X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2024
Odpowiedz

Lipiec 2024

Oceń ten wątek:
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Ja dada użyłam tylko na początku i nie wróciłam do nich bo nam przeciekały . Też jesteśmy na pampersach premium care

No wlasnie czytalam, ze przeciekaja wiec ciekawa bylam waszych doświadczeń.

age.png
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Dada od początku i nic nie przecieka (chyba że zakłada mój mąż😂).
    Starszak od początku do końca był na Dada (no i jest, bo na noc jeszcze też ma pieluchę).

Ania1985 lubi tę wiadomość

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Sajgonka miło Cię tu widzieć 😜 Ja mojemu 3latkowi też zakładam na noc, bo zaczął sikać znowu 🤷🏼‍♀️ Nie wiem czemu ale od 2tyg.nawet w dzień się posikuje🤷🏼‍♀️ Trzyma zamiast iść do WC a jak już leci to zazwyczaj już trochę posika y. Na szczęście wiem, że to przejściowe-teraz od 3dni sucho.

Ja kupuję różne pieluchy, bo lubię testować 😂 i nie ma takich, żeby mi nie pasowały. Bardzo lubię holenderskie pieluchy😂

Ja zażyłam ibuprofen gdyż z tego zastoju zapalenie chce mnie dopaść 😯 W miejscu zastoju pierś cała czerwona i bolesna. No nie będę czekać aż mnie zmiecie.

Ania1985, Sajgonka lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymaj sie , mam nadzieje, ze Ibuprofen pomoze.

Ja wlasnie od 2h probuje uspic synka. Pierwszy raz mamy taka jazde 😂 zadne sposoby nie dzialaja. Bawi sie na calego w dostawce lezac w poprzek.

Dziewczyny nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale po zjedzeniu orzechów wloskich malemu po czasie wyszly na policzkach szorstkie plamy , ktore lubia robic sie czrwone. Obawiam sie, ze go uczulilo. Orzechy odstawilam, ale zdarzalo sie zjesc czekolade, jakies herbatniki itd. Zastanawiam sie co to jest. Czy faktycznie tak moze wygladac uczulenie?
    Pediatra dopiero po 20-stym listopada.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymam kciuki za szybki termin dla Ciebie na konsultacje

U nas podpasowal smoczek avent ale zamówiłam też luu i zobaczymy.

My jak się dokarmiamy to Capri care. Nie zauważyłam zmian w kupie itp. Więcej ulewał, ale teraz ulewa też sporo po kp

Witaj śmieszka też mam 40 lat i też trzy córki ale mam jeszcze dwóch chłopaków 😍

Ja pije dwa razy dziennie inkę ze słodem. Ale teraz zobaczyłam skład słodu. Kolejne opakowanie zamówię w proszku tam nie ma prawie cukru a tu 🫣

Śmieszka lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używam Dady, bo uczuliły Felka. 🥲

Generalnie Ania to jest rzadkość, żeby go uczuliło coś przez Ciebie, ale zobacz.

age.png
  • Śmieszka Koleżanka

Wysłany: 11 listopada, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy dady zlote, aktualnie 3.
    Ja mam jakąś deprechę chyba. Ten mały czort dalej się nie przystawia do prawej piersi dobrze, jest wrzask. Karmię ... albo może lepiej zabrzmi próbuje karmic w pozycji spod pachy. Possie chwilę i się drze. Maskara po prostu. Oczywiście zeby podtrzymać laktację to wlatuje laktator.
    Mnie jeszcze dobija to, że o 16 robi się ciemno ... Nie lubię takiego stanu.
    Muszę się zabrać za prezenty na mikołaja i pod choinkę , a weny brak.
    A w ogóle jestem matka roku, 10 listopada moja najstarsza miała imieniny i co ... zapomniałam 😳

202407214580.png[/url]
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a sprawdź czy nie masz białej kropki na brodawce, bo u mnie dwa dni temu mega zastój, okazało się że miałam białą kropkę … (nie bieżcie ze mnie przykładu) wzięłam igłę i przekłułam tą białą kropkę, tak sikało mleko że zalałam lustro 😂😂 pomasowałam cyca i zeszło, nazbierałam do kubeczka 60 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 00:44

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    O Sajgonka miło Cię tu widzieć 😜 Ja mojemu 3latkowi też zakładam na noc, bo zaczął sikać znowu 🤷🏼‍♀️ Nie wiem czemu ale od 2tyg.nawet w dzień się posikuje🤷🏼‍♀️ Trzyma zamiast iść do WC a jak już leci to zazwyczaj już trochę posika y. Na szczęście wiem, że to przejściowe-teraz od 3dni sucho.

