Lipiec 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady, super, że Felek tak łagodnie przeszedł choróbsko 😊
Co do karmień to ja karmię piersią, więc nie mam pojęcia ile on zjada. Ale karmiony jest bardzo często, w dzień to co 1,5 h - 2 h, a w nocy... prawie tak samo 🙈 Masakra jakaś... Za pierwszym razem idzie na spanie trzygodzinne, a potem to już pobudki co 2 godziny lub nieco krótsze. Zaczęłam się zastanawiać już, czy może jest mu zimno. Dziewczyny, jak ubieracie Wasze bobasy do snu? U nas jest 20,8 stopni w nocy i Mały jest ubrany w taki zwykly, cienki pajacyk i spiworek 2,5 tog. Gdzie nie czytam to jest napisane, że taki stroj przy takiej temperaturze to niby ok, ale z kolei karczek ma taki raczej chlodny/letni. Z drugiej strony nie chciałabym go przegrzać, bo wydaje mi się taki stroj adekwatny, już sama nie wiem :<Lady_Dior lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4% -
Lady współczuję, na pociesznie moja średnia w domu bo kaszle jak stary dziad, w sumie tylko w nocy, a w dzień pokasuje. Super, że z bioderkami w końcu udało się ogarnąć. Tego syfu szpitalnego to nawet nie skomentuje.
Moja mała spi w samym pajacyku i pod dwoma kocykami. Jest bardzo cieplolubna.[/url] -
Śmieszka nawet nie mów o tym kaszlu😒 ja se wspomnę jak mój Sebastian kaszlał podczas RSV to ciarki mam. Potrafił kaszleć w ciągu godziny bite 40min.,praktycznie cały czas i mimo to nikt go nie chciał osłuchać 🙄 Cieszę się, że mamy tego wirusa za sobą choć kolejne czekają w kolejce😂 Mam nadzieję, że córcia szybko wyzdrowieje🙏🏻
Ralejka ja cały czas będę wierzyć, że to moc maminego mleka pomogła delikatnie przejść przez to choróbsko 😆 Co do ubierania na noc to ja też mam pajace i dziś ma taki cieplejszy na sobie a przykryty jest hmm w sumie nie wiem jak to nazwać 😂 okryciem z zestawu z kokona😂 Miałam chyba z 5 różnych śpiworków i co? Stary musiał je przez przypadek wyrzucić podczas przeprowadzki 🙄🙄🙄 aa i mój Felek ma zawsze kark ciepły ale nie jest spocony, czy coś. Ja muszę mieć 20st.przy 19 już mi się robi zimno a przy 21 gorąco 🤣 -
Lady, dobrze, ze z bioderkami ok. Z tymi wirusami w kolejce to oby nie 🙈
U nas maly spi w pajacu i ma swoja kolderke z Biociolandu, ktora uwielbia i sam ja ciagnie pod sama szyje, ze wystane mu tylko twarz 😂 Temp w nocy mamy 21-22 stopnie.
Kaszek na razie nie daje. Ale warzywka zaczelismy i bardzo chetnie je. Na razie mamy za soba marchewke i dynie. W kolejce czeka batat i brokul.
Jezeli chodzi o jedzenie to moj synek zjada 850-1000 ml dziennie. Generalnie spi od 22:00 do 8-9 rano i potem je co 2 godziny po 120-140ml. Wychodzi jakies 7-8 posilkow. Ulewanie sie zdarza, szczegolnie na macie.
Od kilku dni Leon przewraca sie z brzucha na plecy. Jak sie nauczyl to robi to ciagle i czesto wali glowa w mate. Fizjo nauczyla nas jak poprawiac mu ruchy, aby prawidlowo sie przewracal. Wiec teraz siedze z nim ciagle na macie i asekuruje. A ten zapodaje walec non stop. Zamowilam mate z Ikei, taka a la materac. Nie jest za miekka, ani za twarda. Fizjo
wlasnie taka ma i jest super. Te moje puzzle z kinderkrafta sa jednak za twarde na takie zabawy.
Kierujac sie opiniami i skladem kupilam Nan Supreme Pro i powiem wam, ze jakos zle reaguje na to mleko. Widac, ze go w brzuszku skreca, po posilku Nan czesto ulewa obficie. Dostaje Nan tylko raz dziennie jak mi zabraknie mojego mleka. I od razu widac roznice. Przy Hipp Comfort czegos takiego nie bylo. 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 00:09
-
Ania1985 wrote:Lady, dobrze, ze z bioderkami ok. Z tymi wirusami w kolejce to oby nie 🙈
U nas maly spi w pajacu i ma swoja kolderke z Biociolandu, ktora uwielbia i sam ja ciagnie pod sama szyje, ze wystane mu tylko twarz 😂 Temp w nocy mamy 21-22 stopnie.
