SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🙂 widzę ze niektóre zachcianki mi się pokrywają szczególnie wingrona bezpestkowe dla mnie tylko zielone, ciemne to nie to 😁 posolone pomidory ze śmietaną i buraki w każdej postaci, barszcz, pieczone zasmażane mniam 🤤 Mam tylko tak że jak jem to często nie dojadam, tak jakby załącza się blokada i więcej już nie mogę. Śmieję się do męża że dzidziuś dba o moją linię 😂
    Co do badań prenatalnych też miałam mega stresa, ciśnienie jak na mnie wysokie prawie 130/90 a tętno 110. Położna pyta czy się denerwuje a ja że nie 🤣 rozumiem nerwy i trzymam kciuki za pozytywne wieści 🙂
    @karolka wiem że szczególnie po stratach jest ciężko i mam podobnie człowiek się stresuje cały czas pod górkę. Krawiak ci się wchłonął czy jest ale nie daje objawów? Mój nadal daje brudzenia i niby już jestem spokojniejsza ale ostatnio zrobiłam pakiet ciężarnej z diagnostyki tak dla siebie. I wyszły próby wątrobowe za wysokie 😑 nie dość że czeka mnie oggt to muszę zrobić usg brzucha czy z wątrobą nic się nie dzieje. Jak nie urok to sraczka 😑

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
    23.12 ponowne krwawienie, fhr 171 5cm maluszka 🦋
    24.12 krwotok 😑 mój dzielny wojownik tym się nie przejmuje
    5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • Precelek 🥨 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie z tym sushi. Ja w jednej ciąży ciągle mialam ochotę i teraz córka jest ogromną miłośniczka. A tanie nie jest 😅

emciak, GosAga123, hypatia92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • WiolaP Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Rewelka mi sie dzis snilo ze nad naszym starym domem budowali wiadukt ale tak centralnie nad domem ze zabrali by nam cale światło,a za to tory kolejowe puscili po naszej drodze dojazdowej ale tak zle je zrobili ze pociąg sie wykoleil.Ale ja nie wiem czy to przez ciaze bo ja ogolnie mam bujna wyobraźnię i bardzo zywe sny.Kiedys snilo mi się ze bylam Harrym Potterem i biegalam po Hogwarcie to byl piekny sen😅🫣

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • Missi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sushi miałam ochotę na początku ciąży. Ale że nie ufam restauracjom że zachowają ostrożność to zrobiliśmy sobie w domku. Z pieczonym łososiem, awokado i philadelphia 🥰było boskie! Ale tak się wtedy przejadłam że o sushi już nie myślę 😆

Za to właśnie zjadłam caly talerz owoców: Kiwi, mandarynki, gruszka, mango i kilka migdałów. Na owoce mam ogromną ochotę! Zapiłam szklanką świeżo wyciskanego soczku z pomarańczy i czuję że zaraz pęknę 😃
    Ogólnie kwestia takiej chęci na owoce to u mnie nowość bo ja zawsze byłam team warzywa. Owoce średnio jadłam

Precelek 🥨, emciak lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • emciak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów to u mnie od kilku dni lecą same zboczone 🤭

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Ceci Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi!! Bez zjedzenia co najmniej jednego nie ma u mnie dnia 🤭🤭🤭

Missi lubi tę wiadomość

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3

preg.png
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Hejka 🙂 widzę ze niektóre zachcianki mi się pokrywają szczególnie wingrona bezpestkowe dla mnie tylko zielone, ciemne to nie to 😁 posolone pomidory ze śmietaną i buraki w każdej postaci, barszcz, pieczone zasmażane mniam 🤤 Mam tylko tak że jak jem to często nie dojadam, tak jakby załącza się blokada i więcej już nie mogę. Śmieję się do męża że dzidziuś dba o moją linię 😂
    Co do badań prenatalnych też miałam mega stresa, ciśnienie jak na mnie wysokie prawie 130/90 a tętno 110. Położna pyta czy się denerwuje a ja że nie 🤣 rozumiem nerwy i trzymam kciuki za pozytywne wieści 🙂
    @karolka wiem że szczególnie po stratach jest ciężko i mam podobnie człowiek się stresuje cały czas pod górkę. Krawiak ci się wchłonął czy jest ale nie daje objawów? Mój nadal daje brudzenia i niby już jestem spokojniejsza ale ostatnio zrobiłam pakiet ciężarnej z diagnostyki tak dla siebie. I wyszły próby wątrobowe za wysokie 😑 nie dość że czeka mnie oggt to muszę zrobić usg brzucha czy z wątrobą nic się nie dzieje. Jak nie urok to sraczka 😑

Po krwiaku to już od dawna śladu nie ma…jakiś czas było wszystko bardzo dobrze…byliśmy na kontroli i na USG lekarz stwierdził że szyjka jest zbyt krótka i go to niepokoi. Dalej biorę luteinę zalecił ostrożność dużo odpoczynku i zrobił pełno wymazów bo zanim zadecyduje czy zakładamy szew to musi sprawdzić czy skracanie nie jest od jakiejś infekcji. Muszę cierpliwie czekać :)

Motylek93 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Pati1985 Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Dziewczyny miałam nie robić testów NIPT ale to SUA trochę zaburzyło mój spokój. Zdecydowałam się na Sanco i dzisiaj mam zamiar wykupić. Czy któraś z Was też robiła Sanco? ile czekałyście na wynik? I przez jaką stronę kupowałyście?

