Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady nie wiem jak określić smak. Ja daje do inki i wcale nie czuję. Ale kolejny kupię w proszku bo ten ma tyle cukru a ja rosnę i rosnę tak, że ten ….
Ja reklamowałam leżaczek z neno to też polecam obsługę.
-
Dzięki Emimo-właśnie też się rozglądam za jakimś porządnym slodem, bo femaltiker choć pyszny (karmelowy) i działa to jednak trochę drogi jak chce się go zażywać regularnie a muszę, bo czasem mam wrażenie, że przez kp mam mniej pokarmu 🤷🏼♀️ Pewnie Felek mało aktywnie ssie🤷🏼♀️
Felek poszedł spać jakoś 18.30 a ja zamiast już spać, to se seriale oglądam a potem rano sińce pod oczami 🤪 -
Staraczka2023 wrote:Czy wasze dzieci też tak pchają rączki do buzi ?
Myślicie że to mogą już być dziąsła ? Bo u na małą wkłada i się denerwuje , ale nie wiem czy już ją bolą czy denerwuje się że nie zawsze włoży sobie tak jak by chciała 🫣
Tak, mój ma cały czas któryś z palców w buzi i przez to już zupełnie tracę rekonesans kiedy jest głodny... po jedzeniu często też od razu wpycha palce do buzi, więc się często zastanawiam, czy się w pełni najadł.
U nas jakiś regres snu... druga noc z pobudkami średnio co 2 godziny 🙄 budzi mnie ssąc mocno kciuka, co slychać i przy okazji mlaskając i krzycząc.Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Czesc dziewczyny!
Dzieki za wasze rekomendacje co do przewozenia dzieci. Zdecydowalam sie na to okrycie na fotelik/wozek z Jukki, o ktorym pisala Mia!
Zamowilam sobie i już przetestowałam, bardzo wygodna sprawa. Pierwszy raz w aucie maly nie plakal, bo sciagnelam kocyk i okrycie i zostal w samym dresiku, wiec spokojnie patrzyl przez okno jak jechalismy i widac, ze bylo mu komfortowo.
https://zapodaj.net/plik-lVuoYAwZIR
Lady Dior-mam nadzieje, ze gorsze dni juz sie szybko nie powtorza. Czasem tak jest, ze nic nie wychodzi….
Co do wanienki to my jeszcze korzystamy z lezaczka, ktory wkladamy do wanienki z Chicco (ta co jest z przewijakiem). W tej wanience jest taki uskok, ktory jest przydatny do kapieli na siedzaco. Ale z tym to musimy jeszcze poczekac.
Moj tez sie obraca na brzuch w lozku. Kupilam mu gruby warkocz i ulozylam do okola, teraz juz nie ma miejsca na obrot i spi na pleckach spokojnie.
Oczywiscie u nas tez raczki caly czas w buzi, to porzygu czasem 😂
A jak ubieracie dziecko do spiworka na spacer? Czy spiworki z Cottonmoose sa warte swojej ceny? Sa piekne i dosyc drogie, ale wyglądają bardzo solidnie i widzę, że są uniwersalne jeżeli chodzi o nosidełko, wózek, czy też spacerówkę (akurat na zdjęciach mają pokazane je na Cybexach ).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 13:09
xxMiaxx, Lady_Dior lubią tę wiadomość
-
Ania1985 wrote:Czesc dziewczyny!
Dzieki za wasze rekomendacje co do przewozenia dzieci. Zdecydowalam sie na to okrycie na fotelik/wozek z Jukki, o ktorym pisala Mia!
Zamowilam sobie i już przetestowałam, bardzo wygodna sprawa. Pierwszy raz w aucie maly nie plakal, bo sciagnelam kocyk i okrycie i zostal w samym dresiku, wiec spokojnie patrzyl przez okno jak jechalismy i widac, ze bylo mu komfortowo.
https://zapodaj.net/plik-lVuoYAwZIR
Lady Dior-mam nadzieje, ze gorsze dni juz sie szybko nie powtorza. Czasem tak jest, ze nic nie wychodzi….
Co do wanienki to my jeszcze korzystamy z lezaczka, ktory wkladamy do wanienki z Chicco (ta co jest z przewijakiem). W tej wanience jest taki uskok, ktory jest przydatny do kapieli na siedzaco. Ale z tym to musimy jeszcze poczekac.
Moj tez sie obraca na brzuch w lozku. Kupilam mu gruby warkocz i ulozylam do okola, teraz juz nie ma miejsca na obrot i spi na pleckach spokojnie.