Kaszek na razie nie daje. Ale warzywka zaczelismy i bardzo chetnie je. Na razie mamy za soba marchewke i dynie. W kolejce czeka batat i brokul.
Jezeli chodzi o jedzenie to moj synek zjada 850-1000 ml dziennie. Generalnie spi od 22:00 do 8-9 rano i potem je co 2 godziny po 120-140ml. Wychodzi jakies 7-8 posilkow. Ulewanie sie zdarza, szczegolnie na macie.
Od kilku dni Leon przewraca sie z brzucha na plecy. Jak sie nauczyl to robi to ciagle i czesto wali glowa w mate. Fizjo nauczyla nas jak poprawiac mu ruchy, aby prawidlowo sie przewracal. Wiec teraz siedze z nim ciagle na macie i asekuruje. A ten zapodaje walec non stop. Zamowilam mate z Ikei, taka a la materac. Nie jest za miekka, ani za twarda. Fizjo
wlasnie taka ma i jest super. Te moje puzzle z kinderkrafta sa jednak za twarde na takie zabawy.
Kierujac sie opiniami i skladem kupilam Nan Supreme Pro i powiem wam, ze jakos zle reaguje na to mleko. Widac, ze go w brzuszku skreca, po posilku Nan czesto ulewa obficie. Dostaje Nan tylko raz dziennie jak mi zabraknie mojego mleka. I od razu widac roznice. Przy Hipp Comfort czegos takiego nie bylo. 😒 -
AEGO wrote:To jest to nowe mleko, nie? Myślałam czy nie zmienić, ale jak piszesz, że kiepsko to chyba tego nie zrobię. 🫣
Wlasnie nie wiem, czy to jest to nowe. Sprawdzalam sklady w takiej tabelce co krazy po internecie i to mleko nie ma tych wszystkich niby watpliwych skladnikow, czyli olej palmowy itd.
Konczymy juz ta puszke wiec moge wyciagnac wnioski, ze cos jest nie tak z tym mlekiem. No synek ewidentnie sie prezy i ulewa po nim. Juz sie zastanawiam, moze woda przegotowana nie jest ok, bo ja biore taka z czajnika (wczesniej wlana do czajnika z fitra Dafi) i trzymam ja w butelce takiej do odciagnietego mleka. Potem ta wode podgrzewam w podgrzewaczu, dodaje Nan i podaje malemu.
Ale tak samo robilam z Hippem i czegos takiego nie bylo. Ale Hipp malo jadl i bylo to dawno, bo jakos wystarczalo mi mleka wtedy. Teraz synek je wiecej, a ja mleka mam tyle samo, wiec musze raz dziennie dac mu mm.
Kupie teraz Hipp i zobacze. Wiem, ze hipp ma olej palmowy, ale tego tam jest sladowe ilosci. No i skoro dostawal to w szpitalu i dobrze tolerowal, w domu tez mu wchodzilo to mleczko bez problemu, to chyba nie bede na dziecku eksperymentowac. -
Ania1985 wrote:Wlasnie nie wiem, czy to jest to nowe. Sprawdzalam sklady w takiej tabelce co krazy po internecie i to mleko nie ma tych wszystkich niby watpliwych skladnikow, czyli olej palmowy itd.
Konczymy juz ta puszke wiec moge wyciagnac wnioski, ze cos jest nie tak z tym mlekiem. No synek ewidentnie sie prezy i ulewa po nim. Juz sie zastanawiam, moze woda przegotowana nie jest ok, bo ja biore taka z czajnika (wczesniej wlana do czajnika z fitra Dafi) i trzymam ja w butelce takiej do odciagnietego mleka. Potem ta wode podgrzewam w podgrzewaczu, dodaje Nan i podaje malemu.
Ale tak samo robilam z Hippem i czegos takiego nie bylo. Ale Hipp malo jadl i bylo to dawno, bo jakos wystarczalo mi mleka wtedy. Teraz synek je wiecej, a ja mleka mam tyle samo, wiec musze raz dziennie dac mu mm.
Kupie teraz Hipp i zobacze. Wiem, ze hipp ma olej palmowy, ale tego tam jest sladowe ilosci. No i skoro dostawal to w szpitalu i dobrze tolerowal, w domu tez mu wchodzilo to mleczko bez problemu, to chyba nie bede na dziecku eksperymentowac. -
Ania1985 obawiam się że tak 😐 Ja w takim przypadku już bym się ratowała ibuprofenum..
