🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest lepiej od kilku dni. Juz znacznie mniejsze mdłości, bez wymiotów. Apetyt większy niż przez ostatnie tygodnie. Ale niestety zmęczenie pozostało
Rewelka lubi tę wiadomość
Mama Aniołka 👼 (01.24) 💔
30.03 ⏸ beta 1096, prog 25,8 (31dc)
09.04 pęcherzyk ciążowy 14,9 mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7 mm, CRL 2,5 mm ❤️ 120/min (5t6d)
23.04 CRL 1,25 cm, HR 170/min
07.05 CRL 3,7 cm, HR 165/min
17.05 Nifty - niskie ryzyka, synuś 🩵
20.05 USG prenatalne + PAPP-A - 6,2 cm zdrowego chłopaka 🩵 (12t4d)
03.12.2024 K jest już z nami 🥹 3270g, 40+5, witaj na świecie 🥰🩵

Czas na rodzeństwo! ❤️
2cs- 01.11 ⏸️
03.11 beta 72,3
06.11 beta 347
08.11 beta 615
10.11 beta 1426
18.11 jest zarodek CRL 3 mm HR 110/min (6t4d)
25.11 CRL 1 cm HR 130/min (7t4d) 🥰
30.12 prenatalne CRL 6,5 cm, FHR 165/min, zdrowy bobas 🐣

-
U mnie bez zmian...mdlosci caly dzien, zapachy męczą okrutnie. Do tego stopnia, ze jak poczulam bigos wigilijny na klatce to myślałam ze zwymiotuje...Rewelka wrote:Jak się dziś czujecie? Wraca energia? Apetyt?
Tak się zastanawiam bo u mnie jedynie wstręt do niektórych rzeczy został, lekki ból piersi i spadek energii po godzinie 15-16.
Brak energii, senność. Święta widze w bardzo różowym kolorach 😆
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Melduję się po oddaniu krwi na Pappę, wyniki omówi dopiero lekarz podczas USG więc nie będę sobie googlować niczego bo nawet nie dostałam kodu do pobrania wyników

Z objawów to na szczęście dobra passa trwa - nie mam mdłości, szybciej robię się głodna i mam większy apetyt. Niektóre rzeczy nadal są u mnie na czarnej liście (mięso) ale mogę w miarę normalnie funkcjonować w pracy i w domu. Jedynie czuję senność po 14:00-15:00 i bardzo często robię drzemkę.
Mam trochę zagwozdkę, gościłam w weekend przyjaciół i ich dziecko wieczorem po kąpieli dostało rumieńców z drobną wysypką - rano już było czysto. Przyjaciółka powiedziała, że nie wie czy to nie rumień zakaźny (nie byli jeszcze u lekarza) i w razie czego woli mnie uprzedzić. Ja jestem jeszcze trochę zakatarzona od tych zatok ale czuję się okej, dzisiaj mnie trochę boli głowa ale to pewnie wina pogody i niskiego ciśnienia. Któraś z Was miała do czynienia z takimi wirusami i czy jest się czego ewentualnie bać?
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
19.11 0,7 cm Groszka 🌼
04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)
15.01 8,5 cm Słoneczka 🌼 (nadal ukrywa płeć)
PAI homo/MTHFR hetero
💊 Acard + Heparyna
Ja '91, On '90 + 🐱

