka nam wystarcza. -
Ania1985 wrote:U nas na zmiane z tymi nockami. Tzn zasypia stale o ten samej porze mniej wiecej tzn 20:00-21:00. Zazwyczaj spi do 5:00, karmimy sie cycem i spi jeszcze tak do 8:30-9:30. Ale ostatnie dwie noce budzil sie dodatkowo ok 1:00-2:00. Oczywiscie w nocy pcham mu cyce bo ledwie jestem przytomna.
Dzisiaj tez tak dogrzalam i podalam, ale tak marudzili, ze zjadl 40ml i padl. Co z takim mlekiem? Do wylania juz? Pierwszy raz mam taka sytuacje, ze nie dojadl 🙈 A szkoda, bo zostalo 80ml i az zal wylac do zlewu.
Mam coś podobnego, bolą mnie dłonie, a szczególnie prawa (i kciuk). Coś a la mrowienie, drętwienie też czuję. U siebie obstawiam przeciążenie (nadmierne napięcie mięśni), nieustanne powtarzanie tych samych czynności (karmienie butelką, dłonie na wózku na spacerze) i zmęczenie "materiału". W dni, kiedy więcej przy synku robi mąż, mniej boli.
Jest nawet coś takiego, jak tzw. zespół de Quervaina (zapalenie pochewki ścięgnistej), który jest często określany jako „choroba matek”.
Jak dowiesz się coś ciekawego od lekarza, daj znać.
PS. Jestem ten sam rocznik, fajnie, że są tu osoby w naszym wieku -
Nadrobilam Was Dziewczyny!
Lady Dior, trzymam kciuki za te bioderka! Mam nadzieję, że szybko wyznaczą Wam termin. 😘😘😘
My mamy Nan expertpro ha 1 i Staś bardzo go lubi. Je tak chętnie jak moje, chociaż je większe porcje. Mojego zjada na raz tak max 100-110, ale muszę mu wcisnąć ostatnie 10 ml. Ja mega walczę o każdy ml, więc wciskam mu moje mleko zawsze, a jak nie doje to do 15 minut później jeszcze podaję. Jak nie zje, to niestety wylewam. Jak do tej pory zdarzało się to kilka razy, bo jednak zazwyczaj w nocy mam takie wieksze porcje, a on ma wtedy dluzsze przerwy, także raczej dojada. Zaś mm prawie zawsze zje 120-150ml.
U nas też kreci się przy jedzeniu, mimo że przy butli. Wszystko go ciekawi. To chyba taki okres po prostu.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
My dajemy Kendamil Premium 1 jak czasem mojego braknie albo muszę jechać gdzieś na dłużej. Ma bardzo dobry skład i nie śmierdzi. Na początku dawaliśmy chwilę nan ale 💩 była inna niż zwykle. Przy kendamil nie ma różnicy z 💩
Nimfadora lubi tę wiadomość
-
Śmieszka to super, że już lepiej córa się przystawia 😊 Mój Feliks w nocy pił 3x i też bez problemu 🙏🏻 Rano ściągałam pokarm przed rozwózką starszaków i zamiast zmienić na odciąganie po paru min. masażu to zwiększyłam siłę masażu 🤦🏼♀️ brawo ja😏 ściągłam przez to mniej mleka-jakieś 110ml. ehh
Nowe skierowanie już w szpitalu także tylko czekać na telefon 🙏🏻
Piłam ten czekoladowy femaltiker-dobry ale karmelowy lepszy🤪 Dziś częściej jestem kp i czekam na efekt femaltikera, bo cycki miękkie cały czas - jedynie w nocy jak dłużej pośpi to "pęcznieją" 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2024, 14:19
Ammeluna, Śmieszka lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:My dajemy Kendamil Premium 1 jak czasem mojego braknie albo muszę jechać gdzieś na dłużej. Ma bardzo dobry skład i nie śmierdzi. Na początku dawaliśmy chwilę nan ale 💩 była inna niż zwykle. Przy kendamil nie ma różnicy z 💩Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Lady_Dior wrote:Śmieszka to super, że już lepiej córa się przystawia 😊 Mój Feliks w nocy pił 3x i też bez problemu 🙏🏻 Rano ściągałam pokarm przed rozwózką starszaków i zamiast zmienić na odciąganie po paru min. masażu to zwiększyłam siłę masażu 🤦🏼♀️ brawo ja😏 ściągłam przez to mniej mleka-jakieś 110ml. ehh
Nowe skierowanie już w szpitalu także tylko czekać na telefon 🙏🏻
Piłam ten czekoladowy femaltiker-dobry ale karmelowy lepszy🤪 Dziś częściej jestem kp i czekam na efekt femaltikera, bo cycki miękkie cały czas - jedynie w nocy jak dłużej pośpi to "pęcznieją" 😜Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️