Oczywiscie u nas tez raczki caly czas w buzi, to porzygu czasem 😂
A jak ubieracie dziecko do spiworka na spacer? Czy spiworki z Cottonmoose sa warte swojej ceny? Sa piekne i dosyc drogie, ale wyglądają bardzo solidnie i widzę, że są uniwersalne jeżeli chodzi o nosidełko, wózek, czy też spacerówkę (akurat na zdjęciach mają pokazane je na Cybexach ). -
Hej, u nas chyba regres snu, budzi się po 22 gada, a potem wyje bo nie może usnąć. Czasem do północy, czasem do 2 rano.
Rączki też cały czas w buzi, od wczoraj ciumka tego slyynnego grzybka.
My fotelika jeszcze nie używaliśmy odkąd zimno. Ale mam śpiworek, który pasuje i do gondoli i do fotelika.
Róża ma cienki polarowy kombinezon i do tego śpiworka ja wkładam.
Kurcze, Wasze dzieci obracją się z pleców na brzuch. Moja wcale. Jedynie z brzucha na plecy. Pewnie jeszcze poczekam, bo może w końcu to ogarnie.
No i zaczynam się rozglądać za prezentami na mikolaka i pod choinkę. Uwielbiam to.
[/url] -
Ania1985 ja mam właśnie cały komplet z jukki (kokon, kołderką, poduszka, rożek) w te zwierzątka 😆
dori i jak tam? Iga wyrosła z rożka? Dajecie radę bez? Mój Felek już od jakichś 2tyg bez rożka i jakoś dajemy radę ale on spokojny jest to nie ma problemu. Mój Sebastian to miał taki odruch moro plus taki aktywny sen, że musiałam go długo spowijać😏
Ja muszę wrócić do kpi, bo mój dzieciak tak krótko stymuluje te piersi, że mam o połowę mleka mniej😐 za chwilę wcale nie będę mieć czym karmić. Dziś zrobiłam sobie o 18pp i o 21 zamierzam ściągnąć pokarm - aż się boję ile tego będzie 🫣 z pp ściągnęłam tylko 120ml.a Felek już nawet 150ml.pije Pewnie jakbym mu 200 dała też by wypił 😆
Śmieszka mój Feliks obraca się tylko na boki - na brzuch chce ale jeszcze nie do końca potrafi, więc mu pomagam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 20:21
-
Moja Malutka nawet na boki się nie przewraca , ale jeszcze jej daje czas bo ur się w 37 tyg , więc wg fizjo mam jej te 3 tyg odliczać podobno tak się robi do 18 msc życia .
Za to ładnie już łączy rączki w lini środkowej i ładnie chwyta i wodzi wzrokiem 🥰 -
Zosis, ja mam okrycie z Jukki, ktore zakladam na fotelik i potem wpinam fotelik w baze w samochodzie. Nie mamy pasow. Wiec za bardzo nie wiem jakby to wygladalo w praktyce.
Smieszka, moj synek obraca sie tylko na boki i brzuch. Z brzucha na plecy jeszcze nie potrafi i placze. Wiec chyba to kwestia czasu.
Lady, ja wlasnie musze tez zrobic pp. Odkad w nocy jestem kp, to w dzien ledwie wyrabiam z wykarmieniem synka. Na styk tego mleka mam teraz, a jak wczesniej odciagalam tez w nocy to mialam zdecydowanie nadmiar.
-
Ściągnęłam marne 100ml🙈 Miałam jeszcze nadzieję, że Feluś pośpi do następnego odciągania ale oczywiście nie i musiałam mu dać, bo jadł 3, 5godz.temu... Pomyśleć, że jak byłam tylko kpi z córką to ściągałam po 300ml a tu jak kot napłakał 😂
-
Lady_Dior wrote:Ściągnęłam marne 100ml🙈 Miałam jeszcze nadzieję, że Feluś pośpi do następnego odciągania ale oczywiście nie i musiałam mu dać, bo jadł 3, 5godz.temu... Pomyśleć, że jak byłam tylko kpi z córką to ściągałam po 300ml a tu jak kot napłakał 😂
Sciagnelas 100ml po power pumping? A to nie jest tak, ze po pp ilosc mleka zwiekasza sie dopiero za kilka dni? Ja robilam po raz i pietam, ze sciagnelam tylko 120ml. Ale za kilka zno z 700ml zaczęłam ściągać prawie pod 900ml . Ale teraz znow ledwie 750 robie. -
Mój się nie obraca nawet na boki, a ma 3 miesiące i 3 tygodnie. Ale fizjo powiedziała, że ma jeszcze czas do 6 miesiąca ćwiczymy póki co na napięcie obręczy barkowej.Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
ralejka wrote:Mój się nie obraca nawet na boki, a ma 3 miesiące i 3 tygodnie. Ale fizjo powiedziała, że ma jeszcze czas do 6 miesiąca ćwiczymy póki co na napięcie obręczy barkowej.
Ja mysle, ze kazde dziecko ma swoj czas.
My wlasnie 20.11 mamy fizjo i bedziemy sie skupiac na obreczy barkowej. Bo prawa strona jest bardzo spieta u maluszka. Poki co cwiczymy w domu, ale fizjo tez potrafi rozmasowac i rozluznic miesnie, wiec czekam z niecierpliwością na wizyte. -
Ania1985 ja po pp zawsze kolejne ściąganie miałam słabe - dopiero drugie było już widać różnicę. Z tym pp to jest raczej indywidualna sprawa, bo jedne mamy zauważą różnicę szybciej inne później. Dziś też zrobię raz pp i tak przez 2 kolejne dni jeszcze.
-
Staraczka2023 wrote:Moja Malutka nawet na boki się nie przewraca , ale jeszcze jej daje czas bo ur się w 37 tyg , więc wg fizjo mam jej te 3 tyg odliczać podobno tak się robi do 18 msc życia .
Za to ładnie już łączy rączki w lini środkowej i ładnie chwyta i wodzi wzrokiem 🥰
Mamy też postawione pianinko z maty fisher price to ostatnio na brzuchu leżał , patrzył na nie i nagle rączki wyciąga i próbował naciskać te świecące klawisze ☺️Ania1985 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Lady_Dior wrote:Ania1985 ja mam właśnie cały komplet z jukki (kokon, kołderką, poduszka, rożek) w te zwierzątka 😆
dori i jak tam? Iga wyrosła z rożka? Dajecie radę bez? Mój Felek już od jakichś 2tyg bez rożka i jakoś dajemy radę ale on spokojny jest to nie ma problemu. Mój Sebastian to miał taki odruch moro plus taki aktywny sen, że musiałam go długo spowijać😏
Ja muszę wrócić do kpi, bo mój dzieciak tak krótko stymuluje te piersi, że mam o połowę mleka mniej😐 za chwilę wcale nie będę mieć czym karmić. Dziś zrobiłam sobie o 18pp i o 21 zamierzam ściągnąć pokarm - aż się boję ile tego będzie 🫣 z pp ściągnęłam tylko 120ml.a Felek już nawet 150ml.pije Pewnie jakbym mu 200 dała też by wypił 😆
Śmieszka mój Feliks obraca się tylko na boki - na brzuch chce ale jeszcze nie do końca potrafi, więc mu pomagam.Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
2.10 Punkcja 🥚🥚
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx wrote:A z jakiej butelki pijecie ? Mój to tylko z butli moje mleko wypije jak dłużej mnie nie ma w pobliżu i ogarnie że z tatą jest tylko, inaczej ostatnio nie ma szans na butle jak jestem obok, wtedy tylko cyc🤔
U nas po wielu probach i testach przyjal sie Phillips Avent. Ja nadal uzywam smoczka 0+, zeby synka nie rozleniwiac. Moze dzieki temu nadal chce cyca.
Z tym, ze u nas, z cyca je chetnie tylko jak sa cycki nabite mlekiem czyli w nocy. W dzien awanturuje sie, stad decyzja o kpi w dzien i butli.
Fajnie, ze twoj synek juz tyle umie. Zabawa musi miec juz inny wymiar ))) -
Czy któraś z Was miała do czynienia z łojotokowym zapaleniem skóry? Mój bobas ma wokół szyi lekko zaczerwieniona i 'suchą' skórkę. Pediatra zaleciła kąpiele w krochmalu, stosujemy, ale raz jest poprawa, po czym znowu lekkie zaczerwienienie i podrażnienie. Polecacie jakieś kremy lub balsamy?Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Ania1985 wrote:U nas po wielu probach i testach przyjal sie Phillips Avent. Ja nadal uzywam smoczka 0+, zeby synka nie rozleniwiac. Moze dzieki temu nadal chce cyca.
Z tym, ze u nas, z cyca je chetnie tylko jak sa cycki nabite mlekiem czyli w nocy. W dzien awanturuje sie, stad decyzja o kpi w dzien i butli.
Fajnie, ze twoj synek juz tyle umie. Zabawa musi miec juz inny wymiar )))
Mega fajnie już się z nim tak bawić bo zawsze idzie go dłużej zająć na macie czy łóżku także mniej noszenia na rękach ☺️Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Jajowody drożne
💁♂️
4% -> 6%
2.10 Punkcja 🥚🥚
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️