-
Rewelka wrote:Jak się dziś czujecie? Wraca energia? Apetyt?
Tak się zastanawiam bo u mnie jedynie wstręt do niektórych rzeczy został, lekki ból piersi i spadek energii po godzinie 15-16.
Ja mam wzloty i upadki. Raz myślę sobie że chyba już z górki i najgorsze objawy za mną a za chwilę zaczyna się coś nowego albo objawy wracają.
Piersi jak bolały tak bolą, do tego pobolewa mnie podbrzusze dziś jakby częściej, takie uczucie rozciągania.
Z mdłościami jest też różnie. Przez dwa dni nie miałam praktycznie w ogóle a dziś już dwa razy miałam odruch wymiotny. Ale za to energii mam zdecydowanie więcej, trochę wróciłam do funkcjonowania chociaż momentami mnie odcina i muszę się na chwilę położyć 🫣☺️ Ogólnie codziennie daje radę tak do godziny 14, potem już raczej leżę i odpoczywam.
A i miewam zgagę, z którą nigdy w życiu nie miałam styczności. Ze snem też znowu zaczęło być w kratkę. Ostatnio dwie noce pod rząd budziłam się po 3 i koniec spania.
A tak to odliczam już dni do końca miesiąca i badań prenatalnych. Badania 29 a 30 grudnia kończę I trymestr 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2025, 14:34
Rewelka lubi tę wiadomość
-
Rewelka wrote:Jak się dziś czujecie? Wraca energia? Apetyt?
U mnie już całkiem dobrze.
Po prostu są rzeczy na które nie mam ochoty i już, ale gdybym musiała to bym zjadła.
Poza tym, że często mi się odbija to żołądek się uspokoił.
Zjazd energetyczny o 15-16 właśnie.
I strasznie się rozczulam, jak mnie coś zasmuci to od razu płacz 😂 nigdy tak nie miałam, raczej jestem dosyć oszczędna w uczuciach. -
Moje objawy aktualnie są w kratkę, jednego dnia więcej energii i mniej mdłości, ale na drugi dzień wszystko wraca. Niestety więcej jest tych gorszych dni.
Mdłości i wymioty, zgaga, senność i zmęczenie, ból lędźwi.
Tak jak @Missi mam też bóle brzucha, ostatnio częściej.
I okropne sny, same horrory.
Ja już chcę ten lepszy czas o, którym mówią wszystkie ciężarne. Niech ten 2 trymestr już wchodzi i da tej energii.
🥲 -
Anuska94 wrote:Byłam na prenatalnych.Ginekolog nie widział dobrze serduszka mam iść na kontrolną wizytę specjalnie do niego bo nie prowadzę u niego ciąży żeby zobaczyć dokładniej serduszko czy nie trzeba się gdzieś konsultować.Troche się martwię.
Ojej a na wcześniejszych wizytach było ok? Który masz tydzień? Kiedy ta kontrolna?
Trzymam mocno kciuki 🥰 -
Cześć