Ja zadzwoniłam na infolinię diagnostyki bo wtedy można otrzymać rabat i dostałam 10%. Krew oddałam 29 grudnia a 31 miałam wyniki więc ekspresowo :)

wandapanda lubi tę wiadomość

• SylwiaFizjo Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalie2026 wrote:
    Co do tego kichania..
    Macie też tak, że mocno Was podczas kichania zaboli brzuch?
    Ostatnio tak kichnęłam, że złapał mnie dosłownie skurcz w macicy.. trzy razy w nocy wstawiam zobaczyć, czy nie krwawię.
    Zastanawiam się, czy pytać o to ginekolog, czy to normalne, przy rozszerzaniu się wszystkiego na dole.

Swoją drogą jutro mam wizytę i może dowiemy się kto tam mieszka, bo póki co sukcesywnie odwraca się tyłem i chowa 😂

Ja tez odczuwam z prawej strony klucie przy kichaniu , ja to odczuwam jak takie szarpnięcie jak by w jajniku , teraz gdy tylko wyłapie moment to do kichania skręcam ciało i jest lepiej .

👩32👨35

AMH 0,3
    Endometrioza
    Adenomioza
    Niedoczynność Tarczycy

Starania od Maj 2023

Luty 2025 operacja endometriozy - usunięty lewy jajnik

Czerwiec 2025 inseminacja ❌
    Wrzesień 2025 start IVF
    💉Menopur1200 +Ganirelix
    🩺punkcja 7.10🥚8 ❄️3
    I Transfer - 10.10 ❌
    II Transfer 10.11 🫠
    9dpt dwie wymarzone kreski ⏸️
    10 dpt Beta HCG 221 🍀
    12 dpt Beta HCG 498 🍀
    16dpt Beta HCG 2823 🍀

5.12 wizyta USG ❤️
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati1985 wrote:
    Ja zadzwoniłam na infolinię diagnostyki bo wtedy można otrzymać rabat i dostałam 10%. Krew oddałam 29 grudnia a 31 miałam wyniki więc ekspresowo :)

Drukowałaś ankietę czy ją się wypełnia na miejscu? I czy robiłaś ten wariant rozszerzony całogenomowy?

• Precelek 🥨 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Drukowałaś ankietę czy ją się wypełnia na miejscu? I czy robiłaś ten wariant rozszerzony całogenomowy?

Ja ostatnio robilam test Sanco. Wypełniałam ankietę na miejscu. Robilam rozszerzony, bo czas oczekiwania i cena jest ta sama. Napisz do mnie na priv, to podzielę się rabatem 20%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 23:09

preg.png
  • wandapanda Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Precelek 🥨 wrote:
    Ja ostatnio robilam test Sanco. Wypełniałam ankietę na miejscu. Robilam rozszerzony, bo czas oczekiwania i cena jest ta sama. Napisz do mnie na priv, to podzielę się rabatem 20%.

Za późno, już wykupiłam :( ale dziękuję 🙂 jak długo czekałaś na wynik?

• Precelek 🥨 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dni robocze. Krew pobralam w poniedziałek około 11:00, wtorek był świąteczny, a w czwartek późnym popołudniem miałam wynik.

wandapanda lubi tę wiadomość

preg.png
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Kobiety w ciąży potrafią mieć wyższe próby watrobowe, pytanie brzmi czy swędzi Cie skóra? Bo w ciazy mozna chorować na cholestaze ciążowa. Oprócz podwyższonym prob watrobowych oznacza sie obecność kwasów żółciowym. Jednak choroba rozwija sie troche na późniejszym etapie a jej najbardziej 'widocznym' objawem jest swoad skory, czasem wysypki. Watroba tez moze byc obciazona po przyjmowaniu lekow i po samym fakcie rozciągania/sciskania sie wszystkiego w środku. Zanim usg, odczekaj kilka dni, powtórz sobie badanie na spokojnie :) ale to moje zdanie oczywiście:)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • YUPI Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci, proszę sprawdź prywatna pocztę na ovufriend.pl

‹‹ 125 126 127 128 129
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