Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
Odpowiedz

🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼

Oceń ten wątek:
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 21:09

adukow, OlaNowa, Pysio lubią tę wiadomość

• Missi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNowa wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z wilczym głodem?
    Bo czytałam, że parę z Was go ma, ja również 🙈
    I trochę się boję, że przytyję za dużo :( tym bardziej, że już przytyłam bo miałam kontuzję przed ciążą i boję się nadmiaru dodatkowych kilogramów!

Haha ja Ci nie pomogę. Właśnie miałam atak i opier.....łam dużą kanapkę na ciepło z tuńczykiem i warzywami z subwaya, pączka i pół paczki delicji 🫣

OlaNowa, MayMasza lubią tę wiadomość

♀️ 32l. ♂️ 43l.
    🍀 27.10.2025- II kreseczki
    🍀 14.11.2025- piękne serduszko
    🍀05.12.2025- 3cm misia 🥹 według USG +3dni
    🍀29.12- prenatalne: niskie ryzyka, zdrowy chłopczyk, 7,5cm szczęścia. Według USG 13+3
    🍀15.01- 160g misia, potwierdzona płeć 🩵
    🍀12.02- 360g syneczka 🩵
    🍀18.02- prenatalne II trymestru 🍀
    🍀12.03- 700g malucha
    🍀10.04- 1160g dżentelmena
    🍀29.04- prenatalne III trymestru, 1700g synka
    🍀 21.06.2026 nasz synek przyszedł na Świat 🩵

preg.png
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje po wizycie.Wszystko wygląda dobrze,szyjka ladnie trzyma.Na następnia wizyte mocz plus morfologia do tego interpretacja pappy od genetyka.Jedyne co to Pani dr powiedziała ze za malo przytylam 😁 ale mowie jej ze mam juz rozpisana dietę od diabetologa i widocznie przynosi porządany efekt 😉
    Nastepna wizyta 28.01.

Ceci, Pysio, Pani Bocianowa, emciak, MayMasza, Natalie2026, Kofii lubią tę wiadomość

age.png

4 na pokładzie 🩷🩷🩵🩷
  • OlaNowa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Haha ja Ci nie pomogę. Właśnie miałam atak i opier.....łam dużą kanapkę na ciepło z tuńczykiem i warzywami z subwaya, pączka i pół paczki delicji 🫣

No to pocieszacie 😂 ja już dzisiaj mam za sobą skyra z borówkami i płatkami, potem miskę płatków miodowych z mlekiem, pół czekolady, krem pomidorowy i drugie danie czyli ziemniaki, surówka i kotlet. 🤣
    Jest 15 a pewnie zjem jeszcze sporo dzisiaj

Missi, Pysio lubią tę wiadomość

• Ceci Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

OlaNowa, Pysio lubią tę wiadomość

• Pysio Znajoma

Wysłany: 12 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    U mnie równo po 2h od posiłku zaczyna się już ssący głód :D Narazie jem bez ograniczen ;) co ma byc to bedzie :D

Mam to samo 🙈 co 2-3h jak nie zjem to czuje się, jakbym miała paść z głodu 😂

OlaNowa lubi tę wiadomość

• Ceci Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

OlaNowa, Pysio, Missi, Kirby lubią tę wiadomość

• OlaNowa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceci wrote:
    Ja się własnie czaje, zeby zamówic pizze :D

Nie kuś! Bo podwieczorek, kolacja i mnóstwo przekąsek przede mną 😂
    A macie jakieś konkretne zachcianki?
    Bo u mnie totalnie nie, po prostu jem wszystko jak leci 🤭

• Ceci Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

OlaNowa, Missi lubią tę wiadomość

• Rewelka Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAhahha u mnie jest ten problem- że w Belgii nikt mnie nie waży 🤣🤣🤣 od początku nie miałam pomiaru wagi - pani doktor zapytała przy pierwszej wizycie ile ważę i nara! Ostatnio nawet rozglądam się po gabinecie i wagi nie widziałam 🫣🫣 czyżby nikt tego nie kontrolował oprócz mnie 🤣🤣

• Rewelka Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aczkolwiek kiedyś byłam mega grubaskiem i ten strach mega pozostał że do tego wrócę dlatego STARAM się jednak kontrolować 🫣 z różnym oczywiście skutkiem 🤣🤣

• Donna89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dostałam się do innego lekarza, bo do mojego się nie dobiłam. Szyjka ładna, zamknięta, a USG wszystko prawidłowo- dzidzia ma się dobrze. Mówił, że nie wie skąd to plamienie bo na obrazie USG nie ma nic niepokojącego, być może to jakieś naczyńko pękło. Kazał nadal brać luteinę i dzwonić gdyby się ponownie zdarzyło. Uff kamień z serca ale przez to napięcie jestem wykończona