Ja nie narzekam
super samopoczucie
czekam na święta i na jutrzejsze badanie
będę miała już całość 3 majcie kciuki
Rewelka, Pani Bocianowa, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość
Mama aniołka 👼 2024
Starania od 01.2025
27.10 ⏸️
28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
Progesteron :
28.10 - 18,21ng/ml
31.10- 20,13ng/ml
07.11 - 17,23ng/ml
Luteina
Pregna dha Pregna Plus
Termin 05.07 🩵 -
Czesc dziewczyny, super ze większość z Was już powoli opuszczają dolegliwości pierwszego trymestru. U mnie też trochę mniej mdłości ale wciąż są i zdarza się rzyganko, do tego mam jakieś rewolucje żołądkowe i strasznie słabo się ostatnio czuję, jakieś ogólne osłabienie.
U nas na prenatalnych lekarz powiedział, że wstępnie dziewczynka i dziś odebrałam wyniki Nifty i to się potwierdziło chociaż na początku ciąży byłam święcie przekonana że będzie syn 😀
Missi, kikix0o, Ananabanana, Ceci, karolka, Rewelka, MayMasza, GąskaBalbinka, emciak, Silvia lubią tę wiadomość
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Ananabanana mnie lekarz nie pocieszył i powiedział że z tymi bólami podbrzusza to dopiero początek 😀
Kirby gratulacje córeczki! Super że już znacie płeć. Dla mnie płeć jest oczywiście obojętne ale jednak chciałabym już wiedzieć. Bo to już tak bardziej osobowo można się zwracać do domownika brzuszka 😀
Anuska94 ale widział jakieś nieprawidłowości czy po prostu nie mógł za dużo zobaczyć? Może nie ma czym się martwić może to kwestia sprzętu? Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że to tylko niepotrzebny strach 🙏
No właśnie, w którym jesteś tygodniu? Czasami jak prenatalne są wcześnie to nie wszystko da się zobaczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2025, 21:37
Kirby lubi tę wiadomość
-
Ojaaaaa zazdroszczę. Kiedy pobierałaś krew na nifty? Ja liczę że jakimś cudem może moje będę jutro.. jak nie to dopiero 29.12 😭Kirby wrote:Czesc dziewczyny, super ze większość z Was już powoli opuszczają dolegliwości pierwszego trymestru. U mnie też trochę mniej mdłości ale wciąż są i zdarza się rzyganko, do tego mam jakieś rewolucje żołądkowe i strasznie słabo się ostatnio czuję, jakieś ogólne osłabienie.
U nas na prenatalnych lekarz powiedział, że wstępnie dziewczynka i dziś odebrałam wyniki Nifty i to się potwierdziło chociaż na początku ciąży byłam święcie przekonana że będzie syn 😀Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
U mnie dziś wybiło 9+0 także do kolejnego trymestru muszę jeszcze trochę poczekać z nadzieją, że będzie łaskawszy
Nadal zdarzają się wymioty chociaż mdłości mam już mniejsze. Prawie codziennie wlatuje drzemka, piersi bolą, podbrzusze czasami poczuję.
Emocjonalnie zrobiłam się jakaś bardziej wyczulona, bo łatwo jest mnie zirytować i często też chce mi się płakać bez jakichś większych powodów, bardzo łatwo się też wzruszam 😅
Jeszcze tydzień do kolejnej wizyty, mam nadzieję że te objawy oznaczają że fasolka się rozwija 🥺
Missi, Rewelka, Pysio lubią tę wiadomość
💞 K. 28 | A. 29 + 🐶
🌈 14.11.2025
beta: 15 —> 79 —> 258 —> 1200 —> 6199
🩷 04.12 – 6+3 jest serduszko 🥹 CRL 4,2 mm
🩷 29.12 - 10+0 mamy 2.80cm bobasa 🥹 FHR 180
🩷 14.01 - prenatalne, 5.70cm zdrowego bobasa
💊 acard • clexane • encorton • euthyrox • suple
🕊️ 05.25 – 7tc
🕊️ 06.25 – cb
🕊️ 08.25 – cb
🌿 hashimoto & niedoczynność
🌸 ANA1/ANA3 (+) – podejrzenie tocznia
🧬 PAI-1 4G/4G
💓 POTS
_____

-
@Anuska94 przykro mi, że musisz doświadczać stresu, mam nadzieję, że zaraz się dowiesz, że wszystko jest dobrze. Może faktycznie za wcześnie. Te sprzęty też czasem zawodzą.
@Kirby super wieści 💕
@Missi nie pocieszasz 🥲😂 ale domyślam się, że to raczej nie minie aż do końca 🫣🫣
Missi, Kirby lubią tę wiadomość
-
A i bym zapomniała, mi też dokucza ból lędzwi, widziałam że niektórym naszym dziewczynom też.
Mnie dość często już wcześniej łapał ból ale zazwyczaj od noszenia czegoś ciężkiego. Natomiast teraz już od dawna nie dźwigam nic a dziś ledwo mogę się schylić. Coś czuję że na dalszym etapie ciąży nie obędzie się bez jakiegoś fizjoterapeuty.
Ale Kurcze powiem wam, tak gadam gadam ale to gadanie podszyte jest taką radością. Cieszę się z tych objawów, z tej ciąży ☺️
kikix0o lubi tę wiadomość
-
GosAga123 wrote:Ojaaaaa zazdroszczę. Kiedy pobierałaś krew na nifty? Ja liczę że jakimś cudem może moje będę jutro.. jak nie to dopiero 29.12 😭
We wtorek tydzień temu czyli wynik równo po 7 dniach.Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
07.11.25 β-hCG - 11621,8 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan

-
Jeju ja we środę czyli jest szansa 🥹 Jezu jakby było dobrze jakby one jednak były jutro….Kirby wrote:We wtorek tydzień temu czyli wynik równo po 7 dniach.
Kirby lubi tę wiadomość
Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)
05.2021 👶w 1cs
Ponowne starania od 01.2024
08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone
05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina
Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle) -
Pani Bocianowa wrote:KatarzynkA - czy wpisać Ci wstępnie płeć na pierwszej stronie i zmienić termin?

