SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Pati1985 Nowa

Wysłany: 23 grudnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam czy był tu taki wątek ale przez infolinie w diagnostyce Sanco można kupić za 1700 zł bo 10% rabatu można otrzymać. :)

emciak, Pysio lubią tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananabanana, Maluch już odpoczywa świątecznie więc założył nogę na nogę i chilluje :D super fotka 😘🤩

Ja również życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt 🎄
    A za rok już w nowym towarzystwie 🤭

MayMasza, Ananabanana, GąskaBalbinka, Pysio, karolka lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    MayMasza no chyba oszalała ta Twoja teściowa! Czasami te kawały o teściowych są naprawdę w punkt! Hehe żarciki
    Trzymam kciuki żeby spoważniała w ten Świąteczny czas 🍀🤞
    A tak poważnie, to jest coroczny problem jak już się jest w małżeńskie. Jeździ się z jednego miejsca w drugie ☺️

Ja się witam ładnie prosto z nad toalety. I jesteście mi wszystkie świadkiem że już do końca ciąży nie powiem że przeszły mi objawy 😁
    Lekcja na najbliższe dni- nie otwierać zmywarki! 🤢

Tymczasem życzę Wam wspaniałego dnia. Ja się ogarniam i jadę do babci lepić pierogi na jutro👩‍🍳
    Dzis dzwonila ponownie i kazała nam zostać do weekendu 😎😎
    Zmywarka to zlo! Mnie ten smród tez powala...
    Ja sie śmieje,ze mam orezent na święta i dzis mam mdlosci na znośnym poziomie..i wieciwiecie, glowa juz świruje ze moze cos jest nie tak 🫣🫣🫣🤪

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • GosAga123 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaaam wyniki Nifty, wszystkie ryzyka niskie, będzie dziewczynka!!!!!🩷🩷🩷🩷😭😭😭😭 najlepszy prezent na święta

Ceci, Rewelka, Pani Bocianowa, MayMasza, karolka, emciak, Rudylisek, Ananabanana, Kirby, Czarna_owieczka, Kofii, GąskaBalbinka, Silvia, Pysio, Precelek 🥨, kikix0o lubią tę wiadomość

Ona 35 - badanie drożności i hormony w normie
    On 34 - ruchliwość i liczebność super, morfologia 2% (wzrost z 0% po suplach)

05.2021 👶w 1cs

Ponowne starania od 01.2024
    08.2024 - ciąża pozamaciczna i usunięty jajowód - ureoplasma i mycoplasma - wyleczone

05.2025 usunięcie niszy w bliźnie u prof Ludwina

Walczymy od nowa od 09.2025 (+Ovitrelle)
  • Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Wam pozytywnych wyników 💖💖💖

Narazie mamy 3:2 - prowadzą dziewczynki 😁 czekamy na kolejne wieści, widzę że po świętach sporo prenatalnych 😄

Ja nic nie powiem właśnie o objawach, bo znów zapeszę. 😎

Też życzę Wam wszystkim wspaniałych świąt 🎄 i pamiętajcie - stresy na bok ☺️

Rewelka - dostanę jutro na gwiazdkę detektor tętna i zamierzam jutro spróbować coś wyłapać. Raczej chcę go używać w celach ciekawostkowych, jeśli nic nie wyłapię to nie będę panikować :) fale ultradźwiękowe nie są szkodliwe ani dla Ciebie ani dla bobasa - detektor nie promieniuje - tak jak USG u Dżina 🧞‍♂️

Rewelka, GąskaBalbinka, Pysio lubią tę wiadomość

• aannddzzia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takim razie dołączam do grona przyszłych mam chłopców jestem właśnie po prenatalnych i z usg wszystko okey prawdopodobnie chłopiec 😊 wyniki z krwi dopiero za dwa tyg , termin porodu przesunięty na 7 lipca bo z USG dziś już 12 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 17:03

Kirby, Pani Bocianowa, MayMasza, Czarna_owieczka, karolka, Ceci, GosAga123, Rewelka, emciak, Kofii, GąskaBalbinka, Silvia, Pysio lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    5.12 - CRL 2,3 cm
    18.12 - CRL 4,2 cm

preg.png
  • Ceci Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj przed świętami wizyt! Gratuluje wszystkich pozytywnych wyników!!! Możecie odetchnąć na święta <3 U nas prenatalne dopiero 5.01 i doczekać się nie mogę :)

U mnie niestety pojawily sie problemy z zebami, ale gin i dentysta zgodnie stwierdzili ze z leczeniem poczekamy do 2 trymestru, bo nie jest to nic pilnego.