Kurczę tak czytam o Waszych wynikach z krwi i sama zaczynam się trochę stresować, bo też z USG wyszło wszystko ok więc nie przejmowałam się tymi z krwi za bardzo a tu jednak mogą wyjść jakieś kwiatki 🙈

Ceci, WiolaP, Missi, Pani Bocianowa, nofajniefajnie, Pysio, wandapanda, emciak, MayMasza, Ananabanana, Kofii, kikix0o lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza,PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana, AMH 1,16 🥲

31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️
    04.03 Połówkowe - 400g zdrowego bobasa 👶
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostalo parę nadprogramowych kg z poprzedniej ciazy i dlatego nie chciala bym za duzo przytyć,wiadomo troche ze względów estetycznych i po części tez zdrowotnych.

Wstawiam wam zdjęcie mojego brzuszka bo ja jestem już z niego bardzo dumna🥰😍

https://zapodaj.net/plik-EfxJXoxua9

Missi, Pani Bocianowa, Pysio, Rewelka, Ananabanana, Motylek93, Natalie2026, emciak, Precelek 🥨, OlaNowa lubią tę wiadomość

age.png

4 na pokładzie 🩷🩷🩵🩷
  • Pani Bocianowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola, piękną masz kuleczkę 🥹

Ja jem nadal wybiórczo 🙄 połowa produktów mi śmierdzi albo jest obrzydliwa albo ma zła konsystencję. Jem więcej niż wcześniej, ale chciałabym już mieć takiego pacmana jak Wy 😁 aaa i przez którąś z Was kupiłam sobie dzisiaj kratę monte 😂

Też czekam wciąż na pappę, ale jestem dobrej myśli 😁 już tydzień minął od pobrania, myślicie że jeszcze długo będę czekać?

Donna - trafiłam z moją wieczorną diagnozą o naczyńku 😁 cieszę się że wszystko ok i dobrze że to sprawdziłaś.

Kurde powiem Wam że tak napadało śniegu że ledwo wyjechałam z podwórka :D jest pół metra śniegu, ostatni raz takie cuda widziałam chyba w dzieciństwie. Do tego do biedronek nie dojechały dostawy i pusto na półkach, jak w pandemii 😂 koniec świata !

Natalie2026 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ceci Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny luz, statystycznie większość z was będzie mieć dużo lepsze wyniki niż ja :D czego wam życzę.
    A sama czekam na wyniki nipt i potem na amnio, dobrze że nie zdecydowałam się na L4 bo chyba bym dostała do głowy 😅

Tak już jest że mi ciąża spokojna niepisana, w poprzedniej też co chwilę coś. A ta amnio za mną chodzi - w poprzedniej chcieli mi robić już po 34tyg, ale wtedy odmówiłam ze względu na wiek ciąży - wyniki i tak przyszłyby już po terminie rekomendowanym na indukcję 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 16:37

• Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nofajniefajnie wrote:
    Pappa + wolne beta hcg; pappa ok, ale beta nisko (9,29 iu/l)
    Ja dzisiaj też właśnie po I prenatalnych i PAPPA też jestem ciekawa co tam wyjdzie. A beta też jest badana przy tym badaniu? Bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    10dpt Beta 431 prog 10.63
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • wandapanda Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna jak mają wyjść jakieś kwiatki to właśnie najczęściej z biochemii. Ale plus jest taki, najczęściej okazuje się, że to jednak nic takiego. Przy czym kosztuje dużo stresu….

WiolaP mam podobny 😁

nofajniefajnie, WiolaP lubią tę wiadomość

preg.png
  • nofajniefajnie Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:
    Ja dzisiaj też właśnie po I prenatalnych i PAPPA też jestem ciekawa co tam wyjdzie. A beta też jest badana przy tym badaniu? Bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem co i jak

Tzw „test papa” to jest tak naprawdę test podwójny, czyli sprawdza się wyniki pappa i wolnej podjednostki beta hcg

• aannddzzia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostała moje wyniki i jest data z 5 stycznia a jak dzwoniłam w czwartek i dziś rano to wyników niby nie było 🙄 ale ryzyka na szczęście niskie , jedynie ryzyko preeklampsji mam pośrednie bo 1:181

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 17:00

Ceci, emciak lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
    21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
    23.12 - prenatalne niskie ryzyka , chłopczyk 🩵
    8.07.2026 - 👦 4,6 kg , 63 cm
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