Ja kupuję różne pieluchy, bo lubię testować 😂 i nie ma takich, żeby mi nie pasowały. Bardzo lubię holenderskie pieluchy😂

Ja zażyłam ibuprofen gdyż z tego zastoju zapalenie chce mnie dopaść 😯 W miejscu zastoju pierś cała czerwona i bolesna. No nie będę czekać aż mnie zmiecie.
    U nas dokładnie identycznie z tym trzymaniem do oporu. Za każdym razem jak już leci na nocnik to i tak majtki do przebrania. Taki etap. U nas się nałożył brat z rozpoczęciem przedszkola, więc po prostu dajemy mu czas. Trzylatki to dziwne stworzenia.
    A w nocy po prostu jeszcze sika, nie mam na to wpływu, czekamy aż samo się fizjologicznie ogarnie.

Ja mam fest pogryzione sutki i karmienie chwilowo to dla mnie dramat. Było dużo wiszenia i szarpania i tak to się kończy.

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszka doskonale rozumiem z tą pogodą😏 u mnie dziś w końcu słońce i aż żyć się chce ale ostanie dni tu była taka szarówka, że ledwo psychicznie dałam radę 🙈 Nie cierpię szarości... U nas w rodzinie się tylko urodziny odprawia i ja też niedawno zapomniałam o wujku a ten biedak czekał na życzenia i wieczorem mu się nagrałam na WhatsApp i wujek przeszczesliwy mówił że teraz może już spać spokojnie, bo wszyscy mu życzenia złożyli i czekał tylko na mnie🤣 ale serio przy trójce dzieci można zapomnieć - zwłaszcza, że ja sama kompletnie, bo stary był tydzień w Pl a nawet jak jest tu to tak jakby go i tak nie było 😂

Sajgonka kurczę ale że żywe rany masz 🤔 Przyznam, że mi się to nigdy nie zdarzyło. Nigdy nie ugryzł mnie tfu tfu🙈 jedynie czasem pociągnie ale nawet to nie boli. Ja jedynie tragicznie wspominam 1wszy tydzień - jak se przypomnę ten ból sutków 😯😯😯 przecież ja to do porodu porównywałam - bez kitu. Wolę rodzić niż przeżyć jeszcze raz ten sam ból przy ssaniu😯

Moonflower ja przy córce miałam tą sytuację i też przekłuwałam igłą 😂 teraz nie mam na razie tego problemu ale kurde za to mam wrażenie, że mam mniej pokarmu przez to kp. Coś mi się wydaje, że synek mało efektywnie ssie... Niby opróżni w miarę piersi ale one chyba potrzebują więcej stymulacji aniżeli tylko 5-7min.🤷🏼‍♀️ Już serio nie wiem co mam robić

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Sajgonka Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie, na szczęście rany to też miałam tylko na początku i mam nadzieję, że nie wrócą.
    Ale teraz on mnie chwyta mocno, a potem się miota z tym cyckiem w buzi i po prostu już bardzo podrażnione.
    A oczywiście skończyły mi się multi mam i jest długi weekend✌🏼

A co do bólu to byłam ostatnio u fizjo, bo mi kręgosłup odmówił posłuszeństwa.
    I on mnie gdzieś tam naciskał, mega bolało i pyta czy w skali 1-10 boli na 5. I zaraz dodaje że 10 to poród. To się roześmiałam i mówię, że jak porównujemy do porodu, to nawet się nie zbliżyliśmy do 5 😂

👦🏻2021
    👶🏻2024

age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smieszka, teraz nie jest najlepszy czas, wiec cie rozumiem. Ogolnie nie lubie jesieni (moze kilka dni kiedy liscie opadaja i mozna sie wybrac na piekny spacer), jest dolujaco, nieprzyjemnie i zimno.
    Listopad-grudzien to dla mnie najgorsze miesiace…no nie biorac pod uwage roku 2023, bo to byly piekne miesiace ze wzgledu na poczatek ciazy )))
    Oby swieta byly jak najszybciej i potem byle do wiosny!

Moon-odwazna jestes, ale najwazniejsze , ze pomoglo.

Musze sie pochwalic, zaczelam zwiczyc pilates w domu i ledwie chodze hahah ale warto dla siebie poswiecic te 30min kilka razy w tyg. Znalazlam fajny kanal na youtube. Z wagi po ciazy zostaly 2kg na plusie, ale mysle, ze to w cyckach siedzi 🤭
    Takze chcialam was wszystkie zmotywowac do cwiczen! Zeby sie nie rozkraczyc zupelnie dzwigajac te nasze pociechy!

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podrzuć link też muszę się zacząć ruszać, zostało mi 6 kg ale na chrzest chce wejść w 36 więc trochę więcej chciałabym zrzucić… narazie od 2 miesięcy jesteśmy na Vikingu u waga ładnie leci. Antek zez sporo wyciąga… ale z tymi cycami w żadne 36 nie wejdę… może coś uszyję 🙄

Lady jak
    Mieliśmy chwilowy wzlot z kp również w dzień też miałam wrażenie że mam mniej pokarmu 🫣

Laski ale stala się tragedia!!! Zepsuł mi się laktator
    Medela hf 🤯🫣 mam zastępczy na szczęście a ten muszę odesłać ale już tęsknię 😢 bo zastępczy butelkowy na jednego cyca

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Ania podrzuć link też muszę się zacząć ruszać, zostało mi 6 kg ale na chrzest chce wejść w 36 więc trochę więcej chciałabym zrzucić… narazie od 2 miesięcy jesteśmy na Vikingu u waga ładnie leci. Antek zez sporo wyciąga… ale z tymi cycami w żadne 36 nie wejdę… może coś uszyję 🙄

Lady jak
    Mieliśmy chwilowy wzlot z kp również w dzień też miałam wrażenie że mam mniej pokarmu 🫣

Laski ale stala się tragedia!!! Zepsuł mi się laktator
    Medela hf 🤯🫣 mam zastępczy na szczęście a ten muszę odesłać ale już tęsknię 😢 bo zastępczy butelkowy na jednego cyca

podrzucam link: https://youtu.be/2mkR5LPhOC4?si=i-jPHLn-g9HdFZeP

Powodzenia w dazeniu do 36!

Co do laktatora to wspolczuje. Dobrze, ze masz zastepczy. Ja sie kiedys zastanawialam co bym zrobiła, gdyby moj laktator padl….

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski wiecie jak medela mnie zaskoczyła 😍😍 zadzwonił Pan z biura obsługi powiedział że dziś wysyła mi nowy laktator, jutro będę go miałav tylko żebym przesłała dowód zakupu, a po mój zepsuty w piątek przyjedzie kurier 😍😍😍😍 no cudowne wieści bo ten butelkowy mimo że delikatniejszy niż neno to trochę mnie "pocharatał" i cyce bolą...

południowe karmienie było na śpiocha i z cyca żeby sobie trochę odpoczęła ta moja mleczarnia od laktatora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 13:21

AEGO, Śmieszka, Ammeluna lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon-to to niezla jakosc obslugi, brawo dla nich!

Dziewczyny, niektore z was uzywaja otulaczy do fotelika samochodowego. Jak to sie sprawdza?

Ja mam dylemat. Bo mam kombinezon, ale wlozenie w niego dziecka i potem rozebranie to ciezka sprawa. Szczegolnie jest to uciazliwe kiedy trzeba dziecko zawiezc do fizjo czy na szczepienie i trzeba go rozebrać i potem ubrac. I sie zastanawiam nad otulaczem, zeby tylko potem szybko dziecko przeniesc do samochodu i juz. Wtedy wystarczy tylko czapke ubrac, tak? Nie trzeba juz specjalnie cieplo dziecko ubierac?

age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole apropos zimowych ubran. To myslalam, ze kombinezon to bedzie super wygodne, wlozy sie dziecko i juz. Ale nie jest to takie proste. Plus w samochodzie jest za goraco.

A macie jakas kurtke zimowa dla dziecka? Bo ja nie mam i zastanawiam sie czy nie warto kupic. Ale wtedy jakie spodnie? Bo zwykle beda za cienkie.

Czy na spacer macie śpiworki do wozka?

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co wozimy się w kombinezonie wełnianym Huttelihut, tylko my mamy bez kaptura i do tego kominiarka też z wełny 🙂
    Jak wcześniej jeździliśmy do Fizjo to ubierałam mu często komplet dresowy czy polarowy i do tego nakładałam taką część na przód fotelika bo i tak sam fotelik cienki nie jest jednak i nam się sprawdza taka ochrona od przodu , firma Jukki
    de7d71f972e06.jpghttps://zapodaj.net/plik-XYyIgCAeCE

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    age.png
  • Ania1985 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    My póki co wozimy się w kombinezonie wełnianym Huttelihut, tylko my mamy bez kaptura i do tego kominiarka też z wełny 🙂
    Jak wcześniej jeździliśmy do Fizjo to ubierałam mu często komplet dresowy czy polarowy i do tego nakładałam taką część na przód fotelika bo i tak sam fotelik cienki nie jest jednak i nam się sprawdza taka ochrona od przodu , firma Jukki
    de7d71f972e06.jpghttps://zapodaj.net/plik-XYyIgCAeCE

O super, wlasnie o tym tez myslalam. Taka narzuta na fotelik na pewno lepiej sie sprawdza.

age.png
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do polecanej na twarz polecam sztyf ochronny z Musteli . Jak dla mnie jest genialny . Bardzo go lubię .

Ja mam otulacz do fotelika . Mam garaż w domu , więc wkładam w ubrankach . Później zakładam czapkę , daje kocyk i na to otulacz . Jest to wygodna sprawa na szybkie przejście .

Ania1985 lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 783 784 785 786 787
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