Możesz wpisać chłopaka co do terminu to ja w sumie nie wiem czy teraz tak oficjalnie będzie się liczyć 1.07? Ale możesz zmienić.
Dziękuję
Pani Bocianowa lubi tę wiadomość
-
emciak wrote:Melduję się po oddaniu krwi na Pappę, wyniki omówi dopiero lekarz podczas USG więc nie będę sobie googlować niczego bo nawet nie dostałam kodu do pobrania wyników

Z objawów to na szczęście dobra passa trwa - nie mam mdłości, szybciej robię się głodna i mam większy apetyt. Niektóre rzeczy nadal są u mnie na czarnej liście (mięso) ale mogę w miarę normalnie funkcjonować w pracy i w domu. Jedynie czuję senność po 14:00-15:00 i bardzo często robię drzemkę.
Mam trochę zagwozdkę, gościłam w weekend przyjaciół i ich dziecko wieczorem po kąpieli dostało rumieńców z drobną wysypką - rano już było czysto. Przyjaciółka powiedziała, że nie wie czy to nie rumień zakaźny (nie byli jeszcze u lekarza) i w razie czego woli mnie uprzedzić. Ja jestem jeszcze trochę zakatarzona od tych zatok ale czuję się okej, dzisiaj mnie trochę boli głowa ale to pewnie wina pogody i niskiego ciśnienia. Któraś z Was miała do czynienia z takimi wirusami i czy jest się czego ewentualnie bać?
w rumieniu zakaźnym wysypka nie znika od tak po chwili, a dziecko może mieć rumieniec od samej kąpieli, ciepła itp. Jeżeli wysypka zniknęła to bardzo mało prawdopodobne żeby to był rumień. Lekarz też już nic więcej nie powie jeżeli skóra czysta.
Jakby jednak dziecko miało potwierdzony rumień to po prostu trzeba zgłosić ginekologowi że się miało kontakt z taką chorobą.
emciak lubi tę wiadomość
07.2022 👶 synek
03.2025 -rozpoczęcie starań
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)
05.11 ⏸️ -
emciak
Moja mala miala rumien zakaźny rok temu. Wysypka wyskakuje okolo 3-4doby i jest poprzedzone goraczka lub innymi nie przyjemnościami, nie jest pierwszym objawem a raczej 'koncowym' etapem. Mysle, ze mogła byc to reakcja alergiczna kontaktowa(nasza córka potrafi tak mieć od płynu do kapieli albo od jedzenia na które uczulenia nie ma). Dopóki czujesz sie dobrze,ze masz gorączki jest ok
Gratuluję Wam synków i córeczek 🥰 szkoda,ze u nas nie udalo sie zobaczyć płci ale wiedziałam,ze moze byc ciężko, bo badanie było 11+4
Anuska94
Wiem,ze to trudne by zachować spokój w takiej sytuacji. Natomiast pamiętam prenatalne w 1ciazy i Mala w ogole nie współpracowała, lekarka nie mogla zbadać przepływów i główki. Kazała przyjść raz jeszcze za tydzien, do niej (bo to ona jest specjalista od perinatologii a nie lekarz prowadzący i ona musi skończyć obliczanie ryzyka chorob:) ). Byla to więc kontrola dodatkowa, bo nie mogla pominąć żadnego elementu badania. Mysle, ze jesli lekarz mial problem z 'odczytem' to albo ułożenie było niekorzystne i słabo było widac, a chce wykluczyć nieprawidłowości. Zaniepokoiło go to, nie dal olać sytuacji, chce wszystko potwierdzić. Natomiast! Jesli okazałoby sie,ze serduszko wymaga obserwacji to obecnie w ciazy mozna wiele poprawić juz u takiego maluszka i to z dużym powodzeniem. Trzymam kciuki! 🥰🥰
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH