SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • aannddzzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Ja mam pytanie, pewnie trochę głupie 😄 czy bierzecie kąpiele w wannie? 🛁 ja tak pragnę długiej relaksacyjnej kąpieli, wcześniej przez krwiak miałam zakaz ale chyba teraz mogę? 🙄 wiadomo, nie we wrzątku, ale choćby przyjemnie mocno ciepłej wodzie 🫠🫠🫠
    Ja biorę kąpiele ale unikam gorącej i mocno ciepłej wody bo się nie powinno także nie jest to aż tak przyjemne ale zawsze chociaż coś relaksu 😊 z tego co kiedyś czytałam to temperatura wody powinna wynosić 33-34 stopnie więc teoretycznie to ciepło

Pani Bocianowa lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    5.12 - CRL 2,3 cm
    18.12 - CRL 4,2 cm

preg.png
  • Ceci Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:
    Ja mam pytanie, pewnie trochę głupie 😄 czy bierzecie kąpiele w wannie? 🛁 ja tak pragnę długiej relaksacyjnej kąpieli, wcześniej przez krwiak miałam zakaz ale chyba teraz mogę? 🙄 wiadomo, nie we wrzątku, ale choćby przyjemnie mocno ciepłej wodzie 🫠🫠🫠
    Ja mam zakaz od lekarza na kapiele, tylko prysznic :( zreszta ja to lubie sie kapac we wrzatku prawie, wiec nie bylabym usatysfakcjonowana lezac w chlodnej wodzie 🙈🙈

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3

preg.png
  • WiolaP Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Sorki że mało tu się udzielam ale opieka nad dzieckiem małym trochę pochłania mnie jeszcze się zblokowało z mową.Kiedyś mówiła mama,tata,baba itd a teraz tu,tam,nie i tylko tyle.Ma 19 miesięcy.Jutro mam wizytę u gin u którego robiłam prenetalne żeby zobaczył serce bo ostatnio dokładnie go nie widział.Mam nadzieję że nic złego nie wypatrzy.

U nas synek przestal mowic od kad poszedl do żłobka -totalna blokada.Ale bardzo zle czul sie w zlobku z reszta nie dogadywaliśmy sie za bardzo z Pania ktora prowadzila grupe.Do tego doszly zaburzenia SI.Teraz ma 3 latka i tak naprawde odbudowujemy wszystko to co przez ten czas straciliśmy.Robi juz w tej chwili duże postępy,mowa jest nadal nie wyrazna ale jest coraz lepiej.U nas np dużo łatwiej bylo mu przyswajać obce języki,do tej pory bardzo duzo mowi np po angielsku zamiast daj mi mówi give me.Duzo pomaga praca 1 na 1 i WWR.Ogolnie wszystko rozumie i wykonuje polecenia ale jesli widzi zbyt duzy nacisk to znowu sie wyłącza i przestaje mówić.Duzo pracy ale wszystko jest do przepracowania 💪

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷?
  • nofajniefajnie Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Bocianowa wrote:

Ja w pierwszej ciąży mega się dygałam, a nawet mialam jakąś taką niechęć. Trochę bardziej spięta byłam.
    Teraz na lajcie biorę kąpiele, tylko właśnie staram się trzymać tej temp max 39-40st (niby dużo, ale wanna szybko się wychładza do akceptowalnej temp). No i nie dłużej niż 20min, ale tyle jest zalecane nawet bez ciąży.
    Do tego sol epsom i jest chill 😁 nic mi lepiej nie robi na ciało i głowę, zwłaszcza przy tej pogodzie.
    Jedyne na co się jednak nie odważam to sauna i bardzo mi brakuje, ale no cóż, będę czekać do następnego sezonu 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:44

• Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie wrote:
    Ja w pierwszej ciąży mega się dygałam, a nawet mialam jakąś taką niechęć. Trochę bardziej spięta byłam.
    Teraz na lajcie biorę kąpiele, tylko właśnie staram się trzymać tej temp max 39-40st (niby dużo, ale wanna szybko się wychładza do akceptowalnej temp). No i nie dłużej niż 20min, ale tyle jest zalecane nawet bez ciąży.
    Do tego sol epsom i jest chill 😁 nic mi lepiej nie robi na ciało i głowę, zwłaszcza przy tej pogodzie.
    Jedyne na co się jednak nie odważam to sauna i bardzo mi brakuje, ale no cóż, będę czekać do następnego sezonu 🫠

Oooo to już lepiej brzmi 😄 ja właśnie zawsze siedziałam we wrzątku, aż parowało, a teraz za oknem zaspy i by się poleżało w takiej wannie 🫠🫠🫠 nie mam termometru żeby sprawdzić temperaturę ale może wejdę na chwilkę do po prostu ciepłej wody i tyle 🙄

preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam gorące prysznice. Ale kąpiele w wannie średnio bo zaraz mi niedobrze i boli mnie głowa od dłuższego leżenia w gorącej wodzie.

Teraz w ciąży kąpieli nie urządzam w ogóle. Jedynie prysznice. Ale raczej bardzo ciepłe. Nie wyobrażam sobie umyć się w letniej wodzie 🥶🥶🥶

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • Pati1985 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandapanda wrote:
    Drukowałaś ankietę czy ją się wypełnia na miejscu? I czy robiłaś ten wariant rozszerzony całogenomowy?

Drukowałam i wypełniłam wcześniej to na miejscu było szybciej :) Robiłam rozszerzony. Zapłaciłam 1700 zl

wandapanda lubi tę wiadomość

• emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie zachęciłyscie do krótkiej kąpieli 🫧
    Ja pozdrawiam z mojego kokona: poduszka ciążowa w kształcie litery U i cieplutki kocyk ❤️‍🔥

WiolaP, Pani Bocianowa lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Ceci Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Ja pozdrawiam z mojego kokona: poduszka ciążowa w kształcie litery U i cieplutki kocyk ❤️‍🔥
    Teraz zadam glupie pytanie, ale serio nie ogarniam. Czy wy macie poduche miedzy nogami jak lezycie? Jak potem sie obrocic?

2023 - córka
    10.2025 - FET 5.2.1 PGTa
    5.01.2026 - 12 tc, prenatalne <3

preg.png
  • WiolaP Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    O rany ja uwielbiam ta poduszke,mowie na nią dżdżownica 🫣😂

@Ceci ja mam miedzy nogami tak zeby podpierała brzuszek lekko ,ale ja sie i tak w nocy budze po 20 razy wiec poprostu wstaje, poprawiam i się przekręcam 😁

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @maymasza badałam przed swiętami, wtedy były podwyższone, w międzyczasie odstawiłam prolutex. Po świętach tylko alt mi spadł, reszta czyli ast i ggtp podwyższone, alp wzrosło do górnej granicy normy. Kwasy żółciowe mam 5,6 jest ok. Objawów nie mam, przed ciążą długo brałam ostropest, teraz nie mogę, a wydaje mi się że przy mixie leków, supli które brałam pomagało mi. Teraz też odstawiłam proga doustnie i metformine to może jeszcze troche spadną. Może to nic takiego, ale wolę dmuchać na zimne 🙂 Mojej mamie po ciąży zrobiły się kamienie i musiała mieć usuwany woreczek
    @pani bocianowa też mnie kusi kapiel w wannie i niestety nie mogę 😑 jak nie masz przeciwskazań to korzystaj relaksuj się 🙂
    @karolka kiedy będziesz miała wyniki? Trzymam kciuki żeby szyjka się zatrzymała 🤞🤞
    @wiola a warto kupić taka poduszkę? Mam problem jak się ułożyć, nawet na boku piersi bolą a na płasko plecy

MayMasza lubi tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
    23.12 ponowne krwawienie, fhr 171 5cm maluszka 🦋
    24.12 krwotok 😑 mój dzielny wojownik tym się nie przejmuje
    5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • fantaghiro Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie wrote:

ja też w pierwszej ciąży bez kąpieli, a teraz już na lajcie. Chodzi w sumie tylko o to żeby się nie przegrzać, ja sobie nalewam 37 stopni, a potem jeszcze dolewam ciepłej w trakcie. I tak do 30 minut kąpieli (bo potem i tak już przysypiam)

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis kolejny kiepski dzien. Od południa źle sie czuje. Teraz doszły jakies takie napięcia/skurcze w podbrzuszu. Męczą mnie wzdęcia i gazy dodatkowo 😂 chyba za dużo grapefruitow ostatnio jem, codziennie musze zjeść bo mi na mdlosci pomaga więc zre duze ilosci 😂
    Z zachcianek (takie to nazwijmy) w nocy myślałam o zupie mlecznej zacierkowa z dziecinstwa i dzis rano sobie zrobiłam haha

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kąpieli to powiem Wam, ze ja nie przepadam za 'leżakowaniem' w wannie, ale teraz nawet nie mam siły na kapiel. Myje sie rano, bo na noc nie mam siły bo mi źle i mnie mdli i zero energii. I to tez tylko szybki prysznic. Muszę sie w końcu odmoczyc ale jestem jak duża czesc z Was team gorąca woda wiec letnia mnie nie zadowala a wręcz denerwuje 😆

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Missi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, jakie poduszki ciążowe polecacie? Jestem na etapie szukania czegoś. Muszę kupić bo brzuszek rośnie, plecy bolą i juz co raz gorzej mi się śpi

Walka o pierwsze dziecko od 2023r
    ♀️ 32l. ♂️ 43l.

🌷 27.10.2025- z zaskoczenia II kreseczki
    🩵 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    ⏳️15.01- kolejne spotkanie z księciuniem

preg.png
  • WiolaP Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Motylku jak najbardziej polecam.Ta poduszka dziala cuda.W poprzedniej ciazy mialam ucisk na nerw i bez tej poduszki nie mogłam zasnąć.Bardzo pomagala mi tez przy bólach kręgosłupa,duzo łatwiej bylo mi sie ułożyć.Takze z calego serca polecam.

Motylek93 lubi tę wiadomość

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • WiolaP Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/180-cm-poduszka-v-ciazowa-do-spania-karmienia-w47-12861286730

Ja mam poduche wlasnie tego typu taka zawiązywana,ale mialam tez rogala i tez bardzo fajnie sie sprawdzał.

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam taką z amazona, bardzo polecam - miękka, otulająca i łatwo nią manipulować bo nie jest bardzo cieżka więc przy obracaniu się w nocy można się łatwo wyswobodzić. Mojemu mężowi też się podoba i mi podbiera jak nie korzystam 😁

https://www.amazon.pl/CALIYO-ksztalcie-karmienia-Pregnancy-komfortowa/dp/B09GJZPLG8?ref_=v_sp_product_dpx

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31

19.11 0,7 cm Groszka 🌼
    04.12 2,1 cm Fasolka 🌼
    18.12 3,8 cm Maluszka 🌼
    02.01 6,7 cm Fikołka 🌼 (prenatalne - niskie ryzyka, ukrywa płeć)

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • karolka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem lepiej unikać kąpieli na początku ciąży. Zbyt gorąca temperatura może zmienić ciśnienie krwi u Nas za czym idzie ryzyko wad rozwojowych. Ja dostałam zakaz kąpieli, ale warto zapytać swojego lekarza - w sumie jak mam wchodzić na max 10 min to już w cale mi się nie chce wole już dłuższy prysznic :)
    Na relaks w gorącej wodzie poczekam przynajmniej nie będę miała jakiś obaw :)

Mama aniołka 👼 2024

Starania od 01.2025
    27.10 ⏸️
    28.10.2025 bthcg 312,28 mlU/ml
    31.10.2025 bthcg 1279, 03 mlU/ml
    03.11.2025 bthcg 4653,73 mlU/ml
    07.11.2025 bthcg 10 480,59 mlU/ml
    Progesteron :
    28.10 - 18,21ng/ml
    31.10- 20,13ng/ml
    07.11 - 17,23ng/ml
    Luteina
    Pregna dha Pregna Plus

Termin 05.07 🩵
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę Puuki —> Polska produkcja, można dostosować ilość wkładu w środku, ma zdejmowany pokrowiec na suwak i przemiły materiał. Śpię na niej ja, moje psy i nawet czasem mąż 😂 ogólnie wszystkim się podoba. W nocy faktycznie jeszcze ciężko mi się z nią ułożyć ale ja narazie jeszcze najwięcej śpię na brzuchu póki mogę, więc będzie mi bardziej potrzebna za jakiś czas.

https://poofi-shop.com/pl/poduszki-ciazowe/3038-poduszka-ciazowa-organic-kolor-czekolada-5906040800271.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA%20-%20Kategorie%20-%20Brand&utm_id=12177153093&gad_source=1&gad_campaignid=12177153093&gbraid=0AAAAABo76t5G0Ry-kzn8TB9fB0xK8ocOh&gclid=Cj0KCQiAsY3LBhCwARIsAF6O6Xhj2hb6cBjjFHAO0o9-V1sOMDoJeYAf0MKP7JR8EG6abOavgvwKboUaAiU3EALw_wcB

Jeny, jaki długi link 🤦‍♀️

preg.png
‹‹ 127 128 129 130 131
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