🍼🌺 Lipiec 2026 🌺🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wyniki samej Pappy mialam tego samego dnia wieczorem . Dostalam smsa ze wyniki sa dostępne teraz czekam tylko na wizyte u genetyka i interpretację tych wynikow.Ale szczerze jesli o to chodzi to dla mnie luz,tak jak jiz wcześniej mowilam, wiedziałam na co sie decyduje
dla mnie najważniejsze ze dziecko zyje🩷 -
Ja mam odrazu z wynikami interpretacje opis i zalecenia do konsultacji z lekarzem prowadzącym 😊
WiolaP lubi tę wiadomość
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
5.12 - CRL 2,3 cm
18.12 - CRL 4,2 cm

-
Ja dostałam tylko surowe wyniki🤷Wiec tak sobie czekam do 20.01.Ale moze wtedy jak pojde to od razu wyznacza mi termin na połówkowe 🤔☺️aannddzzia wrote:Ja mam odrazu z wynikami interpretacje opis i zalecenia do konsultacji z lekarzem prowadzącym 😊
aannddzzia lubi tę wiadomość
-
U mnie tak samo, surowe wyniki mam, ale czekam na interpretacje i wyliczenie ryzyk.WiolaP wrote:Ja dostałam tylko surowe wyniki🤷Wiec tak sobie czekam do 20.01.Ale moze wtedy jak pojde to od razu wyznacza mi termin na połówkowe 🤔☺️
-
Natalie2026 wrote:Dziewczyny, a ile przytyłyście dotychczas w tej ciąży?
Ja przytyłam tylko pół kg, ale lekarka nie mówiła kompletnie nic na ten temat.
Ja już 4kg, a może i nawet 5 bo nie ważyłam się od ostatniej wizyty 🙄 nie wiem czy to nie za dużo…a jem niewiele. -
Ja jeszcze nic nie przytyłam, ale cieszę się, bo wiem, że jeszcze wszystko przede mną, w poprzedniej ciąży miałam +19 kg 😵 😅
I dopiero jakoś od 2 trymestru zaczęła mi rosnąć waga.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:16
-
Ja przed ciążą ważyłam 62kg przy wzroście 170cm.
Na poczatku ciąży przez mdlosci i brak apetytu schudłam i ważyłam 59kg okolo. A dziś się ważyłam i ważę 62,3kg także powiedzmy wróciłam do wagi z przed ciąży 😊 -
Nic, ale ja do tej pory byłam na metforminie, a u mnie akurat ten lek dobrze trzyma wagę. Kilka dni temu odstawiłam i teraz boję się że przytyje, więc od przyszłego tygodnia mam pudełka i muszę ruszyć trochę 🍑 planuję zapisać się na jakiś fitness dla ciężarnych.
-
Ja już przytyłam 4 kg ale póki co to radosna nowina od 16 roku życia marzyłam żeby przytyć 🤣 także narazie na wadze 52 kg ale w tym tępie do końca ciąży może być sporo wagi więcej więc pewnie potem przestanę się cieszyć 🙈👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌
In vitro :
30.08 start stymulacji
12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
25.10 transfer
• beta 6 dpt - 18,3 , 10 dpt - 229 , 12 dpt - 505 , 14 dpt - 1258 , 16 dpt - 2459 , 18 dpt - 4483
21.11 - CRL 8,1mm + serduszko ❤️
5.12 - CRL 2,3 cm
18.12 - CRL 4,2 cm

-
Ja przez mdłości schudłam około 2 kg i teraz te 2 kg mi wróciły więc można przyjąć, że wyszło na zero

-
Nie było mnie chwilę bo znowu dopadło mnie zmęczenie.. ale starałam się czytać na bieżąco.
Dużo tematów było.
Dobrze, że u Was wszystkich dobrze jest, albo, że się unormowało 🥰
Co do poduszki ciążowej ja kupiłam jakąś w literkę C na allegro i jest super.
A co do Wagi to schudłam prawie 4kg przez 1 trymestr, ale wróciło mi ze 3 kg więc na minusie jestem 1 kg.
Co prawda mało jem, nie mam apetytu specjalnie, ale dużo leżę i śpię. Już mniej ale jednak. Mam zamiar się wziąć za siebie i coś podziałać. Może basen już niebawem wjedzie. 😀 -
Jeszcze Was dopytam - czy Wasi lekarze na prenatalnych tak dokladnie z Wami omawiali co widza? Bo moj to dosc cichy byl, na koniec powiedzial ze wszystko ok, dal opis i do widzenia. Teraz sobie wkrecam, ze moze czegos nie zauwazyl 🙈
-
Ceci wrote:Jeszcze Was dopytam - czy Wasi lekarze na prenatalnych tak dokladnie z Wami omawiali co widza? Bo moj to dosc cichy byl, na koniec powiedzial ze wszystko ok, dal opis i do widzenia. Teraz sobie wkrecam, ze moze czegos nie zauwazyl 🙈
Spokojnie, u nas w przychodni sa sami tacy co sie nie odzywają, opinie mają dramat wiec sie bałam tam iść 😬 na szczęście był ze mną mój mąż gaduła który rozkręcił doktorka swoimi 100 pytań do…doktorek też się nie rozdrabniał, powiedział że wszystko wygląda ok, że nie widzi krwiaka i w sumie tyle. Narzekał jeszcze że dzidek leży w poprzek i nie może nic zmierzyć, później pukał w brzuch i jak się dziecko przekręciło to coś tam mierzył, sprawdzał chyba jakieś przepływy. Dał mi opis do USG i z niego się więcej dowiedziałam, np. to, że bobik ma 2 ręce i 2 nogi 😆
Jakby Twój coś zauważył to na pewno by powiedział, nie ma się co nakręcać i sobie wkręcać
Ceci lubi tę wiadomość
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH