Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny polecacie jakieś wygodne czapki dla dziewczynki ? Ew jakieś kominiarki czy coś najwygodniejszego / praktycznego i oczywiście ciepłego ?
Drugie pytanie ile wasze dzieciaczki leżą na brzuchu w ciągu dnia?
U nas do pół godziny ciężko dobić . Mała fajnie trzyma główkę , ale jednorazowo jest w stanie wytrzymać ok 5 min i nie ma już więcej siły .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 20:02
-
Ja mam otulacz do fotelika, nie wyobrażam sobie wozić dziecka w zimowym kombinezonie.
Jak się zrobi zimniej to otulacz wymieniam na zimowy śpiworek. Mam taki z cottonmoose nadaje się do gondoli, fotelika, spacerówki i sanek.
Pod otulacz czy śpiworek najczęściej ubieram dresowy kombinezon z rosnij pięknie.Ania1985 lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:My póki co wozimy się w kombinezonie wełnianym Huttelihut, tylko my mamy bez kaptura i do tego kominiarka też z wełny 🙂
Jak wcześniej jeździliśmy do Fizjo to ubierałam mu często komplet dresowy czy polarowy i do tego nakładałam taką część na przód fotelika bo i tak sam fotelik cienki nie jest jednak i nam się sprawdza taka ochrona od przodu , firma Jukki
https://zapodaj.net/plik-XYyIgCAeCE
Piękny kolor fotelika!
Ja nie mam otulacza, ale no też myślałam o tym, nie powiem.
Moon, dobra obsługa, cieszę się, że Ci pomogli.
A sztyft z Musteli muszę zakupić koniecznie.xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Ja ubieram normalnie Basię. W sensie jakiś cieplejszy dresik i w foteliku tylko otulam kocykiem dodatkowo na czas przejścia z domu do auta, w aucie odkrywam jak się nagrzeje. A na spacer zakładam kombinezon plus mam w odwodzie kocyk, ale z tego jeszcze póki co mi się często rozkopuje, chyba jej za ciepło. Na zimniejsze dni mam śpiworek do wózka, właśnie, dobrze, że przypomnialyscie, bo muszę go przeprac.
-
AEGO wrote:Ja wożę tak jak Ty, też w merino, ale już od paru dni włożyłam dziecko dodatkowo w śpiworek na spacer. 🙈
Piękny kolor fotelika!
Ja nie mam otulacza, ale no też myślałam o tym, nie powiem.
Moon, dobra obsługa, cieszę się, że Ci pomogli.
A sztyft z Musteli muszę zakupić koniecznie.
My narazie w gondoli bez śpiworka tylko Merino i kocyk i na to nakładka gondoli ☺️ śpiworek z zafirro czeka ale że gruby to jeszcze w nim by się zagrzał 🙈
Jaki dokładnie sztyft z mustelli ? Jest jakiś na zimę ? Mi się tylko z spf kojarzyłStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny polecacie jakieś wygodne czapki dla dziewczynki ? Ew jakieś kominiarki czy coś najwygodniejszego / praktycznego i oczywiście ciepłego ?
U nas do pół godziny ciężko dobić . Mała fajnie trzyma główkę , ale jednorazowo jest w stanie wytrzymać ok 5 min i nie ma już więcej siły .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 22:42
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
2.10 Punkcja 🥚🥚
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny polecacie jakieś wygodne czapki dla dziewczynki ? Ew jakieś kominiarki czy coś najwygodniejszego / praktycznego i oczywiście ciepłego ?
U nas do pół godziny ciężko dobić . Mała fajnie trzyma główkę , ale jednorazowo jest w stanie wytrzymać ok 5 min i nie ma już więcej siły .
https://zapodaj.net/plik-IxhjHF4iKEStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx wrote:Właśnie jak wybieraliśmy fotelik i zobaczyliśmy ten zielony to odrazu inny kolor nie wchodził już w grę ☺️
My narazie w gondoli bez śpiworka tylko Merino i kocyk i na to nakładka gondoli ☺️ śpiworek z zafirro czeka ale że gruby to jeszcze w nim by się zagrzał 🙈
Jaki dokładnie sztyft z mustelli ? Jest jakiś na zimę ? Mi się tylko z spf kojarzył
Sztyft ochronny cold cream.
Co do leżenia na brzuchu, to też, po obrotach ciągle leży na brzuchu, wcześniej leżał tak 10/15 min max na OA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 22:49
-
AEGO wrote:Kurczę to jest cybex, nie? Nie widziałam tego koloru fotelika, tylko wózek, więc mam czarny. 🤣
Sztyft ochronny cold cream.
Co do leżenia na brzuchu, to też, po obrotach ciągle leży na brzuchu, wcześniej leżał tak 10/15 min max na OA.Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Moj synek lezy juz tylko na brzuchu, kladac go na mate w sekunde sie obraca sam na brzuch. U nas podobnie, do pol godz max, powiedzialabym 20 min i potem jest placz. Sam nie obraca sie jeszcze na plecy.
Obracam go sama, chwile sie z nim pobawie i o. potem znow chce na brzuch i sie przewraca. I tak kilka razy az sie juz tak zmeczy, ze musze go zabrac. Mysle, ze taka zabawa u nas to tak do godziny.
Glowke trzyma fajnie w gorze, ale tez nie caly czas. Bardzie go interesuje slinienie raz i zabawek na macie 😅 -
Dziewczyny jaka wanienkę kupić by młody się mieścił ? Dalej nie wiem na co się zdecydować bo jeszcze nie siedzi a w obecnej się nie mieści 🙈 nosimy ubranka 74 i waży 7900Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx wrote:Dziewczyny jaka wanienkę kupić by młody się mieścił ? Dalej nie wiem na co się zdecydować bo jeszcze nie siedzi a w obecnej się nie mieści 🙈 nosimy ubranka 74 i waży 7900
Ooo, mamy ten sam problem. 🤭 -
Nam się póki co sprawdza taka najzwyklejsza z Pepco, ale muszę się rozejrzeć za czymś nieco grubszym... -
Hej dziewczyny ja dziś miałam gorszy dzień - no ewidentnie nie radziłam sobie. Po dzieci 5min.sie spóźniłam - syn już płakał. Butelkę strzaskalam i tak mogłabym jeszcze parę rzeczy wymienić 🙈 Cały niemal dzień w napięciu ehh.
Moonflower dobrze, że szybko przyszedł Ci ten laktator. Ja mam dodatkową muszlę w zapasie w razie czego.
Jeśli chodzi o ubieranie to tu w Nl ostatnio fajne dni takie bezwietrzne. Na razie nie używam kombinezonu tylko kurteczkę i przykrywam ciepłym kocem.
Emimo a ten słód co używasz ma jakiś smak 🤔 Też się będę rozglądać za slodem jak mi się femaltiker skończy. Ciekawe, czy piwo faktycznie też działa - niby ma słód ale w jakiej ilości 🤷🏼♀️
Dziś byłam w pracy 3godz i stary nie umiał Felka uspokoić. No niestety jak on się rozpłacze to nie raz stanie na rzęsach nie pomaga i trzeba dać cycka 🤷🏼♀️ Tak mi żal było synka😒
Za niedługo chrzciny a ja rosnę i rosnę i niedługo przerosnę😜😜😜😜😜 -
No my też się „upychamy” w wanience ale nie będę wymieniać poczekam aż zacznie siedzieć.
U nas odkąd zaczął obracać się na brzuch jest problem w nocy bo co chwilę się obraca i budzi no nie położy głowy normalnie tylko odrazu wysoki podpór i wybudzony 🙄🫣 no masakra dosłownie.
Śpi ciągiem jak go wezmę do siebie przytule tak „na ręce” wtedy kilka godzin prześpi ciągiem… ale ja nadal czujnie więc to nie spanie 🤯🤯
Antek lubi spać na zewnątrz, potrafi przespać trzy godziny więc jak jest tak zimno jak dziś to zakładam mu kombinezon Merino, czapkę Merino i śpi w śpiworku cottonmoose. -