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa

preg.png
  • Rewelka Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Narazie mamy 3:2 - prowadzą dziewczynki 😁 czekamy na kolejne wieści, widzę że po świętach sporo prenatalnych 😄

Rewelka - dostanę jutro na gwiazdkę detektor tętna i zamierzam jutro spróbować coś wyłapać. Raczej chcę go używać w celach ciekawostkowych, jeśli nic nie wyłapię to nie będę panikować :) fale ultradźwiękowe nie są szkodliwe ani dla Ciebie ani dla bobasa - detektor nie promieniuje - tak jak USG u Dżina 🧞‍♂️

Też jutro mamy zamiar wypróbować 🥰🥰

My jestemy na święta sami ponieważ nie mieszkamy w PL a z Panią doktor stwierdziłyśmy po poprzednich przeżyciach żeby pierwszy trymestr nie latać.
    W sumie się cieszę bo jakoś potrzebuje teraz spokoju a wiadomo jak to jest w gościach 😆

Daj koniecznie znać 🥰

• Rewelka Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki również życzę Wam spokojnych i pełnych radości świąt 🥰🥰🥰
    To są wyjątkowe dla Nas święta i nic lepszego nie mogło Nas spotkać!
    Mikołaj był chojny dla Nas w tym roku 🤣🤣

emciak, Ananabanana, GąskaBalbinka, Pysio, karolka lubią tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! U mnie również dobre wieści, byłam na wizycie, wszystko w porządku, dzidziuś ma 2,2 cm i posłuchałam chwilkę serduszka 🥰❤️
    Dostałam luteinę na bóle podbrzusza i zalecenie odpoczynku 🙈 wzięłam też L4 na 3 tygodnie, bo źle się czułam w pracy, a meeeega ciężki czas teraz mamy na koniec roku.
    Mam wizytę 15.01, ale umówiłam też dodatkową w Luxmedzie 09.01, idę tam po skierowania na badania, ale może przy okazji podejrzymy dzieciaczka na USG 😅

Cieszę się, że u Was też tyle dobrych wiadomości przed świętami 🥰

Życzę Wam dużo odpoczynku, spokoju, cudownych rodzinnych chwil ostatni raz w takim składzie ❤️ i oby jedzonko dobrze wchodziło i żeby żadna z nas nie miała świątecznych mdłości 🙈❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia, 19:55

Rewelka, emciak, Czarna_owieczka, Ananabanana, Ceci, GąskaBalbinka, Pysio, GosAga123, kikix0o, karolka lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 23 grudnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

USG u ginekologa też nie promieniuje, a nie słuchają serca bo wtedy wytwarzane są fale dopplerowskie tj ten kolorek na usg i on szkodzi, ale nie jest to promieniowanie.

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:
    Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
    📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7,3 mm
    📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    📸 USG 01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    📸 USG 17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, waga ok. 67 g FHR 161

Ciąża z toksoplazmozą.

🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Pani Bocianowa Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    USG u ginekologa też nie promieniuje, a nie słuchają serca bo wtedy wytwarzane są fale dopplerowskie tj ten kolorek na usg i on szkodzi, ale nie jest to promieniowanie.

Tak tak o to właśnie mi chodziło 😁

Błagam Was Help… dopadła mnie rwa kulszowa. Ledwo się ruszam 🤦‍♀️ jakieś rady „doraźne”? Nigdy nie miałam tego dziadostwa. Normalnie to bym wzięła jakiś ketonal i porobiła jakieś hardcorowe wygibasy, ale w obecnym stanie wzięłam paracetamol i ledwo się ruszam. Help!

‹‹ 98 99 100 101 102
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