-
Lady_Dior wrote:Ania1985 obawiam się że tak 😐 Ja w takim przypadku już bym się ratowała ibuprofenum..
Nie mam goraczki, ale czuje sie jak na chorobe, bol stawow i takie dreszcze. Nie mialabym gdzie zlapac infekcji, ale sie mega przestraszyłam i poszlam spac doninnego pokoju, a ojciec z dzieckiem zostal 😿 -
No zapalenie tak może wyglądać. Ja zawsze miałam takie objawy typowo grypowe i przy każdym zapaleniu mdllałam🙄 Oby szybko przeszlo🙏🏻
Ja o 22 ściągałam i teraz się przebudziłam ale ściągać mi się nie chce i może zasnę jak odłożę ten telefon 😂Ania1985 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:No zapalenie tak może wyglądać. Ja zawsze miałam takie objawy typowo grypowe i przy każdym zapaleniu mdllałam🙄 Oby szybko przeszlo🙏🏻
Ja o 22 ściągałam i teraz się przebudziłam ale ściągać mi się nie chce i może zasnę jak odłożę ten telefon 😂
Tak, warto odlozyc telefon i w koncu zasnac 🙈 -
Odłożyłam telefon i Feliks dał mi do 6 pospać hihi😁
Ania1985 tak miałam gorączkę nawet 40st.ale miałam też takie sytuacje, że zaczynało mnie brać, miałam czerwony placek bolesny na cycku i szybko działałam ibupromem i dzięki temu uniknełam antybiotyku, bo w tych przypadkach jak już miałam tak wysoką gorączkę to już miałam antybiotyk -
Lady_Dior wrote:Odłożyłam telefon i Feliks dał mi do 6 pospać hihi😁
Ania1985 tak miałam gorączkę nawet 40st.ale miałam też takie sytuacje, że zaczynało mnie brać, miałam czerwony placek bolesny na cycku i szybko działałam ibupromem i dzięki temu uniknełam antybiotyku, bo w tych przypadkach jak już miałam tak wysoką gorączkę to już miałam antybiotyk
ja dzis mam juz 38 😒 zrobilam test na grype/covid/rsv-negatywny
No zobaczymy…
-
Jak masz czerwony, bolesny placek na piersi to na bank zapalenie niestety. Współczuję
-
Lady_Dior wrote:Jak masz czerwony, bolesny placek na piersi to na bank zapalenie niestety. Współczuję
Mam, nie jest on jakis wielki czy mega czerwony. Ale jest i boli przy dotyku. -
Ania1985 wrote:Lady, dobrze, ze z bioderkami ok. Z tymi wirusami w kolejce to oby nie 🙈
Kierujac sie opiniami i skladem kupilam Nan Supreme Pro i powiem wam, ze jakos zle reaguje na to mleko. Widac, ze go w brzuszku skreca, po posilku Nan czesto ulewa obficie. Dostaje Nan tylko raz dziennie jak mi zabraknie mojego mleka. I od razu widac roznice. Przy Hipp Comfort czegos takiego nie bylo. 😒
Ile Twój Synek teraz waży ?
Dopytuje pod względem tego ile je .
Moja Malutka waży jakieś 5700 ( teraz może już ciut więcej - ważyłam kilka dni temu ) i je 750-800 jak ma jakiś skok to potrafi 900.
Podeślij proszę Link tej maty z ikei -
Ania1985, ja miałam kiedyś czerwonego, niewielkiego placka na piersi, a piers mnie bolała i już się bałam, że to zapalenie. Zaczęłam stosować zimne okłady na pierś I bardzo często przystawiałam Małego. Po 2 dniach bol minął. Najprawdopodobniej był to przytkany kanalik mlekowy. Jednak ta różnica, że nie miałam temperatury.
Dziewczyny, czy Wasze bobasy też są takie spokojne? Mój potrafi sobie lezec godzinę i się bawić zabawką. Jak do niego mówię lub mu śpiewam to się śmieje. Bardzo rzadko płacze. Aż się zaczęłam zastanawiać czy nie jest jakiś za spokojny xD jedynie to nocki mamy ciężkie bo się budzi co 2 godziny od jakiegoś czasu. Ale też nie płacze, tylko ssie głośno kciuka, mlaska, że się wybudzam po prostu i go karmię.
Odnośnie wagi to mój ma 4,5 miesiąca i waży 7,5 kg 😀Cudzie trwaj! 🥰
⏸️ 14.11.2023
Beta 15.11.2023 - 512
Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
👩🏻 31
✅️ wszystko ok
🧔🏻 33
✅️ morfologia 0% ➡️ 4%